Семерджиев: Токът ще поскъпне с поне 3% от юли. Добрев: Не е сигурно

Заради енергията, произведена от ВЕИ, крайната цена на тока от 1 юли 2013 г. ще се увеличи с не по-малко от 3%, каза шефът на енергийния регулатор Ангел Семерджиев. Прекалено е рано да се правят заключения за цената на електроенергията от 1 юли, опонира задочно министърът на икономиката Делян Добрев.

Обратно в новината

Коментари - Семерджиев: Токът ще поскъпне с поне 3% от юли. Добрев: Не е сигурно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

оставка, като незнае

Новини да стават...

Шменти капели.

До изборите никаква цена на тока, няма да се вдигне!

Драги българи, нека се обединим и не си плащаме тока през следващите 2 месеца и а да видим дали ще се покачи, или ще се понижи цената на шибания ток?!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ПЪРВО А ПОСЛЕ,ВЕЧЕ Е ЯСНО ЧЕ ПОСКЪПВА ВСИЧКО И ЧЕ ПРАЗНИЦИТЕ НЯМА ДА СА ТАКИВА ЗА МНОГО БЪЛГАРИ М/У КОИТО И АЗ,ПОРАДИ ФАКТА ЧЕ ВСИЧКИТЕ ИМ ЧИСТИ ДОХОДИ ОТИВАТ ЗА СМЕТКИ!

Семерджиев: Токът ще поскъпне с поне 3% от юли. Добрев: Не е сигурно! По-сигурно е да са 30%

и 300% да поскъпне пак ще си остане най-евтиния ток,много хляб има да ядете докато догоните западните цени на тока,а и не само на него

и що лъжеш?????В Италия например е по-евтин,ДОХОДИТЕ НЕ КОМЕНТИРАМ, за да изчислим относителен дял на услугите-ток, отопление, вода и телефон. Ма много знаеш да лаееш. Желязната завеса отдавна я няма

Тоя Семержиев май е примиер и министър и президент. Той държи ножа и салама.

Вотът за ГЕРБ през юли 2013 ще бъде обратнопропорционален на процента на вдигане на тока за електората през същия месец! Само ЦЦ може да го направи правопропорционален!

НИЩО НОВО. И ЩЕ ПРОДИЛЖАВА. ТОВА НЕ Е НОВИНА. ТОВА Е ПРАВИЛО. ДО ИЗРАВНЯВАНЕ С ЦЕНИТЕ В ЕВРОПАТА.

Тябва и заплатите да се изравнят като с Европа. На гол гъз да сме "ЕКО"!!!!

Справка 000.Виж заплатите в Германия и сравни покупателната способност.Нашата производителност не е по ниска от тази на Гърция,но сме с пъти по бедни.Ако някой е решил да смъква три кожи не желая да са от моя гръб.

производителността ви спрямо гръцката е 3 пъти по-ниска,а спрямо германската-10 пъти,стига лъга

Да, вместо да накара червените крадци да върнат откраднатите пари, както уж обещаваха преди три години, ГЕРБ предпочита още и още да ограбва българския народ. Защото така е по-лесно, нали? А материалът, разбирай стадото се стриже доста по-лесно, отколкото червените вълци. Пък и ГЕРБ си имат доста сериозно БКП-потекло и явно се придържат към поговорката: "комунист комунисту око не вади"!

И Волен ще оправи работата? Или, какво беше там, ФНСБ ли, каквото там е, около ТВ Скат? Те ли ще оправят работата и накажат КРАДЦИТЕ?

Те НФСБ ще оправят нещата .

Да те само червените крадат. Другите са агънца:);)

Тук има два КОМУНОИДА, които се опитват да ни правят на НЕНОРМАЛНИ! Стартовите изкупни цени при ВЕИ-истерията бяха около 800лв./ММтч. за фотото и около 400 лв./МВтч. за вятъра! Когато !!!СЕБЕСТОЙНОСТТА!!! на вятъра в Америка беше 7 цента=100лв./МВтч.!!!ЗАЛОЖЕНИ 400% ПЕЧАЛБА!!! Едни познати от Щатите тогава ми звъняха да питат, ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА? КАКВА Е ТАЯ ДЪРЖАВА? И ТОВА Е ГАРАНТИРАНО? ЗА 25 ГОДИНИ? Все им отговарям, ДА, така е, но трябва да си "ПРАВИЛЕН ИНВЕСТИТОР", ОТ КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ! Та има едни американци с фотоволтаици, дето Уорлик пищеше, че не им пускат фандък, като на обръчните инвеститори... И т.н.

