Унищожават хранителната добавка на щангистите, има стероид

Агенцията по безопасност на храните започва унищожаване на хранителната добавка “Трайбест“, за която е установено, че съдържа забранения стероид станозолол.

Обратно в новината

Коментари - Унищожават хранителната добавка на щангистите, има стероид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сетиха се

Спорт в България няма- било то масов или елитен/състезателен/. "Зобта" е навсякъде,като особено сред "фитнес" занимаващите се дозите са ужасяващи. Щангистите няма какво да ги коментирам-откакто махнаха Абаджиев този спорт умря,защото беше поет от няколко поредни алкохолика,"усвояващи средства". Щангистите пък наблегнаха на химията,вместо на тренировките-моля да не ми се сърдят,но това са фактите.Малкото читави също нямат шанс,защото срещу пари се правят ето такива схеми от споменатите алкохолици,които са начело на федерацията. Интересното,както казах, е по залите,сред обикновените трениращи. Виждаме импотентни мъже на по 30-ина години,надути като плондери.Цялата им физика се крепи на химията- в момента,в който спрат,"изпикават мускулите" и за месец изглеждат така,все едно не са тренирали. Лошото е,че психиката им също се крепи на химията. Хормоните ги правят агресивни и им дават пропагандираното от чалга културата "мъжкарско поведение"- "гол до кръста гледам лошо в огледалото,докато си оформям веждите". Питам г-да зобачите,какво става,когато свърши химийката например?

да я бяха унищожили преди това .

нацията ни е такава, че вече и гащите не можем да ги вдигаме без ЗОБ, ДОПИНГ И ДРОГА И КАКВО ЛИ НЕ! Подлагай всичко на съмнение!

Поздравления за коментара. Съдейки по минусите нещата не са се променили- истината не е никога популярна и желана;-).

как да вдигнеш три пъти собственото си тегло без да си зобал.

Защо продукта се изписва преднамерено, като Трайбест, не като широко рекламирания Трибестан? Става дума за едно и също и се произвеждаше от Фармахим още по тошово време, но беше само за избрани...

Трибестан е запазена марка на Софарма! Основната съставка на продукта е билката Трибулус терестис или още наричана "магарешки бодил". Суровината от България е най-търсена и световните производители предпочитат нея. Има още един голям производител - Индия, но суровината им е със по-малко сапунини, което всъщност е от основно значение.

Трибулус терестрис е всъщност "бабини зъби", а не магарешки бодил и съдържа редица сапонини, с които е интересна за фармацията.

Трай бе - Мутришън България ООД

националният отбор по допинг отново бе хванат с щанги

Всички сте разбирачи! Но ми се струва че сте от казана на българите в ада, няма пазач, като тръгне някой да излиза всички го дърпат обратно. Дърпайте, какво си мислят тези щангисти ? Шампиони А? долу в казана(при ВАС!!!

Зобчето се проверява превантивно, а не след дъжд качулка. С приятелски поздрав Трайчо от Трайфърст

Поразрових се в други публикации по темата, интересуваше ме цената. Собственикът на фирмата производител е продавал продукта на цена 35 лв.Това е нормална цена за трибулос в БГ. Какъв станозолол вътре в добавката?? Ако има стероид вътре, т.е. е замърсена:)) няма да струва толкова, а поне два пъти повече!! В цял свят спортистите "зобят"..просто нашите не са се доизчистили , а и нали пробите се взимат внезапно за проверка. Малшанс за нашите момчета. Утре и спортисти от други държави могат да гръмнат така:) Проблемът не е в билковата добавка!!

Само да ти дообясня някои неща, които няма как да прочетеш във нета: 1. Никой профи спортист няма да седне да ти използва стероид от 60-те години на миналия век при положение, че фармацевтичната индустрия е напреднала толкова. 2. Няма логика национален отбор да използва нещо толкова популярно, което да се открива дори от моментните допинг тестове. 3. Много от производителите използват таблетиращите машини да правят зобче за комплексираните мишоци по фитнесите. 4. Във България няма лаборатория, която да ти направи изследване за произход на белтък, та да не говорим за по-сложни химични съединения. 5. Тук всеки който плати достатъчно може да пусне и цианид на таблетки, а ако ти подадеш сигнал и занесеш продукта за изследване, което и без това нямат ресурса да направят, ще те изгонят като куче. 6. По правило не се закачат някои производители и вносители защото се знае, че се отчитат редовно. 7. Вноса на хранителни добавки отвън се осъществява на базата на сертификат от производителя на въпросната добавка, който сертификат може всеки сам да си направи и нищо не се проверява. 8. Тук надценките на всякакъв вид хранителни добавки е убийствен - отвори си произволни наши и чужди сайтове и виж сам разликата.

То по външния им вид и умствено развитие им личи че нещо не им е наред.

Абе за какво оневиняване говорим? Щангистите са се дрогирали със забранена добавка и то българска, а ние искаме оневиняване!?

Анабола праи вола!

Следващият път ще се окаже, че има АСТЕРОИД, само и само да оправдаят тоя, дето ги е зобил...

pompai

Членовете на тази агенция нямали да ги уволнят?

Ми няма, те за от нашите хора.

Трайбест? По-скоро трябва да е Трайуърст.

Ох, имат ни за много прости и наивни, че да им повярваме. Че се опитват и международната федерация да преметнат.

Така е, на простите и тъпи хора и лъжите им прости и тъпи.

pompai

Договаряш тези добавки с лицензирана немска или американска и ако имаме допинг ги съдим за 100 000 000 долара и 20% даваме на федерацията. става ли?

Има резон в това.

не става. Това е алибито на рплан Б! Ако ти хманат - българска фирма и добавка да е виновна. Винаги може да се прекръсти, да се закрие фирмата с минимална щета. Ама мож и да не ги фанат......СЕГА РЕВЪ Е ЗА 1 МИЛИОН НЕУСТИЙКА КЪМ СВЕТОВНАТА ФЕДЕРАЦИЯ, КОЯТО НИКОЙ НЕ ИСКА И НЯМА ДА ПЛАТИ. rip на щангите и край. Щот са мноо хитри.