ООН: ИД разширява сферата си на влияние

34 бунтовнически групи от целия свят са се врекли във вярност на ИД към края на миналата година. През 2016 г. този брой може да нарасне според доклад на ООН.

Обратно в новината

Коментари - ООН: ИД разширява сферата си на влияние | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИД се финансира основно от САЩ, Турция, Саудитска Арабия и Катар.

По същата схема се финансират и турските училища в България.

ИД тайно се финансира от Путин, щото имат общи врагове - САЩ, ЕС,Турция, Саудитска Арабия и Катар! Всичко друго е ала-бала! Няма начин да имате общи врагове и да не си помагате! Кофти е само, че Саудитите свалиха цената на петрола и сега Путин е принуден да реже от залъка на руснаците, за да купува чаршафи и Какалашници за ИД-отите!

Няма как да не си глупендър продажен. Сорос ли те финансира или си на хонорар?

Аз бих поставил на масата един особен въпрос. Според мен най-важното не е това кой е създал ИД, а факта, че такава организация може да съществува и да привлича хора, при това млади. Не знам дали разбирате, че маниаците отиващи в ИД го правят като отмъщение за обида и като загуба на вярата в онова, което приемаме за стандартен начин на живот. Може да го отдадете на русофилия, ако така ви тегли, но подобряването на материалното положение на човека и илюзорната свобода в още по-оплетен от правила и стес свят не са универсално правило. Те се налагат като догми на някаква религия, но дори смислена "теология" няма зад тях и е въпрос на време всичко това да избухне, ИД е само червена лампичка, но не и болестта. Светският начин на живот е хубаво нещо, прогрес, докато не се превърне в извратено отражение на същите налудничави страсти, които са отговорни за възхода на фанатизма на религиите, а точно това се случва в днешния свят. ИД е извращение също като светът, от който добива объркани до фанатизъм членове, ислямът е просто удобна идеология за хора израстнали с култура, свързана с него, но това е просто пробив на слабо място, напрежението остава и нараства. Помислете за това, помислете колко мисъл и време отделяте, за да не оставяте милиони хора да изпаднат от влака на самодоволството на снобската ни съвремена реалност и после съдете кой е виновен. Та кой е създал ИД? Самото възползване от последствията на сакатото ни общество за създаването й е свидетелство за истинския проблем в дъното на нещата.

Във вашето изказване прозира ерес. Вие поставяте под съмнение вечните и непреходни евроатлантически ценности. Фундаментът на които се гради обществото от прогресивното човечество. Имате щастието, че не сте се родили по рано.

Да бе, кой създаде ИДИЛ, която иска да унищожи западната цивилизация? Не е ли съвпадение, че и Путин иска същото? Едни и същи цели, едно и също оръжие! Дали е случайно съвпадение?

ИД е един от начините да се съживи Османската империя, другия е бежанците.

АСАД И АВЕРА МУ ПУТИН ИЗБИХА 270 000 СИРИЙЦИ ЗА 3, 5 ГОДИНИ, ПОЛОВИНАТА ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ !!?? ПЕТ МИЛИОНА СА БЕЖАНЦИТЕ !!! ЗА РУСНАЦИТЕ И ТОЗИ ПУТИН ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НИКОГА НЕ Е ИМАЛ ЗНАЧЕНИЕ !!! НО СЛЕДВА ХАГА И РЕШЕТКИ !! ТАМ НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯТ ......

Стига си се пенявил бре, соросоид елементарен!

А КОЙ ВЪОРАЖИ ИДИЛ БЕ, ПРОМИТ МОЗЪК

Кой, кой? Ами Калашников!

Ей кретен, Русия е в Сирия от няколко месеца, какви 3,5год. сънуваш

НАЙ - МНОГО ЗА ТОВА ПОМАГА РУСНАЦИТЕ И ТЯХНАТА БЕЗУМНА ПОЛИТИКА В СИРИЯ! ТО И ПО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ОРЪЖИЕТО НА ИД Е РУСКО !!! Русия винаги тайно е подкрепяла терористи в цял свят , още от времето на СССР ,та до днес !!!!

ИД разширява сферата си на влияние навсякъде, само в Сирия им намалява влиянието.

"намалява", ама водят вече боеве в предградията на столицата Дамаск, съобщава ТАСС!

Въпроса е кой сега лъже - ООН от която и Русия е част и дори е постоянна членка на съвета за сигурност.... или пък българските русофили които твърдяха че с ИД ще бъде приключено "светкавично" както те се изказваха..... Кой лъже?

