Тайни от данъчния рай на най-богатите излязоха наяве

Редица действащи и бивши световни лидери са включени в базата данни за офшорни компании, публикувани вчера.

Обратно в новината

Коментари - Тайни от данъчния рай на най-богатите излязоха наяве | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мnого хора в коментарите си са на мнение, че данаци плащат само обикновенните хора. но вярно ли е това твърдение? в сащ 1% от населението плаща 50% от данаците, 10% от населението плаща 70%, 50% от американците не плащат данаци. на колегите съфорумци оставам задачата да решат какви хора стоят зад 1, 10 и 50 процента.

Тц,тц,тц...Както биха казали еврофагитата: Путин е виновен! Без да има доказателства, че има офшорки....А за Елизабет 2 и лудите говеда си има черно на бяло:)

Разбрахте ли сега , че ако във всичките тия писания ПАК не фигурираше думата "Путин" , то те изобщо нямаше да бъдат публикувани ! И понеже вече доста десетилития , Нагло-Сакосонците така и не намериха дори ЕДНА ПРАШИНКА доказателства срещу Руския президент ; този път в пропагандата е включен някакъв се незнайно какъв негов видите ли " ЗЕТ" !?!?!? Само , че имена - ЙОК ! Доказателства - ЙОК ! Имена на фирми - ЙОК ! Знаем ги ния таквиз писания

Напишете за нашите политици-това е по-важно , отколкото английската кралица! Ама нещо не ви стиска, нали?!

По принцип тази информация е банкова и търговска тайна. Та въпросният вашингтонски консорциум се занимава с клюки и явно е под опеката на някоя от спецслужбите на САЩ, иначе да си ги окошарили за нарушаване на споменатите тайни. Характерно е каква помия са избрали да препишат от колегите си местните им събратя.

всичко е законно като държиш властта и насочваш пушките на полицията срещу хората...всичко ти става законно и държавите ти стават бащиния, а хората роби и това е законно, аре бегай да си чистиш съвестта пред Бог...защото има специално послание и наказание за крадците като тебе

Едва ли самата кралица се занимава с такива неща. За това са другите хората около нея. Освен това сумата е малка за това което получава. Иначе британците се правят на много чисти пък държат офшорната зона "Британски ирджински острови".

Британски Вирджински острови Че съм изял буква. ;)

Федералният Апелативен Съд на САЩ (Съдия Лърнид Хенд /1872-1961/) по делото Хелверинг срещу Грегъри постановява: "ВСЕКИ Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ; НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ МОДЕЛ НА БИЗНЕС; ПЛАЩАНЕТО НА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕ Е ПАТРИОТИЧЕН ДЪЛГ" Тогава къв е смисъла от пасажа в ЗАКОНН или НЕЗАКОННО, след като УЖ разследващите журналисти уточнява, ЧЕ Е ЗАКОННО ползването на офшорките..

дяволът тълкува евангелието

в статията се пропускат важни нещица? Например: - периода на разследваните сделки. В други медии се уточнява, че руските капитали са се движили активно в периода - 2008-2011-та година. При това в ПУБЛИЧНИ акции на компании и футболни отбори от САЩ, Германия, Англия. А това бяха добрите години на отношенията на западния свят с Русия. В този период - можете да си проверите сами, преките инвестиции на Германия в икономиката на Русия са установили рекорди. А тез рекорди от доброто време сега се ЧУПАТ с нови в условията на "санкции" УЖ срещу Русия. Та и БМВ - след Клаас, Мерцедес, например почва да строи завод в Русия. И така - Елизабет си врътка милиончетата в ошфорки, ама разследваме, че Русия си вкарала парите си в кралството и. И тя видиш била виновна, че станал БРЕКЗИТА, от който единствено печелившата - за сега, е ГЕРМАНИЯ..

