Египетски А320 се разби край гръцки остров

Самолетът на "Иджипт еър" "Еърбъс" А320, който изчезна от радарите в 00.29 ч. по Гринуич, се е разбил край гръцкия остров Карпатос, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Египетски А320 се разби край гръцки остров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво сте написали в статията, че и азербейджански самолет се разбил. Ама не виждам нищо за американския бомбардировач дето се разби пак днес. Като падна последния път руски изтребител даже беше на челно място в новините за няколко часа.

Във Франция( съвсем скоро официалното име на страната ще бъде "Фаранса", есествено след демократичен референдум) има повече джихадисти отколкото в Саудитска Арабия. Пък много ги беше страх от българи и румънци. То готиното тепърва започва. Жьо сюи Шарлиииии!

Всички малоумници от 4ти км., като щерю, бггея и останалата паплач перфектно знаят, че Путин лично е виновен за този иначе злощастен инцидент. Мир на праха на загиналите.

Турците, да не го объркаха с руски?

До 42.42 колега ,ела да обясниш на майка ми с 185 лв пенсия,какво е хранилка и какво е демокрация,заради такива като теб намразих дясната идея.

Браточка, тука са средно-статистически панелени мозъци. Он гледа ТВ-то и мисли, че като може да си оправя газовата, разбира и от самолети. Как да му обясниш, че след 10 км падане, единственото, което е останало, са парчета алуминий с размер 2 на 3 метра плаващи в морето. Той трябва да обясни, колко са тъпи НАТО(???) и запада. Нищо, че нямат никакво взимане-даване в подобна авария. Той трябва да си каже.

нищо , ама нищо не разбирате от радари....

Повече ще има. Така става когато хората станат прекалено алчни. Ако не е атентат, то е протоколно колониална бездарност от ниско платен, набързо обучен и протоколно бездарен персонал. От култ на личността скочихме към протоколна бездарност.

Обърнахте ли внимание - главният пилот е роден 1980 г. ! Значи дупета карат самолети ! Егати ... Сигурно нещо е станало с плочата /пардон, айфона/ му, а без нея той е безпомощен като пеленаче.

1980 това значи 36годишен , ти на колко искаш да е на 66 ли ?

На 36 год. Има 6 хил. летателни часа.

Пич аз теб те знам. Ти си едновременно и на хранилка и глупак. Грантаджии ш.бани да ип.кате всичките предатели ниедни.

наи-вероятно пак руснаците са го свалили с някоя от любимите им ракети.

от последните две-три години, доказано свален е само един самолет и той е руски

Пътническият самолет е изчезнал преди 12 часа край гръцки остров. 12 часа не могат да открият самолет паднал край границите на Европа, които са уж под непрестанно наблюдение заради лодките с бежанци. Дето и НАТО помагало даже. И тия иначе ще засекат руска атака по въздух, вода и земя срещу Европа? Че те тия прехвалени натовци ще засекат руснаците чак като влязат в Берлин.

е нали същите идиоти като теб обясяваха че рашките засичали всичко до израел чак не се притеснявай за нато гледай си азиатската имерия

Някои родни медии са опасни. Падне руски изтребител на майната си в Сибир - новина на първо място. Падне американски бомбардировач - няма новина.

Значи египетски самолет се разбил, азербайджански самолет се разбил, даже български хеликоптер се разбил, само американският бомбардировач B-52 в базата на остров Гуам не се е разбил и не се съобщава от dir. Сигурно им е забранено ? Та не се разбил, само малко е паднал и малко е изгорял. Дали е имало оръжие на борда, какво оръжие е имало - не се съобщава. С американските самолети такива неща не стават. Само с руските, египетските, азербайджанските и българските стават и това намира широк отзвук в иначе независимите български СМИ. С американските и да станат, не се съобщава. Свобода на печата, по европейски.

Американският още не се е разбил. Просто руснаците не са съобразили часовата разлика.

А на някой да му идва на ум да каже - горките хора и близките им?...

"Катастрофата с руския пътнически самолет в Египет в събота стана тема на карикатури във френския сатиричен вестник "Шарли ебдо". Изданието, прочуто с провокационните си публикации, отразява в две рисунки трагедията, отнела живота на 224 души..." Тъжния извод ще го оставя на вас

Изданието направи същото и при атентата и срещу самото себе си. Стига вече очевадни манипулации.