Верно пишеш от Абсурдистан=САЩ

Пародия

Що бе - какво не е ли така.... не може две противоречиви неща да са истина... Или ООН(Русия е част от ООН) лъже или русофилистиците... Оставям на тебе да кажеш кой и защо.... явно си "разбирач"

Исляма е заразно психическо заболяване , чиято крайна фаза е ислямизъм - не подлежащ на лечение.

Бан Ки-Мун е американски опитомен ма.мун! Обонго си го води на каишка.

А пък Китай и Русия стоят отстрани и само гледат в шок без да знаят кво да правят... Хайде хайде посмали с теориите на конспирациите.....

Не гледат отстрани, а мачкат американската терористична ИД в Сирия.

Разрастват се защото никой не желае да ги спре. САЩ имат изгода от това, Руснаците си подкрепят Асад и си защитават средиземноморските бази, Европа слушка САЩ и се прави на загрижена, а не вижда че политиката на Американците и вреди дългосрочно.

Колко са жалки ... ИД печелили по 400-500 милиона от петрол, имали контрол над един милиард, а от преминаващита камиони си докарвали още милиард ... Бюджетът за отбрана на САЩ за една година е над 600 МИЛИАРДА, обаче не могат да се справят. Е как да се справят като не искат (не им е изгодно)?

Ами насочи въпроса си към другаря Путин и го попитай дали Русия за последните 4 - 5 месеца се е справила с ИД?

И Путин и Обама са еднакви, целят се в световно господство без да зачитат правото на нациите и народите на самоуправление и развитие. Точно САЩ създадоха ИДИЛ и въоражиха първоначално "бунтовниците" срещу режима на Ассад - уж за да имало демокрация. Е сега има безкрайна гражданска война в която умират стотици хиляди.

Още не се е справил, но натам върви. Със сигурност за тези 5 месеца направи много повече от американците за няколко години. Ако не вярваш - питай кандидат-султана Ердоган. Той, завалията, се готви да напада Сирия, щото му затвориха пътищата, по които получаваше петрол и доставяше оръжие на "умерените". За капак на всичко, сега му връщат безработни терористи, за които вече е твърде опасно в Сирия. Питай го какво ще ги прави тези камикадзета - Меркел вече не ги иска, а руснаците ги изхвърлиха от Сирия.

Трансатлантическите и международни финансови тръстове в желанието си да създадат в света контролиран хаос, който да им служи, за да разширят влиянието си създадоха международни терористически тръст, съставен от военнизирани главорези и престъпници. Най-голяма заслуга за това имат ФАЩ и поддържащите я режими, назначени от нея в страните, където са влезли.

коко , динго , иво ! това го научихме дай нещо друго , или поне стилът смени мъничко! !

напълно си прав друже. Как няма да си разширяват територията - с такива продажници като нашите политици - да ни дават небето. То и ние вече спокойно могат да ни пишат към територията на ИД. Добре, че голямата политика не се прави от такива продажни лилипути като нашите държавници. Ами защо ИД не разшири територията си в Индия и най-вече в Китай - жална им майка, ако припарят там. Тянанмън нищо няма да бъде ...

Да да, така е, небето, а и държавата ни бяха продадени от продажни лилипути за цели 45 години,, които освен това извършиха геноцид спрямо собствения си народ.

казва се пан ки мун ! ей, журналисти ! ПАН !!!

За това богатство на ИД, са допринесли, Америка и Турция-техните създатели и подръжници!

Браво на Великия Путин! С помощта на неговите интензивни бомбардировки ИД разширява сферите си на влияние и скоро ще си приобщи цяла Сирия!

и русия ,друже !!и русия! пиши байрам в москва , и гледай какво става там .

това му е великото на Путин - той не се бори срещу хората - включително и мюсулманите. Дори напротив - въпреки санкциите, наложени от САЩ и лакеите им той дава пари за джамии. Той се бори само срещу тези, които посягат на страната му - никога руснаците/поне в най-новата история/ не са били завоеватели. Жална им е майката обаче на ония, които посегнат на матушка Русия

ами истината си е, че само Русия ефективно се бори с ИД - САЩ,Турция и всички останали лакеи на САЩ само симулират борба, а в същото време я поддържат. Но то си е за тяхна сметка

най истината е че за каквото и да се бори русия , накрая все го оси....ра!

ние евреите така наречени чифути,ще сме господари на света ха ха ха!

