Водеща американска журналистка изнасилена на площад в Кайро

Водеща американска журналистка е станала жертва на брутална сексуална агресия и на тежък побой, докато отразявала събитията в Кайро, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Водеща американска журналистка изнасилена на площад в Кайро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как ли ще го кръсти? Поредна американска манипулация, с цел да позиционира 1-ви до 15-ти американски флот на север от Египет, а другите в река Нил !!!

Колегата ми като се върна от египет каза ,, Златни цигани имаме в Б-я по сравнение с това което са египтяните,,.

станало на 11.02, прошумяват на 15-16.02 ??? Няколко дни за размисъл, или за да я насинят както трябва - иначе ако е малтретирана, а и няма нищо ... Какво ли значи сексуално тормозена - някой я е шляпнал по дупето или и е казал да се прибира в къщи, като всяка морална жена? Това също е тормоз. Нейната група и бодигардове не могли да направят нищо, а египтянко - можали? Някой не доизказва нещо, но какво?

Някои работи трябва да се вършат от мъже, просто защото са мъжки. Еманципацията за мен е просто проява на лош вкус. Жалко за жената.

доста лаишко изказване, имайки предвид, че от години едни от най-добрите хот-спот журналисти са жени...

тъпо, жалко, комплексарско изказване в защита на задоволяване на животинското.....показва колко е назад цивилизацията в лицето на "силния"пол....жалко, мнооооого жалко!!!!!!!!!!!!!!!!!! куцата ви хромозома още дърпа назад....

Дай видео!

Много ми е чудно какво толкова отразяват тези журналисти, та са готови да си жертват здравето и живота? Всички телевизии с часове предаваха едно и също - огромна тълпа, която издава звуци и размахва кой пръти, кой знамена, кой плакати. Какво толкова ново и сензационно имаше в това, та трябва да се вре човек там да го отразява с часове?

Много ми е чудно какво толкова отразяват тези журналисти, та са готови да си жертват здравето и живота? Всички телевизии с часове предаваха едно и също - огромна тълпа, която издава звуци и размахва кой пръти, кой знамена, кой плакати. Какво толкова ново и сензационно имаше в това, та трябва да се вре човек там да го отразява с часове?

Много ми е чудно какво толкова отразяват тези журналисти, та са готови да си жертват здравето и живота? Всички телевизии с часове предаваха едно и също - огромна тълпа, която издава звуци и размахва кой пръти, кой знамена, кой плакати. Какво толкова ново и сензационно имаше в това, та трябва да се вре човек там да го отразява с часове?

абе...де да знам. аз в ислямска страна бих ходила само облечена като местните жени - провокацията е лошо нещо. жалко за жената, съчувствам й, ама американския начин на мислене започна да превръща мъжете в някакви безполови същества. и аз подкрепям равноправието на половете, ама....не сме еднакви - мъжът си е мъж. понякога мисля, че всички беди на този свят идват от прекалената феминизация. не, не мислете, че обвинявам жената, ама....май са малко прекалено нахакани там....

Странно, а ти от къде знаеш как е била облечена.

представа нямам как е била облечена горката, както вече обявих - нито злорадствам, нито обвинявам. само косвено изразих мнение, че това е много по-малко вероятно да се случи на мъж в тази ситуация. поздравления за куража, аз обаче не бих отишла да отразявам там събитие за никакви пари. е, има си професии и професии - не съм журналист, не знам там каква е борбата. пак казвам - прекаленото съревнование на жената с мъжа не води до нищо добро и за двамата.

хора, в една американска статия пише, че не е имало изнасилване, а сексуално посегателство и тежък побой.

Въпрос на гледна точка на кои журналисти вярваш! Американските журналисти по-велики ли са от българските, че да им имам повече вяра? Те американците такъв шамар по самочувствието изядоха тук, че може дори да твърдят, че са я гощавали кафе!

мисля, че в случая те са по-информирани от нас, освен това зависи кой как е превеждал статиите.