- след Клаас, Мерцедес, например почва да строи завод в Русия. И така - Елизабет си врътка милиончетата в ошфорки, ама разследваме, че Русия си вкарала парите си в кралството и. И тя видиш била виновна, че станал БРЕКЗИТА, от който единствено печелившата - за сега, е ГЕРМАНИЯ..

Офшорните компании съществуват така или иначе. Те са абсолютно законни според световният правов ред. Ако имах изобщо някаква възможност щях да се възползвам с пълна сила. Спекулацията на пазара позволяват ускоряване на процеси във всички посоки. Това си е част от пазарната икономика такава каквато сме си я създали. Една от основните функции на един бизнес е да не се интересува от човешки ценности под каквато и да е форма. В момента в който бизнеса бъде притиснат от каквато и да сила той веднага търси възможност да се освободи от този натиск. Целта на всеки бизнес е да просъществува колкото се може по дълго и да става все по-голям като поглъща себеподобни. Също така е много важно да не трупа а през него да преминава световен капитал колкото се може повече и по-бързо. Скоростта дори е по-важна отколкото количеството. Така че какво било почтено, честно , справедливо и прочие е без всякакво значение за бизнеса. Това са все неща които интересуват хората но не и бизнеса, апропо капитала демек парите. Макар те да са измислени от хората, днес те вече са се превърнали в автономно система. Така че какво значение има кой в каква офшорка участва. Могат го правят го. Едно от правилата на капитализма е че никой не може да те ограничи колко богат можеш да бъдеш. Това може да го направи единствено пазара и твоите лични умения. Няма да говоря и за късмета. Такова нещо в бизнеса няма. Има само математика. Който е на ти със нея и е перде в живота шанса да успее е много голям.

... само не разбрах какво имаш предвид под "ако имах изобщо някаква възможност"?

За български политици и магистрати нито дума. Защо ли....

ще дойдат други властници и едва ли народите по света ще заживеят по-добре.

направо да го ожалиш тоя рептил на снимката - само десет милиона лични

MASSAK -еврейска дума на иврит МАСАК значи ИЗТЕГЛЯМ издърпвам улов плячка драгирам загребвам с мрежа.Думата се използва в иврит и при изтегляне на пари от банкомат или от банка .Службата на ТУРЦИЯ за Финансови злоупотреби и Разследване за пране на пари се нарича ;МАСАК ТЮРКЕЙ и целта и е да изтегля-прибира и конфискува парите на противниците на ЕРДОГАН за шефове на турската служба са сложени етнически грузински-евреи и арменски-евреи от РИЗЕ и Трабзон роднини на Ердоган

Тук ще добавим и роднините на Путин,които "засмукват" от държавния бюджет.

А народът да го духа (по История на света).

loyola

Чудя се следното - защо не се възбужда наказателно преследване срещу журналистите за разгласяване на поверителна банкова информация. В случая няма престъпление от страна на "разкритите" , следователно няма правно основание да им се разкриват сметките.

като не е незаконно, аз защо плащам данъци, да ни кажат и на нас , къде да си открием депозит , без да плащаме данъци на България...а то кво нас тука ни съдраха от всякакви такси и данъци, чак и на лихвата на депозита са ми сложили данък...а я ги гледай тия хитреци по върховете , що не плащат и те така...било законно , ама само за дяволите

Никой не те спира да си откриеш фирма в някой данъчен рай. Може даже и сметка да си откриеш, ако си по-смел (в смисъл, че не очаквай парите в нея да са зашитени до 100 хил. евро, като в ЕС). Тази операция ще ти струва някъде около 2-3 хил. долара (различните фирми взимат различно, освен, ако не искаш сам да отидеш до Каймановите острови и да праобваш без посредник:). После - не плащаш данък печалба от дейността си там, но си плащаш годишни такси (пак около 2-3 хил). Въпросът е, когато искаш да прехвърлиш средствата в БГ или в някоя друга "бяла" държава как ще го изиграеш - нее толкова просто. Така, че ако си "скъсан" и нмаш пон е 1 милион, за по-малки суми не си заслужава.