Така е БСП е в основата, но нали затова избрахме ББ да ги натика в кучи г-з, ама не . Има цялата власт да го направи, както и нашата поддържка ! Що не го прави ? Защото за пореден път правилото " Не всичко е такова каквото изглежда " се прояви с пълна сила.

Ivan

Тъй като предполагам, че аз съм един от тези два КОМУНОИДА, ще отговоря :) И да е имало цена 800 лева/мвт/ч, тя е свалена до 699.11, а на тази цена са присъединени много малко мощности, а цените на панелите 2009-а бяха 2900 евро/киловат, 2010 слязоха под 2000 евро, в края на 2010 дори под 1500. А сега струват 500 евро, нормално е тарифата да е много по-ниска, след като цената на основния компонент е паднала 6 пъти. Ако не знаете, прочетете методологията на ДКЕВР. Всъщност, недейте, не се хабете, по-лесно е да се пишат глупости.

Никой не може да ни оправи, като теб IQ146. Ти си най велик - подла герберска мишка. Да виновни са КОМУНИСТИТЕ ,че такива като теб живуркат с държавна заплата на гърба на народа.

Крадците, които ББ пусна с 800 лв/МВч са Цветелинка Бориславкова и американската компания АЕС, за която Уорлик лобираше. Всеки може да си направи сметката, че тия ще източат десетки милиарди лева от бедния български народ за 25 години преференциални цени.

Видях днес по бтв-то един "инвеститор" във ВЕИ. Познахте ли го тоя КОМУНОИД? От сините КОМУНОИДИ...После питат защо СДС е на това дередже-ами те се наредиха в редовете на КРАДЦИТЕ-ТОВА С ВЕИ-тата(и Мариците-пак СДС!) СИ БЕШЕ ЧИСТ ОБИРДЖИЛЪК!!! И защо ТРИЕТЕ ТОЗИ КОМЕНТАР, ЦЕНЗОРИТЕ?

Мъника от снимката е наясно, че през ЮЛИ тази година са узаконени мощности за зелена енергия които са съпоставими с тези на атомна централа !!! КОЪ СПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА УЗАКОНЯВАНЕ?? Разбира се, че банката която се занимава със инвестиции в "зелена" енергия. ТОВА БЕ "БАКБ" КОЯТО Е СОБСТВЕНОСТ НА БОЙКОВОТА КАКА ЦВЕТЕЛИНА. Зелената енергия, която плащаме се превърна в СЕМЕЕН бизнес на Бориславова и Борисов. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е СЛЕД КАТО СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ ТОЗИ БАНДИТ ДА РЕВИЗИРАМЕ МОЩНОСТИТЕ ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ЗА КОИТО ИМА ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ НЕ СЪОТВЕТСТВАТ КАТО ЦИФРА НА ТЕЗИ КОИТО СА В ЕКСПЛОАТАЦИЯ !!!

Видях днес по бтв-то един "инвеститор" във ВЕИ. Познахте ли го тоя КОМУНОИД? От сините КОМУНОИДИ...После питат защо СДС е на това дередже-ами те се наредиха в редовете на КРАДЦИТЕ-ТОВА С ВЕИ-тата(и Мариците-пак СДС!) СИ БЕШЕ ЧИСТ ОБИРДЖИЛЪК!!!

Аз пък хващам бас, че увеличение НЯМА ДА ИМА! Само НЕЗАВИСИМИЯТ БЪЛГАРСКИ СЪД да не вземе да ОТМЕНИ такса присъединяване, дето им я лепнаха на ВЕИ-мародерите, че тогава се гответе за 20% нагоре. А чувам, че тия същите, ВЕИ-мародерите, изкупуват евтиния ток на Козлодуй, уж за износ, а го продават на убийствените си цени на НЕК И ЕРП-тата, НА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР, НА ВСИЧКИ НАС!!!... А евтиния ток на Козлодуй остава неизкупен и НЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ДО НАС, защото ВЕИ-мародерите са с ПРЕФЕРЕНЦИИ, които ЗАДЪЛЖАВАТ НЕК и ЕРП-тата да изкупуват ТЕХНИЯ ТОК!!!ПРЕСТЪПНИЦИ! Та там трябва ПРОКУРОР и то ПРОКУРОР, специалист по разследване на МАФИЯТА!

