ЕВН твърдо отказа да плати на НЕК

ЕВН отказва да плати на НЕК исканите от ДКЕВР суми. От компанията не смятат, че са пристъпили закона и настоянат НЕК да им изплати дължимите пари.

Обратно в новината

Коментари - ЕВН твърдо отказа да плати на НЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БСП да върне 2 милиарда лв. от Белене ДПС 1 милиард от Ц.К. иОрешарски 2 та. милиарда от ДДС източени с Мургина от предишната 3 на коалиция и НЕК ще ена печалба.

Чудно защо прокуратурата още не се е задействала. Да вкарват икономическа полиция и данъчни с прокурори и да видят кой крив, кой прав. На виновните се налага яка глоба и им се отнема лиценза до отстраняване на щетите. Просто този инцидент е от национално значим характер. Институциите трябва да реагират.

и аз пък съм сърдит на държавата и имам задължения и няма да си ги платя. Кои са тия бе как няма да си плащат задълженията, никой не трябва да е по-голям от ДЪРЖАВАТА , вън , да им отнемат лицензите и ВЪН , за Плевнелиев инпийчмънт и гонене до дупка.

След като зелената енергия е в дъното на проблема тогава да се разследват далаверите около сключването на договорите по изкупуването на тази енергия - ВИНОВНИТЕ В КАУША!. ИНАЧЕ ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! ПРИ ИЗБОРИТЕ!

Свалянето на цената на тока е решението, а не вдигането явно ЕВН искат да ускорят фалита на НЕК, за да вдигнат цената на тока, заради вероятна уговорка между производителите на ток и разпространителите. Ако държавата не прояви твърдост и не наложи строги наказания и не даде пример ще изгуби НЕК.

НЕК са най-големите мошеници. ХАйде ЦАЦА провери ги какво са правили.

Когато Електроразпределение беше държавно не се инвестираше, циганите крадяха ток, никакво развитие нямаше. Сега ЕВН сменя ел мрежата, инвестира се в електромери. Събираемостта при циганите е над 95 %. Пловдив има нова модерна ТЕЦ а сметките намаляха тъй като се повиши ефективността. Държавата ще си го набута ако отнеме лиценза. Няма да дойдат дори и малкото желаещи инвеститори в страната. Такава е пазарната икономика а Волен Сидеров е един популист и манипулатор.

Представям си ако ЕРПЕТАТА бяха държавни колко нови МИЛИОНЕРИ щеше да има. И изобщо дали по селата и малките градчета щеше да има ток. Щеше да е рай за цигантора и НЕК, БЕХ отдавна да бяха фалирали

val55

...защо не се направи всеки блок и село ЕРП, за да съди държавата всички. То повече от ясно е, че пазара на енергия трябва да се либерализира, а дългосрочните договори, и изкупните цени от ВЕИ също. То повече от ясно е, че ЕРП не са се издължили, но ако се издължат после държавата няма да се издължи към тях, ама те са се подплатили предварително и.... Кръгът е затворена корупционна система мирищеща на пирамида, и изхода е един фалит, или инкасатори само на НЕК, а след това пак съдилища... За тези 10 години са присвоени средства за много над милиард евра.... Колкото присвоената сума е по голяма толкова по безнаказано се чувстват корумпираните в НЕК, ЕРП и регулатора. Цената на газта намалява , парното се увеличава, че идва ново управление, а щом се увеличи то, следвайки логиката, ще се увеличи и тока...Лъжат та се късат, но идва...., а що се отнася до регулатора то, той вече е стигнал дотам, че може да регулира само "мъртъвци"?, кои като иска да го тълкува...

Колко странно, че "президента" се срещна със шефа на EVN, като срещата не беше обявена, а трябваше да разберем от медиите. Че чак след това от президентството решиха да ни информират, че е имало такава среща. А седмица по-късно ЕВН отказва да плати (като преди срещата с Роско - казваше, че ЩЕ плати).

Явно Пинокио Плевнелиев се изживява като адвокат на ЕВН

ЕВН никога не са казвали, че ще платят. Искаха да дават заем на НЕК. Как не ви е срам бе, червени демагози.

Айде не дрънкай глупости! ЕВН предлагаше "заем" на НЕК от 32 милиона!