На снимките точно преди нападението, тя изглежда прилично облечена, заобиколена е от доста гнусни типове и изглежда разтревожена. В някои американски медии правят наивни предположения, че тия двеста души били проправителствени бандити, които се правели на демонстранти. Което е доста тъпо предположение, защото и тия, и ония са диви ислямисти. за тях една успешна жена, която провокира със сексапил, с бурен личен живот, многоброюни любовни връзки, е символ на всичко, което са възпитавани да мразят от деца. Според мен атаката не еспонтанна - в смисъл, глей какво русо маце, дай да го таковаме, а е планирана. Тя е набелязана за жертва предварително, след като е проучван личния й живот и медийните изяви. Предупреждавана е няколко пъти, което тя погрешно е сметнала като потъпкване свободата на словото. Всъщност, няколко пъти насилствено е връщана в хотела, а веднъж е изгонена от Египет. Това поведение е по-скоро предупреждение в стил "Мадам, не сте желана тук, махайте се да не пострадате" , а не е " не ни харесва как пишете, махайте се". Като всяка успешна американка и тя е много нахакана и се е надценила. Съжалявам много за това, че е дна умна и хубава жена е смачкана по този начин, но това очаква и Египет и останалите страни, които искат ислямски ред, а не светска държава.

Най-смисленият и близък до истината коментар. Искрени поздрави.

Тъкмо се канех да пиша подобен коментар, че нападението е най-малкото "случайно" и гледам, че съм изпреварен! Добър коментар! Единственото което бих корегирал е, че я наричаш "умна"! Амбициозна, нахакана, агресивен професионалист...да, но ако беше умна, нямаше да и се случи това събитие! Умния не е нужно да си изпече ръката, за да разбере свойствата на огъня! Също се колебая да определя, нападението е имало за цел нея или е целяло коствено да унижи САЩ ! От отговора на този въпрос може да се подразбере кой е поръчителя.

Няма лошо че си феминистка щом проповядваш как журналистката била невероятно умна, красива, успяла, преуспяла и т.н. Хубава изглежда на снимките - и май е до там! Според мен едва ли е имало някакви заговори и планиране на нападението. С просто око се вижда (а и е всеизвестно) че по улиците и площада където са били демонстрациите - ЖЕНИ НЕ СЕ МОТАЯТ, най много някоя нинджа омотана с чаршафи и това е мн. рядко. Какъв го дири 'умната' журналистка посред тези вандали и диваци тогава? Ако е искала да си спести таковането (както го наричаш) , да си беше стояла в САЩ, но понеже е алчна за пари и слава е решила да се бута между шамарите. Както се казва - ГА ЯДИ КИФТЕТАТА НЕ РИВА... А тези които са я изпратили на заколение можеше да изпратят някой мъж - журналист и по възможност арабин - в америка е пълно и с такива.

много си права, како!!

ти как реши,че египет искат да са ислямска държава? как реши,че ги възпитават от малки да мразят наш тип жени?....не, наистина от къде имаш такава информация?....жалко за жнената..има много изнасиклвачи и изроди сред мъжете...по всички националности...и в бг също..аз лично съм изнасилвана от българи в българия

така е..като пишехте за демокрацията в египет несто се бяхте объркали кои са демократи и кои манафи то се виде сега..мажката мъ сте разкатаят на египет ако и военните изтърват власта *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абе, кака, права си, че ислямски ред, няма да донесе кой знае каква промяна в Египет, но да изясним какво значи светска държава! Светска държава е място, където световните сили налагат интересите си по всевъзможни начини! Това означава, арабеските доброволно да станат официални роби на капитализма!!! Какъв е извода!?! Незвисимо какво ще се случи в Египет, тия сладури са преебани...и м/у другото, всичко което се случва в арабския свят е американска инициатива, с цел да се отвлече вниманието от тях самите!!!

Права си како, за това, че някой "провокира". Но кой и с какво - не е ясно. Има стотици статии, а за сега не съм чул да има доказателство, че някой местен и е направил нещо. Провокация ли е, манипулация ли - но изглежда само едно не е - истина! Нейните бодигардове и екип неможали да я спасят, а я спасили египтянки ?!? Аз бих казал ха, ха, ха!

Това показва нивото на ,,демократичност"в Египетското общество и е шамар за всички ентусиасти които се радваха,че ето на младите египтяни са много демократични и отворени защото се събират , чрез туитър и фейсбук, сякаш отряззаните глави на европейци не ги качваха в Нета! Ползването на интернет не е белег за цивилизованост!