Ivan

IQ-то ти явно не стига, за да разбереш енергетиката. Няма как да купуваш ток от АЕЦ и да го продаваш като такъв от фотоволтаици, да не говорим, че ЕРП-тата проверяват редовно производителите, особено ако производството им надвишава прогнозите. И друго нещо: таксата, която ти наричаш "такса за присъединяване", е всъщност такса "достъп", която досега плащаха само потребителите и беше въведена, за да се оправят бакиите, създадени от некадърниците в ДКЕВР. За съжаление, тя само направи нещата още по-лоши, а ВЕИ производителите ще осъдят държавата и ТОГАВА ние наистина ще плащаме. Иначе и за друго бъркаш: тази такса е просто трансфер от производителите към ЕРП-тата и НЕК, въобще не касае потребителите. И. между другото, голяма част от ВЕИ инвеститорите са или чужденци, или българи, изтеглили кредити от БГ банки, като са ипотекирали къщи, земи апартаменти, т.е. поели са риск, защото са си мислели, че играта се играе по правилата. Естествено, има и много БГ олигарси и съм съгласен, че трябва да бъдат разследвани, но за произхода на средствата им, а не заради това, че произвеждат зелена енергия. Друг въпрос е и, че немалка част от приходите от ВЕИ излизат извън България, но това е неизбежно, все пак сме длъжни да не дискриминираме. Ако целта ти е просто да се плюнчиш, давай, ако не - попрочети и помисли.

krassikat@

За момент те помислих те за безпристрастен и патриот, който го е грижа...Знам, че умеете умело да се прикривате, но още Иисус ни е завещал един универсален лакмус-по делата им ще ги познаете! Ясно ми е сега от кои си-от ВЕИ-мародерите. Нито един договор за ВЕИ не е сключен с КОНКУРС-важно беше да си близък и от обръчите на властта. Теб нищо не мога да те убедя, но ти самия доказа, че съмнението за тази КОЛОСАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА е основателно! ЕРП-тата НЕ ПРОВЕРЯВАТ редовно производителите, защото на ЕРП-тата НЕ ИМ ПУКА! Пука им на потребителите, а те нямат инструмент да проверят! А таксата присъединяване касае потребителите и още как! Защото когато са изкупили повече ВЕИ енергия, представят сметката на ДКЕВР и им казват-ето ви разходите по присъединени ВЕИ обекти-плащайте разликата до пазарната цена! И ДКЕВР НЕ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ увеличение на цените, защото този разход е ЗАКОНЕН, по закона за ВЕИ-тата! А за такива ПИШМАН-БИЗНЕСМЕНИ И ИНВЕСТИТОРИ като вас, само така, промяна на законите в движение, докато БИЗНЕСМЕНИ КАТО ВАС СПРАТ ДА ИДВАТ И ДА ИНВЕСТИРАТ В БЪЛГАРИЯ! Далавераджии като вас не са ни нужни като инвеститори! Инвеститори-да, далавераджии и разбойници-НЕ!!!

kgb777kgb

Ти да не се опитваш да ми кажеш , че ВЕИ построиха едни почтени бизнесмени с почтени намерения ?! Или ти си пълен идиот или нас мислиш за такива ! С предложение за ветрогенератори / заедно с Германци , с които и сега работя / съм ходил през 1999 г. за договор !!! Да ти кажа ли резултата - само дето не ме застреляха - забележи беше още 1999 г. , НО Германците нещо знаеха и предложиха идеята за ветрогенератори !!!