ЕВН са все пак австрийко дружество и им са ясни всички игри, няма смисъл ние да ги учим. А фъфльото и декеверчата да му мислят

Препоръка към ДКЕВР! Свалете на произволен принцип 100 електромера на ЧЕЗ, задължително без участие на служители на ЧЕЗ. Изпратете електромерите на експертиза в Германия в лабораторията на производителя. Резлтатът ще е че софтуера на електромерите на настроен да увеличава действителната енергия. Например консумираш реално 10 квата, електромера отчита 15 квата. плащаш на Чез 15 киловата, тя плаща на НЕК 10 квата. И това ако не е основание за отнемане на лиценз - закривайте държавата! Някакави нахалници от тези фирми отявлено се подиграват с гражданите на държавата, държавата нищо не прави да си защити гражданите!

Ами правилно. Да им проверят електромерите, и да им вземат лиценза тогава. Наистина много хора казват, че сметките им са се увеличили след смяната на електромерите. Да ги хванат в крачка, и тогава да ги ритат по кокалчетата. А не сега да им вземат лицензите с измислени глупости, и после ЕРП-тата да осъдят държавата, и ПАК НИЕ данъкоплатците да плащаме компенсации.

Приказвате на изуст!

Ами тогава и ние да спрем да плащаме на ЕВН, щом така може !

ЕВН си имат договор с Чехльо от Виена преди седмица. Що да плащат?

Ама как се познавате тролчетата на Кутев, не е истина просто. За жълти стотинки се продавате, евтини к сте!

Хахахахахаааа :) е гати смешната държава - една компания тегли майната и на министър и на министерство и на правителство - жалка гледка

Свалете безбожните цени на ВЕИ,частните ТЕЦ и всичко ще се нормализира.Не може така да се крадат потребителите с такива измислени дългосрочни договорни цени.

Създайте предпоставки за откриване на нови работни места да може хората да работят, тогава нещата сами ще си дойдат на мястото

Ние ще платим за ниската цена на тока, ако държавата вземе лицензите на дружествата (за да се хареса на хората), те от своя страна ще ни осъдят за милиарди, които ще платим по един или друг начин ние данъкоплатците, защото едва ли има недоглеждане от страна на ЕРП-тата в договорите, когато са ги подписвали, защото те когато си подписват договорите гледат интереса си, а чиновника който подписва от страна на държавата го интересува само комисионната и не му пука за интереса на държава и потребителите! Според мен е така изготвен договора, че държавата да няма никакви права, а само задължения!

нали плевнелиев седи зад тях защитава ги всеедно че е австрийски президент

Да, представяш ли си, иска да спаси 1-2 милиарда компенсации, дето ще трябва да им ги платим като ни осъдят на арбитража. Е*и и президента на България верно.

не червен нерез,зад тях стои доказано уринарски!

Като масовия потребител е шматка,която не може да се бори за правата си,естествено че ще го доят до като може да диша.Това е българския капитализъм.

... каза моника и се почеса по...

Вън от България, кръвопийци!

Понеже се ръсят много простотии, от тотално неориентирани хора, обикновено прости атакистчета, да погледнем фактите: 1. ЧЕЗ Груп е на българския енергиен пазар от края на 2004 г., EVN от 2005 г. Тока през 1989 г. беше 4,5 ст. дневна тарифа. през 2003 г. дневна - 0,134 лв/квтч нощна - 0,082 лв/квтч през 2004 г дневна - 0,174 лв/квтч нощна - 0,093 лв/квтч имаше 75кВт дневна и 50 нощна на по ниски цени - д.0,098 лв и то при условие, че абонатите не са на парно. В момента Цената с ДДС е: Енергопро - дневна 0,1915 и нощна 0,106 ЧЕЗ - дневна 0,179 и нощна 0,1021 EVN - дневна 0,184 и нощна 0,11 Очевадно е, че цените СА СЕ ПРОМЕНИЛИ минимално през тези години, от приватизацията на ЕРП, като изключим евтините киловатчасове дневна и нощна. Които обаче дават разлика от около 5-6 лева. в една сметка. През 2000 г 2000 г. за 1 квтч дневна еленергия българинът е плащал 0,086 лв., а за нощната - 0,046 лв. Т.е поскъпването е в този период Та на въпроса ЕРП ни ограбват: 2013 - 2004 => дневна 0,179 - 0,174 =0,005 лв нощна 0,102 - 0,093 =0,009 лв т.е. половин стотинка поскъпване за дневната тарифа и близо 1 ст за нощна при ЧЕЗ. А за да ясно още повече положението: 2004 г. цена на микса около 6 ст. 2013 г. Цена без ДДС на Национална електрическа компания ЕАД, по която дружеството, в качеството му на обществен доставчик продава електрическа енергия на електроразпределителните дружества и крайните снабдители 100,43 лв./МВтч С ДДС цената е 120,516 лв./МВтч или 12,05 ст/кВтч ЧЕЗ цена за еднотарифен електромер 13,354 разлика 13,354 - 10,043 = 3,311 ст. Т.е. ЧЕЗ прибира 3,311 ст. на всеки киловат, като в тази цена е включена ОПРЕДЕЛЕНАТА от ДКЕВР цена на достъп до електроразпределителната мрежа, т.е. подръжката й, както и печалбата на ЧЕЗ За другите фирми е аналогично. Но да отбележа цената на ЕнергоПро, която е под руски контрол братски, държи най-висока цена с близо 6% повече от другите

