Путин: Трудностите на Русия не са само от санкциите

В руската икономика са се натрупали голям брой вътрешни проблеми и през 2015 г. правителството трябва да насочи усилия за решаването им.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Трудностите на Русия не са само от санкциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За сведение на рублофилите, в началото на тази седмица 1 евро беше около 63 рубли. В момента на кешовия пазар в Москва е 68 рубли за 1 евро.

И на мен ми пречеше Запада и евреите, както и вътрешната опозиця, ей го ученика ми добре си е научил урока.

приемете две три петилетки и ще се оправите...

В Де Велт излезе статия, че Русия, за няколко години е утроила златния си резерв, а през последните месеци е купувала много злато и твърдяла, че това е заради кризата, но в един момент немците се усетили, че Китай, Бразилия, Аржентина, Турция също купуват злато и увеличават златния си резерв. И май това е с цел да се откажат от долара и тогава ставало лошо. Интересно, това за хора, които малко от малко си интересуват от политика и икономика отдавна не е тайна. А Китай и Русия в момента строят канал в Парагвай, който също е конкурент на Панамския(който ди факто е американска собственост), за него не се споменава в нашите медии. Така, че САЩ губят позиции в икономическо и геополитическо отношение.

Уважаеми Иван, аз от малко и по малко се интересувам от политика, през последните 40 - 45 години. И понеже знам, че долара е изгнил и скоро ще падне (абе от години го чакаме , да падне)... виждам само две възможности... първата е Рублата или може би Юана ... то си е ясно, че Еврото е винаги зад тях. Лек ден, уважаеми.

Много си наивен Ваньо... Петрола и акциите на големите корпорации ще определят коя ще е световната валута. Много държави имат експозии в долари и няма да позволят този сценарии, който ти описваш. Много държави държат държавни ценни книжа и са изкупили американският външен дълг (включително Китай). Ами те американците може да се окаже че ще имат и полза от девалвация на долара, защото трильоният им външен дълг ще се редуцира много бързо при девалвация на долара (както стана с кредитните милионери б БГ преди 15-20 години)

Съгласен съм с теб. Долара (този в момента) е хитър ход от страна на ФЕД . Но за девлвацията му наблюдаваме точно обратното.Няма да се учудя да започнат да печатат други долари(на гъза на банкнотата да пише друго). Истината е че влязоха в собствения си капан. А за Иван -Паргвай някак няма как да прави канал :)

85% от руснаците заявяват открито, че се гордеят със своят президент. И... нито един българин или украинец....

85% от руснаците заявяват открито, че се гордеят със своят президент, за разлика от 85 % от българите които заявяват открито че не се гордеят със своят президент.

Major Payne

Щом се гордеят с президента, който вкара Русия в икономически хендек, значи или не си обичат страната или са мазохисти и им харесва да живеят мизерно ;)

Дрогарки и дрогари копанари титани на кръчмарската бълхарска мисъл. Молете се Путкин да стои на власт, защото в момента в който той падне, цените на бензина ще се удвоят.

"Сега имаме комбинация от три кризи. Първата криза е структурна. Структурата на икономиката е такава, че води до разходи в по-голям мащаб. Това е икономика на непрекъснато нарастващите разходи", изтъкна министърът. "Втората криза е част от нормалния бизнес цикъл, който е свързан с ограниченията върху търсенето вътрешното и външното, докато третата е геополитическата криза."Първите две кризи се отнасят на 100% и за България.Каквото и да правят нашите менте-управници разходите на държавата само се увеличават.Втората криза е че потреблението спада,а това се дължи на две причини-спада на населението и спада на доходите в частният сектор.И двете кризи могат да се преодолеят лесно и за кратко време,но уви никой от нашите некадърни управници дори не е разбрал за тези кризи за разлика от руският икономически министър Алексей Улюкаев.До две години Русия ще реши въпроса с първите две кризи,а ние ще сме късметлии ако се появат управници които в следващите 20г. проумеят причините за тези кризи.

Путя,съвсем се паникьоса и започна,да ръси "бисери",май?!

