Европа не вижда смисъл в гръцкия референдум

Европейски организации заявиха, че референдумът в Гърция е безсмислен и че не отговаря на международните стандарти.

Обратно в новината

Коментари - Европа не вижда смисъл в гръцкия референдум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не виждам смисъл в ЕС в този си вид!

гледам репортажи, чета новини и въпреки кризата в която се намират ми се стръва, че живеят по-добре от нас

Поговорка " И на магаре да се направи гръка, не се качвай на гърба му" Гърците , хитро са яхнали ЕС. Ядят, пият и се веселят за сметка на Европа и не искат да плащат, но ще си намерят майстора. Няма да им се размине. Нищо не произвеждат, а живеят по-добре и от германците. Няма такъв филм. Беше до тук. Ще им разкажат играта и то не кой да е, а германците.

Европа не вижда смисъл да се пита народа каквото и да е било. тоест Европа не вижда смисъл в демокрацията. демек, Европа (ЕС) вече е олигархичен съюз

Много елементарно безумозаключение :)

Просто европейците живеят с правила. Иначе референдума е ясен като изход. Ципрас ще го духа и вече започва да дава задна с тази слабохарактерна идея да прехвърля отговорността от себе си на друг

Аз също не виждам смисъл. На Гърция или ще и дадат пари или ще я унищожат, за пример на останалите как не трябва да се е.аваш с големите батковци, или и от двете по малко. А от референдума, т.е. от народа, нищо не зависи, както не е зависело никога.

Психологически, ако си мъж ще се противопоставиш на големите за да защитиш семейството си/народа си/а ако си с робска психика ще викаш- как смеят да се противопоставят на султана. Това е - едните са мъже, а другите п*ки

А ти си жертва или по точно неудачник, правещ се на мъж

bira_more

Европа, както и всички истински цивилизовани демократи ненавиждат референдумите. И всячески се стремят да минават без референдуми. Истинските цивилизовани демократи знаят по добре от народа какво е добро за народа. И за това не искат референдуми.

ами да .... в ЕС отдавна управлява ЕВРО-БЮРОКРАЦИЯТА в интерес на финансовата олигархия и САЩ

Аз да попитам - от колко години Гърция е в ЕС и защо досега финансовите фактори в този съюз не обърнаха внимание на лошата фискална политика на Гърция и я оставиха да затъне в дългове?! Не е ли случващото се с Гърция отговорност и на ЕС ?!? И в крайна сметка, вчера научих, че когато една лихва се просрочи, то тя се прибавя към главницата и върху тази вече ПО-ГОЛЯМА главница се начислява и по-голяма лихва!!! Ерго, колко милиарда са реално лихвите, които световните лихвари при добро желание могат да опростят на гърците?!? ПП. Лихварството - да напомня, от гледна точка на нашата християнска религия, е ГРЯХ.

Браво, сега ли научи за капитализираната лихва? Да не си в 5-ти клас? Като е грях лихварството, не взимай кредити. Просто е.

ПОЛИТИКА на Ротшилд банкерите-еврей! Мразят християните почитащи Бог! Те вярват и почитат Дявола, Бога на парите! Откупиха правото да печатат долари хартийки-без златно покритие и ги раздават като виртуални заеми, от които реализират огромни реални пари, материални богатства: от лихвите и от обратно върнатите заеми,но вече отработени с труд пари, придобили реална стойност ! Банкерите евреи печелят най-вече от войни, защото раздават печатаните хартишки и на агресора и на отбраняващата се страна! Зер далавера си е! С парите в банките си по света, купуват правителства, народи, държави...Тяхна е идеята за Новия Световен Ред! Считат народите за гои -слуги , а себе си - за родени да управляват Света! Да познаем ли ЕЦБанка чие творение е, и защо не само Гърция ще фалира?!

Не знам защо на Европейците всички референдуми им се струват незаконни и излишни. В Гърция, преди това в Донецк и Луганск, а Майдана им се стори законен.... Как да им вярваш след това?

И аз съм от разочарованите от ЕС. Че са лицемерни е ясно, но чак толкова - не бях очаквала... А и тази игра по свирката на САЩ е крайно гадна. Напълниха Европа, уви, и България с мангали, уж били "бежанци". Докога ще търпим?!? Я вън от ЕС и НАТО и да си стегнем пак армията и оградата с Турция. Малка страна сме, все ще се изхраним. пък си имахме и екологично селско стопанство.

Я беж в Русия, като не ти харесва в ЕС, лейко.

"Добър вечер!"

Номерът е ясен - какъвто и да е резултатът, в понеделник ципрас ще заяви: При това положение аз се оттеглям". И така - той на бял кон в бяло поло, а Гърция в л..на.

първо европейските путиноидчета после федерацията на злото това е просперитета за ЕС

мунчо, преди малко една бременна циганка и един полицай питаха за тебе!

Е сега гърците ще видят как Брюксел ще тупка топката колкото си иска? Бърза работа няма! А времето си тече падежите с дълговете се нижат, банките не работят. Красота!

