ЕК окончателно прекратява мониторинговия механизъм над България и Румъния

Това е признание и безрезервна оценка, че с работата на правителството и НС, българската страна успя да осъществи фундаментални и устойчиви реформи в областта на върховенството на правото, заяви Мария Габриел

Обратно в новината

Коментари - ЕК окончателно прекратява мониторинговия механизъм над България и Румъния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кой ни оставяш Европооооооооооооооооооо?????? Реве ми се братяяяяяяя......

Първо Византия после Османската империя след това СССР сега наред е ЕС и САЩ пък после ще видим....

С простак премиер цели 12 години,най-после са разбрали че от нас нормална държава не става.

Виждат че започват да се късат конците и пущат примамки с невярно съдържание

Не знам защо постоянно занимават природонаселението с откровени глупости. Този т.н "мониторинг " отпада поне преди 5-6 години няколкократно. През една година ни съобщават че бил отпаднал... Отделен е въпроса що е то "мониторинг" на уж "суверенна" държава каквато се кълнат, че уж сме. Ако не беше толкова тъжно и унизително всички това щеше да е много смешно. Да правят каквото искат. Хората вече се умориха и ме им пука дали ще има пак някога българска държавност.

Не знам дали има нормален човек, който да си мисли че мораториума над БГ е свален защото сме се преборили с корупцията и че сме реформирали съдебната система. Причината е съвсем друга, а тия ни смятат за идиоти или пък въобще не им пука за народното мнение. А и защо да им пука при това слугинско правителство.

Тези от ЕС такъв таралеж ще си вкарат , че лошо ще им стане. България може да се окаже троянски кон не на Русия, а на една по-опасна страна за Европа. Еврото им е най-малкия проблем. Ние с или без евро ще се оправим, дори и при разпадане на ЕС. Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо, се пише в книгите.

Вдигнаха ръце и викат не, не можем вече, тия са неудържими. Пуснете ги в шенген, а всички вътре да излизат веднагически защото ще стане страшно.

Частните зъболекари в София никога не дават касов бон, плащат се големи суми в брой - но няма документ, от много години. НАП спи дълбок сън!

абе тая какви хапчета пие ?

От хапчетата на зеления

Вече има напълно редовно фашистко правителство. Нацистите в ЕК харесват това.

На това народът казва: "Царят дава, пъдарят не дава." Не че на нас, дебилите в страната ни пука дали сме в шенгенко или не.

Какъв Шенген, нормалните държави от ЕС откога имат държавни електронни услуги, а ние едва сега ги приемаме. А после се чудим що не ни искат. Ние сме 20 години след тях.

12 години Боко се усуква като червей. Защо досега нищо не направи мутрата му некадърна и крадлива.

Боко ти е виновен, ченге софийско!

И кво общо имат денков к гавраил с това???? Румънците трябва да са благодарни значи :)

Ясно, вдигнаха ръце! Видяха, че и с мониторинг няма оправия и цари беззаконие, а пък сега хептен ще издъним кочината!

В България имало ВЪРХОВЕНСТВО на ПРАВОТО според Марийка. Логистикът Ал. Петров е СЪГЛАСЕН със СТОКИРАНАНА...

Нали отпаднахме, и преди 4 години ?!?!?! Сега пак !!! Още колко пъти

Докато не им сменят хапчетата с по-силни. Или може пък да раздухват старите новини за да се отчита дейност, която реално я няма..

За какво доверие става въпрос? Шенген? Евро? Видяха, че няма нужда от оправдание и ги домързя.

Африканските колонии ги отсвириха, за Украйна се пропиляха милиарди и трябва да се изплащат. България и Румъния- веднага в ЕС да поемат част от дълговете на Украйна. Освен това българският златен резерв е на " отговорно пазене " и приемем ли еврото, ще го гледаме през крив макарон. Освен това в Румъния има газ, а в България злато и уран. По тези причини ще ни приемат светкавично в Шенген и ще ни набутат еврото като национална валута.

Пак е недоволен,защото това не е станало по време на корумпираното служебно правителство на Гълъб.

Ужас, корупцията е завладяла цяла Европа!

Отхвърлен ли е механизма за контрол за всите страни-членки? Приет от предната ЕК.. НЕ Е.. Просто няма да сме под ДВОЕН контрол. Това първо. А второ: "Австрия ни отряза за Шенген, отхвърли призива на Урсула фон дер Лайен" 14 септември 2023, 12:44 Статия от вчерашния ден. А и има още една евроинституция, от която чакаме от 2015-та ПЪРВИ положителен доклад за Шенгена - СЪВЕТА НА ЕВРОПА. Дето някой наши еврогейци си я мислят за част от ЕС, ЕК и т.н. вредни Е-та.

ще могат отново волно да си крадат стига да гарантират че стадото е покорно и под контрол.

Всъщност все още стои основният въпрос - кой е по-силният в България - мафията (която пак си къса опашките, или както някой казва - прегрупират се), или правовата държава! Все още сме свидетели на тази битка за надмощие.