Тези евреи за които говорите не са истински евреи, но се представят като такива защото евреите имат Божието обещание. Истинските евреи са обрязани по дух, а не по плът. Това значи че ги има във всички народи и спасението не е по етническа прионадлежност, а по вяра и сърце. Всички са деца на Господа и на всики народи и езици ще бъде четено вечното еванглелие преди свършека.

иво , тебе явно са те обрязали някъде в мозъка .нещо не ти функционира правилно !

Ти ли не знаеш Банки кои стои зад идил и какви са идил, които ви постилат килимчето на новият световен ред, който ще бъде обявен от вашата трибуна. Сега създавате хаосът като контратеза на вашият фашистки ред, за да принуждавате хората доброволна да се откажат от своите права и свободи в името на сигурността. Вашата сигурност. Библията вие е изобличила още преди две хилядолетия. И може да прочетете там какво ще се случи с вашата безумна система.

това "принуждавате хората доброволно да..." направо от ленин си го приписал ! не че и другото не е де .

ДАЕШ има повече влияние че са подкрепяни от руснаците

Ей,даже ФАЩ си признаха че е тяхна грешка...не го разбираш защото имаш само една клетка в тиквата си и тя се чувства самотна

бяха създадени от САЩ за да се насочат в южната периферия на Русия и така да дестабилизират цялата Руска федерация и останалите държави от бившия СССР, богати на газ и петрол. След това щяха да ударят и страни като Иран и други неудобни за САЩ страни. Уви!

да дестабилизира рф , на путин изобщо не му е нужна помощ ! справи се чудесно и самичък !

Не ни преду-преждавай, сега ставай и си заминавай в Куба! Стори място да седне, нашта дърта кумониска, др. Бокова! леля Стойна

човека се казва пан ки мун , и е от южна корея !

е събирателен образ на гербаджийската "интелигенция", простичка, неграмотна, но пък нахална.

Съгласен съм снего,защото той има много информация.Даеш е ислямски интернационал,който цели да разцепи исляма чрез радикализиране и след това да го овладее изцяло.Опасността за целия свят е голяма и реална.Очертава се глобален световен конфликт между двете цивилизации и който си прави сметки за дребни изгоди ще изгори тотално.Време е да се събудим,защото е сигурно,че както сме заспали на лаврите си,може изобщо да не се събудим!Опасността не голяма,а най-голямата в досегашната история на човечеството!

DIDA

Колкото повече държави воюват срещу ИД, тя толкова по-богата и по-голяма става! Баси тъпнята! Направиха ни на маймуни....

е най-богатата терористична организация, а не ИД.

Научи поне малко българския език. С такава посредствена квалификация кой те пусна да пишеш във форум?

Кьде продават петрол от ИД на Шел ли?

На Марешки

останалата част от човечеството е точно в ситуацията на жабата, която би изскочила от вряла вода, но седи спокойно, докато водата се нагрява, докато се свари.

Да за последните 2 години ИД се разширяваха бързо под Мощните "удари" на САЩ+Коалиция...Оръжейни и Финансови Доставки !! Това Рязко се промени през Октомври 2015 с решителната намеса на Русия ! За тези няколко месеца Даеш бързо губи позиции под настъплението на Сирииската Армия и Руската въздушна подкрепа ! САЩ,Турция,Са.Арабия са в Паника слаби са... и Молят за Примирие ??? Няма да получат примирие до последният Изтребен Ислямистки,ядящ изтръгнати сърца боклук !

Съжалявам, но комшията ТИ не го познавам.

Две партийни функционерки едната с произход покрит с кръв. А за другата се мълчи упорито, но получава подкрепа от същите комунисти- прекалено сладникаво до пълна отврат. Десетилетия отрязваха хората заради произхода им, дори и невинни. Сега Бокова има много повече основание, но това ли трябва да бъдем? Като прибавим, че това е единственият ни шанс за този пост- по- добре да го имаме, а от друга страна това е избор на помазана и прехвалена комунистка, която цял живот е била сред "Голямото добрутро!" Дали можем да надмогнем и да не съдим децата за греховете на родителите им? Това е личен избор.

Тези тъпизми за кръвта, са за ползване сред примитивния реститут. Защо точно Бокова и Сталинка Георгиева. Прост отговор, защото и двете са еврейки. Евреонала държи на народността и за това се спрягат двете еврейки родени в България.

ИД вече може би има и ядрена бомба...

Що бе ,кво ти е ?

За да се справи човечеството с ИД, трябва да се отреже главата му, САЩ.

