Край на кладенеца в Мексиканския залив

Пробитият петролен кладенец на Бритиш петролиъм в Мексиканския залив бе запушен окончателно, предадоха Асошиетед прес и ДПА.

Обратно в новината

Коментари - Край на кладенеца в Мексиканския залив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не кажете за другите няколко кладенеца, които избухнаха без никаква видима причина? Последният - до Венецуела.

За светлият комунизъм като за покойниците - или добро или нищо.

Сега остава само да признаят и края на Гълфстрийм и от там нататък може да почне да се смята кога да очакваме първия по-страшен потоп!!! И интересно - щом могат да си позволят такива милиардни разходи и компенсации за щети, колко ли е реалната себестойност на петрола??? Явно простата сметка ще покаже че е 3-4 пъти по-малка!!! Е, Обама, твоите хора я правят такава висока, тъй че си заслужавате наказанието с този разлив!!! Жалко, че потърпевшите от него не сте само вие а може би целият свят!!!

Тъпунгер нещастен, Обама ли определя цените на руския петрол и аз заради американците ли карам с дизел за 2.30лв. литъра?

Заради американците, разбира се. Къде е Ирак? Стига с тази безумно тъпа русофобия.

Не точно Обама, но американското 'присъствие' в Ирак определено повлия, как - сам можеш да се сетиш ако оставиш русофобията за минутка. Тогава можеш и да кажеш кой се изказва като 'тъпунгер нещастен'.

напално сам сагласен с написаното *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами стойността е почти 0. Разходите за доставката на тон арабски петрол на борда на танкер са около 6 долара. Значи около долар на барел, а цената можете да я видите всички. Най-скъпо е засега да се вади петрол от нефтеносните пясъци в Канада. Разходите там бяха около 30 долара за барел. Имаше момент в който беше по-евтино да се извади от кладенците в Персийският залив петрол струващ на борсите 1000 долара, отколкото тези долари да се отпечатат на хартия от ФР.

Много ти е объркана мислата, че и малко сбъркана.