Оланд очаква репресии в Турция заради метежа

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че очаква, че ще има период на репресии в Турция след неуспешния опит за преврат, извършен от фракция от армията.

Обратно в новината

Коментари - Оланд очаква репресии в Турция заради метежа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оланд погледнато е популист и некадърник от всички страни.

То и аз очаквам репресии във Франция заради атентата, ама като слушам какви ги дрънка този, надали.

Хитлер така е запалил Райхстага ,и после се разправил с комунистите.

Това е все едно да очакваш че няма да спечелиш 6-ца от тотото. При мен тези очаквания винаги се сбъдват.

чудех се защо все САЩ им е виновен и в частност Бойко за всичко. Ама то е близко до ума- плюеш тези, от които се страхуваш

прочетох това-онова, но не намерих нищо кво рече великия Путин? На Надето забранили да коментгира, а на Путин кой забрани?

повече за Ердоган,отколкото за Ница и Париж-по неадекватни политици като него и Меркел няма в историята на Франция и Германия.Да живеем с тероризма с такова мото направо изби рибата след Меркел с нейното Willkommen за ислямистите заляли Германия като бежанци.

МНОГО, МНОГО НЕСКОПОСАН И ПОДОЗРИТЕЛЕН ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ - ОСТАВА СЪМНЕНИЕТО, ЧЕ ЕРДОГАН САМ СИ ГО Е ОРГАНИЗИРАЛ # ПРИЛИКАТА С ФАЛШИВИЯ ПУЧ НА ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН ПРЕДИ 25 ГОДИНИ Е ОЧЕВАДНА . . .

Тежко и горко на турците, които трябв да избират между ислямиста-демократ Ердоган и светските-проамерикански военни - путчисти.

Цирк с най-големия и кръвожаден звяр , който сега ще си разчисти сметките с опонентите си един път завинаги и при това под ръкоплясканията на европейските "демократи". 1973-та год.при военния преврат в Чили Cалвадор Aлиенде загина в президентството си, а тоя изрод се беше покрил предварително ... Дори и тези,които не се занимават с политика видяха колко плитко е скроен метежа и в чий интерес работи... - "демокрация" по Tурски !!!

Оплескахте нещата, сега плачете, че ще избият хората Ви в Турция. Правото винаги е било на страната на по-силния. Разликата между право и справедливост е огромна в геополитиката.

Мда, този Оланд е наистина много компетентен политик. Той ни каза нещо, което ние не знаехме и не можеше и да подозираме даже, преди той да ни открехне.

А БЕ СТИГА ЛЪЖИ, ЧЕ ТОВА Е ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ! ТОВА НЕ Е ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ, ТОВА Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАНИРАН СЦЕНАРИИ ОТ ЕРДОГАН ЗА ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА АРМИЯТА, ЗА ДА НЕ МУ ПРЕЧИ НА ЕРДОГАН ДА МОЖЕ ДА СИ ПРОКАРА ИЗМЕНЕНИЯТА В КОНСТИТУЦИЯТА, ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, Т.Е. ДА СТАНЕ СУЛТАН, ДА ПРОКАРА ЗАКОН ЗА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ, ЧЕ КОЙТО МУ СЕ ПРЕЧКА ДА Е ПОД НОЖА! АКО БЕШЕ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ НАЛИ ПЪРВО ПРЕЗИДЕНТА ЩЕШЕ ДА ГО ОТНЕСЕ ЗА ДА Е УСПЕШЕН ПРЕВРАТА, ЩЕШЕ ДА ИМА ОФИЦИАЛЕН ОРГАНИЗАТОР, А ТОВА КОЕТО СТАНА В ТУРЦИЯ Е ЕДИН ГОЛЯМ БЪ РКОЧ! СТИГА СА НИ ЛЪГАЛИ ПРИ ТАЗИ АРМИЯ, КОЯТО Я ИМА ТУРЦИЯ И ПРИ ТЕЗИ ТОЛКОВА ВОЕННИ ПРЕВРАТИ, КОИТО В ТУРЦИЯ СА СТАВАЛИ ДА Я СРАВНЯТ ВЧЕРАШНАТА ПАРОДИЯ С ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ ...., А СТИГА БЕ, ВЗЕХА НИ ЗА КЪНАРЧЕТА!

КЪНАРЧЕ НЕ СЕ ЛИ ПИШЕ С "А" ?