Очевадно е и друго, потреблението и консумацията на ток (крайният продукт) намаляват, или най малкото са на едни равнища, пък крайната цена драстично се увеличава (демек ще си надписваме сметките, както ни е удобно, само келепир, да има). Пример жилището ми е ново строителство, изолирано и т.н., а сметката ми за ток от периода 2004-2014г. се увеличила 50%, при една и съща приблизителна консумация на ток. Ама знам ли, може и жената нощно време да става и да си "похапва тайничко ток", ама да му мисли, само да я хвана...

Към тези цени трабва да добавиш и скрития коефициент от 1.2 до 2.0 на софтуера от електромерите на ЧЕЗ. Ако съберете показанията на всички електромери от ЧЕЗ ще получите цифра, която е 1.5 пъти по-голяма от купената електроенергия от НЕК. Т.е Чез печели 50% от нищото, от манипулацията на електромерите!!!

От целият ферман дето си изписал НЕ разбрахме ти одобряваш ли това, че 15% от сметката на всяко домакинство отива при ЕРП-тата???? Защо не си показал потреблението в КВТч на цяла България и да видим колко пари потъват по техните сметки?

Pesh0

ЕРП (енерго разпределител) , няма дължи пари на нек. ЕРП тата , нямат централи за зелена енергия , за да няма монополно положение . Централите се водят да други фирми. И като те елегантро заобикалят закона и са различни фирми е редно да се отнася държавата като към различни фирми.

Предполагам, че ЕРП-тата си калкулират ПР услугите в цената на тока, така че не мога да мисля какъв им е проблема ако са отправили подобно заявление съгласно ЗЗД. Ако си бяха свършили работата, мисля, че сами щяха да опищят всички наши и чужди медии. За съжаление май са гузни и то гузни, защото ни грабят най-безпардонно и плащат на черно за политически протекции.

Е, нали вече платиха на ПлЕВНелиев, защо да плащат пак бе хора. Ще си прихващат и ще си пишат каквото искат по сметките. Като стане напечено, ще го вкарат нашия президент в една хотелска стая и ще оправят пак нещата. ...а после ще се наложи в някой чужд арбитражен съд да им платим и няколко стотин милиона обезщетение, че са си хабили зъбите... аман от продажници! ИМПИЙЧМЪНТ!!!

Еех Моника Моника, ясни са опорните точки. Президентът ви е виновен за трите милиарда дълг на НЕК, за Белене, за Цанков камък, за кражбите от ВЕЦовете, и за партийните фирми за износ на електроенергия. Червенушковци, докато не прогледнете, все гладни ще ходите. И децата ви, и внуците.

Предполагам, че с всичко казано по темата си съгласен, защото не чувам никакви аргументи против. Освен стандартните пропагандни обиди, ниво Винету + за напреднали.

ей тролове, нaистина ли си вярвате на глупостите, или само ей така, за пари.. ако тъй наречените демократични партии БСП, ДПС и Атака искаха доброто на народа, щяха да подкрепят провеждането на референдум с евроизборите...единствения факт, че Президента предложи референдума за изборните правила доказва, че работи повече за народа от цялата пасмина лъжедемократи, меко казано! Президента е единствения политик независим от задкулисието и затова на всяка цена трябва да се компреметира...

Да бе и защото искат да го компроментират БСП и ДПС му слагат гафовете в устата и са затворили шефа на EVN за един час в стаята му в хотела... за да го компроментират добричкия и честен президент... а мармота продължава да си завива шоколадчетата в станиол и идиотите да си гласуват за когото им напоишат във вестника...

