Още 2 моста над Дунав - при Силистра и Никопол

България и Румъния ще подпишат меморандум за строеж на два нови моста над р. Дунав при Силистра-Кълъраш и Никопол-Турну Мъгуреле.

Обратно в новината

Коментари - Още 2 моста над Дунав - при Силистра и Никопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейти, аз се казвам Коста и одобрявам строителството на два моста.

На изконна македонска територия ще ми строите...

и защо не Ореава-Бекет? Защо при Никопол или ви е страх, че Видин-Калафат ще умре!

Защото тия мостове основно са по румънско искане и те определят къде да са. Ние си харесахме при Видин, а румънците не, затова почти не участваха в строежа и сега искат нови мостове! Нищо лошо!

ли Ленторезец номер едно в България? Зает ли ще е, няма ли? Какви са тези самодейни упражнения!? Я бегом до Банкя и после да се доуточни в новината, Слънцето разреши, подписите са валидни, обеща да дойде и да почеше ташаците през десния джоб, преди да отреже лентичката.

бях на власт. не казвайте , че нищо не съм направил и не съм отрязал ни една лента. направих. в брюксел съм.

абе вие няма ли да си ходите ?? изборите минаха, хайде, ако обичате, да си ходите по живо, по здраво, да не идваме пак с плакатите. никой не ви е избирал, никой не ви е давал правомощия.

Що само два бе? Ами ако Ес кихне мангизи може да бетонираме Дунав от Сръбската граница до Черно море. Така де. Щом не дават да си пънят гушките някои пеликанчета от Южен поток и Белене, поне от Дунава да гепиме някой лев.

.... а нима това което е написал не е вярно ????

е толкова проста, че на две магарета сено не може да раздели, тръгнала мостове да строи и то в най-широката част на Дунава, вместо да помисли как да накара поне две цигански каруци да минат на ден през новиа мост при Видин, че като паметник стои. Без блакове, без тирове, без скоростна магистрала до София...

Съдейки по постовете Лейката е доста умен и много уравновесен човек. Не съм чел никога в негов пост лични нападки или обиди. Никакво нервничене, никакви емоции, никакво заяждане, никакво себеизтъкване. С удоволствие му чета постовете. Честно казано горните качества въобще не са присъщи на жените - не вярвам да е жена.

Трябва да страдаш от много тежка форма на дебелоочие, ако не виждаш нападките в неговите/нейните постове.

Абе малоумници за какво са ви тези мостове, ако е било рентабилно щяха да са построени още от Чаушеско!!!Ние сме най-олигофренясалата нация!!!

СЕ ОКАЗАХА ДВОРЦИТЕ НА ЧАУШЕСКО.

Най-рентабилни се оказаха патроните, с които застреляха Чаушеску като куче без история.

А знаете ли колко Бутилки Шампанско от по 6 000 евро са това. И то изпити в ПАриж. За кво са ви тия мостове беее.

Дудука пък се полива с такова шампанско.Направо е ударил Златка в земята...И за тези заслуги,10 % олигофрени им осигуриха още 4 годинки развлечения..Иначе,зинали срещу строежите...Тъпото си е тъпо

Фикусите ги видехма какво построиха, на баба Гицка външната тоалетна дето я отнесе пороя не можаха да построят

А паре откъде? Защото ЕС кофинансира всички тия проекти, т.е. основната част от парите/между 60-80%/ ги дава БГ.

Глупост

За къв чеп са ни още два??? Че тооо и само с тези -българите се изнесоха!! Какво -ще се връщат с челяд и.. ще изпопадат в Дунав от тъпканица?!

Както винаги - изчерпателен!

И мостове не се ядат...

Ами, тогава яж от трите - най-дългия. Те от БеСиПе-ту такъв ни го завещаха отново.

Загърбили всепобеждаващото учение на марксизма -ленинизма и решенията на априлския пленум вместо да правят фериботи до братска Русия днес управляващите отново вземат курс към прогнилия Запад и неговите марионетки.

Какъв КУРс, бе??! Просто им поднасят задника си!

Постройте си гробница,вашата мама...

Пешев, дано си щастлив, че твоите политически пристрастия се добраха до комисиона.

ЩЕ СТРОИТЕ ДРУГ ПЪТ! СВЪРШИ ТАЯ, БОКО! ЩЕ ЯДЕТЕ ДЪРВОТО!

Ле-ле, какви комисионни ще има. За някои

Но не за БСП-ДПС-АТАКА ТОВА Е МНОГО ВАЖНО

ти пак изпълзя да цвърчиш простотийки...