Репресии в Турция е имало и ще има. Но те се приветстват от ЕС и САЩ, ако това са "демократични" репресии. Прави са в Египет - европейските и американските дипломати и политици имат ужасен речник.

Kакво се бъркат американците и оланд,ами не оставят турция да се оправя сама.Aмериканците искали доказателствата,за да могат да прикрият американската следа.

ислям и демокрация няма такова чудо. Сичко е шериат гледайте записи на митинга снощи сички були с забрадки иначе бой бой до клякане.:))))

За България и всички държави на Балканите ще е много повече подходящо да основат един Балкански съюз в който всички да се чувстват достойни партньори, отколкото членство в ЕС. За подобна идея за ратували и много достойни българи приживе, а не да се срамуваме както сега, че живеем на Балканите и възхваляване едно недоносче и префърцунен ЕС.

Надявам се видяхте че попозагатнахме ЗА РеконфигСтарт (след Бре-незнамквосито), Колега...

дори да е логично предложението ти няма как да стане: 1. никоя велика сила няма да го подкрепи - ще усукват , ще увъртат и ще пречат защото по-лесно ще ни владеят докато сме разпокъсани и слаби, че и да ни насъскват едни срещу други. 2. историята ни показва , че дори когато сме биле заедно срещу общ враг (балканката война срещу Турция) веднага са успели да ни вкарат в Междусъюзническата война. ПРИНЦИПЪТ НА СИЛНИТЕ ВИНАГИ Е БИЛ : РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!!!!!!

vav99w

Към Кънчо - съгласен, при условие, че Турция не членува в този Балкански съюз.

А Брюксел и Вашингтон ше разрешат ли?

Лицемери до дъното на душата си..Защо искате да сваляте Асад и непрекъснато го повтаряте и действате срещу него макар че е законно избран??? Защо подкрепихте майданците да изгонят законно избрания президент и правителство???Защо направихте същото със Садам Кадафи???Интереса ви клати феса на всички дето се биете в гърдите че сте ''демократи'' ама болката и трежестта е на гърба на хората които не искате да чуете

За Протокола : - Незабавно след нещото - палатите на Башар - Ликуваха Публично.

Ivo

Това беше един невероятно аматъорски опит за преврат и то от армия, която има истински традиции в правенето на преврати! Без никакъв опит да се задържи или убиое Ердоган или други членове на правителството! С обстрел на празен парламент в петък вечер обаче ;)). Ермангал се казва на самолета си и отлита за Истанбул докато вражески Ф16 още обикалят над града ;)). Три часа след началото на преврата Ермангал вече знае че Гюлен стой зад организацията му. На следващия ден започват арести на висши съдии, които не знам какво общо имат с преврата. Буахаххахахахахахаха. Цирк ориенталски!

Парса, Колега ! ... Голяма и ДобреРаботеща ЗА Турция. (, това Е Гюлен)

кънчо, да го тура на май ка ти, нали до сега беше - жеко, не се прави на умен и престани да ни хвалиш чобанската ти родина Турция, вчера по тевето цял свят видя с какви зомби е пълно там и мухльото Ердоган скрит в мазето как изцвили да ходят да умират вместо него

Хвала - голям българин си!

винаги когато в една държава нещата са зле се коментира международното положение.

+++...+++...+ ! ...поради Което - изпоизДвустъпкоВизирах Отново.

Ердоган може и а да е откачен диктатор, ама в Курция всичко цъфти и вързало. Само им вижте икономиката. Поддържат финансови връзки чак с Аржентина. Тука с тоя демокрация, всичко е пустош. Нито заплатите, като заплати, нито жизнения стандарт, като стандарт, нито държавата като държава. Така, че, ай сектир. Демокрацията била най - добрата форма на управление. На това се смеят вече и децата.

Поздрави на Торонтианците/ките ! ...и Вземете та Задействайте Иги !

Къв си ти бе. Посерко. Лудницата е на 4 - ти километър. Ходи си пий хаповете некъде бе. Откачалко.

АААААААА, е тоя пич, шушка, те насра!

реве ганю по форумите, оплаква турската демокрация и пълни хотелите в Анталия, Кушадасъ и Мармарис

Май понамаляха...