Защо ви е чудно, аз съм например като Месалина, от римската история. И на мене ми се иска да обслужа 200 разгонени мъже. Затова ако някой ми плати да ида да снимам в такава дивашка страна, където мъжете са още мъже, отивам веднага. Ще се изруся повече от тая кукличка на снимката, ще си сложа един мини, ама много минижуп, едно хубаво деколте, и едни страстни червени устни. И тогава ще се навъртя някъде, където тълпата вече е с много висок адреналин. Ясно е какво ще търся, след като не съм забулена като техните египтянки. Какво очаквате да стане като подавате на кучета мръвка?

Да, ама не си Месалина, а Аврора и нищо няма да ти се случи, даже и гола да тръгнеш!

Two thumbs up! :)

Защо пишете глупости, това е журналистка познаваща отлично арабския свят, защо мислите, че на площада е била облечена така, или защото на вас не ви се е случило. Това е тълпата, аз пожелавам на журналистката да се възстанови и пак да може да отразява такива световни събития

Ъхъ, тя е виновна че съблазнила арабите, а? Ако беше се случилов Сауд Арабия, щяха да я осъдятнея за неморално поведение на 100-200 кмшика, това е ислямът. В Бангладеш тия дни така е убито едно 15 год момиче - изнасилено от братовчед си, съдът осъжда жертвата на 200 камшика от които тя умира. Hana Begum който му се търси линк.

Ех, мечти, мечти, Аврорски...

Жена не трябва да се пречка пред араби, когато те са нормални, а какво остава ,когато те "буйстват".

Жалко за хубавата журналистка, но също е истина че американците не са желани вече никъде по света. 90-те години имаха доверието на целия свят, но меко казано злоупотребиха и са главните виновници за насилието и увеличаването на бедността по света. Където е стъпил американски дипломат трева не никне, брат брата си убива. Мисля че България е едно от малкото места по света където сме във възторг от тях и от техните революции, демокрации и така нататък. Колко е жалко че българите нямаме ценностна система.

И в България не сме чак във възторг от хамериканците, ама като управляващите ни и медиите говорят вместо нас, много хора остават с погрешно впечатление!

Ама, моля Ви, уточнявайте, кого имате предвид! В България българите биват политици или граждани. Тези две групи имат коренно противоположни мнения по много въпроси. Особено за политиката на САЩ! Вярно е, че политиката на САЩ е омразна по цял свят. Това го знаят и американците. Но тази политика няма да се промени с малтретиране на гражданите . Съжалявам за жената. Дано да се възстанови бързо от шока!

Каквото и да говорите това е гнусно престъпление..и майтапа не върви а където са стъпили американците са донесли модел който е по добър от другите.

Мислите ли,че модела Авганистан и Ирак е добър ,хуманен и в крайна сметка успешен? Тотално разочарование е според мен! Това изобщо не означава,че съм анти САЩ настроен,както първосигнално мнозина ще си помислят! Самите американски медии и множество политици признават лошите резултати,вкл и президента Обама! Светът не е онзи от 80-те на миналия век и всички трябва да се променят! За да не споделят участта на Лара Логан!

Заинтригуваме, дай конкретен пример моля. Американците с тяхната имперска мегаломания са нпаравили повече поразии по света, отколкото, който и да е друг. Аз от сега ти давам няколко контрапримера: Куба - знаеш ли, че ако американците на бяха превърнали тоя остров в бардак на американската армия Фидел Кастро щеше да направи революция на кукуво лято; Виетнам - няма нужда от коментар; Ирак, Афганистан; Косово - знаеш ли какво е там сега и какво ще стане, ако силите за сигурност си тръгнат ... Мир не се постига с бомби само това ще ти кажа!

Бъркаш нещата. Ако американците не бяха в Куба, днес тя щеше да е като Хаити. Май с Кастро са по-добре. И там не беше бардак за армията, а за заможните американци. И не точно бардак, а нещо като американско Монте Карло. За Афганистан и Ирак не говори за американски модел, защото там е вода. Прчините са друга опера.

ама защо трябва да отразяват някакви диваци в Египет, тези мюсюлмани не са нормални хора, това са изроди, какво правят тези чужди граждани там, това е едно отвратително мръсно място-Египет, с още по отвратително население

всички араби знаят че бунтовете бяха създадени от ЦРУ с цел да настъпи хаос в арабския свят. Е това стана и тази е една от жертвите които ще даде и Америка. Всичко тепърва започва.........