ако няко се чуди как изглжда сатаната - да погледне снимката

данъците са за бедняците, а овластените крадци са си го измислили - крадат милиардите от бюджетите на държавите си и после като мишки крият по офшорки , крадат милиони и никакви данъци в държавите си не плащат....и като източат всички пари, какво ще правят после !?

... офшорките се използват за АНОНИМНОСТ, а не са ДАНЪЧНА ОПТИМИЗАЦИЯ - чети!!!

Гледали ли сте филма "Всичко е любов" е сега е втората серия "Всичко е корупция". Всичко е лъжа и измама. Експлоатацията върху хората е увеличена хиляди пъти!!! Не е грешка, целия технически възход, целия технологичен прогрес е в полза на глобалната мафия, включваща политици, кралици и тем подобни. На народа е оставено цял живот да работиш като роб за кола и апартамент и дотам, някои и това не успяват. Какво стана с незаконните замъци по България, които преди 10 години Бойко Борисов снимаше от вертолет ??? Не е необходимо да се питате "съществува ли Антихристът" -да той съществува и ние го виждаме по медиите всеки ден.

Ай на баба глупаците! Множете се, като парите ми!

Истината все повече лъсва,а именно,че не е конспирация и шепа лидери управляват и се месят в нечисти неща.Е те ли са масоните ,илюминати,тайния кръг-общество,който иска да чипират хората?

Измежду редовете "проблясва" неще интересно: за Рекс Тилерсон и инвестциите на Ексон в разработка на газови находища в Йемен, и от тук ... причината за войната в тази бедна страна, маскарадно водена от Саудитска Арабия, но в името на американските интереси...

особа ползвала такива новаторски благинки като офшорните анонимни сметчици. Инак те са за морал и ценности няма геле, ама парите не миришат казал един римски император...

Абе, гледам, че все държавни служители - министри, президенти...Откъде толкоз пари?

от глупавия електорат откъде другаде....

Значи, затова искат да управляват. Не за да направят нещо за народа, държавата и света.

абе то трябваше да е само Путин ама той не е , а вместо него една дузина олигархо мафиотски официални държавници от т.н.запад и неговите остатъци ударно изнасят пари в офшорки.Според ФЕД 2,2 трилиона долара са изнесени само от 100-те най големи америк.компнании за периода 2010-2016г. в Офшорки на братчеда и снахата и бълдъзата

d4

лидери на страни от третия свят и световни такива са оплетени като свински черва. нас ни няма в списъците, защото сме страна от четвъртия свят и никой не ни бръсне за слива...не,че нямаме и ние присъствие в офшорките!

всъщност около 10 милиарда на година не е толкова дребна сума и то във връзка с Империята на злото

Тези са като детска градина, сравнени с нашите играчи. Та, всяко дете у нас ще ти изброи поне десетина новозабогатели "честно" с поне стотина милиона, а някои с милиард долари. Нещо напоследък бягат от еврото... Сигурно знаят, че скоро ще го закрият.

Орбан публикува официални данни за членове на европарламента, на брой 267, които получават на ръка пари от НПО-тата на Сорос. Това не се пише в нашите медии, защото журналистите се страхуват да не им спрат преводите от същите НПО. Така са напазарувани всички влиятелни хора в Европа-политици, журналисти, бизнесмени, всичко що е елит. Напазарувани са и съдебни власти, като се предполага, че редица дела се предрешават по определен начин. Особено внимание се обръща на добруването на "мигранти" и "р*ми", както и на хора със сексуални проблеми. А вие гласувайте на избори и си мислете, че нещо зависи от честният ви глас.

... че всички получават пари на ръка, за да не можеш ти да се реализираш в живот! На калпав ...

Да не забравяме че британската кралица и цялото й семейство са едни от най-големите глобалисти!