Простотията на г-н пусин е най големия враг на Росия...той ще излезе по-голямо зло от Елцин и Горбачов взети заедно...

Путин вдигна икономиката на Русия, и това не е трудно да се докаже с числа. Просто на запада не му харесва да има силна Русия, затова са и всички опити да я съборят.

Major Payne

Нищо не е вдигал Путин, Икономиката на Русия се вдигна, благодарение на високите цени на петрола. Сега, когато цените паднаха, се видя, че икономиката се крепи предимно на износа на горива...

Докато съществуваше СИВ, руснаците горе-долу произвеждаха някакви стоки на база кооперирането с другите соц.държави. След него, вече 25 години си останаха само производител на суровини. Сега и с Китай да се кооперират, пак само суровини ще изнасят. С други думи, икономиката им е само суровинна.

на руската пропаганда в България е забележима - над 1000 поста заради акъла на руската върхушка. Още сме далече от нормалните европейски държави и горното е показател около големия християнски празник.

Руският премиер-министър Владимир Путин, обяви късно снощи, че правителството е взело решение за връщане на златния стандарт на парите. Това означава, че всяка отпечатана банкнота от националната банка на Русия ще има златно покритие и де факто ще можете да я смените в банката за съответното количество злато. Решението е взето за да се предотвратят опити за изкуствени финансови спекулации на международните финансови пазари, относно стойността на руската рубла. Премиерът допълни, че от днес нататък те ще извършват разплащания само с валути, които също имат съответстващо златно покритие или със чисто злато. Това автоматично означава, че руснаците няма да приемат за редовно разплащателно средство еврото и долара, които са обезпечени с въздух и чиято стойност се основава единствено на вярата на хората, че имат такава. Новината хвърли в паника финансовия свят, а Щатите дори заплашиха със санкции Русия, ако не се откаже от намерението си. ИЗТОЧНИК НА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ: Бъзикилийкс Истината такава, каквато можеше да бъде?! Или частна теория на НЕвероятностите

Това си е направо за ИТАР-ПЛЯС ;)

Дреме ми на панцера за руската икономика - още повече за Сибир!?

То няма време да ни дреме за Ръшата , след като сме затънали до гуша в лайна!!

ами излез от там , изкъпи се и се хвани у работа .

Ние си гледаме работата и празниците.

нямаш ли друга работа освен да драскаШ ПО ПРАЗНИЦИТЕ СПАМ, ЧЕКИЙО?

След като са преебахме мого яко сами с Южната тръбица, Путин вече е забравил за нея и пипа яко в Ръшата - да си оправи бакиите!?

...".Когато Псаки каже нещо-това е комедия !Когато Обама го повтори, тогава е трагедия.." Лари Кинг Това е определението на американската пропаганда, казано от един от великите журналисти. САЩ изгубиха поддръжниците си по света и в страната си на 40%. .." Ако искате да видите национализъм, фашизъм, бедност и нещастие, разходете се вечерно време из Харлем и Бруклин. "Джими Картър ..." Кучешкото чучело на име Псаки с травеститска интонация заклеймява Русия, без да прави сметка за ответния удар на тази велика ядрена свръхдържава....Говори от името на Обама и заплашва руския народ, който още повече се сплотява около Путин. Америка има само един изход-да признае Крим и да изведе всички ЦРУ и военни специалисти, както и спецчастите си от Украйна, която трябва да бъде неутрална във военно-политическо отношение държава. Отварянето но нефтените запаси на САЩ е невероятно престъпление.това се прави, за да се упражнява натиск върху Русия, без да се помисли утре как ще се попълнят тези запаси и колко ще струва нефта.... ...Глупави съветници избира само глупав ръководител../по отношение на Обама/ Хенри Кисинджър-интервю пред СиБиЕнСи/23.12.14

Важна информация за русофобите ! При Максималната Атака от страна на Запада-САЩ-Сауди Арабия срещу цената на петрола и Рублата.... Долара днес = 50 Рубли , През лятото на 2012 = 35 Рубли За сравнение Японската Йена през лятото на 2012 ...102 Йени за Долар сега 1 долар =120 Йени .

какво беше това рубла ?

