Дрон засне удивителни кадри на косатки

За първи път изследователи са използвали камера, монтирана на роботизиран хексакоптер, за да наблюдават поведението на косатки в естествената им среда.

Обратно в новината

Коментари - Дрон засне удивителни кадри на косатки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледате тези величествени кадри дали си задавате въпроса каква песъчинка в колоидно-дисперсната система на живота сме и колко нелепо звучат крамолите ви за ГЕРБ, БСП, па Радан, па Местан и как никой от тези, за които се дърляте по цял ден не могат да стъпят и на върха на пръста на майката природа?

те дроновете правят много хубави снимки и наблюдения над човешката популация !

Шило

Красота!

Не знам дали биха нападали хора? Иначе са много организирани и умни. Включително като се качи тюлен на плаващ леден къс, те разбиват къса, като плавайки на група и леко настрани създават вълна, която разбива ледените късове и криещите се тюлени стават лесна плячка. Ядът и сиви китове, но само крайници, и челюстите им, защото са много дебели и не могат да ги захапят. Освен ако не са малки. Преследват и делфини.

ЪЪЪ - заснели са косатки как плуват?!? - ей това е голяма новина. - и си е спечелила поне 50 коментара до този момент :)

Определено новината е по-интересна(в снимки ) от креватните истории на др. Лукарски, лъжите на мустакат Цецо терзанията на Барека , и напъните на Бойко

Съвършена е Природата в цялото й великолепно разнообразие. За разлика от малоумния превод на статията : ))))

Невероятни животни! Убийци по призвание и в същото време изключително интелигентни...

Кадри като кадри, само дето са подлудили горките животини като моите комшии дето вечно ремонтират. Тия квадрикоптери вдигат страшен шум и вибрации, а животинките вероятно са доста чувствителни.

Може процентът да е по-голям в полза на интелекта на косатките, ако ограничим територията само до нашата. :(

Бас ловя, че косатките са по-интелигентни от 50% от орките населяващи балканите.

Защо пък само Балканите?

И на 100% по-умни от сънародниците ти от анадола ! Пък и много по-готини : )))

Дроновете да не се занимават с глупости, а да отиват да бомбардират чалмите по Сирия и Ирак.

Тия верятно ползват хексакоптер, нещо което и ти може да си купиш, най-евтинките май вече май са под хиляда лева. Та с т'ва ако искаш да бобандираш някого трябва да го стовариш самото нещо върху главата на съответния човек и с оглед на размера и теглото му, последиците трудно ще са фатални.

Красива Природа и ужасен човешки шум нарушаващ Божественото творение.

Това най-вероятно са руски ядрени косатки.

Както и в статията за проходилия човек, след операция и тук някак има човещина, винаги е хубаво, когато мисленето ни е насочено към природата, към животните, към хората, като част от всичко това, но не с цел унищожение, а с цел хармонизиране, предпазване ... Уви рядко се случва, а в България, даже се работи усилено по втълпяване на омраза към животните, към всички животни ...

пълно с правописни грешни, излагате се, във всяка статия имате поне по 3

бабината ти трънкина

А бе ти се радвай, че не са го написали на шльокавица като български мобилен оператор.

Пингвина Скипър ще ви бъде много благодарен за полезната информация.

Според мен Ковалски, ще оцени по-високо статията!:)

Косатка,още се нарича орка.От семейството на делфините,живеят на семейства предвождани от женска,матриархат.Някои от семействата ловуват сиви китове,финвал и др.От там идва израза китове - убийци,тоест убиват китове,но те самите не са китове......

Те са част от разред китоподобни. Сверете си информацията, моля.

То и делфините са в този разред.....

Да са се самосезира. Има ли престъплеие или не.

Аз не видях да убиват нищо и никого...

Удивителни създания, господари на океаните.

Животните на снимките са косатки, а косатките не са китове, а са много по-близки с делфините. Вижте отличителните белези, като перката на гърба например. И още една подробност - делфините също са хищници, хранят се с риба.

Грешите! Делфините сами по себе си са семейство бозайници, които принадлежат към разред КИТОПОДОБНИ. Така че терминът killer whale, използван за косатките, които са от семейство делфини, разред китоподобни, е приемлив :)

Грешите Вие!!! Няма такова семейство бозайници!!! Бозайници е КЛАС!!! Разред китоподобни, а семейството е делфинови, род косатки, вид косатка!!!

Може би самоубийци??? Трудно ли е с английския?а?

измислено от някой полуидиот. КОСАТКИТЕ СА ВЪРХОВЕН ШИЩНИК, КАТО ЛЪВА НАПРИМЕР. Него обаче не го наричаме лъв-убиец, а цар на животните. По този пример трябва да наричаме косатката - царицата на океаните, защото там наистина косатката е върховния хищник, а и много красиво и умно животно.