чакат есента, че е по ефтино

пълним им ги от зор и защото сме се видели в чудо от нашите. при тях "лошите" турци никога няма да ти направят забележка, изнудят с такси за чадър и шезлонг, ще ти дадат вчерашна и претоплена храна и ще те наричат "комшу" за да ги плюем по форумите.

да си гледаме нашите и да не плюем по чуждите

Ще е по- добре Оланд да си гледа какво се случва на Ривиерата, защото отдавна е ясно, че африканците, които изповядват ислям са заплакали за Африка. очевидно е, че Западът е оставил да идват емигранти, вместо да изгони негодните африкански режими, където условията за живот са непоносими. Подобно е и положението с емигрантите, които стоят на помощи и поддържат религиозни убийци.

Проблемите по Ривиерата - ги почна Жак... Ница - Е градПриказка обаче ! (, колкото до по-добратаПоловинка на Ник Първи, След 17та и след Втората...както и Сблъсъка с НовитеОтСъщите - позволете да изхъкомъкам)

Горко на победените.Пък и Ердоган така и така вече го обявиха за демократ-просто няма какво да го спре.

ЪЪъъ. Така си е. Vae victis.

Оланд много умен и предвидлив се оказа!!!

Едно е сигурно: лирата се обезцени с 25% за един ден, тоест заплатите на хората се обезцениха: ЗА ЕДИН ден Не зная къде и както хитро виждате в Ердоган, но за мен това е един ислямист преял с власт и без капка остатъчен мозък в главата си. А протежетата му от ДОСТ трябва моментално да бъдат изгонени от държавата: на секундата

ДОСТаците - не ги ли Таковаха ?!

за девалвацията на лирата

Абе, пълно с малоумници които имат достъп до интернет бре! Започвайки с Оланд. Тоя можел да си представи че ще има репресии. Ердоган в деня на "преврата" арестува 3000 съдии, нещо което само по себе си няма как да стане ако няма предварително изготвени списъци, групи за захват, следене и прочие. Да не забравя - също така и критерии за ареста. Откъде знаят кой дапарестуват ако основанието е участие в преврат!? В самия ден на преврата. И сигурно всички тия умници дето си упражняват правописа тук досега никак, ама никак не са разбрали че в Турция няма как да стане нещо без одобрението на САЩ.

В Турция се изповядва ислям и гражданите й ще определят дали ще бъдат ислямска Република,така както ние сме православна България. Колкото до въвеждането на смъртното наказание Турция не членува в ЕС за да се съобразява. И какво ни касае за смъртното наказание там ако се въведе, когато се приветства от по-голямата част и от българите и не само. И голям праз, че Турция не членува в ЕС, който няма бъдеще, да не забравяме все пак, че 97 процента от територията й е в Азия и само мижавите 3 процента в Европа. Като българин държа да си живеем много повече с комшиите (а не да ги коментираме злостно) вместо да си мислим , че ще бъдем приети наравно с англичани, германци, французи, Те никога няма да ни приемат наравно с тях, колкото и чупки да правим в кръста и да им се дупим.

За Протокола : - Преди войната в Ливан - профилът на населението Там бе почтиИдентичен с този у Нас Преди 'промените' - Турция - Отдавна Има кандидатура За член на ЕС (, а въпросът ЗА ЕС до сев.бряг на Босфора - май Стана Днешен)

Само повтаряш, за протокола, за протокола, а протоколчик имаш ли си?

сега ще видиш умните и красивите, дето са учили английски по 3 часа седмично в училище, колко минуси ще ти натракат

България е СВЕТСКА държава, в която хората изповядват СВОБОДНО убежденията си !!! ердоган е откачен диктатор, който не се спира пред това, да унищожава независими институции в Турция , за да запази кокала !!! Когато се уволняват накуп хиляди съдии, утре тези , които останат как точно ще налагат справедливо правосъдие !!! А когато въведат и смъртно наказание, кой ще решава "справедливо" под дулото на автомата ??? Не се замисляте , каква идиотия се случва в Турция :((( Нормалните хора в Турция сигурно са много уплашени :(((

хората изповядват СВОБОДНО убежденията си в анонимни форуми

Турция ни е изпреварила по всички показатели, гледай собственото си дередже. Там кипи живот, а тук остава пустош. И не подценявай турския народ, кой да избира за да го представлява. Ходи, виж, съпостави и тогава дрънкай. Брей, че завистливо и злобно племе сме.