А имаше къде къде по-големи и значими прокти наченати от Уринрски и Фикусова компания. 1. Фалиране на Банки в кратки срокове, за година посегнаха на две банки, ама за едната щеха да ядат бой и се отказаха. 2. Спиране на абслолютно всички средства от Европа. 3. Взимането на 6 милиарда лева заеми , за да се увеличи пенсията с 4,50 лв. 4. Никакво плащане на пътните строители. 5. Фалиране на НЕК и безброй много други ВЕЛИКИ ПОСТИЖЕНИЯ НА БСП-ДПС-АТАКА

100% prav ste. No matrjalut ne uvira, glasuva sa boburi u duduzi..

Когато Партията и Фирмата са на власт, новините от България ги излъчват по Фокс Крайм. Смени ли се правителството и започват да ни дават в Нешънъл Джиографик и Мега строежи... А най-смешното е, че ние предпочитаме Уикенд и Алфа ТВ!

Това след колко века?

при Видин - кога ще му правим основен ремонт и от къде ще дойдат парите. Боко бърза да реже лентички, взема процента, а сега пътното платно се разпада.

Важното е че го има... по-лесно е да поправиш, отколкото да построиш... а и Съско така беше опропастил проекта, че парите от ЕС трябваше да се похарчат в съкратени срокове!

Тези мостове са нужни на гърците за да могат румъците да стигат по-лесно до тях. Маказа съвсем ще се задръсти.

гестарбаитери им трябва да пътуват с автокатуните си

Друго си е да режеш лентички за Фалиране на Банки Онаа с РОЗОВОТО костюмче една година реза само срамни косми, щото немаше, кво друго да се реже. И накрая каза, че е построила 8550 км. магистрали

Още няма път към моста Видин -Калафат,а продължаваме да се излагаме пред света.

И 5 моста да построите докато не влезем в Шенген файда няма защото ще им курдисате караулки, бариери КПП-та та даже и ями против шап.

Пътищата ни са в окаяно състояние, а ние сме тръгнали да строим мостове?! Аман от глупостите на Боко. Не можа да пререже лентата на първия мост над Дунава и сега се е юрнал да стри нови

Това го яде НЕГО - че на такъв важен обект не преряза лентичката пред камерките. Нищо, че дотам път няма читав.

Е що само 2?!? Направете още 5, даже направо вземете вкарайте Дунав под земята и отгоре магистрала!

А, е те това е най-добро !!!!

По време на Римската империя, мостовете между сегашните България и Румъния са били 7. Да седем. На някои още им се виждат подпорите, като падне нивото. Само в Бугапеща мостовете над Дунав са 14.

Лошо, много лошо Пак нема да участвуват БСП=ДПС=АТАКА Глад ги чака страшен

Да бе нали "юнаците" от Герб ще участват , какво ги жалиш другите .....СМЕШНИК

dimitarpeshev73@abv.bg

Не се коси ще погладувате повечко Дано да е вовеки

Наливат се едни пари а имаме ли нужда от тези и други проекти? Правят се някакви проекти от които реалната полза за хората не е голяма.

Нямам нищо против да построим мостовете с чужди пари! При това и работни места се разкриват. Та ако искат и от Нова Зеландия да спечелят проекта, построеното ще остане за нас!

Когато сърбите имага "гости" от САЩ и им взривиха мостовете над Дунав, за няколко години си ги направиха сами. Тук две "велики сили" на 50 години строят по един мост, говорят простотии и подписват меморандоми.

Още при бай Тошо и Чаушеску започна то проект при Никорол-Турну Мътуреле! После почна при Черни врата -който е готов!? Сега калинките на роско и близачев откриват нови чудеса!!

При бай ти Тошо и развития соц,си беше един..И не сколасаха за 40 години да свържат София с пристанищата и граничните пунктове..Толкова им е бил акъла на бай Тошовците...Не феновете им е още по-малко.

Тогава се строяха заводи, много заводи, те дават продукцията за мостове и магистрали. Сега правим пътища за чужди страни и съвсем мъничко за наши нужди. Каквито и да бяха заводите ни даваха продукция, а сега по пътищата на 10-15 ТИР-а, я срещнеш един български, я не!

!!!ЛюбоМИР

Те тея червените - лощи, ама още се къпеш с вода, която се пречиства от пречиствателни станции - построена от лошите червени, може би живееш в панелка, построена от някоя червена комунистическа държавна фирма, и най-вече кат ти светне крушката, свети щото през 1976 тея червени тъпаци дето са живяли преди тебе са построуили Червения АЕЦ Козлодуй, заради който все още тока ти е на приемливо ниска цена.. ама иначе - на някои мозъкът нали знаеш къде им стои и за какво го ползват - такива като тебе нямат минало.. миналото отива само в тоалетната чиния... важното е сега кой ти плаща за да папкаш послушно! Не е важно сградите около теб кога са строени и от кого... "Стролил-строили - нали са измрели.. може да плюем по измрелите колко си искаме - Ние сега сме нови, може да сме некадърни и тъпи и за 25 години само да лапаме, какво от това, че за следващите 25 може да оставим само разруха, важно че тея преди 25 на нас са оставили какво да лапаме.. а? що да не ги плюем на воля?"