Прав си ЦРУ са виновни за и падането на Римската империя, а майка ти и баща ти са виновни че са се срещнали, и са те направили толкова умен.

Шо не си ...

като си попска унука, чий ми дириш тука

Събитията в Египет не бива да се тълкуват еднозначно като революция срещу някакъв режим. Някои наши малоумници дори направиха аналогия със свалянето на бай Тошо. Нищо подобно! Там където е намесен религиозен фанатизъм не може да се говори за демокрация. А в Египет сред мюсулманите се шири многоженството и жената не я броят за човек. И случаят с тази журналистка го потвърждава. Опасявам се, че ако САЩ не коригират отношението си към тези събития и не предприемат адекватни мерки, то района като цяло отива към засилване на ислямския религиозен фанатизъм и свързаните с всичко това отрицателни тенденции.

и тия охранители са били професионални колкото и шофьорите на Бойко вчера на завоя

Който се бута между шамарите за да заснеме зрелища, получава зрелища. Какво чудно има в това? Дано това не е поредният предтекст за война от страна на САЩ.

Умник си ти. :(

Странна е форумната реакция на някои хора. Като че ли четат сценарий на порнофилм. Става въпрос за гнусно и тежко престъпление, извършено по крайно у,низителен за пострадалата начин. Ако не бяха се намесили военни и разни жени, както пише в репортажа, тя щеше да е мъртва. Не знам що за изрод си, да виждаш и интерпретираш изтезание като секс. момичето е изтезавано публично, а някои вмъжкари тук си размахват оная работа и мислят, че като обърнат на шега инцидента, оная им работа ще вземе да порасне.

Единствения разумен коментар,който прочетох! Жалко , че дори 'НИЕ'- "не циганите,не египтяни , а българи" говорим по този начин (и аз ще я уважа,заслужава,блондинка и т.н.) Преди всичко друго това е човек и никой не заслужава подобно отношение,освен това , за разлика от почето тук , тази жена е образована и интелигентна! Била е там да си върши работата, да изкара пари и да живее добре, а не като повечето тук да се чудят по цял ден как да си задоволят нагона,четейки и мечтаейки за подобни извратени случки!!! Изкрено съжалявам за случилото се и дано момичето се възстанови по - бързо, а на всички вас (почитатели на подобни гнусотии,мислещи, че си го е заслужила и гледащи "блондинката"в тази жена) - ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!! ТОВА УТРЕ МОЖЕ ДА Е МАЙКА ВИ,СЕСТРА ВИ,ЖЕНА ВИ или ДЪЩЕРЯ ВИ!!!

наи сетне дасе намери един 4овек да НАПИШИ ТО4НО КАКВОТО ТРЯБВА,а не малоумни писания та сащ ,та русия

От къде разбра какво е ставало там? Ясновидка ли си, или служителка в Американското посолство. Всички статии които прочетох, са изпълнени с недомлъвки и догадки, но нито една снимка, видео или статия на журналист видял случващото се! Екипа бил на мястото за да снима, отвличат журналистката, смилат я от бой, спасяват я местни жени - а оператора не е натиснал и за миг спусъка на камерата? Струва ми се, че не е снимал, или като минимум не показват записа, защото няма нищо. Биляна, говориш за потенциален летален изход - видя ли снимка, на която да се вижда да има синини, дрехите и да са разкъсани или поне раздърпани както би се получило при пребиване почти до смърт? Отишла ли е в болница в Кайро да документира получени наранявания? Американците казват - "вярвайте ни". Аз припомням, че "вярата ни трябва да бъде ориентирана към БОГа"

За съжаление реалността е достигнала и тази журналистка! А реалността е такава, че свободата се бърка със свободия и беззаконие! Също така трябва да се подчертае с дебела червена линия, че журналистика не е равно на борба за демокрация!!!

Не изглеждат ли странно събитията в Египет, може би никога няма да се разбере кои са провокаторите и защо всички протести бяха целенасочени към американците. Жалко за симпатичната кореспондентка дано да преживее стреса и за следващия път да си вземе "тюлени"

Обамата пое приятелски курс към събитията в Египет и явно ролята на госпожицата е била да ни убеди в справедливия народен гняв в борбата за демокрация. Само че сега като са и вкарали 200 парчета, да видим дали ще играе според сценария.

