Египет купува отказаните от Русия ”Мистрал”-и

Египет купува двата хеликоптероносача "Мистрал" от Франция, след като продажбата им на Русия беше отменена през август.

Обратно в новината

Коментари - Египет купува отказаните от Русия ”Мистрал”-и | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малка, но фактическа грешка: Египет купува отказаните НА Русия Мистрал-и

ДИР-а публикува новина с невярно заглавие, изкривяващо същността на нещата. Надявам се поради неграмотност, а не по поръчка, от знае се КОЙ!

А после Кайро ще ги препродаде на Москва. Така всички ще са доволни .Москва ще получи мистралите,Париж-парите си,а и ембаргото ще е спазено.Хем вълкът сит ,хем агнето -цяло.

Абе що се косите те руснаците си знаят Много бързо забравихте че Путин беше в Кайро на посещение когато дойде тази власт а след това Египет нападна ИД в Либия с руски самолети!!АААААА забравяте подробности както забравихте БГ историята Сега си дайте сметка кой е победителя мислете !!!!!

Как кой? Товарищ Путин! Той е като БСП - Загубата на избори означава победа.

Pesh0

Сега остава , да видим , дали Русия ще продаде на Египет Хеликоптери и оборудване за тях . Или пук ще ги купи от египет . А може и да си ги делнат , Русия оборудва единия египет , дава другия на Путин :)

Типично по арабелски - купуват мистралите на безценица от Франция (други купувачи няма), после купуват от руснаците хеликоптерите (Ка) които са разработени за Мистралите - също на безценица. Арабите са надменни, лицемерни, расисти презиращи еднакво всички останали, защото се считат за "богоизбран народ" - точно като техните семитски братовчеди"евреите"...

Къде прочете клаузите по договора ?

Елементарно, Вотсън!

Жабарите хапнаха огромно дърво с тези гемии ,едно ,че си платиха с лихвите на руснаците ,второ ,че ги продадоха на половин цена от тази която беше за Русия ,руснаците пък проявиха еврейски нюх и веднага набутаха хеликоптери на мангалите ,но отделно и цялото въоръжение и навигация на мистралите защото те са правени за него и друго не е изгодно да се слага ,от цялата простотия спечелиха много рашите ,мангалите ще имат два нови и модерни кораба и 50 хеликоптера а жабарите изручаха жабетата.

Виж му ника,па му скрой шапката.Вари го,печи го,все си е червена тиква недоварена.

Айде още един счетоводител на Френските ВВС. Кажи поне каква им е себестойността на тези "Мистрали" за да знаем по колко си докарват мръсните капиталисти.

Опаа. Кво стана тука сега ? Някаква врътка. Изглежда всички са доволни.

Мистралите ще са си руски! Е-еееее!

Франция си намери пазАр, ама путлер корабияняма от къде да НАМЕРИ...

Най-после Мистралите ще пристигнат в Русия!

ГРЕШКА! В ЗАГЛАВИЕТО! Египет купува отказаните НА Русия "Мистрал"-и

Никаква грешка. Путин пренасочи парите от корабите за най-голямата джамия в Европа.

Той Путин да не е балък като тебе, да ПЛАЩА чужди сметки.!.хе..хе

Като рабрала лисицата,че не може да стигне до попското грозде,казала "Кисело е!". Кисело им е на руснаците и на русофилите колкото и да обясняват за скапаните франсета,лошите американци и костовите соросоиди.Кримската агресия още дълго ще им киселее.

Бай Миале, що се правиш на по-тъп от щира, бре...

Руснаците заявиха, че ако корабите се продават на Индия или Египет, може да не се демонтира руското оборудване, а пък Египет ще закупи 50 бр. хеликоптери КА-52, които така и така щяха да се използват на тези кораби, така че всичко е ок.

Нещо тази тема не е любима за обсъждане от путеноиди..ха..ха Яд ги е че нямаха пари и се отказаха да купуват-гроздето било кисело(казал Путин)..ха..ха..И сега какво? Руснаците не могат да правят кораби и подводници защото им потъват(гордоста на Росий атомната подводница Куркс) . Абе като погледнеш реално не им и трябват защото вече Черно море е на НАТО!

Ти наред ли си бе, кретен? Франсетата им върнаха цялата платена сума + компенсациите. Аман от идиоти в БГ!

Моля, моля! Не обиждайте кретените. Те не могат да бъдат сравнявани с тая гнусна и тъпа твар...