Няма да е лошо преди да започнат строителството на нови мостове е добре да започне да работи този при Видин, който откриха преди 2 години.

На този мост това му е предела! Няма ма интерес от превозващите към него, затова и румънците не участваха в строежа му. Подобна ще е съдбата и на този при Никопол, може би най-перспективен е този при Силистра, като се има предвид автомобилен поток от Турция и Близкия изток към Украйна и Русия!

Що бе Кулата,София,Плевен,Никопол и към Букурещ или на северозапад

Турция има икономика и ще строи три АЕЦ-а, трябва да си изнася продукцията към ЕС. Като не правим нищо за нас поне да и осигурим коридори .

Точно така, ще изнасят тока от АЕЦа с тирове. Тъпанар.

..сигурно човекът говори за произведените от икономиката стоки, не са тока..?

колко киловата е един тир да си поръчам ако е оферта?

ИМА ИКОНОМИКА..ИЗНАСЯ ПРОДУКЦИЯТА! Или всяка от изброените думички ти е непозната?!? Господи, кога така затъпя народа по тези земи?!?

Мощни ядрени електроцентрали се строят там където има икономика да използва произведения ток!

Сравнението е доста по елементарно. Ние имаме 2000 мВт ядрена мощност на 7,5 милиона жители. Турция, която е 10 пъти повече от нас се нуждае от 20 000 МВт ядрени мощности за да стигне нашето ниво, което е поне 4 АЕЦ-а

И по какви ПЪТИЩА ще се стига до мостовете???

До Никопол път има не лош направен заради ферибота!

При Никопол-Турно Магуреле има готов работен проект за строителство на ХТК"Никопол-Турно Магуреле" с язовирна стена с автомобилен път и ЖП линии по короната на стената, с два корабоподемни шлюза и две ВЕЦ още от края на 70-те години на миналия век! И този ли мащабен проект хвърляме в кофата за боклук???

всички проекти от соцялизма за вредни..... вижте старите планове за софя.... съсипахме софя! а сега и страната! да!.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да! Айде стига с граноманските изпълнения които струват и майка си и баща си и от които няма кой знае каква файда...

Най- малкото е, че поне хидрогеоложките проучвания са направени, а те не са маловажна част и отнемат много време. А, всъщност може би и математиката при социализма е била вредна за хората?

Само едната(Българската) ВЕЦ е със застроена мощност почти колкото всички ВЕИ-та за които наистина плащаш майка си и баща си, а цената на ел.енергията от ВЕЦ е в пъти по-малка!

Хайде бат Бойко, почвай да ги строиш! Че от както не си премиер всичко замря!

Нека строят, има нужда. Във Виена има 6 моста над Дунав. И магистрали да строят Хемус, Марица, Струма, Русе... Тунел под Стара планина... има какво да се върши!

А ако имаме и производство, което да изнасяме....не само чуждите огромни тирове да ни минават през страната...

Ами имай си, бе. Кой ти пречи.

Направете 4-ри моста - тунел под Шипка трябва, бе шльопендери!

То, че трябва си е ясно от мнооого години. Ама щом има възможност или се дават пари само за мостове, защо да не ги построим?

да се бетонита дунава да се бетонира морето да се бетонира искъро да се бетонира марица.... да се бетонира.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мръсни европейци!! Искат да ни пробутат още пари, дето не можем да откраднем и ще трябва мостове да строим с тях! Ние асфалта на стариа мост още не сме се научили да ядем - защо ни е нов?! По-добре три тави кебапчета и буркан лютеница!

Лютеницата да е "Хорце" от времето на комунизма, нали?

Трябват ни такива мегапректи , ще е добре и за народа.

Абе те по добре втори мост при Русе да построят, че тоя за нищо не става?? И как ще го разширят??

руските тролове! Това е моста на дружбата!

С дъски пирони и тесла бе човек!

Всичко е чудесно, само не мога да разбера - и сега Русе-Търново се задръства от колони с камиони. Букурещ - Гюргево е 4 лентов скоростен път. Хубаво ще напраят 4 ленти и на Дунав Мост, обаче после? Хайде след 3-4 години може и да има Хемус - някъде около Куцина, но трафика Русе - Търново ще се множи, а никой не казва нищо за тази отсечка.

За съжаление не може всички проекти да свършат едновременно. Нито пари, нито време има за това. Тъй като съм планирал пролетно почистване, трябва да почиствам и през зимата?