Освен това в България има огромни капитали (и сектори), контролирани от руснаци чрез подставени лица и затова също са наложителни спешни дълбоки реформи и в службите ни!

За сметка на това не частните а държавните структури се държат от американците и разни западноевропейски службички.. Ама ревете срещу частния капитал. И ако вземем да преброим колко от нашите мутрохолитици го играят със западните офшорки и посредници да не излезе, че руснаците и подставените лица държат едни 2%?

“ ЕК окончателно прекратява мониторинговия механизъм над България и Румъния” Колкото нашите крадливи разбойнизи и корумпирани поритици откраднаха досега и ВОГАТ да откраднат, тези в ЕС не вогат дори и да си представят, да го преброят и осмислят:) И с най-добрите им специалисти и финансисти! Защото нашите нехранимайковци са толкова нагли и спезиализирали, че крадат и със задниците си, до дупка, а каквото остане го унищожават, като онези всеядни скакалци, след които остана пустиня. Нашите от 100 лева крадат 200 някак си! Чувам една правен на защитница на групичката от “тези с майбасите” да се пари как не трябвало да се греда печалбата от 2.5 мириарда за година от сектора, защото ставало дума за 70,000 души! И са помислих - хайде пак същата песен, като онези протести на строителните фирми срещу предното редовно правителство, когато “тези с майбасите” са отидоха в Дубай, а пратиха работниците си с нова техника в София да търсят заплатите си от правителството. Някой - например Виктор и Мира, трябваше да й направят на поцеснялота госпожа, която “нямало Ва Бах), че 2,5 милиарда печалба разделени на 70,000 прани по около 36,000 на година или средно по 3,000 лева на месец на всеки от тези 70,000 работници в зърнопроизводството, (ресна сметка, нари сега всички говорим да училището и за образованието) Е, късе са тези пари? И какво ке кажат по въпроса “тези с майбасите” и клакьорите им на тези хора:)

Някои западно-европейски дебили разбират какво им казваш само след като ги надупиш. Това е точния комуникационен протокол с тях.

Това не е никакво признание за нищо , защото не сме мръднали и не сме се доближили и на милиметър до каквато и да е форма на " право , ред и законност " ! Просто "началниците "си прибраха всички изпрани милиарди обратно и вече за нищо не сме им нужни освен за военна площадка и НАТО-вска казарма на Източния фланг , докато това е възможно , ако ли не горим като Украина и толкоз !

“ “ Това е признание и безрезервна оценка, че с работата на правителството и НС, българската страна успя да осъществи фундаментални и устойчиви реформи в областта на върховенството на правото, заяви Мария Габриел”” Не, госпожа Габриел! (Впрочем комплименти зъ това, които право и направи правителството и ние досега). Реформите още не са осъществени, но има съвсем оптимистично изгледа наистина да се случат, и това е наистина обнадеждаващо! Но далеч не са “осъществени”! Иначе пред ЕС, най-вече за да влезем по-бързо в Шенген е разбираемо така да се говори, но има още много да свършите! Всъщност по-голямата работа тепърва предстои! Но народът веме се събуди и поумня, така че услловиято съ навици - сега вие трябва да си свършите (довършите) работата, да да може хората дъ си вземат обратно държавата от мафията (и “тия с майбасите” - и при зърнопроизводителите, и при строителните фирми, и в останалите сектори, които перманентно организират протести от зависимите от тях служители и хора за да шантажират и свалят читавите правителства)! Шепа хора са - изкарайте ги на светло с биографиите, ризата, силата и профила им! Както а онези политици, които са на хранилка при тях…

Ще се отказват от нас .Видяха, че и с мониторинг и без, все тая.Няма оправия.

демек едно над 600 чиновника останаха без работа в булгаристан...

“ Това е признание и безрезервна оценка, че с работата на правителството и НС, българската страна успя да осъществи фундаментални и устойчиви реформи в областта на върховенството на правото, заяви Мария Габриел” Аз подкрепям усилията на това правителство и всичко, което би помогнало България по-бързо да навакса изоставането от другите и да влезе в Шенген, да стане нормална държава. Но да си кажем истината - още сме далеч от “ осъществени фундаментални и устойчиви реформи в бластта на върховенството на правото”, както твърди госпожа Мария Габриел. И примерите са ежедневни! Мафията свали Гешев, когото пак тя на времето инсталира за главен прокурор и но натресе Сарафов! Не по врат, а по шия! И този бори си го каза в прав текст на Гешев - прегрупираме се! Освен ако ще считаме прегрупирането зй реформата…

Това е признание, че сме около средното ниво на корупция в ЕС, което никак не е ниско, а не че нямаме сериозна корупция.

Това означава, че корупцията е канализирана към правилните хора.

Така е, само тогава корупцията става приемлива за господарите ни.

Браво, много хубава новина. Заслугата е на ППДБ и ГЕРБ.

Отказахме ги! Не можаха да удържат на темпото ни!

ЗЕЛЕНИЯТ ЧОРАП да се изхрачи в лицето на България и по този повод ...

Не че Марчето има заслуга по въпроса, но новината е хубава. Една грижа по-малко.