Той се е разбил на около 130 мили от остров Карпатос", който е разположен между Родос и Крит, е заявил източникът на АФП. По данни на авиокомпанията самолетът е успял да навлезе на 16 км в египетското въздушно пространство. Тези две изречения някак си не ми се връзват.130 мили е доста далече от острова и при всички положения е в международни вади, съответно и въздушно пространство. Така че, как е навлязъл в египетското въздушно пространство, ако приемем че морската граница на Египет е на 20 км. от брега.

Преминал е във въздушното пространство, контролирано от египетските диспечери, а не египетската морска граница.

Приятел, то е ясно че е така, но да го напишат като хората ( ако могат естествено) , иначе излиза че се върнал около 300 км.

12 часа не могат да намерят пътнически самолет паднал край гръцки остров. Явно не е паднал цял, а на парчета, дето са потънали бързо. Колкото по-голяма част падне накуп, толкова по-дълго ще плава над водата. Крилата ще останат дълго време, особено след като е било към края на полета и не е имало гориво в тях.

В едно друго съобщение от днес прочетох за взрив в Батгкок, защото някой бил пуснал фас в бутилка със сироп за кашлица! Не знам какво точно пушат в Тайланд и с какво си лекуват кашлицата, ама нещата не вървят на добре. Много е възможност някой кашлящ в самолета да си е запалил цигара и ....

Няма как и тук Путин да е виновен. Всемирният Архитект на Вселената е дал закона - има го в Светото Писание - "Око за око, зъб за зъб, самолет за самолет." Това е истината, колкото и да е неприятна.

според мен не путин, а американците имат вина за всичко, включително и за твоето психическо заболяване :DDDDDD

сигурно отново ще пусне карикатура със едни падащи и хвърчащи куфари....и бебешки пелени и играчки....

жалко за хората

Искам да споделя и аз една версия с риск всички да ми се изсмеят. Не знам дали се е случвало и на други хора но при мен когато съм притенен става някаква връзка с електро уредите около мен почват да дават на късо. Започна се с гърмене на електрически крушки, развалиане на монитора на компютъра ми напрово изчезва екрана. И това което сигурно няма да повярвате се стигна до там например в МЕТРО магазина да предизвикам късо и цялото метро беше 5 минути на аварийно захранване. Винаги съм се страхувал при летене със самолет да не излезат от строй уредите , затова летя рядко и на къси разтояния, гледам да съм напълно спокоен. Смяатам че има и други такива хора.

Това е от електрошока, който ти бият всяка сутрин! Статично електричество натрупваш!

Напълно те разбирам. Аз имам същите притеснения. Веднъж на път за морето трябваше да мина през Стара Загора. Както влязох в града и той остана без ток. На излизане видях отново крушките да светят. А не бях много притеснен.

Май днес е черен ден за авиацията. Катастрофа след катастрофа.

и Ан12 в Афганистан..

Предполагам че Шарли Абдо вече работи по въпроса

Див уж изпитвам когато летя със самолет, нищо, ама нищо не може да му успокои...особено като виждаш на екран пред теб инфо - 12000 метра височина, 1250 км. в час, -75 градуса външна тем. и си над северен Атлат. океан....Как се преживява дълъг полет, само аз си знам...Горките хора...

1250 км/ч???? Явно си летял с Конкорд....

летял е в сънищата си.

скоростта на звука е 1234 -може да се е объркал с няколко км но самолетите летят с горе золу малко по-малка -1000 1100 напълно му съчувствам и го разбирам много хора нелетят със самолет поради същата причина

Лелееее, ти с какви самолети си летял? 1250 км си е свръхзвукова скорост :) А на ден само в Европа умират повече хора само от катастрофи...

Аз съм виждал на презокеански полет скорост от порядъка на 10151020 км/ч. Имаше доста да навасква самолета а и яко бяха ускорили. Иначе крайсерската скорост която поддържат е 850-900 км. До колко е вярно това което се подава като информация на екраните на пътниците е друг въпрос.

И аз така! То беше преди години. Вечерта пийнах повечко и като се събуждам - гледам илюминатор. Голям страх беше, докато след 1 час накрая се пльоснах в едно поле. После дойдоха едни хора, като почнаха да ме прегръщат! Викат герой! Оттогава керосин не пия. И цигарите отказах, че все пак нещо неясно остана.

hm

Akо е атентат е нужен мотив! Аз не се сещам за такъв... 1.Най-вероятно некадърен пилот(арабите не са старателни в нищо) 2. Или Технически проблем. 3. Комбинация от двете!