Просто някой е превеждал преди да си е изпил кафето. На български думата е косатка, а на английски - killer whale.

Както казва fisherman по-долу - "Термина е придобил общественост. На косатките в Щатите им казват и орка" Та в България тези животни много хора ги знаят като китове-убийци освен като косатки. А вие си плямпайте празни приказки....

И рака наричат Рачо Осмокрачо в България, но е с десет крака, а не с осем. Понеже най-предните щипки са също крака, а не ръце :-) Възникването на тези наименования е в исторически период на липса на академични знания или недостатъчно разпространение, или просто липса а академична доминанта в бита на обществото, поради което и наименованията са прагматично подбрани, но не непременно научно правилни. Прилича на кит, кръщават я кит. Имат далчено родство, но косатката не е изобщо кит. Има зъби, храни се с едра плячка, морфологията и е различна от на кита. Близко сродни са с делфините.

АБЕ БАШ ЗА ЖИВОТНИ НЕ ЗНАМ : .. НАСКОРО ЕДНО ИЗСЛЕДОВАТЕЛКА ОТ ХАРВАРД БЕШЕ ПРИНУДЕНА ДА ПРЕКРАТИ ИЗСЛЕДВАНИЯТА ПО ДОКТОРАТА СИ ЗА РАЗУМА ПРИ ДЕЛФИНИТЕ ... СПЕЦИАЛНО СЕ УСАМОТЯВАЛА С ЕДИН МЪЖКИ ДЕЛФИН В ПЛИТЪК БАСЕЙН И НЕЖНА МУЗИКА ... ОБАЧЕ ДЕЛФИНА ВЗЕЛ ЧЕ СЕ ВЛЮБИЛ И ДАЖЕ МУ СТАВАЛ ... ТЯ СПРЯЛА ДА ГО ПОСЕЩАВА И ТОЙ ВЗЕЛ ЧЕ СЕ САМОУБИЛ ОТ МЪКА ... НЕ Е ПАРТЕНКА - ИМАШЕ ГО НА БИБИСИ ..

Хексакоптера само на 30 метра? Не го ли е страх, че някой кит-убиец може да си го кльопне?

АМАЗОН И ГУГЪЛ ПРАВЯТ ОПИТИ ДА ДОСТАВЯТ С ДРОНОВЕ ПАКЕТИ ДО 4 КГ НА КУПУВАЧИ .. В РУСИЯ ЕДНА ПИЦА ДОСТАВЯ ДО 4КГ ПИЦИ С ДРОН ... ... А ОТ ИСЛЯМСКИЯ ХАЛИФАТ КАЗАХА ПО ТОЗИ ПОВОД "4КГ СА МНОГО С4":))))

Това са КОСАТКИ! А пишещите за китове - убийци са идиоти...

Вярно е че са косатки. Само косатките в природата освен хората убиват китове и затова се наричат китове-убийци. Не знам обаче кой е идиота?! А за видеото не видях нещо кой знае какво. Дигнали камера във въздуха и с добра резолюция снимали бозайниците - работа за студенти....

На английски са killer-whale, на български са косатки - няма такова нещо като "наричат се китове убийци". Точно косатки се наричат, и точно малоумници се наричат преводачите.

killer whale - е Хамирикансуту име на костаките.. все едно у нас да викат каубой на краварите... пак гугъл транслате е играл ... друг е въпроса каква е иформационната стоиност на статията ... нпкой си ползвал дрон да снима китове ... ура !

Редки са случаите, когато косатка са убили хора и то предимно се случва в аквариуми, в природата случаите са изключително рядки, нпадат само, когато се почустватзастрашени. Няма документиран случай на изяден от косатки. Китове убййци идва от сложния им групов начин на ловуване, който се дължи на високия им интелект.

Освен под името "костатки" са известни и като "кит-убиец", "китове-убийци". Прочети малко повече и тогава коментирай!

Термина е придобил общественост. На косатките в Щатите им казват и орка

Ние пък казваме на нашите "братя" мангалос ОРКИ - изглежда имаме право, знаейки навиците на косатките, особено тактиката за убиване.

Тъкмо щях да питам на кое животно казват кит-убиец. Наистина журналистчето няма никаква обща култура, ама и това не е задължително. Да беше попрочел малко и да обясни какво е кит-убиец, защото повечето го познават като косатка.

Едното какво пречи на другото?! Косатка е името на животното (на английски - орка), а другото е нарицателно име. Дали има или няма добра причина да ги наричат така е вече съвсем отделна тема.