само засега се плаща на уринарски,чрез черепа,нали му пусна промоции с четирите закона,които му поднесе!

ЕВН твърдо отказа да плати на НЕК Без да съм защитник на ЕРП-тата, със сигурност те спазват и се позовават на закона за задълженията и договорите. Естествено , че след като имаш да получаваш от НЕК 216 милиона, няма да им преведеш , ако те ти дължат същите пари. Само трябва да се състави протокол за взаимни прихващания. Това че НЕК се е превърнала в черна финансова дупка , е единствено и само проблем на държавата в лицето на правителството. Смятам че за министър на икономиката е назначен един откровен малоумник, независимо че е завършил Сорбоната/и там стават грешки/, и докато не го сменят , проблемите с ЕРП-тат няма да се решат.

Обикновенно за такива прихващания се пишат меморандуми и се правят споразумения, като се уточняват сроковете, видовете задължения и т.н. Ако са нарушили договорите и законодателството, ще си носят последствията, предполагам, че и хонорарите на най-скъпите им адвокати, също са калкулирани в цената на тока. Както и на форумните им тролове сигурно също...

8F5=7-G5

Ей, големи разбирачи в тоя форум бе. Правите ли разлика Между ЕРП (енерго разпределител) и ЕСД (електро снабдително дружество). Това, че ЕРП Е.V.N. България и ЕСД Е.V.N. България, са на един и същи собственик Е.В.N. Австрия е друга бира. ЕРП-та събират всички пари от крайните потребители и са длъжни да се разплатят с доставчиците си ЕСД и НЕК. Работа на ЕСД-тата и НЕК е да се разплащат с ВЕИ-тата, а на НЕК да се разплаща отделно и със АЕЦ ВЕЦ ТЕЦ. Тъй, че на какво основание ще си прихваща ЕРП. Да си прихваща ЕСД. Да ама спора е изместен тихомълком от ЕСД-тата защото са на едни и същи собственици. Но закона прави разлика и затова си има регулатор ДЕКВР.

Тогава и самите "компетентни лица" са толкова "компетентни" по въпроса, защото през цялото време говорят за ЕРП-та, а не за ЕСП-та! Айде ние не правим разлика, но пък се очаква поне от хора, минаващи за компетентни да я правят, когато изясняват въпроса. ДКЕВР говорят за ЕРП-та, министъра на енергетиката и той говори за "задължения на ЕРП-та към НЕК"?!

Когато, последните от веригата (ЕРП-тата), вземат парите от крайния потребител, са длъжни да си платят и по-обратния ред. А не да си надуват разходите, както си искат (заплатки на директори по 300 000лв. договори за услуги към подставени фирми на завишени цени и т.н.). Дай да фалираме НЕК щото е държавна (шефът и взема кум 15 000лв)., пък държавата от данъците ни да спонсорира печалбите на ЕРП-тата. На позналите, честито и продължавайте участието в следващите тиражи!

НЕК дължи -значи да се разплати и точка., а не само да иска.

Тocho, ЕСД-то може да прехвърли своето вземане от НЕК към ЕРП-то.

Не е точно така братле. Хайде да помислим, защо е това ДЕКВР. И схванете тънката разлика, кой плаща на ВЕИ. Като им е скъп тока, да фалират. Обаче от ЕС "ама не може така". Може, може и още как... То и автомобилите на петролопродукти са вредни, ама електро автомобилите били още скъпи. Хайде като си вдигнем стандарта, енергия от ВЕИ бол...

Ама това го говорят журналята по телевизоро.Винаги е ставало дума за снабдителите.То си го пише и на сайта на НЕК. "По внесената жалба в ДКЕВР от НЕК ЕАД срещу незаконно прихващане на суми в размер на 347, 6 мил. лв. от страна на ЕВН България Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго-ПРО продажби бе даден срок от ДКЕВР за издължаване на задължения на тези дружества към НЕК ЕАД. Нашата компания продължава да смята, че те ще бъдат погасени в пълния им размер съгласно Указанията на ДКЕВР. " Това че неграмотно се отразяват новините е съвсем длуга бира.Пък и ЕРП звучи по "колониално" все пак,но това не значи че не може да има прихващане...

