Мубарак не дава оставка. Уволни правителството

Размириците в Египетската столица Кайро продължават, въпреки че Хосни Мубарак уволни правителството. Демонстрантите настояват и за оставката на президента.

Обратно в новината

Коментари - Мубарак не дава оставка. Уволни правителството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-вероятно, бунтовете в тези страни са израз на недоволството на една огромна маса млади хора, на които им е омръзнало да живеят в бедност. Не е ясно дали ЦРУ има пръст в подклаждането, но със сигурност ще се опитат да заместят досегашните диктатори със нови такива, ако старите не удържат фронта.

В арабските страни няма демокрация и не може да има такава. Такова животно като ислямска демокрация няма в природата,това е следствие на култура и исляма. Въпросът сега е кой ще доиде след Мубарак! А вероятноста да дойдат на власт исламистите е много голяма. Колкото до американците ,те както винаги си измиха ръцете и изоставиха вчерашния си съюзник.

ТУК ИЗОБЩО НЕ ДАВАТ ОСТАВКА

Мдааа, след като на става план А "елита" минава към план Б-сериозно заплашване на президента и ако не започне напълно и изцяло да им сътрудничи ще минат към силовите мерки на план В-убийството му, "вътрешен" преврат, окупация, вземане на властта от "народа", пълни безредици, съсипия на държавата, "реформи" и т.н. все познати сценарии. Но явно този се е поуплашил, пък и властта е сладка, а и ще му заплатят добре за "сътрудничеството". Ще поживеем ще видите.

Абе тука сте големи специалисти, ама с вашия световен заговор до никъде няма да стигнете. Не разбирате ли, че на тези хора им е писнало да живеят като скотове, докато някакви диктатори цоцат вечно. А арабските държави са доста условно разделени, но са си един народ. Нормално е това, което стана в Тунис да запали целия арабски свят!

А тука, като ни излъгаха проамериканските мекерета Костофф и подобните му седерасти, пак имахме желание. И си останахме с него. Каква е гаранцията, че не е поредната цветна полюция?

Абсолютно си прав! На хората им е писнало да живеят в Социалстическия Реализъм. Никой не казва, че управляващата партия на Мубарак, в момента е член на Социалистическия Интернационал, че преди няколко години се е наричала Арабски Социалистически Съюз, и е образувана като "Марскистко-ленинска ислямска партия". Както и това, че до Кемп-Дейвидския мирен договор между Израел и Египет, най-големите съветски военни бази в арабският свят са се намирали в Египет, в региона на Хургада. И че след това главнокомандващият на тези бази получава "благословията" на правителството да строи курортно селище. Така, че на хората им е писнало от ислямския социализъм, при който ако си държавен служител (привилегия за малцина), получаващ макс. 100 USD на месец.

Така е. И след евентуална смяна на режима усещам как ще цъфнат и вържат.... почти като нас.

Игнатчо, позволи ми малко да ти осветля някои неща. Първо, т.нар. "Арабски социалистически съюз" е структурна формация на организацията "Свободни офицери", която извършва рево-люциония преврат от 1952 г., с който се слага край на монархията (крал Фарук). Това са Насър, Садат, Нагиб (първият ег. президент след преврата), Закария Мохиеддин (брат му Халед е комунист, но не и участник в преврата) и др. Това са националисти, обявили се против английската колониална зависимост на Египет, поради което още по времето на Втората световна война лесно стават маша в ръцете на Валдур фон Ширах - водач на немската хитлеристка младеж (негови рожби са и основателите на партията Баас в Сирия Салах Битар и Мишел Афлак). Не е безинтересно да се знае, че Ануар Садат е бил радист на тази офицерска шпионска група, работила тогава в полза на Германия. А след като вземат властта през 1952 г. тези офицери просто си пришиват етикета "социалисти" (Арабски социалистически съюз), което хич не им пречи да да започнат масови репресии срещу всички египетски комунисти и реални социалисти (избитите са хиляди, а концлагерите в пустинята - препълнени. Тук идва и парадокса, че в името на глобалните си интереси Съветският съюз си затваря очите за антикомунистическия терор в Египет и всячески започва да насърчава и подкрепя "антиимпериалистическия курс на насъристите. В този контекст следва и масивната съветска военна помощ за Египет, където обаче военни бази на USSR не е имало - с точа уточнение, че след войната от 1973 г. в Хургада временно е базирана формация на съветския тихоокенаски флот, чиято единствена задача е била да разчисти прилежащите води на Червено море от безразборно разхвърляните там от егиотяните хиляди морски мини. Иначе в самия Египет доста години се подвизават хиляди съветски военни специалисти (поканени от Насър), които впоследствие, по-точно през 1974 г., са изгонени от страната и Египет постепенно поема проамерикански курс.

Социалистически, ама реализъм, а сега живеем в измислена демокрация. Важното, че кашата е пълна.

Зад Американска подкрепа на опозицията в Египет,стои "комитет 5412" (специалната група към ЦРУ).Целта на стартираната в ход операция,е смяна на тамошният режим с нов,защото той тайно подкрепя Палестинските групировки давайки им оръжие и продоволствени стоки, посредством тайни тунели прокопани на границата между Египет и Палестинските територии.А това не се нрави на Израел.

В България няма армия и недоволство на народа от политиците на власт не може да бъде смазано. Има обаче 60 хилядна полиция, която има огромен бюджет, за разлика от този за здравеопазването и социалната политика.Тя не се занимава с домашните кражби, води само статистика.

То 7 милионна българия има 60 хилядна полиция, какво остава за 30 милионен египет

Барак Обама му напомни ......

Поредната цветна революция! Световните новини изнасят имена на египетски "дисиденти", които ходили на обучения по разни програми в САЩ, станали там видни демократи, върнали се и вдигнали стадото на ушите си - и сега туризмът побягна изплашен от размириците, тълпите рутят каквото видят, световни съкровища като Каирският музей са заплашени от унищожение, диктаторът се заинатява, ал Барадеи /след десетки години работа в ООН, платена от САЩ/ се изживява като един апостол на 69 години ... Поредната "демократизация чрез разрушения" на империята на краварите и царевичарите! Горките хора, които си рискуват живота, без да знаят и те за какво!

аврораа-- намали парата да не се блъснеш в айсберг. акъл на хората не давай-без да ти искат ( като анализатор световен) признак на нискоа култура е

Харесват ми нейните съждения. Защо си толкова завистлив?

треперят ти ръцете мистър