И аз се чудя на странните форми на всенародна любов! Толкова ги обичат, че търсят варианти за плътен контакт! Дали и в България ще има подобна реализация спрямо някои банкерки??

Тая и аз ще я "уважа";-))

и ние имаме военни зурналистки а за тях нисто не се писе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ех как и завижда Елена Йончева. Де да можеше тя да е била там....

а са я пипнали тези - а ще се разправят лично с Бойко, нищо че Елена беше Станишева дружка ...

Циганите са си цигани навсякъде по света.

Що ли си отмених резервето - глей к^ви работи изтървам .

Когато се премине мярката, може да пострадаш сериозно. Трябвало да и обяснят, че това не е парад на мажоретки. Хората на площада се борят с мракобесието и около 300 души платиха с живота си.

Мда-а, стремежа за "най-гореща" новина понякога се заплаща скъпо...

ПРАВ СИ .Я ДА ДОЙДЕ ТУК В БГ -НОВИНИ БОЛ .ЩЕ И СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО...........................

на каква обич само се радва "най-великата" нация....направо нямам думи...така е то при демократизирането има и загуби...)))))

ясно е че в дир.бг има цензура съпоставима с диктаторските цензури от миналото - май е по добре да спрем да пише и да четем в дир.бг и да намерим някой демократичен сайт...

президентът им беше казал нещо преди да си замине ама няма да го казвам щото току виж са цензурирали истината от дирбгто ама вие се сещате сами

За какви литературни категории става дума? А комплексите ти са очевидни! Акълът или външният ти вид ти дават право да оценяваш другите? Е това е комплекс!

Чети! Чети още! Явно трудно зацепваш. Не си ми интересен, даже да се заяждам с теб..

Ми тогава не се заяждай, де... концентрирай се върху литературните категории...

В заглавието се казва "ИЗНАСИЛЕНА" странно но в новината се казва "СЕКСУАЛНА АГРЕСИЯ". Имайки предвид американците 99% съм сигурен в разминаването.

Разминаването идва от кофти превод. Прочети новината в оригинал и пак си дай мнението... Ако те е страх, че ще ти се размине мнението, премълчи! То и без това казаното от теб не внася нюанси в безпросветната чалгия на изразяващи мнението си...

Кофти е ама както се казва по американски - търсела си го е...Що ще тая руса барби при тези диваци?? Да ги възхвалява като борци за свобода и демокрация? А незнам какъв диктатор е Мубарак, но ако им дойдат ислямисти на влас, на египтяните дупе да им е яко! Еми намерила си е майстора..а тези които са я изпратили да прави репортажи в арабска страна - където жени по улиците НЯМА, също не са наред с главата!

днес се вдигат уж революции за свобода. Някак си така просто като гъби след дъжд, само че въпроса е какъв е дъжда капиталистически или религиозен. Ако забелязахте почти нямаше жени да портестират, тук таме се мяркаха девойки на по 20 години. А това са платени и докарани да вдигат врява или младежи на които около врата им е широко сиреч деца на богати и образовани египтяни. Ато това може да ви наведе на една сериозна мисъл къде се намира жената в египетското общество.

Имате право, че жени не се виждаха по време на протестите ; Но при оповестяването на крайния-им резултат комай станаха повече от мъжете, нали ?! Че и сума деца имаше .

Те това е революция - за америка

Модераторите! Къде се дяна постингът на "Аврора" и коментариите към него, а? Това ме кара да си направя определени изводи относно вашата обективност, работодатели, журналистически "морал" и т.н. Порастнете най-после! Стига сте се напикавали от страх! :)

дане се случи случката да им драснат клечката. Тогава и резервните им копия на сървърите няма да им помогнат. Хаха май лирекс ги обслужваше тях. Бивши полицаи и милиционери.

тук цензурата е на ниво

ама всъшност щом има кой да плаща за да излизат калесани новини и мнения що пък от ДИРа да не ми вземат париците. Па после голяма работа че тук има някои и друг които се лъжат да пишат и назовават истинския живот с истински думи. Хаха не се сещат че БГ или БъГа няма да я има след 10 години и тогава на от ДИРа само спомен ще остане.

модераторите къде ми се дяна постинга защо не го побликувате напикахте ли се ?