Дали скоро не гръмна един друг самолет на излитане от Египет? Дали някой не си го връща?

Тези които гръмнаха руския самолет адски мразят и египетското правителство защото е светско . Мразят и теб защото си...Всъщност по скоро ти си от тях май ,а?

едва ли въздушното пространство между 2 гръцки острова е египетско.... рязкото снижаване указва на разхерметизация (може и бомба да е), това означава, че пилотите са искали да свалят височината за да запазят хората живи и са можели да управляват самолета... Но това са само догадки въз основа на наличната информация

Тази бомба ли е пуснала дима в пилотската кабина преди това?

"Според предишни съобщения екипажът е съобщил за дим, излизащ изпод пилотската кабина, преди да бъде загубена връзката."

и аз го четох ама се замислих - какво ще рече "изпод пилотската кабина"??

Ако е бомба в куфар, не би ли трябвало да минават на рентген, освен то ги отварят и тарашат. Миналата година в София на летището свиха на детето от куфара Leather Man ножче. Бях бесен.

За да не си бесен друг път, чети за забранените предмети в ръчния багаж - пише го и с думи, има и картинки. Ножчета са забранени от поне 20 години.

Почти по същото време днес 60 годишна Амер баракуда с 8 двигателя се сгромоляса при излитане на летището Андерсън, но 7-те пътника останаха невредими. Това е на около 5 000 км югозападно от Хонолуло- остров ..ам.

за да се спусне толкова ниско да летят най-вероятно е имало пробив в корпуса. Нищо чудно да е имало бомба.

няма по-отвратително влечуго от руския трол, който дори и в момент на подобна трагедия не спира да бълва пропагандни глупости.

Ако трола не е руски, не го ли намираш за отвратително???

няма по-многобройна онлайн сила от дивизиите руски интернет-трол-фронтоваци. Това успя да даде Путин като професия на вишистите си в 'проспериращата, ставаща от коленете' икономика..

Родните путиноиди са 2йно по-жалки от руските им прототипи.

Еха, супер. Ще има материал за нови серии на Самолетни катастрофи по нг.

Ако е бомбен атентат, наистина е много притеснително. Самолетът е излетял от Париж!

а там на летището работят какви-чернички Да не говорим че може да е взривен и от земята и как ли не ....такива техники има ...и този постоянен ламтеж на онези най-големите с дребни душици до това водят До смърт на невинни хора

Проблемът е, че една трета от полетите за САЩ минават през това летище. Отделно за Африка и близкия изток.

Добре де, нали НАТО следи небето над и край Европа? Нали има свръх прецизни сателити дето следят всичко. Нали руски войник да пръдне на руска територия и НАТО вече свиква пресконференция за химическа атака срещу Европа. Как така часове по-късно още не знаят къде е паднал пътническия самолет над Средиземно море, край границите на НАТО? Отделно, че Средиземно море УЖ го следят още по-засилено заради бежанската криза ....

Нали руснаците следят всичко в средиземно море, нали бяха прихванали ракети насред Средиземно море. Нали имат сателити. Някой на Доналд Кук да пръдне и всички путлерасти знаят. Та така бай безУм

Боклук!

Преди и по време на втората световна (че и първата), враждуващите сили са описвали враговете си като не човеци, с опашки, че ядели хора и т.н. Всяка прилика с демонизирането днес на Русия, Иран, Китай и останалите които не играят по свирката на САЩ е сл ООчаеност.

Да има липсващи ракети от C-400 в Сирия? Случайно.

Не, но понеже е объркан с ИЛ-76, НАТОВските тайфуни са го прЕхванали и Столтенберг се е възмутил.

Как ще объркаш реактивен с турбовитлов самолет бе? Ти да не си на 1 бутилка водка?

Самолетът на "Иджипт еър" Еърбъс А320, който изчезна от радарите в 00.29 ч. по Гринуич, се е разбил край гръцкия остров Карпатос, който е разположен между Родос и Крит, в югоизточната част на Егейско море....Ето защо руската служба за контрол на въздухоплаването (Росавиация) от ноември 2015 г. забрани на египетския национален авиопревозвач Иджипт еър (Egypt Air) да извършва полети до Русия.