Прав си, обаче прихващанията стават с протокол между заинтересованите страни, като не могат да се разберат има си ДЕКВР и той решава. Освен ЗЗД има и Закон за Енергетиката и той е императивен защото е специално създаден да регламентира отношенията в един отрасъл касещ националната сигурност и суверинитет...

този придатък е пак монопол, защо трябва към естествения монопол НЕК да има наслагване от още естествени монополи, каквито се явяват ЧЕЗ, ЕВН и ПРО, това е пладнишки обир на и без това бедния български народ, трябва да ги изгоним, колкото по бързо толкова по-добре.

Ама като ги изгониш няма да стане по-добре! Пак ще е монопол, ама държавен. Мислете бе хора! Трябва да се позволи да има и други ЕРП-та в същите области. Вика му се либерализация на пазара - да си вземеш лиценз и да може да продаваш ток на крайни потребители.

Ми тогава НЕК какво ще прави? Как ще се хрантутят Манчевци, Ковачевци и други пиявици към държавата.

ДКЕВР определя всички цени за ЕРП, така че те нямат монопол, а са просто изпълнител в много тесни рамки зададени от ДКЕВР. В тези рамки могат да са губещи или при добра организация печеливши.

ЕРП-тата да не изкупуват зелената енергия, кой може да ме задължи да купя вестник за 100 лв. Или да кажат 10% от оборота ни е за зелена е-я. пък нашите да си правят сметка дали ще строят и с какви мощности и колко ще струва квт/ч

Така +, обаче нали сме по "католици и от папата" плануваните зелени мощности за период на изграждане от 10 години 2010-2020г.(по препоръка на ЕС) ние ги изградихме за 2години до 2012г. и то в период когато са значително по-скъпи. Е то тук е разковничето, останалото са врели - некипели и прехвърляне от болната на здравата глава...

БОКИЧА НЕ СЕ ЛИ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ - ТАКА ЩЕ Е РАЗРУХАТА Е ТОТАЛНА - ДЪРПАТ СЕ ЗАЕМИ ДА ПРОДЪЛЖИ АГОНИЯТА ОЩЕ...КОМУНИСТИ, МРЪСНИ БАНДИТИ

ПЕПЕЛ ТИ НА УСТАТА ТОЗИ ДА ВЗЕМЕ ОТНОВО ВЛАСТ. Забрави високите сметки, фалиралите фирми/малък бизнес/ летящите футболисти, непрекъснатото покачване на цените.........слаба памет.Не харесвам действията на Орешарски, но не искам и всяка вечер по телевизията, вс.ден във вестниците ББ да ме убеждава колко добре живея.....................

Гаргамел

ДУРАК СИ ИВАНУШКА, ДУРАК И ТО КОМУНИСТИЧЕСКИ...СЯ ЯДЕШ НА ВЕРЕСИЯ И ШИ ДОЙ КОГА ТРЕБА ПЛАЩАШ БОКО ТИ КАЗВАШЕ, ХАРЧИШ ТОЛКОВА КОЛКОТО ИЗКАРАШ...АМА СИ ГЛУХ И КЬОРАВ И ОСВЕН КОМУНИСТИ - ДРУГО НЕ ЧУЕШ

ИСТИНАТА Е МНОГО ПРОСТА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЦАНКОВ КАМЪК ЗАТРИВАТ НЕК

Не е проблема в ЕРП-тата, и това е ясно на всички мислещи хора. Ако има проблем с ЕРП-та, той МНОГО ЛЕСНО може да се разреши - като се ЛИБЕРАЛИЗИРА пазара. Да може всеки да си вземе лиценз за ЕРП, да си купува ток от АЕЦ или откъдето иска, да плаща на НЕК за пренос до подстанция София Юг, и да продава тока в Симеоново, или където си иска. Това е прост пример. Когато има много ЕРП-та в един град, нито някой ще помисли да лъже, нито да не плаща. Но не, червените другари не искат това - те искат да могат да изкарват виновни ЕРП-тата, и да продължават да крадат от НЕК.

Пример са Интернет доставчиците. Държавните регулации при тях са почти нулеви, има стотици доставчици, и като резултат, в България има един от най-добрия и най-евтиния интернет в Европа. Същото може да стане и при доставчиците на електроенергия, стига държавата да го пожелае. Ама не, там трябва да се краде, и да може да обвиняваш "лошите чужденци".