Аве ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ ти голямо квичене, че РУСНАЦИТЕ не можели това не можели онова ,Ъм ти кво можеш ве, освен да квичиш .!.? И за по точно, корабите не са отказани от РУСНАЦИТЕ!!! При отказане производителя не ПЛАЩА неустойки на куповача.!.ха..ха Така че на ТЕМАТА и НЯМА нищо просто ти с мъничкото си просто мозъче не го разбираш.!. Т'ва не е като да тичаш с тубата по бензоколонките за епоевтинели ГОРИВА с по 2 стотинки.!.ха..ха

А Путин кога ще си плати борчовете че се отказа от Южен поток?

Щурев, продължавай да ни радваш и да пълниш ДИР-а с "коментари". :) Русия продаде не 32 хеликоптера (колкото са нужни за 2 мистрала ) КА-52 Алигатор а цели 50. Другите 18 няма да са за трети мистрал, защото руснаците няма да разрешат руски патенти да се инсталират повече от французите. Мисли Щурчо....:)))

Най-големите отрепки седнали да се присмиват на един достоен българин?! И защо?! Защото не бил съгласен с господаря им! Ами той Путлер като докара нещата до ядрена война и никой няма да оцелее, тогава може би в някоя празна червена картуна нещо ще просветне, че не е трябвало така да се защитава един нов съвремен злодей! ПУТЛЕР КАПУТ ЗАДА ИМА ЖИВОТ НА ТАЗИ ЗЕМЯ!

Ще купят: КАКВОТО, ОТ КЪДЕТО и КОЙТО им каже. Та нали за това беше направена поредната "пролет" там?!?!

И израелците са съгласни ? И няма нищо да направят, за да развалят сделката ? Странно ! Колко врага има Египет и на кое точно крайбрежие смята да се десантира ? Или ще си ги кара по Нил до Асуан и обратно ? Или ще ги препродадат на Русия ? Да изчакаме да видим дали ще стане или е димна завеса.

отказаните от Русия Мистрал-и ?!?!?!? ПАК ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ! Не са отказани ОТ русия, а отказани НА русия. Не ги е отказала Русия, а отказаха да й ги дадат под натиск на САЩ. Докога ще преиначавате събитията за целите на пропагандната инфовойна?

Навремето имаше един виц за Иванчо. Учителката им по математика им предавала за правилото (вече не му помня името) в математиката, където 2+3=3+2. Иванчо се замислил и не се съгласил. На въпроса на учителката отговорил с пример. Другарко, (тогава учителките бяха другарки), не е все едно дали ще кажа: Ще мина да Ви взема. Или ще кажа: Ще взема да Ви мина... Ма те тъпи журналя, откъде ще знаят...

Египет купува отказаните от Русия Мистрал-и ги продава на Русия.

По-скоро ще ги дооборудва с руското оръжие и системи, предназначени изначално за тях! Руснаците си решиха проблема с десантните кораби със собствени сили. Франсетата ще се хванат за палците ;)

Не. Просто Русия ще продаде на Египет хеликоптерите за двата кораба. Одеве излезе и точно тази новина, че Египет купува 50 хеликоптера Ка-52, които може да са и в модификация Ка-52К. Точно тази модификация се предвиждаше да се ползва на Мистрал-ите. Сигурно Франция и Русия са се разбрали предварително за тези неща, а Египет ще е щастлив да купи подобни кораби в толкова кратък срок.

И сега какво - Египет ще ги продаде на Русия.

Те щото в Египет са първи приятели с Русия... Естествено, че в договора има подобни клаузи и не само за препродажба на Русия, а на редица други държави.

Военните на Египет и Русия.. Абе аверчета бяха. Ще си играят заедно с тези играчки.

Сега ще наемат екипажи от пилоти руснаци. Командването и то може да се случи руско. И накрая - руските Мистрали в Червено море под египетски флаг. Санкции, а.

За чик им са на Египет тези кораби и руските хеликоптери за тях? Май, е някакъв театър. Руската армия ще ги ползва изглежда, под египетски флаг! Ако Русия рекат да унищожават ИДИЛ ще им дойдат добре дошли и близо локирани!

Докато продажбата на Мистралите е в процес на обсъждане....Русия продаде 50 (петдесет) хеликоптера К52-Алигатор на Египет. Един Мистрал носи 16 хеликоптера. Но тази новина я няма в българските медии.

Пич, посмали малко. Русия не продава К-50, ти ми разправяш, че продават новия, приет тази година на въоръжение К-52. Не така, не падаме от луната.

си паднал... Просто си прочети по-подробно, при какви условия Русия се съгласи да продаде сертификата за руската част от Мистралите.. НА КОГОТО ТЯ КАЖЕ, ще се продадат!!! При това с ВЕРТОЛЕТИТЕ!! ФРАНЦИЯТА САМО ИМ ГИ РЕКЛАМИРА..