Написах ти по-долу - зарови се по-дълбоко да търсиш информация. Има такава! Това, кото чуваш за препродаване на тока от Козлодуй е невъзможно технически и икономически. И увеличение ще има и ще е поне 20% до април 2013 и не е заради ВЕИ, а заради емисиите от ТЕЦ-овете. Другата причина ще е увеличение на цената на варовика за сероочистките. Третата причина ще е договорите с ЕРП-тата и гарантираната им печалба. Пак те съветвам да погледнеш разпределението на енергопроизводителите - частни, държавни, типове ВЕИ и ще видиш, че те няма как да повлияят толкова силно. Погледни си и фактурата за електроенергия и виж колко е зелената добавка - по-малко от 5% от общата сума. За да има 20% увеличение на тока, трябва ВЕИ централите да се увеличат 4 (четири) пъти като инсталирана мощност. Това НЯМА КАК ДА СТАНЕ в близките 10 години.

Ivan

Много добре обяснено, за съжаление, зелената енергия ще опере пешкира, ББ настройва хората срещу нея, а само една разходка до Гълъбово или спомен за Фукушима са достатъчни, за да се видят нещата в перспектива.

krassikat@

Това с фактурата то разправяй на баба и дядо на село... Каква ни е файдата, че от 01.07. на фактурата ще пише 20% от зелена енергия? Сега трябва да се предпазим, защото стигне ли до фактурата, сме изяли жабетата...И само да не чувам, че нещо НЯМА КАК ДА СТАНЕ! Има как в България и още как има как да стане!!!

ТО ТАКА Е НАПРАВЕН ЛОБИСКИЯ ЗАКОН. ДА ПРОДАВАТ 100% ПРОИЗВЕДЕНОТО И ДА КУПУВАТ ОТ НЕК ЕФТИНО ЗА СОБСТВЕНИ НУЖДИ. ТАКА СЕ ИЗТОЧВА НЕК.

humfry

Колосалните надценки и редовното повишение на цените в България са тенденция, а причините са многобройни, но най-вече преобладава хипер алчност. Въпроса не е кога и дали ще бъде повишена цената, а с колко! Но тенденциозно за тока няма да е с по-малко от 4-5%. Важното е, че годишната инфлация все още се държи около 2.5%. Земен рай!

юли

Чудя се, защо тогава нашите деца бягат натам? При положение, че да плащаш ток у БГ си е направо чиста далавера. Абе сигурно има нещо друго?

В политическия кабинет на министърчето блестят две млади звездичики с индивидуалност на пласмасови чашки за кафе и компетентност на ниво младши експерт. 1) Маргарита Арнаутлиева - ШЕФ на политическия кабинет и Председател на борда в АЕЦ Козлудуй. Тази млада ди(у)хателка ще опрява стратегиите на атомната централа срущу заплата от 5000 лв без годишните премии. 2)Таня Цонева - тази какичка е на 30 г. и е едва бакалавър. И има толкова свободно време, че е и студентка -магистърка. /уж знаела френски, но и визинката си на страницата на министерството пише Jeans (ивановци???? вместо Jeuns (млади). Пак там "леля" им Евгения Харитонова (Зам.Министър) се е изтипосала, че сама с колеги била създала ДКЕВР - сякаш това е кръжок, а не държавен орган. До такова падение икономическито министерство отдавна не падало. Пази народе п(ти)чки да прогледнат!

А бе лумпени до кога ще спорите като махленки. Толкова ли сте тъпи че неможете да стигнете да същността на въпросите. Почти всяка втора реплика се отнася до червени жълти зелени и се опитвата да изместете същността. От известно време следя вашите писаници и стигам до извода че това са едни и същи лумпени иле поставени лица съдейки по начина на изказа. Разумни хора не се вързвайте на тези лумпенизирани поставени нещастници. Тяхната единствена задача е да отклонят вашите разсъждения мисли и идеи към цветния партиен буламач и всичко истинско да се тушира и ако може да се неутрализира

Ихааа и за това пак световното еврейско лоби ли е виновно,че се налагат само лумпени и отклоняват взпросите от същината на нещата? Кой и какво печели от това? И как го прави?

kgb777kgb

Та кое казваш било истинското , да взема и аз да си отворя очите , че си останах един такъв непросветен !!! А изходи се мъдро , да прогледнем и ние !!!

kgb777kgb

Вие масово бъркате полезността на нещо с начина по който то се прави !!! Безспорно полезната "чиста" енергетика така направена от комуноидите , че да плащаме огромни сметки , а те само да ни гледат сеира и да прибират кървави народни пари ! Всеки договор подписан от 1995 до 2009 е така направен ,че да е жива кражба и неустойките записани в него многократно надвишават самата кражба ! Примерите са хиляди - не 4 години , някой от тези договори са за по 25-30 години ! Ако по-малко плюете по Бойко , а повече мислите може и да променим нещата !!!