Глупак, не САЩ са главата на ИД, докога ще бръщолевите глупости? Главата на ИД е Мохамед, фалшивия пророк от 7 век, Арабия. И тези хора са го последвали напълно в случая. САЩ, Русия и ЕС са нищо, те са само временно средство, от което исляма се опитва да се възползва, и наистина се възползва от глупостта и наивността им. Но за Мохамед и ИД всички те са в графата "НЕВЕРНИЦИ", подлежащи на завладяване! Докога ще сте слепи и оглупяли от политика, русофилство и русофобство!!! Вече друг е въпроса, че и представа си нямате как света би могъл да се пребори с явлението Мохамед, вие дори не го и виждате...

Защо прикриваш ХЮСЕИН?. Да не си негов поклонник?

Рибата се вмирисва от главата.

Хане казали нещо или просто ти се спи

ИД разширява сферата си на влияние, защото имат подкрепата на САЩ. Я вижте проислямистките писания в този форум, написани от троловете на заплата към американската подривна организация "Америка срещу България".

БанКи, ако се бием срещу ИД, трябва да подкрепяме Асад! А това не е угодно на някои!

Узбекистан и Пакистан заедно с Чечня ще изпотят Путин. Това казва Бан Ки Мун, но няма кой да го чуе.

обаче и с друго. Четох изявления на ислямисти, че голям проблем им са "тия с дръпнатите очички" и крайно време било да се заемат здраво и с тях. Успеели ли веднъж да подкопаят и азиатците - света щял неминуемо да стане ислямски"рай".

Помня, че една седмица бе необходима за ликвидирането на ИД на руснаците и две им трябваха да превземат цяла Европа. Така ни убеждаваха тук робчетата. Изглежда тези седмици са някакво друго, различно време от земното, защото текат много бавно, по бавно от конфитюра в главите на робчетата.

Това звучи много несериозно. Много мощната ИД с годишна печалба от 500 милиона. Че това е нищожна сума, дори и да се добавят и 1 милиард от камионите - защо НАТО, САЩ и ЕС не могат да се справят с ИД???????

И Русия не иска.

Великите САЩ не могат да се справят с ИД, това ли да разбираме?

Каквото и да разберете, все ви е много.

Пищят соросоидните отрепки на умряло, защото Русия бавно,но сигурно унищожава американското отроче ИД.

В кой век ще настъпи сигурността за която споменавате? Внуците ни ще доживеят ли?

Попитай чичо Сам, не мен.

Единствената причина за активността на Русия е ниската цена на петрола, вследствие търговията осъществявана от ИД.

Пълни глупости.

И този опит на руския млиционерски империализъм да се налага с оръжие и смърт в света ще се провали. Всичко до което се е докоснал се е проваляло.

Путин все побеждава, все тържествува, а ИД все си остава. По Радой Ралин.

В основата на всяко противопоставяне са финансови интереси, но винаги замаскирани под идеологически или религиозни мотиви. Дали става въпрос за марксизъм, комунизъм, всякаква патриотична измет или за мюсюлмани, християни, шиити, сунити, протестанти, католици винаги основата е финансова. Ядрото на ИД са служители на иракските тайни служби, които бяха разформировани след падането на Садам Хюсеин. Това са хора с богат опит в търговията с горива, много добра подготовка получена в СССР, с добри връзки в съседните на Ирак държави.

И доста кавказци - главатари и инструктори пратени от руснаците има в ИД.

Пълни глупости, пратени от руснаците били. Палячо, тия терористи от Кавказ се бият срещу руснаците.

Добра подготовка в СССР? За същия СССР ли говорим който скъса отношенията си с Ирак след като първата работа на Садам Хюсейн, когато взе властта с преврат в Ирак, беше да физически да изтреби иракската комунистическа партия до крак, щото ако не знаете БААС като партия изповядва антикомунизъм. А ИДИЛ е иракското клонче на Ал Кайда, подкрепено от бивши иракски офицери преминали курс по радикализация в Кемп Кропър.

Това, че Садам категорично показа на колегите от КГБ, кой ще е фактор на територията на Ирак, не променя по същество факта, че иракските тайни служби бяха обучавани в СССР.