Видя ли какво се случва с постове, които "удрят" по големите акули в бранша?;о) Дир-а ги реже без обяснения;о))))

Тока през 1989 г. беше 4,5 ст. дневна тарифа. Когато ЕРП се продадоха тока беше: дневна - през 2004 г. - 0,174 лв. за квтч нощна - за 2004 г. - 0,148 единствено имаше 75кВт дневна и 50 нощна на по ниски цени 0,098 лв и то при условие че не са на парно. В момента Цената с ДДС е: Енергопро - д. 0,1915 и н. 0,106 ЧЕЗ - д.0,179 и н.0,1021 Очевадно е че цените НЕ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ почти през тези тодини, независимо то включването на ЕРП, като частен обект, като изключим евтините киловатчасове дневна и нощна. Които дава разлика от около 5-6 лева. в една сметка. Виж обаче ако смяташ в сравнение с 2000 г. имаш някакво право. През 2000 г. за 1 квтч дневна еленергия българинът е плащал 0,086 лв., а за нощната - 0,046 лв, но пак си много далече от истината.

Нали сме пазарна икономика, одържавете всичко свързано с енергетиката. Изкарайте всичко това нещо на пазара. Забранете секторирането / монопола / , защото на практика сега имаме три монопола, не можеш да си в Бургас и ЧЕЗ да ти е доставчик. Хората да сключват индивидуални договори и условия който да им изнасят.

НЕК и ЕРП-тата са затънали до шия от генераторите на Зелената енергия, с които всички новоизлюпени богаташи се обзаведоха и от картелното споразумение между тях тя да се изкупува от ЕРП-тата на преференциално висока цена с цел да се облагодетелстват на гърба на народа. Така те се оказаха в задънена улица: - от една страна Зелената енергия, по цените на картелното им споразумение е непосилна за обикновения българин; - от друга страна на новобогаташите им липсва национално-патриотичното съзнание самите те да се откажат от преференциалните цени на които се изкупува зелената енергия; - при това положение остава само едно, а то е те да бъдат изритани от политиката и властта, а парковете за зелена енергия да се изкупят от държавата и постепенно да се редуцира експлоатацията им до размер, който да не повишава драстично цената на тока! ДРУГ ИЗХОД НЯМА! Не съм сигурен обаче, че РОДНИТЕ МРЪСНИЦИ изобщо имат намерение да променят печелившата за тях схема!

Комунето Стохнев настъпи мотиката. Искаше да намери виновник за резултатите от тъпите популистки решения, но не можа. Сега не стига, че ще фалира НЕК, но и държавата (ДКЕВР) ще бъде осъдена да плаща компенсации за простотиите на комсомолците...

Явно човечето-президент им е дало подкрепата си на тайната среща във Виена преди седмица и сега са големи.

БОЙКО ВИНОВЕН, ЕРП-ТАТА ВИНОВНИ, ПРЕЗИДЕНТА ВИНОВЕН...ТАКТИКАТА НА ЦИГАНКАТА МОНИКА

За прихващане трябва да има протокол от двете страни освен ако не е упоменато, че това може да се прави в договорите им. Ако не е упоменато и евн си прави прихващанията на своя глава, нормално е да им се отнеме лицензът щом нарушават догора с НЕК. Продажникът в президентството да си подава оставката и да го хваща прокуратурата!

НЕК има два милиарда дълг, и е пред фалит. Нямат пари за оперативните си разходи. Затова изнудват ЕРП-тата. Ти ако беше на мястото на това ЕРП, нямаше ли да си прихванеш парите, при положение че има вероятност ти да платиш, обаче твоите пари да не ти ги платят обратно? Търсете виновните за състоянието на НЕК, а не под вола теле.

Има си законови положения за прихващането, написал съм ги, не си прави свободни съчинения.:))))

Бихте ли дали източник за тия 2 млрд. задължения?

ЩОМ И ТИ ВЗЕ ДА РАЗБИРАШ ОТ ОТНЕМАНИЯ НА ЛИЦЕНЗИИ... СПУКАНА ИМ Е РАБОТАТА НА ЕРП-ТАТА

Разбирам от счетоводство, а ти си тъпоглав гербераст, чудя се как не те сложи Боко в някое министерско кресло да си поредната герберастка калинка. :)))

ЕРПтата може да правят врътки, но в сравнение с ограбването на НЕК покрай зелената енергия, Мариците, Белене, и Цанков камък - кражбите на ЕРП-тата са капка в морето. Крадците на едро залъгват простия електорат - ето видиш ли, гоним крадеца. Докато не се пробуди народа и не вземе да мисли, няма да се оправи тази държава.

