Глобяват ЕРП за лош ток и външни услуги

ДКЕВР предвижда въвеждане на реални санкции за електроразпределителните предприятия (ЕРП), ако предлагат некачествени услуги на клиентите.

Обратно в новината

Коментари - Глобяват ЕРП за лош ток и външни услуги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я по -сериозно комисията!Как така веднъж ще ги санкционирате,а после не можело със задна дата.Всичко може ,има си три и пет годишна давност.Имате си адвокати ,не се излагайте.Въобще не им се огъвайте на дебелокожите дойчовци,те само това чакат,както са се разплули и олели ,ами внимателно си прегледайте всичко, анализирайте и после брадвата.Да върнат парите обратно,защото веднъж се нарушава договора,после правата на потребителите,после правата на държавата.Недопустимо е в собствената ни държава да ни правят на маймуни.Всички са потърпевши ,включително и Вие от комисията.Боко да продължава в същия дух,ние сме с него този път.И как се калкулира тази цена бе,всички разходи в цената,включително и на външните услуги.Трябва да има допустими разходи и ограничения ,а не докъдето им стигне наглостта.Заобикалят се закони.Но и закона за енергетиката трябва да се промени и да не се допуска това да се случва занапред.Имало е тогава лобиски истории.Освен санкции,трябва да ни компенсират за платените сметки.Сериозно комисията,е-е-ей!

държавата наказва ерп-тата,а те нас потребителите,така че контрата е винаги в народа и най-вече в онази му част,която спазва закона.

Опитваме се да строиме къщица в небогат раион на София /стара софиянка съм/, идва енергото и ми заявява, че трябвало да си закупиме трафопост на цени от 30000 нагоре, защото всички къщи в квартала имали такива!! Познаваме всички съседи от 5 години вече- е ако има 3 трафопоста там-добре ще е! На 5 метра от нас е трафопоста, нов, които може да захрани поне още 3 къщи, след което ме изнудват да се подпиша, че съм съгласна да ползвам само 6 кв ток! Питам- по нашите мили закони на това не му ли се вика изнудване или как???

Пожарникарските трикове нямат край.При такива груби нарушения ако някой си позволи да остави цените такива каквито са е родоотстъпник.

"Така те са източвали печалби към майките- Добро утро!" А знаете ли че е много по добре ако се къпете с топла вода...!!! :D :D :D :D - и след това поучителна поредица от "сложни" обяснения от изключително компетентния регулатор, разказващ на "нищо не разбиращите овчедушни хорица" как това е станало, които едва ли не цъкат с език невярващи, че това се е случило на тях, о и за капак на всичко как държавата е спала!!! Страхотни докалди- Явно на някой миу запари много под краката!!! Е*ти профанското, надменно и обидно отношение към народа. Аборигенска държава и това, НООООО всеки народ си заслужава съдбата, нали?

Сетиха се да обърнат внимание на жалбите на гражданите.От две години по триста жалби на месец.То повече не се издържа.Колкото и комисионна да вземаш в един момент ще дойде друг с по-голям.(чичо)

Абе хора, въз основа на одитния доклад, не можем ли ние, потребителите, да заведем дела за имуществени и неимуществени вреди към ЕРП-тата?

Смешници. Глобяват не ЕРП-тата, а българския народ, защото по договор ЕРП-тата си имат гарантиран процент печалба, и следователно глобата ще бъде платена от потребителите.

И защо тогава ще се вдигат цените - за да се източват печалбите не към майките , а към нашата държавица мила , ли ?

Дори в София напрежението варира от 150 до 380 волта, но на кого ли му пука, че ел. уредите на хората горят! На практика нищо не се е променило в областта на ВИК и електро услугите като изключим непрекъснато то повишаване на цените, но това е нормално за колониални псевдо държави от типа на Булгаристан, Гана, Того и т.н.

И къде е ББ, дето казваше: ще проверя и като трябва ще намаля цените, защото това са париците на данъкоплатеца? Всички са един дол дренки. Започвам да си мисля, че тази държава си заслужава някои работи. Лошото е, че точно редовният данъкоплатец е най-прекараният.

Глоби до дупка! Докато не се махнат от България тези мошеници!

"Колкото до увеличението на цените, Ангел Семерджиев потвърди за 2% повишение за тока, около 24-25% за газа, 15% за парното и топлата вода за София. На практика цените на електроенергия се намаляват, коментира той." Това не го разбрах, Семерджиев. Как при увеличение на цената на тока с 2 %, "на практика цените на ел.енергията се намаляват"? Как, " на практика", аз ще усетя това "намаление" по сметките си за ток?

ОТ НОЩНАТА ТАРИФА, ЗАЩОТО ТОКЪТ СТАВА ПО-ЕВТИН ОТ ПАРНОТО И ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ФАЛИТИ НА ТОПЛОФИКАЦИИТЕ. Натоварват всички граждани на България с увеличена цена, която обаче не намалява тази на топлофикациите. Аре да ви е честито, балъци! Искате капитализъм - ето ви го. Който има пари - плаща, който няма умира. А който не ще да плаща измислени цени или да умира, сваля правителства.

Някъде пише,че ако не увеличат ценат,няма да могат да инвестират. Какви инвестиции,какви пет лева? Живея в ново каре на кв.Бенковски,на съседите им прекараха захранването през съседните дворове,за да не поставят стълбове на улицата,която се създаде,а електромерите са на горната улица. Представете си следната картинка-изключва се предпазителя на таблото късно вечерта,през зимата. Трябва да заобиколите10-20 къщи,за да отидете да го включите. и това от инвестиционната програма на ЧЕЗ. За какво вдигат цените,като не изграждат нови мрежи?

Какво глобяване?! Стигат ни нашите разбойници! Да се махат веднага! Национализация!