,, преврат" е съшит с бели конци. Още на следващия ден уволнява 3000 съдии, които нямат никаква връзка с армията...? И как полицията ще победи бронетанкова армейска част? Глупости.

Фракция в армията? Това нов термин ли е или нова простотия? Доколкото знам, в армията има родове войски. Явно турските управници се мъчат да внесат своя принос в световната култура, измисляйки нови термини, за да оправдаят действията си и да "замажат" очите на наивниците...

Фракции няма. Има отцепници, сепаратисти, метежници, пучисти, предатели, интересчии. Това са превратаджиите. Ердоган може да има много кусури и трески за дялкане, ама, ако падне нищо добро не ни чака и нас, щото сме съседна държава. И избухнели една гражданска война в Турция, направо половин Южна България става буферна зона за бежанци. Ще се чуди ме как тука да ги храниме и успокояваме. Турция има огромна територия и огромна армия и лесно може да се справи с това. Ама, ако тука нахлуят 2 млн бежанци, спукана ни е работата. Направо трябва да местим държавата в Мадагаскар, ако искаме да оцелеем, етнически.

Е има фракции, но доколкото ми е известно само в партиите. Но в армията, направо си е простотия, или ни смятат за абдали...

Е, не, бе, бате. Ще ги почерпи с торта и бонбони, за дето му спретнаха преварата, та, даже се опитаха да очистят и с ударна армейска авиация. Да бях на мястото а Ердоган, не репресии, масови екзекуции щях да направя. Абе, тия в Брюксел, тъпите зелки са мега зле, наистина. Очаквали репресии, е не, бе, бате. Ще ги награди и ордени и медали. Бахти тъпаците.

Той ще го направи и какво се радваш.

Не, бе, не се радвам. Просто си изказвам мнението. Всеки на мястото на Ердоган, щеше да направи същото. И аз съм на това мнение. Смърт, смърт и пак смърт за превратаджиите. Нищо друго не заслужават. Историята се пише от победителите. Горко на победените. То, това беше очаквано. Какво се учудваш ???????

той е "дървоопасен", фнимавай! ха ха ха ха ха .... пробвам и аз да бъда шизофреник, като нея но не мога и не мога. просто трябва да ти е вродено, т.е. да ти се явява като талант ха ха ха ха

ОЛАНД ОЧАКВАЛ - ТО ЦЕЛИЯ СВЯТ ОЧАКВА РЕПРЕСИИ В ТУРЦИЯ, КРАЙНА ЦЕЛ Е ДА СТАНЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ПО-МЕК ВАРИЯНТ ОТ ИРАН - ВЪПРОС НА ВРЕМЕ.

Оланд да беше пратил един тунизиец с камион в подкрепа на преврата

Аз мисля,че тези които показаха по-улиците са хора на ИД. Представяте ли си колко са там. Меркел да дава парите на България защото вече граничим с ИД.

Преди Реална Тотална промяна у Нас - забравете.

да обявим война на Русия ли???

и при тях трябва "реална, тотална промяна", дори бих казал че е по-спешно!

Тоя мръсен гей да опита да оправи Франция вместо да дава акъл на турците, че онзи ден в Ница французите крещяха към кортежа му "Убиец, Убиец!" Какво ли искат да му кажат?!

Оланд-да си гледа своята Държава. Той като не репресира и е толерантен-защо неговите подъници избиват своите съграждани с автомати и ги прегазват с ТИРОВЕ????

Републиката има граждани, няма подЪници...

jingiby

Ердоган е на път да превърне Турция в Ислямска република. Ще върне смъртното наказание и ще продължи с много по-отявлени репресии срещу опозицията. Мисля, че Турция може да напусне НАТО, да влоши рязко отношенията си със САЩ и ЕС и да прекрати преговорите за членство в Евросъюза. Ердоган ще се опита да се сближи отново с Путин, но последният ще бъде по-резервиран отпреди. Според мен Турция ще изпадне в дълбока международна изолация.

дай боже и в Бг да се върне смъртното наказание, че много вересии останаха неприбрани

напротив, отявлени членове на опозицията ще бъдат избити тайно, ще се ликвидира повторна опасност, сега поне ще има повод, да се започне с чистката. а във външнополитическо отношение, ще бъде толерантен, ще се извинява, ще внимава, ще се съгласява във всичко. Помислете! защо затваря границите за излизащи!