_3475@dir.bg

Може и да е вярно. //vz.ru/ news/ 2015/9/23/768445 . html Напиши в началото каквото трябва и махни интервалите

Пич, прочети какво пишат руските информационни сайтове. Ако не знаеш руски...гугъл-хром има опция за превод на английски от всеки език.

Тамън с тях да карат бежанци обратно там.

Лъжат, не е вярно! Не може да е вярно! ... Дали пък не е вярно? ... Ужас, сигурно е вярно :(

Другаря Волен ни беше казал, че сороските френци ще трябва да си ги ядат корабите и че много ще страдат за загубените пари. Те сега сигурно са ги продали на безценица. Нали?

френските медии твърдят, че египет ще ги купи на цена 60-70% от тази, която беше платила руся. голяма сделка направи оланд, няма що.

По- добре нещо от колкото нищо! :)

Осигурени са и екипажите на Мистралите и вертолетите - главно от руски военослужещи отпускари.

Егати далаверата спретнаха Путин и Оланд!

Щерев, единственото нещо, което МАНИФЕСТИРАТЕ е скудоумие и посредствено, да не кажа пълна липса на чувство за хумор.Може би в средата, в която вегетирате тези неща минават, но .... правя заключения и за средата.Хайде, остани си със здраве.

Вие тъй като сте мужик(крепостен селянин ,който се продава като придобивка на декар земя като растение ) навярно сте в лошо настроение и ви спохождат лоши мисли защото е облачно и фотосинтезата нещо не върви..ха.ха

Много посредствен трол тоя щерев.

link Статията е със съдържание: Египет приобрел у России 50 вертолетов Ка-52К для Мистралей

Щерев, как си, боНбандировачо, изяде ли си боНбонките?Или ти не ядеш боНбонки, а боМбонки,а?

А може и барабонки! :))))

Ами да. Стратфор писаха за това преди няколко месеца. И ето, че сделката стана.

Щерев, как си с диктовките.Радвам се, че такъв светъл ум громи руската заплаха.Ти си чутовен мозък, Щерев!!!Е, бива малко да поработиш над спелинга, но ...нейсе.Явно критерия за подбор на хрантутници не е висок.Важното е да са активни, а за качеството на написаното-кой го е грижа.Важно е да се маже и ако може-да смърди.Колкото повече, толкова по-добре.Щерев, ти си и.д..т, знаеш си го, но от онези,забавните.Дерзай, приятелю!!!

Като се погледне парадоксално на нещата ние с вас си приличаме. Не! Аз не манифестирам пред вашата пикантна личност но съм очарован от комплиментите и все пак ви благодаря..ха..ха

Естествено на половин цена, все пак те са вече остарели. Ей тоя Путин, и търговец излезе от него велик.

Надявам се, че на тия, които се осмеляват да пишат по темата, им е добре известно, какви са отношенията между Русия и Египет. При това не от вчера. Тогава би трябвало да ми повярват-тая сделка е изгодна на всички участващи в нея страни. И разбира се, моралният победител тука е Путин. Той и без тия Мистрали си е достатъчно силен. Но най важното в случая е, че ти НИКОГА няма да бъдат използвани срещу Русия. А Де Гол от небето, сигурно се е почувствувал много унизен от поведението на днешните му наследници.

Кому ли ще поръча Путин сега заместители на хеликоптероносачите ?! Може би на украинския Черноморски съдостроителен завод (в Николаев), който им построи флагмана-самолетоносач (единствен у РФ!) "Адмирал Кузнецов" ;-) ;-)

Деца не полудявйте работетте повечко за да има по-високи пенсии. Мисълта за Путин и Русия ви е обсебила :)

Те египтяните не само Мистралите но и около 50 броя въртолети Ка-52, така че не им бери грижа.хе..хе

На Русия хеликоптероносача "Мистрал" не и трябват защото Черно море и Средиземно море са натовски територии..

Ех,що не отидеш на тая територия да си починем малко от умственните ти повърни...

Джордж Фрийдмън, основател и шеф на Стратфор, каза, че САЩ контролират океаните и моретата в света. Напълно вярно!

Ха, ха.. за пръв път чувам, че Русия е отказала корабите.. отказаха да ги продадат франсетата и си платиха неустойки за това..

Имайки предвид,че"Мистралите" са произведени,като изцяло съобразени с руското бъдещо въоръжение,то Египет ще търгува и за в бъдеще с Русия!!!Или ще препродаде корабите на Русия,или ще закупи руско оборудване.Ще видим!!!

Да, ама пишеше 'Подробности (за сделката) обаче не са разкрити'. Та французите едва ли са толкова глупави да допуснат препродажба, макар че си в правото си да очакваш каквото ти се ще.