Румъния ще съди Австрия заради ветото за Шенген! Колегата Денков какво мисли по въпроса?!

Защо Австрия не поиска изваждане на Гърция и Италия от шенген, след като от там влизат десетки пъти повече мигранти?Много е лесно да стоиш със скръстени ръце и само кусури да търсиш.

Г-жо Габриел,това че ни отписват от мониторинговото наблюдение означава,че ни отписват като държави! С една дума "взели сме каквото трябва,разрушили сме каквото трябва,а сега еб----йте и духайте супата" ! Къде виждете напредък на тириторията ни/не сме държава/? ОСТАВКА!!!! ПРЕДАТЕЛИ!!!!

В политиката когато някой ти каже, че е за наше добро значи точно обратното. Този мониторинг не е бил никога насочен за нашето развитие. От приеманито ни до сега не виждам какво точно институционално сме се развили, освен че ни откъснаха от руската орбита. Намеса във вътрешните рабити. За сравнение кризата в Гърция струваше 200 милиарда на германците, но това не доведе до мониторинги.

Гърция трябваше да бъде изключена от ЕС, а вместо това и наляха милиарди за спасение. И сега през нейните граници влизат много повече мигранти, но това швабите не го виждат.

Щото гърците са единен народ и не спят. Излизат веднага на улицата и ония от ЕС клякат. Ни сме кратки и търпим. Затова винаги ще ни мачкат. Напът сме да ни закрият, като държава.

Цялото тролско войнство е възмутено, значи това е добра новина! Корупция в България има и ще има, но държавата се отърва поне частично от задушаващата хватка на кремълската сган. От тук нататък нещата няма как да не се подобрят чувствително. У нас винаги е потръгвало като се свият сърмите на ватнишките подлоги. Ще отнеме време, но ще потръгне и сега.

Смятате какви грешни данни ин се дават за присъдите и делата след като това у над било върховенството на закона

Върховенство на закона на ДЖУНГЛАТА.

Как е, а ? Еврогейският съюз официално реабилитира мафията в България ! Надежда всяка тука оставете. Закривайте държавата и всеки да си хваща на някъде. Няма такова гнусно лицемерие никъде по света !

Повярвайте ми има, не е само в България! Тези от Брюксел по някаква причина бързат да ни вкарат в еврозоната! Повтарям за пореден път, че България трябва да излезе от ЕС възможно най-бързо! Сами трябва да си определяме с кой да търгуваме и как!

От коя страна беше най-споменаваната за корупционни схеми Евродепутатка?Май Гърция е гледеното дете на Евросъюза.

В свента има две непобедими неща: Руската армия и Българската курупция

+ Господ българина, #Който Кара влака!

За руската армия виждаме други факти от войната в Афганистан до момента. Махни си розовите очила и си прочисти пропагандата, та дано се вкаделиш малко.

Върховенство на правото без ни един осъден за корупция при всичките скандали???

Ако бяха протестирали против продажните съдии, а не против Гешев, можеше и да имаше някой осъден. Но Европейския съд ще осъдеше България за това, защото и там не пасат трева, а ламтят за добра пара.

Сбъркаха се да крадат тука тия на висшите държавни постове и за 34 години милиардери и нито един е затвора с конфискувани крадени пари и имущество....толкова за надзорите и ненадзорите на малоумниците от ек

Пълни глупости и лъжи !!! Както от ЕК ,така и от Мара Габриел !!! Престъпници ,далавераджии ,калинки и крадци ...това е т.н. европейска сбирщина и нашите родни наглост и и малоумници !!! Нямам добра дума нито за едните ,нито за другите !!!

Мдааа тежки времена, братче. А колко хубаво беше 90-те, когато бяхме на власт и изпразнихме хазната, а после и обрахме спестяванията на народа от банките. Какви прекрасни времена бяха. Що не се връщат, да му се не види! Тоя простия народ, трябва пак да ни избере! Огладняхме бе!

Леле леле... България вече не е под наблюдение, следва влизане в шенген и въвеждане на еврото... България става все по цивилизована страна, заличавайки следите на зрелият социализъм. Нищо чудно, че така реват копейките - шанса за ново асвабаждение става все по малък и раздаването на директорски постове на фабрики, за най добре целуващи руски ботуши, се отменя. Мъка.

Братя Галеви са си влизали и излизали от БГ когато са си искали.Смърта на единия ги издаде. 154 поръчкови убийства и само 2 раскрити. Еми айде честито да ми е.

Галеви са от руски произход

Не говорете против Галеви защото ще убидите Румен Петков и Мая Манолова Бившия министър на МВР ги изкара невинни душици и наложи мълчание и послушание на един малтретиран град.

Мониторинг за какво... Принудиха ни да си съсимем енергетиката,икономиката,селското стопанство,децата ни отидоха бели роби и накрая пак Нидерландия слага вето. Това няма да се промени защото приемането ни в Шенген отваря транспортният коридор от Пирея,а това директно е в ущърб на Ротердамското пристанище защото китайското карго ще върви през България