Рубла е новото име на долара ! И има златно Покритие , за разлика от долара . Сега вече знаеш.

Руската икономика е структурно и технологично изостанала и зависи от външния свят. Индексът на реалните разменни релации е крайно неблагоприятен. Русия ще трябва да изнася все повече и по-евтино и ще внася по-малко и по-скъпо. Отлив на БВП, инфлация, дефицит. Социалните последствия са тежки.

Точно това не могат да проумеят путинофилите във форума, че руската икономика е структурирана погрешно и вина за това имат изцяло управляващите в последните 15-20 години Путин и с-ие. Това не са отделни пропуски, а изцяло сгрешена политика и за да се оправят нещата са нужни много години. Мисля, че на все повече хора в Русия им става ясно, че с небалансирана икономика, силнозависима от конюнктурните цени на горивата, и с бесен национализъм, подхранван с ракети, дрънкане на оръжие и акции, като тези срещу Грузия и Украйна, не може да се създаде нормална, силна и просперираща държава. Надявам се, че на икономическата среща на върха (сбирката с руските олигарси прди седмица), е станало въпрос, че трябва да им се клъцнат малко милиардчетата и известни суми да се пренасочат към съживяване на други сектори на икономиката, създаване на съответните специалисти и т.н.

Княз Шаховски от Париж. Потомците на руските емигранти изразиха възмущение от позорното премълчаване от европейските официални инстанции и медии на жестоките бомбардировки, с които украинската армия, подкрепяна от военни групировки с нацистка символика, разрушава в Донбас обекти на гражданската инфраструктура и убива мирното население". Подобно премълчаване се възприема от киевските власти като на позволение за продължаване на убийствата и разрушенията", отбелязват още подписващите се.

в знак на протест шаховски заедно със семейството си и всички други потомци на белогвардейци напускат париж и се прибират в матушка руссия! да ета самая правда !

Подли, пияни, североазиатски свине с ядрено оръжие - нещастие и проклятие за света и за себе си.

Ееее, туй веч е върха: "Руски културни деятели се оплакват на генсека писин от некакъф замминистър" съобщи лента.ру ??? Класически путлеризъм в действие. Жалка картина.

Това което не може да те убие , те прави по-Силен ! САЩ насила,чрез Агресивност и Алчност , ще направят една напълно Самодостатъчна и много по-Силна Русия !! Независима от един Запад-зависещ от Русия ! Ех,ако имаше и в България някой катп Владимир Путин !

Трудностите на Русия идват от самите руснаци, които вече повече от сто години деградират умствено и морално. Всеки интелигентен човек бяга далече от тази отчайваща бъркотия и никой не отива там. Тоталната криза вече започна, а посредственото и комплексирано джудже се държи все по-некомпетентно и неадекватно.

Наистина си доста компетентен, защо ли не вземе да оправиш държавата ни

:), типичен комунистически простак. След като не можеш да кажеш нищо смислено, пишеш неадекватни идиотщини.

ден от голяма страна се слушат само оплаквания - ред сълзи и сополи.

От както чета безмозъчните излеяния и изливането на помия по адрес на Родината ми България на избягали от Русия имигранти в България и на някакви неуспели пишман български руснаци, НАМРАЗИХ ВСИЧКО РУСКО! Не понасям вече руска реч! Мразя ги!

Ще... Трябва да... Необходимо е...

В ЦРУ обявили конкурс на тема: Как най-бързо може да бъде разрушена Русия Спечелилият: ПРОСТО НЕ ПРЕЧЕТЕ НА ПУТИН

Защо цру разрушава страните.Ами ако кгб почне?То не бе либия,сирия,ирак,виетнам,югославия,япония абе много са............

всички бг които пишат вав форума против русиж са типични баи ганиовци а ще ви кая защо;наредил се баи ганио на опашката да влезев ес обаче на входа го изгледали а нашенецат се облекал наи хубавите си дрехи ате му казали ;каде бе баи ганио с тези хубави дрехи атои им одговорил искам да се присаединж кам ес а те му казали че с тези хубави дрехи не може тогава баи ганио се саблжкал и останал само по гащи и потник и пак се наредил и като дошал неговиж ред евро комисижта го изгледала и му казала каде бе баи ганио гол за европа ...... които успжл да разбере приказката добре но тези които не ж разбират по добре да не пишат вече вав форума *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

боби разказваш ги като къци вапцаров . и сам не знаеш какви .