Ееее, какво общо има НЕК със зелената енергия?

Боже боже! Как какво бе калъф, нали НЕК е задължена да изкупува зелената енергия на десеторни цени спрямо цените на АЕЦ.

Е, как какво?! Ами прочети обстойно за омагьосания кръг, в който са завъртени ВСИЧКИ дружества от енергийната верига и ще разбереш, че де факто главния виновник за бозата в енергетиката са няколко последователни правителства!;о)

ТОЯ ОРГАН ДКЕВР ВЪОБЩЕ НЕ Е НЕЗАВИСИМ...ТВА Е ОРГАНА НА ПЕЛТЕКА И ТАКА ЩЕ НИ ВКАРАТ В КЮПА...ЕРП-ТАТА ВИНОВНИ И ТОВА Е А ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ СТОЯТ НА СКРИТО-ПОКРИТО КОЙ ЗАПОЧНА АЕЦ БЕЛЕНЕ И НЕ Я ПОСТРОИ...КОЙ!!! КОЛКО ПАРИ ПОХАРЧИ ЗА НИЩОТО! КОЙ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ И НЕ ГО ИЗПЪЛНИ - КОЛКО ПАРИ ПОХАРЧИ! РАЗНИ ПЕЛТЕЦИ И ПЕДЕРАСИ ПОСТОЯННО НАЛИВАТ ЛЪЖИ ПО МЕДИИТЕ АМА С ЕРП-ТАТА СИ НАМЕРИТЕ МАЙСТОРА ПЕДЕРАСИ ДОЛНИ

Обикновено пишеш несвързани простотии, но за това, което си написал тук - толкова много редове без идиотизми си прав. +

О ! къде сте протестиращи против "Монополистите " и ЕРП-тата ? Защо сега не сте на площада и не защитавате държавата Си ? Защото никой не Ви плаща зая да свалите ГЕРБ ! Жалко за лабилни хора като Пламен от Варна който платиха с живота си за интересите на шепа червени престъпници !

герберастите са най-долни комунисти, жалко че не го виждаш още.

Така е. Хората от ГЕРБ са нереализирали се в БКП партийци, поради некадърност.

Сега казват че не дължали пари, а защо пратиха писмо и предложение да изплатят 32 милиона? Трябва явно и за опит за подкуп да ги осъдят и трите ЕРПта както се мазниха в начлото а сега отричат. Да им вземат лицензите и държават да ги осъди да платят не само задълженията им но пропуснатите ползи и вреди, както и уронване на имиджа на страната!

ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРЕТЪРПИ МНОГО ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ ОТ ТВА БЕЗОБРАЗИЕ С ЛИЦЕНЗИТЕ... ТИЯ ЩЕ ЗАВЕДАТ МЕЖДУНАРОДНИ ДЕЛА И ЩЕ НИ СПУКЪТ ЗАДНИЦИТЕ ПРОСТИ

Ей заради такива страхливци като теб ще им траем диктовката, писна ми от хора които се правят на десни пък ги е страх от съда и пазара. Държавата е виновна с това че досега държавният регулатор само им играеше по свирката.

Гаргамел

КАТО ТИ Е ПИСНАЛО ОДИ ПРИ ПУТИН...КО СЕДИШ ТУКА

умствено сляпо недоумение-там в ерп-тата работят интелегентни и добре юридическ подковали се хора,а като недоумението куюмджиев,което ни предлагаше ток от белене,евтин та евтин,само 6 евроцента,които изчислил,че били=на 4-5 стотинки,та ако разчитаме на тия,ще ни спукат да плащаме на ерп-тата,ако почнат да се съдят.

А кой продаде БТК за 100 000 000 лева, а после купувача и взема 3 000 000 000 , не беше ли една от пратийте в тройната коалиция? Я да видиме сега

AES е със собствена технология и пак ревете.

НЕК е затънал от АЕЦ Беляне и онова огледало на Доган а сега търси "под вола теле ",ЕРП тата да му платят ,а той на тях- някога може би. Егати тъпите управници, само ще ни набутат в адвокатски хонорари и санкции.