Беее,Ге(й)ц, това хрантутниците сте много, ама много наивни.Всъщност-промити.Та тези кораби са оборудвани за руска експлоатация.Хеликоптерите(най-малко 35) ще бъдат осигурени от онази страна, както и спецоборудването.В случая за Франция и Русия-и вълкът сит, и агнето цяло.А на теб ще ти задам един съвсем елементарин въпрос-кога научи за разликата между Русия и Украйна?

Не отказаните от Русия Мистрали, а отказаните НА агресивна Русия Мистрали. Защото с тези Мистрали Русия може да нападне я Украйна, я България

Особенно България! Путин сън не спи и се чуди кога да нападне България.

Иска си старите колонии, ама една по една падат ... украйна, куба, последната в арабския свят и тя е на път, следва становете, беларус и т.н.

Руснаците бомбандираха Варна и Балчик без причина и избиха мирни граждани.

Че какво ще напада Украйна, нали вече я е нападнала? В Донбас имало хиляди руски танкове и десетки хиляди руски войници. Щом Русия от две години води сражения в Украйна и въпреки това на картата на света Украйна още я има, че и Порошенко не се е вталил от тревоги на кой стълб в Киев ще го бесят - значи САЩ няма какво да се притесняват от такъв враг-слабак, че и ПРО в Европа да разполагат заради него.

Русия има самолетоносач "Адмирал Кузнецов". В момента довършва още два. Мистролите и бяха нужни за тестване отношенията с ЕС. Русия има много лесен начин да "нападне" Украйна : само си затвори границата за украинците. Няма украинско семейство без работещ роднина в Русия. Както българско на гурбетчия. Русия непрекъснато повтаря, че не иска да разделя Украйна . Питай Атлантик#1 Соломон Паси , член на манхатънската масонска ложа Бнай Брит от която е изпратен Бронщайн -Троцки в Русия, защо още в самото начало на донецкият конфликт се изцепи без да е оторизиран като държавен служител: Украйна трябва да бъде разделена на ТРИ. Ционистката хунта на Хабад трябва да се изчисти от Украйна. Никой не воюва с Украйна освен ционистите. Питай Байдън-Младши защо стана шеф на Бурисма холдинг на Украйна? Защо дъщерята на Егор Гайдар е назначена за вицегубернатор на Одеса? Защо Саакашвили е губернатор на Одеса? Отговорът ще го намериш в книгите от преди 15 години на равина на най-голямата юдейска община в светът - Раби Едуард Ходос . Има и видео коментари в тубата. Греби от Извора....Вместо да пишеш щуротии.

Три месеца по-късно: Президентът на Русия и египетският му колега се договориха за продажбата на двата "Мистрал"-а, които Египет купи от Франция. Според договорката така Египет погасява част от задълженията си към Русия от времето на шестдневната война.

Даааааааааа На Египет са по нужни!

Ей затова не вярвам вече на Българските демократични медии! Пожелавам на техните редактори и радетели за "демократични медии" нека да срещат и имат почесто работа и с демократичните и изпаднали в беда бежанци.....риба, ама цаца- абе цаца, ама риба Какъв е проблема да напишете, че Франция отказа да изпълни поръчката си....както и да е. Ами Путин и тук пак получи подарък, върнаха му платените досега пари, разходите за командировка на екипажите, за строителството на пристан за Мистралите, сега ще си продаде и вертолетите, такава е клаузата - това е по ЕС-медии.

От това решение шапката на папата може да падне още един път!А аз им свалям шапка!Значи ,Франция продава Мистралите на Египет изгодно/с малка отстъпка от цената,парите за покупката ги дават ОАЕ ,Египет не плаща нищо,Русия осигурява хеликоптери-/16 бр.на Мистрал- на изгодни за двете страни цени.с което се избиват с лихва всички понесени досега щети/ ,които ще бъдат платени частично от Египет,частично от ОАЕ и др.Казусът приключи и всички са доволни!

Само едни ше са недоволни....тея дето ше платят сметката и после подръжката. Но, народа за какво е ако не да се дои....

'.... отказаните от Русия 'Мистрал'-и' Ха-ха-ха ...

-Е па колко му бе да я откажат?Няма да ти ги дадем Путя! И готово!Да сте чули за някакви дела в Страсбург или някъде другаде? Това Франсето не им е България! Ако гъкнат На Путя любовниците ще се пръскат с "Тройной"!

ПУТЯта казва - НО ЕГИПЕТ може да ги продадете... На тях ЩЕ ДАМ ЛИЦЕНЗА ЗА ЕДНАТА ТРЕТА ОТ МИСТРАЛИТЕ.. Строена в Русия..