жвно нищо не разбираш и ти като баи ганио *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като чета неграмотното ти редене на букви и анализирам глупавите ти мисли, си правя извода, че ти дори и не си "бг" .

а след 500 г турско робство ти какав си хамериканец ли *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Боби , кога те пуснаха от зоопарка ?? Връщай се че надзирателя те търси под дърво и камък за да ти даде дневната доза лекарства.

Абе, Да не си турил амфетамин вместо паричка в коледната погача?

Боби. Кажи къде да ти изпратя $10 за да си купиш кирилица !!

Дете идиотче от руски произход, очевидно мозъкът ти е размекнат от долнокачествен алкохол.

по добре долнокачествен алкохол а не американски к ...р в г...а *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Една баклавичка и следобедна дрямка ще ви се отразят добре!

трудностите им тепарва предстоят *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти на 120 ли си бе едрия?

И от водката.:)

Ама пък блядките им са хубави.

От изказването на Путин се разбра следното: 1. Икономиката на Русия затъна заради проблеми, натрупани в последните 10-15 години, т.е. откакто Путин и кликата му дойдоха на власт. 2. След 15 години бъркане на каши, най-накрая и на Путин му светна, че нещо не е наред. 3. Медведев показа колко нужно е да има вожд и учител, защото ако Путин не беше показал проблемите, нито той, нито никой друг нямаше да разбере в какви трудни времена живеят. 4. Путин доказа, че железния тоталитарен закон "Всяка крива линия, успоредна на линията на управляващия вожд, е права линия", е непоклатим във времето и важи с пълна сила и в 21 век в Путинова Русия. 5. Путин ще се опита да обори теорията на един от най-великите учени, живели някога на земята, според когото "Един проблем не може да се реши на нивото, на което е възникнал". 6. След като за натикването на Русия в икономическата дупка, Путин получи одобрение от 87% за действията си, могат да се направят следните твърдения: 6.1 На руснаците им харесва да живеят с проблеми, в несигурност, с висока инфлация и различни дефицити, т.е. мизерно. 6.2 Когато икономиката тръгне нагоре, някъде около следващите президентски избори в Русия, рейтинга на Путин ще удари 100%, а може и повече, в зависимост от обстоятелствата. При това положение той няма да може да откаже на народа и ще трябва да се жертва и да управлява Русия поне до края на живота си.

На Путин се дължат единствено и само успехите. Това недоглеждане дето руската икономика зависела само от износ на суровини е дело на някой дребен чиновник. Немедленно да се уволни!

Major Payne

Мдаа, Виновен е и един бивш министър, че вижда някои неща и се изказва преди вожда ;)

Признава човека, че има проблеми, ами има, то къде няма. Казва, че ще се постараят да ги решат, какво друго да правя?! Казва, че ще е трудно, незнам някъде да е лесно. Но, но, не е започнал под надслов-руската армия ще спаси света! От какво, която и да е армия ще спасява света, що за скудоумие?! И да се реве непрекъснато-колко бил зле руския народ е твърде плоско, особено от клавиатурите на най-явните руски хейтъри.

Major Payne

Кой е казал, че неговата армия ще спасява света?!?! Че руснаците заслужават да са по-добре, с това всеки е съгласен - казва го дори самият Путин ;) И само за протокола - ти правиш ли разлика между руски хейтъри и путинови хейтъри?

проблем има и тои си има име - путин

какво се опитвате да ни убедите ??? Изхабихте си времето само. Всеки знае, че Русия ще пребъде-най-великата държава е. Има проблеми много, но и народа си е особен, като нас....Здрава ръка или анархия- бутилку блят и всйо похуй... Не хвалете запада ту мач... Не са им чисти помислите. Не се и опитвайте да ни разубедите, всеки си има мнение.