Поправи ме, ако греша, но не беше ли точно ББ, който се закани люто през 2009 г., че ще "развали разбойническите договори" на ЕРП-та? От тогава до сега - развален договор не съм видяла, но пък по два пъти годишно се "радвам" на повишената цена на тока.

kgb777kgb

Пипи що душо ПЪРВО не четеш и после писането ??? Точно това обяснявам , ако схващаш - излиза по-скъпо да го развалиш , така са подписали боклуците преди 2009 г. Ако можеш чети !!!

Пипи, и аз моля някой който има инсайд информация да ми обясни защо 15% увеличение от 1 Юли т.г. Догаждам се : "дупки" в бюджета на НЕК или други бюджетни такива ? Настоявам-правителството седи зад това увеличение и вината е негова, каквото и да означава това ! Ако са безхаберни, зависими, лабилни и подкупни - това е техен и наш проблем.

Добре тогава, що ББ не излезе и заклейми тези откровени кражби - в ущърб на обществото, ще наруши търговска тайна, и кое е по-важно търговската тайна или националното обедняване, мисля, че ББ ако е приниципен не би се поколебал, може да се позове на липса на далновидност и морал при сключването им. Нека го направи, каквото и да му струва това и то ще бъде дълеч по-малко от "дрането" на кожи ежегодно.

нефункциониращата икономика се познава по покачващите се цени на жизненоважните суровини и съответно обезценяването на човешкото работно време. идеална среда за отглеждане, контрол и експлоатация на съвременните роби. обясненията не съдържат алтернатива на ситуацията и са безпредметни, без значение е кой се обяснява.

Време Е за Работа, Колега/жке ! От Всички-Нас разбира се.

Ама как само с 3% ?! Безсрамници! Не ги е срам! :)

Истината е, че всички правителства са под огромен натиск от лобисти и мултинационални компании за пълна приватизация на инфраструктура, вода, ток, транспорт, ресурси, здравеопазване, образование, пенсионни фондове и т. н. и натиска върху хората с непрекъснато увеличаване на цени и данъци ще продължава с пълна сила! Както много хора са се усетили само с мощни национални протести нещата могат да се държат в поносими граници! Примери много!

Ама как само с толкова?! Можеше поне едно 20% отгоре...И горивата носят още ,а и с тези големи заплати храната ни се вижда толкова евтина.Давайте другари -още носим

За цензорите от Дир-а, разобличаването на драскачите от Позитано е спам или действие, заслужаващо цензор! Така действат съмишлениците на ИЗМАМНИЦИТЕ! Дали поради генезиса на собствениците?

не е сложена точка,защото има продължение.И то гласи:"С повече ще поскъпне".

Расстрелят и конец... Так говорил товарищ Сталин... Може би тогава НЯМАШЕ ДА КРАДАТ толкова много КОМУНОИДНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ПРЕДАТЕЛИ, начело с АРХИ-ПРЕДАТЕЛЯ Р. Овч.!

юли

Поназнайваме май малко руски...? От къде...?

krassikat@

Във времето на милиционеро-социализЪма, КОМУНОИДЕ, на руски можеше да се чете, а особено 80-те години, през ПЕРЕСТРОЙКАТА, ВСЯКАКВА ЛИТЕРАТУРА! Батко ти с голямото IQ колко световни бестселъри е прочел на руски, ТИ ТОЛКОВА ФИЛИИ С МАС НЕ СИ ИЗЯЛ...!

sav27@

Преди да си смени боята,фурнаджйиската лопата е била член на бкп,когато падне герб ще си изтупа партйината книжка и отново ще запее руски песни

Току-що въведеният от Екипа-ви подход (за оценка де ;-) ...), Дир.бг ---Е Върхът ! (Камъчето си глътна неговия-си буквар :-)...) Браво !!!