И пак са по добре от нас

А за нас времето спряха ли го, че дълговете понабъбнаха? Дали след годинка-две няма да разиграваме подобен сценарий?

Безсмислен е за Вас , защото НЕ Е сигурно какво точно ще кажат гърците ?! А те едва ли ще се съгласят да им отрежете от стандарта на живот и да им промените начина по който СТЕ ИМ плащали досега да живеят години наред с пари на Работещите данъкоплатци ?!

Ок, ще кажат не и какво следва? От къде Гърция ще взема пари да плаща 2000 евро пенсия? Ааа, може би ще плаща на пенсионерите с ДЦК, а те да ги пласират на вторичният пазар! :)

Ама разбирасе, виж как сам намери истинстата причина. Какви са тия глупости, че програмата била изтекла? Няма такова нещо, това си е долна манипулация, нали другарю?

Сценарият отдавна е написан, всички актьори сега/с изключение на Гърция/ са наясно със сюжета, ловът на вещици е в разгара си, а едва сега започват кладите и фойеверките!

е обединение което подкрепя свойте членове никой не обелва и думичка България да има икономика която да създава работни места и заплащане поне на средно европейско ниво? На гърците подарява почти трилион евро ,а на нас даже и идея за качествени работни местта не се е появила. Без големи производства няма голям БВП. Икономика основана само ма марктинг няма.

ЕС не подарява бизнес особено на крадливи пропуткински нации!

твърде тъпо! Толко ли си плитък в главата?

Друг е смисълът на този уж референдум: да се печели време и да се протяга шепата за нови заеми. Този Ципрас отново лъже Европа, защото иска нови финансови инжекции и пак няма нищо да върне. Просто протака времето, надява се на доверчивостта на ЕС, за да получи нови милиарди, които и децата знаят, че няма никога да връща. Фактите са умопомрачителни: гъркът работи за 1 евро, получава 1.8 евро, гъркинята без нито един ден работен в живота си получава държавна социална пенсия от 720 евро, нивото на заплати и пенсии в Гърция е почти като това на Германия, но гърците никога не са ги заработвали в пълен обем. Дългът им беше до 2012 г. над 800 милиарда евро, тогава ги намалиха 50%, миналата година още с 30%, сега имат над 312 милиарда да връщат. Не само, че няма нищо да върнат, ами искат нови и нови заеми. Е, как ви изглежда тази политическа порнография и новите обещания на Ципрас? Поредна лъжа, естествено - ЕС трябва да затръшне най-брутално вратата на гърците за никакви нови заеми!!!

Aми, тъпичко ти е коментарчето;))

Като за теб, става!!!

А ти си виж минусите, сам намери отговора кой дава тъпи коментари.

ЖЕЛАЕТЕ ЛИ, УВАЖАЕМИ ВИЗАНТИЙЦИ, ДА СИ ПЛАЩАТЕ МАСРАФИТЕ, АКО ОБИЧАТЕ, ИЛИ НЕ?

животът е в европата е и невъзможен и безсмислен!!!!

Твоя живот определено е такъв даже и в световен мащаб.

твоят безспорно е необходим и изпълнен с дълбок смисъл!!!

ми оди си в азията

Има,една-много стара поговорка: "Като мине заекът баира...пътища много!"...

Туй трябва да е най-безмислената поговорка! Сигурен ли си, че не е 'като се обърне колата- пътища много'?

Тази "безмислена" поговорка,ще надживее още много говняно- червени боклуци,другарю!

Въпросът е безсмислен от гледна точка на ЕК,а не от гледната точка на Гърция.Защото от тези пари зависи живота на цяла държава пък за бюроклатите са нищо.

Получиха много допълнително време и проблемът си е техен, че го проиграха. Да се оправят сега.

Със същия ефект би бил референдум с въпрос: "Да се събира ли ланския сняг, или да си остане по тротоарите?"

Пич, току-що изчерпа цялата тема.

Абе соросидиотче тоя Путин какво е направил на тебе и майка ти че става дума за вътрешно европейски въпрос ти Путин.А иначе тия с демократичните ценности не са много по референдуми които не им харесват.

Ооооо руска бляд, ти да не си се газирал днес нещо? Оня големия тарикат, путкин, дето ти е идол май нещо гризна дървото а?

Днес е тежък ден за орките на Путин! ЕС поля Любимец 13 със студена вода и му показа среден пръст! Рублата тръгна нагоре, а нефта надолу .... тежки мисли за бъдещот ги обземат, тия мързеливи и прости индивиди!

Закъснял си! Вече имаше няколко новини за Гърция днес, така че другите соросидните тролове имаха възможност да заработят надниците с несвързани приказки за Русия, Путин, нефт, рубла, и т.н.

Много к--ви се навъдихте,бе!

ЕК за референдума в Гърция: Въпросът в него е безсмислен За Ципрас , този референдум, ще бъде параван за неговото оттегляне, като си "измие" ръцете с народа, при очаквано да за споразумение с кредиторите.