Връзката между възхода на ИД и намесата на империята на злото във Сирия е повече от очевидна. Там потомците на ордата декларират война с ИД, а в същност воюват с естественият враг на ислямският фундаментализъм, а именно мирната демократична въоръжена опозиция. По този начин двамата диктатори фактически в съюз с ИД се стремят да задушат всяка проява на свободомислие и демокрация. Ето защо прогресивните демократични сили от региона обединени около демократичните Турция и Саудитска Арабия се налага да се намесят в конфликта за да дадат шанс на демокрацията и свободата. Демокрацията свободата и евроатлантическите ценности ще пристигнат победоносно на измъчената сирийска земя върху раменете на доблестните турски войни.

Заблудени Демократе,какво да ти се каже?Или си наивен,или си зомбиран.. Отговори си на следните въпроси: -кога възникна ИДИЛ/ДАЕШ? -какви са интересите на САЩ,Турция и Саудите в цялата игра? -Зашо огромната коалиция,водена от САЩ, досега не постигна никакви резултати? -Кой се страхува,че и Алепо ще падне? -Защо и до сега е имало над 2-3 млн.бежанци-нали нямаше руснаци там? -Ако Турция и Саудитска Арабия предприемат сухоземна операция,по-малко жертви и респ.бежанци ще има? -Някой от твоите Кукловоди (първо САЩ!)-да беше казал нещо когато изклаха хиляди християни в Сирия? След Афганистан,Ирак,Либия няма промяна в стратегията,а за съжаление и в резултатите-кой не го разбра?

Интересите на САЩ , Турция и Саудите са да няма газопровод от Катар към Европа и Русия да продава иранските петрол и газ.

Леле колко си прооооооооооззззз, Саудитска Арабия и демокрация, ти просто искрено ме разсмя! И кое специално на Саудитска Арабия й е демократичното, бе???? Хахахахахаха, държава, която изцяло е подчинена на шериата и краля, в която жените нямат абсолютно никакви права, в която всякакви политически партии са абсолютно забранени, в която по личното нареждане на членове на кралското семейство, изпълняваще функциите на министри и върховни съдии издават смъртни присъди - посичане с ятаган, чрез публично рязане на глави, умъртвяване чрез хвърляне на камъни. Ако ти това наричаш демокрация си ходи при Сталин и Хитлер, можеш да поздравиш от мен и Мусолини също както и Хипохито! Хора, аде като пишете не се излагайте като кифладжии с вашата безпросветност и тъпотия бе, а???

Хирохито исках да напиша, оня от Изгряващото слънце дето през 45-та си подписа безусловната капитулация!

ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ !

ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ !

Бившето име на ИД е СССР. Всички помним че по времето на ЦоЦиализма, на мюслитата не им беше забранено да си изповядват религията, но християните се наказваха със затвори и лагери за това. А сега да се върнем някой месец назад и да се сетим в коя столица беше отворена най-голямата джамия в Европа ???? Ще дам хинт....започва с МАС.....и завършва на КВА

Не е Масква тази ислямска столица. Москова е за мюслитата.

Поредния соросоиден дебил.

Вярно, но все пак не може да се мери с най голямата на американският континент в Миссиссага Грейт Торонто

Канадеца, я се поослушай първо какво става в Канада. Канадците като разумни хора гледат да си оправят взаимоотношенията с Русия, а лайnometi като тебе си заработват центовете с оплюване

Да не би да са отменили санкциите и да са загърбили задължението си към Украйна? Кога се случи това, бре?

Никой не иска да "бара" ИД, нито американците нито руснаците. За тях, важното е ние европейците да го отнасяме.

Излиза,че въпреки бомбите и ракетите на Путин, тези араби му се плезят. Представете си, с ИД не може да се справи, а какво би било ако турците го метнат?

Руснаците добре се справят в Сирия, ИД панически бяга към Турция. Но все пак Русия не е слънце да огрява навсякъде.

Предпочитаме да вярваме на Бан Ки Мун, а не някой си dimbi, пък бил той и със 74 гънки. 74 червени гънки или пъпки.

ИД , творението на американските империалисти.

На ФСБ.

Ама и си вярваш? По-голяма простотия не бях чел.

dimbi уникално тъпо парче си. Счупи си пръстите на вратата да не пишеш повече такива глупости и да се излагаш

Егати кашкавалените международни коалиции, егати световните сили, егати разузнавателните служби, егати сателитите!!! Едни разбойници не могат да спрът??? Толкова ли са силни ИДИЛ или американци, руснаци и други са слаби..... С моща която разполага Русия и САЩ до сега исИДИЛ трябваше да е като Картаген след победата на Рим

С фурми да бяха замеряли тези камилари руснаците, за 6 месеца трябваше да забравим за тях. Не се случи.