Мнооого отдавна знаем за мафията която краде безконтролно и също така безконтролно управлява света! Бабугерът на снимката е отявлен кукловод, който дърпа конците вече 100 години. Нагли, ояли се тунеядци, които гьонсуратски крещят за демокрация и човешки права, докато същевременно пият кръвчицата на народа и почиват върху човешки трупове!

..да ама куклите от кукленото шоу си тачат кукловодът...

Стара максима, едни ке ги лапат па'рите, а други муите.

Вижте кои са лицата и ще разберете кой стои зад т.н. "Международният консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) във Вашингтон". Това са ЦРУ дами и господа! Тази офанзива е като т.н. "комисия по досиетата". Вместо да ги разкрие всичките, тя разкрива изборно само някой от тях!

Няма ли наши далавераджии между тези тарикати?

Това е качествена фалшива новина - уж е новина, но не разкрива нищо ново, но достатъчно зааангажира у задвоолява овчия мозък на нас, читателите. Офшорките са обичайният начин да си имаш парите, и това не е от преди 5 или 10 години. Същите тези псевдо-разкриващи журналисти го знаят много добре.

Ааааа, разследващите нещо са се заблудили. ВСИЧКИ офшорни компании са притежавани смао от приятели на Путин, Ким и Си. Тук-там и на някой наш олигарх. Най-демократичната кралица (оксиморон) не може да се принизи до нивото на обикновен руски цигулар.

Приветствам иронията ти !!

Офшорните зони са едно от най-подлите, лицемерни и зли неща измислени от богатите. Факт. Докато ги има, корупцията, наркотрафика, робовладелството и др. ще просперират. Но как си представяте световния "елит", който единствен има полза, да ги забрани?!!

не си много наясно какво точно говориш!? Малта, например, е държава. Нейна си работа е какво и е законодателството, и дали иска да приема чужди (външни) инвестиции или не! Нейна си работа е дали ще дава отчет за въпросните инвестиции на трети държави ?! "Офшорна" е дума за одвъдморска. погледнато от УК, всяка една държава е off shore, сещаш ли се? На кралицата тръгнали сметка да държат... хааха

Малта е независима държава, но не е на Марс. В наши дни определението " независима" е малко или повече условно. Ами Малта може да приеме закон с който инвестициите на наркобароните да станат законни. Когато за целия свят обаче те са незаконни сещаш се какво ще стане с малтийската икономика. Същото може да стане и с офшорните инвестиции. Може, но никога няма да стане защото тези които трябва да ги забранят са основните инвеститори.

Нещо ти не си много наясно какво говориш. Off shore освен, че може да означава "отвъдморски", е и финансов термин оказващ онези територии по света, които не дават отчетност за съхраняваните на тяхна територия чужди инвестиции. Това е обект на международното право и в този ред на мисли не е работа само на Малта дали ще дава отчетност за чужди инвестиции на нейна територия. Или нека да го обясня по друг начин: български политик/олигарх (да го наречем за кратко Прасчо) развива "сериозен бизнес" в България, от който печели около 100тина милиона на година. И тъй като е данъчно задължено лице в България, Прасчо трябва да плати грубо около 10 милиона данъци на държавата България. Но Прасчо не желае да плаща тези данъци, затова чрез финансови схеми успява да пренасочи тези пари в офшорна зона ( да я наречем Малта), където няма да се налага да плаща тези данъци. Така Прасчо има 100 милиона за харчене в офшорна зона, а в годишния си финансов отчет декларира, че за годината има само 50 хил. лева печалба, а 100 те хиляди лева по личната му банкова сметка са парички, които си е спестявал от заплатата. И както виждаш в този случай държавата България губи около 10 милиона лева и тя е пряк потърпевш от решението на Малта да укрива такъв тип инвестиции, така че вече е работа и на България, защото в нейният бюджет възниква хипотетична дупка от 10 милиона (казвам хипотетична, защото в случая България не знае, че е могла да получи тези 10 милиона и те не се водят документално). Така на края на годината парите, които държавата получава от данъци не са достатъчно за да закърпи бюджета и тя трябва да вземе заем. За да бъде изплатен този заем, по-късно ще увеличат нашите данъци. С други думи, за дейността на тези офшорни зони и възможността богатите да окриват доходи, плаща обикновения човек. Нека също да припомня, че Прасчо не е единствения случай и че държавата ни губи стотици милиони годишно от укрити данъци, които ние трябва да покриваме. И не само в България е така.