само простотии

До не каза нищо ( нерегистриран ) 19.05.2016 11:44 само простотии от майка ти и баща ти

Ако не е техническа причината, а е атентат/сваляне, въпросите са 3: - КОЙ, - НА КОГО, - КАКВО казва?

Случая с двата малайзийски боинга -единият "изчезна" над Индийския океан, а другия го "преземиха" над изт. Украйна!

Потвърдиха официално, че е паднал в Средиземно море преди минути, но не и защо се е случило все още.

Пентагонът пък, отново реве за прехващане на техен разузнавателен самолет над Южнокитайско море от китайски изтребители? Да би мирно седело не би чудо видело,викаше баба ми. А арменският поп не живее в Китай...

Черен ден. Военен Б-52 на САЩ се е разбил в Гуам. Летците са оцелели! Тая щайга отдавна трябваше да я бракуват... Има оплаквания на военните че нямат достатъчно резервни части...

Според мен Путин си отмъщава за руският самолет дето се взриви излитайки от Египет.

Ясно е , че е взривен!Как иначе ще се разпадне във въздуха....Или е свален...

Аз пък гледах един клип в ютюб, твърдяха че през 2015 г. самолет, който излетял от Бразилия и трябвало да кацне в Санта Круз Кабо Верде, се оказал безследно за апаратура и пилоти в Санта Круз Тенерифе Испания. Както и зачестилите земетресения свързват с Адронния колайдер.

Най-виновни са нифилимите! И още повече Международното положение.

Те говореха за гравитационни вълни, но французите би трябвало да разгледат и твойта хипотеза.

Защо не пишете за американския таратайник, койтосе е е пльснал в Гуам?

Може би щото няма нито един загинал?

писано е

Самолета е взривен. Бомбата е качена на френското летище.

Уж НАТО следи границите на Европа и още по-засилено средиземно море заради мигрантите, пък няколко часа вече не могат да определят къде е паднал самолета. Иначе да пръдне руски войник на руска територия и НАТО вече свиква пресконференция за химическа атака откъм Русия.

На тъпаците очевидно не им е ясно че когато самолет е на 11 000 метра в зевисимост от ъгъла на падане, разпада, завива и т.н. "точното" място може да доста обширна територия.

.... 58 чекирани с 58 куфара. Двама от чекираните не са се качили на борда и е логично да се предположи какво е имало в техните куфари.

Gal

Самолетът не може да излети ако има чекиран багаж, а пътникът не е на борда. На мен ми се е случвало и ни свалиха от самолета, разтовариха багажа и 2 часа докато всеки си намери неговия багаж, а този без пътник остана.

СамърОф69

Може да пътува и багаж без пътник. Ако багажът не е качен по някаква причина и не се загуби тотално, го качват на следващия полет и без пътника. Често се случва при полети с прекачвания на Турските авиолинии. Сигурно минава пак на рентген, но досега не са отваряли стреч-фолиото и ключалките.

Вече има вести, че от гръцки остров и от търговски кораб са видяли огнено кълбо в небето. Не е нужен коментар!

http: //link com/whatsup. php Колко много спътници щъкат над района и никой нищо не е виддял странно.

Ако беше летял над Украйна близо до Руската граница всичко щеше да се знае дори предварително, но сега до Турското въздушно пространство ,просто е изчезнал, за съжаление.

Чак предварително нямаше да се знае, но когато руски терорист се хвали в интернет, че е свалил самолет нещата стават ясни, освен за пълни идоти.

в интернет всеки пише каквото реши. освен това руски терористи няма - има войници, а терориститете бяха украинци.

В Украйна няма руски терористи. Имаше чеченски терористи в Русия преди 8 г, когато беше последният атентат в руското метро. Имаше и белоруски терористи, малко по-късно. Те се изчерпаха доста преди да стане първия терористичен акт в най-новата история на България.

ами холандското следствие потвърди, че оня прословут самолет над Украйна е свален от укротерористи , на всичкото отгоре референдума пак в Холандия отхвърли всякакви преговори за приесъдиняването на Укропия. Що така не знам.

Ако беше летял над Иран също щеше да е ясно - там американците имат навика да свалят пътнически самолети над чужда територия. Ама може и да си чувал.

Един самолет никога не може да изчезне. Ако го няма на небето, значи е на земята. Нищо не се губи на тоя свят. Много важно в случая какъв е начина на кацане.

Така е! Въпросът всъщност е "Къде точно на земята е самолета?" В този смисъл онзи малайзийски самолет над Индийско море буквално изчезна.