НЕ МОЖЕ ТИ ДА МИ ДЪЛЖИШ 100ЛВ, А АЗ 50...И ДА ЗАВЕДЕШ ДЕЛО! ВЪН ПЕЛТЕКА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО - ТОВА Е ЕДИН НЕНОРМАЛНИК

Абе един върос имам Кой ги докара тези ЕРП-та в БГ то, не беше ли една от пратийте в тройната коалиция? Я да видиме сега

НЕ СА ТИ ВИНОВНИ ЕРП-ТАТА...ДЪРЖАВАТА Е СМОТАНА... 3 РАЗЛИЧНИ ЕРП-ТА И 3-ТЕ ВИНОВНИ...АМИ ВЕЕЕ

dimitarpeshev73@abv.bg

А именно де. Те са дошли поради ненкакви тука системки...., дъра бъра с паплачта в парламата, офшорни сметчици натам насам Пример: Хр. Бисеров, половината му рода работи у ЧЕЗ

Докара ги партията, която предложи за депутат Бойко Методиев.

В ЕРП-тата се дават едни от най-големите заплати в България. Не ми се мисли и какви бонуси се взимат, а нямали пари. Давайте на служителите си средна заплата от 750 лева да видим как за 1 месец ще ги съберете...

ето това е насраният бай ганьо, насран до челото. Вместо да се бори и той за собствената си заплата, цената на труда си, той злобее до пръсване, ехидната душичка, страхлива и робска. Акъл дава да намаляват заплатите на СЛУЖИТЕЛИТЕ. И после свини, нагли и червени, за всичко ви е виновен външния врат - ЕС и САЩ, за лайняните заплати на българските робовладелци тоже Уроди

А заплатите на тея СЛУЖИТЕЛИ от къде им се дават бе умник? Обама ли ти плаща тока

ами нали заплатите в ЕРПтата идват от твоята заплата

това може да го напишеш само ако си толкова тъп, че да не разбереш как ЕРП-тата смучат пари от теб, или си на заплата в някое ЕРП...

А бе глупендър, какво да връщат като имад да вземат и сметката е зеро.нула

Към всички отрезвени българи(уточнение без изменници като плевналиев, турци и мързеливи цигани) трябва да отчетемq че това е малка победа , защото се изпълнява точка 7 от исканията на Сидеров - разваляне на договорите с ЕРП- тата. Сега идва ред да се изпълнят т.9 и т.10 т.е пенсия - 500лв и мин. заплата - 1200лв . това се потвърди и от часовата ставка от 3,7 евро. Това е истината която трябва да се следва.

Сидеров да прегрща Местан и да го духа! Заради тоя нещастен пудел, в момента управлява ДПС !!И това ли бе в плановете на недъгавия ФЮРЕР ? Оставка !!!

Каква оставка , моля влизайте в част. Нали разбрахте че протистиращите срещу правителството(т.е нашите майданци) получиха твърд отбой пред центрата и това е най вярната и трезва реакция. Моля събудете се не вярвайте на медиите.

Одържавяването на ЕРП-тата е поредната глупост на Сидеров, и ако стане, това ще струва МИЛИАРДИ на държавата. Ама той нали си позлати пръстчето, пука му за държавата. Как може да сте толкова прости, не мога да повярвам просто...

Абе, идиот, ЕРП-тата не могат да вдигат цени. Цените им ги определя ДКЕВР.

По тяхно искане

Предлагам: -да им се купи еднопосочен билет(на мениджърите на ЕВН/ЧЕЗ/Енерго Про) -дестинация -Албания,Тирана -да бъдат придружени от г-н Трайков,г-н Плевнелиев (Тука могат да се изброят още доста!)

Да, Албания цъфна и върза като отне лиценза на ЧЕЗ. Верно ли искаш да приличаме на Албания? Много прост народ, МНОГО! Простият пожарникар е много прав за матриала.

Някой ще ни набута някъде, но няма да са ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про .

за да не се теглят заеми и за да се съживи икономиката е така се прави Romania: limits on green energy allowances to support huge industrial companies А нашичките не могат да си вземат паричките още! голям труд кипи, ей!!!

Като вземе всеки да цитира писанията на някакви неграмотни журналисти по света и у нас и ме напушва смях. И румънците, горките ще плащат, като ЕС ги ошамари за нерегламентирана държавна помощ, след време. Ама тогава правителството ще вика, тези преди нас го направиха, а такива като тебе ще се разпенват в поредния форум.