Някакви си там 10 милиона, 13 милиона... Подигравате ли ни се? А ония с трилионите къде са? За нашите крадци никъде нищо ли няма? Какви чисти и честни хорица, Господи...

КАНАДСКО - БЪЛГАРСКИ ОФШОРКИ С ЕВРЕЙСКО-ЧЕРВЕНИ КОРЕНИ БЛИЗКИ ДО БИВШИТЕ КАНАДСКИ ПРЕМИЕРИ ЖАН КРЕТИЕН И ПОЛ МАРТИН ДЪРЖАЛИ ЗЛАТНИТЕ РУДНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ "ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС" ...

Дънди Прешъс се помещава сградата на РБК-Роял Банк ъф Канада най-големите акционери вРБК са мининия магнат унгарския евреин Питър МУНК и щатския конгресмен РичардРАН .РАН е един от хората който контролира информацията за офшорките вКарибския регион -Гранд Кайман и Бермуди освенРАН контрола се осъществява иот неговите приятели от CATO Institue .РБК банк и Скотия банк са банките с най много офиси в офшорните зони

А В БОРДА НА ДЪНДИ ПРЕШЪС : - НОМЕР 1 ГОЛДМАН ЕВРЕИН - НОМЕР 2 - БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА БАНКА РОТШИЛД КАНАДА - СКОТИА БАНК СА ИМ КАТО ФИЛИАЛ :))

ДО CANADA 8 Toronto МИСЛЕХ ДА ИМ ПРАВЯ ОКЛАХОМА , НО ТРЯБВА ДА Е С БОИНГ ... ГОЛЯМА СГРАДА Е :))

А нищо, нищо. Малко са отделили , да има! А другите плащали данъци на Нейно величество е редно да плащат още повече данъци, понеже нямат отношение към данъчния рай... Данъците трябва да се плащат, затуй плащайте.

Основната причина ингилизите да изимитират брекзита си, е постоянното мешане от страна на ЕС в далаверите и измамите им в офшорните зони които са основният им източник на прани пари и лесни печалби с далавери и измами. Държавници и политици от цял свят им ползват услугите и прекарват парите на ограбените си народи през схемите на англичаните с цел замитане и прикриване на кражби и престъпления от световен мащаб, всичко това трябва да бъде унищожено и заклеймено.

А АЗ ЛИЧНО СЪМ РАЗОЧАРОВАН ОТ БОНО - ДЪРТ ЛИЦЕМЕР :)) .. ДРУГИТЕ ГИ ЗНАЕМ ЧЕ СА БАНДИТИ , А МАДОНА ЧЕ Е ЛЕКА ЖЕНА :))

СУДЖУЦИТЕ НЯМА ДА ПРИЕМАТ ХРИСТИЯНСКИТЕ ПРИНЦИПИ ЗАВЕЩАНИ НИ ОТ ИСУС БЕЗ БОЙ :))) .... ЕЙ ЗАРАДИ ТАЗИ ИСТИНА РАЗПЪНАХА ДЪРВОДЕЛЕЦА ОТ НАЗАРЕТ И МРАЗЯТ КОМУНИЗМА :)))) ... А В СПИСЪКА СА И РУСКИ ЕВРЕИ ОЛИГАРСИ ОКОЛО ПУТИН - ТОВА СТЕ ГО ПРОПУСНАЛИ ДИР БГ - БИЛИ СЕ ОМЕШАЛИ С АМЕРИКАНСКИТЕ И КАНАДСКИТЕ ЕВРЕИ :))