а ти какъв си? българин едва ли

Popa

Доста по-добре от руските със 75 лева пенсия! Тук в БГ-то портокалите са по 0.39 лв./кг, в Москва - 4 лева! Идвай по-бързо, щото сезона за тях ще свърши!

Наблегни на бананите... по-привична храна за внучетат ти са. :))))) Портокали по 39 стотинки - това от някое сметище ли?

Ааааа, не мога повече, 39 стотинки, това да не са втора употреба бе, милиционер?

Разбира се, че не са само от санкциите. Хората са казали, че "Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи". Жалко само за руският народ - накрая пак те ще платят "сметката".

недей да ривеш за руския народ, реви за българския

Драги ми пуштиняк: 1. Ако 'рива' за българският народ - няма да е по темата "Трудностите на Русия..." :-) Ние все пак, за наша радост, не сме (вече) част от Русия. 2. Истината е, че ние все пак не сме толкова зле. Имаме свободата да избираме къде да живеем - 2+ млн. направиха своя по-добър избор. Ако човек е малко по-грамотен и по-трудолюбив също би могъл да си намери що-годе читава работа... Та не става само с риване... бачкане му е майката. Дали в БГ или по широкият свят - всеки избира за себе си.

има и буква Щ...

Русия ударно изкупува злато защото Бразилия, Индия и Китай не искали заплащане в дървени рубли. Ха ха ха

Popa

Те и злато си имат, искат долари!

уж щяха да се разплащат в националните си валути ??

Popa

Путя, Путя, проблемите, които си ги натрупал за 15 години пуйчене и клатене на краката, могат да се решат за 100 години! Ти се надяваш, че ще живееш още 100 години ли?????

Ти верно ли си онзи беден склеротик с възсмуглите внучета?

Popa

Не съм? А ти вероятно си върл любител на Руския империализъм! Или си комунискически соросоид?

Иречек, обаждат ли се внуците? Зетя жив ли е, участва ли в протестите?

УМИРАЩА РУСИЯ КУПИЛА 30 ТОНА ЗЛАТО САМО ПРЕЗ МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ ... А ПРИ НАС СЕ ПОЯВЯВАТ СТАТИИИ КАТО ... IS GOLD RUSSIA'S WEAPON FOR MASS FINANCIAL DESTRUCTION ..... Е ЛИ Е ЗЛАТОТО РУСКОТО ОРЪЖИЕ ЗА МАСОВО ФИНАНСОВО УНИЩОЖЕНИЕ ?:))))

Popa

Шъ унищожат Америката, като я бомбардират със златни кюлчета?????

Всъщност да, макар и индиректно. Със златните кюлчета ще осигурят покритие на рублата и ще съборят долара, не само като цена, но и като световна валута. След което затъналата в дългове кравария сама ще си рухне.

За да стане ясно на простестърчетата, за какво става дума, пояснявам, че за изминаващата вече 2014-та Русия е страната изкупила най-много злато, около 55% от предложеното на пазара. При това става дума за реално злато, а не позлатен волфрам, за какъвто се говори, че бил често срещан в краварските хранилища. Малко това, най-големи количества от това злато са придобити от собствено производства, т.е. средствата, които страната е похарчила за него не са изтекли в чужбина, а са останали в Русия. Това е положението.

КИТАЙ ПОМОГНА НА ЩАТИТЕ ДА ЗАТРИЯТ СССР, ЩЕ ПОМОГНЕ И СЕГА ДА СЕ ЗАТРИЕ РУСИЯ, ХАХАХА

путин: кризата не е само от санкциите а и от путин а те и санкциите са поради путин .............

От платените антируски писачи май дежурни са Бегееца и Щерев. Е, и бай Иречек. Лейката, Попича, Гаргата сигурно харчат хонорарите по гръцко.

Бъркаш, Иречек беше тук, но след като му напомних за внучетата му - мулатчета, тръгна да събира милостиня по "Цар Асен" за да им купи банани за Коледа, макар и със закъснение. Склеротик, какво да го правиш.

Иречек и Попича са един и същи пенсиониран врачански милиционер.