И аз да бях, и аз щех да започна да разчиствам опозицията. И то заедно с целите им семейства, до 9 - то коляно щях да ги изтребя.

Всъщност - май останаха СамоДве версии за станалото... - или Затвърди Баланса в Черно Море - или се Справи с 'тънките плетки' на Кремъл (което е Същото)

деер

Пишете, но си подгъзвайте, скоро столицата на България ще е Анкара...Кланяйте се на 240-те проститутки на мафията, те ви оправят и разпродават вече 26 години...

Ако Не беше името-Ви - да Съм Ви ....:-)))))))

шизофрения в лека форма, с просветления от време на време ...

че кога столицата на България е била София? Истанбул,Берлин, Москва, Брюксел, Вашингтон, но не и София! Столица едно време е било Търново, после сме провинция, та и до днес.

Ти си просто един смотаняк, който иска да е интересен.

нека пише, той е специалист по олигофрения, има диплом от руска академия на науките и тука в Гъгария практикува, за сега фъф форумите, после в парламента. Днес му писах: "вземете влака и настъпете газта, с голяма скорост обхванете белгия и сентинел, през тропиците, не забравяйте и етиопи! тя е важна! като свърши бензина/сире4 кюмюра/ подведете пръдни в локомотивната свирка, за да се чуе че пристигате. Там в россия ще ви предложат работа Акадеията на науките"

Държите да Ви таковам ли ? (Докладвам, Ескалирам, FastTrack-на)

ти явно никога не си излизал от глиганово как можеш да знаеш като се ориентираш само по соросоидските медии

Ще има репресии..Сега му е паднало на Пердоган, да разчисти останалите просветски настроени офицери в армията ан турция..След което ще се заеме и с политическите си опоненти..Да му мислят тия армейски офицери, дето са завършили Уест Пойнт, и останалите виши военни краварски училища....Ердоган не е тъпак, и знае че точно тия офицери, са проводник на американските интереси в Турция..И че някой от тях, са завербувани от ЦРУ......

Кои виждате като негови Опоненти, Колега ?

Ами неговите опоненти, вече спокойно си гният по затворите..като онези два журналиста.>Които долазаха, че Турция в лицето на МИТ, доставя оръжия на ИДИЛ срещу петрол за синчетата на Пердоган.... А останалите или бяха убити, като онзи кюрдски депутат...Или просто избягаха от Туркестан, в чуждбина..По Европа и Америка...

ти замалко да изкараш тоя идиот спасител на Турция, бе...Сега къде се покри Местан, че да защити лидера си?

Къде виждаш, да съм казал, че Пердоган е спасител на Туркетан? То ако Ататюрк видеше какво става в днешна Турия, сигурно щеше да се върти в гроба си, като перпето мобиле......

Все пак Колегата е поподсказал, Колега. (че Е дс)

Странно шушка, твоята абревиатура също е ДС, дали е случайно?

Хептен Се хейосплескахте...

да си оправи малоумниците във Франция, че станаха много! За турците какви са , никой илюзии не е имал!

За Протокола : - Сентинел - обхваща И Белгия И Магреба.

"Френският президент Франсоа Оланд заяви, че очаква, че ще има период на репресии в Турция след неуспешния опит за преврат, извършен от фракция от армията." Мосю Франсоа какво предлага, превратаджиите ордени ли да получат?

когато му се губи конкретика а иска да изглежда тук, в нашите очи много начетен, това се получава. може да знае някои неща да е чувал, и се мъчи да ги каже но не може да ги обясни. ...

Намирам за Недопустимо Тук да се Продължава Допускането на тролироватничества... - ако обичате, Колеги - бихте ли Изказали : А. Е ли НапълноФункционален НАТО центърът у Нас ? Б. Къде (кои тв, записи) Показват декапитирания ?

Путин благослови Руските чартъри към Турция. Ами сега? Накъде?

Нищо не е благославял. Ако се проследят изказванията на руските политици и техните медии се вижда, че наблюдават с известно безразлично любопитство какви ще са следващите ходове. Нещо като доктори гледащи ненормално дете на което са дали играчки и шоколад и гледат дали ще вземе шоколада, дали ще си счупи играчката или ще бръкне в контакта.