Най-големите и безнаказани престъпници!!!!! Всяка година казват, че това е последното увеличение и догодина няма да има. И на следващия юли, пак същата песен.

Еми спрете да гласувате за комунисти и може и да се оправят нещата :)

Глупости сега ще си говорим. Как ще увеличите само толкова малко. Нали ще умрат от бедност и нищета собствениците на енергийните дружества? Съжалете ги малко и тях де. Бива ли такава жестокот и различен аршин при раздаването на благата. На народа толкова много дадохте. Ние българите сме най богатите в Европа, а и скоро не са ни увеличавали цената на тока(цели 4 мес.) . Така, че спокойно можете да дигнете цената с още поне 30-40%. Хитлер навремето трябваше да си продалжи източния фронт без да се занимава с Африка и зап. Европа, и нямаше да има комунисти да ни крадът и лъжат толкова години. Те ни превърнаха в тази ,,богата" страна, каквато сме в момента. Няма ГЕРБ и комунисти - няма бедност. Има ГЕРБ и комунисти - няма нищо. Всички страни, където не са били на власт тези, са развити. Обратно на тях са тези, в които вилняха червените ескадрони на КПСС.

Защо ПРОТЕСТИРАТ от месец собствениците на ВЕИ централи, бихте ли обяснили, колега, с още по-високото IQ???

"колега" такива като тебе само Калашников ги оправя :) Ела, ще ти обясня за има няма 1 сек. :)

АМИНИСТРАТОРИТЕ? ВИЕ ПРАВИТЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ОЧАКВАНОТО ОТ ВАС. ИЗТРИХТЕ КАТО СПАМ(!?) ПОСТА НА КОЛЕГАТА. САМО ЗАЩОТО ОТКРИВАШЕ ОЧЕВИДНОТО - ЧЕ ТУК ПИШАТ ХОРА ПОД МНОГО РАЗЛИЧНИ ИМЕНА... СТРАННО! ДА НЕ БИ И ВИЕ ДА СТЕ НА ЗАПЛАТА ОТ "ПОЗИТАНО" КАТО ТЕЗИ ДРАСКАЧИ? А ДА НЕ БИ ДА СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ?

Поздрави на ДИР за палчетата!

Яко са ни остригали и сега започват да ни бръснат!Няма нещо откъдето да не лапат- вода, парно, ток, горива, храни, лекарства и т.н.Навсякъде има гарантирани печалби и съответно комисиони.Ама и ние сме си дашни, добри миндили сме!

Преференциални цени за изкупуване на соларната енергия при ПРОДАЖНИТЕ КОМУНОИДИ-800лв./Мвтч. При Боко-под 300лв./Мвтч. Допълнително Боко им сложи и такса присъединяване, затова сега пищят на умряло! И протестират... КОЙ сега е КРАДЕЦЪТ ?

Присъединени при "продажните комуноиди" - < 1 МВт/п. Отражение върху сметките на данъкоплатците - 0.00000000000000001%. Присъединени при Вожда: 700 МВт/п. Отражение върхъу сметките на данъкоплатците? С IQ ot 146 можеш и сам да си го сметнеш. Евентуално.

ЗАКОНЪТ ЗА ВЕИ БЕ ПРИЕТ ПРЕЗ 2007 ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТАНИШЕВ. КАКТО И ВИСОКИТЕ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ. НЯМАШЕ МНОГО ВРЕМЕ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ЗАВЪРШЕНИ ОБЕКТИ, ЗАЩОТО ПАДНАХА ОТ ВЛАСТ. МОЕТО МНЕНИЕ Е ИЗНЕНАДА: ТОВА Е ОТ МАЛКОТО ХУБАВИ НЕЩА, КОИТО НАПРАВИ СТАНИШЕВ. ВЕИ ТРЯБВА ДА СА С ВИСОКИ ЦЕНИ И ДА СЕ РАЗВИВАТ. ТРЯБВА. СЛЕД 10 ГОДИНИ ЧАК ЩЕ ПРОУМЕЕТЕ ЗАЩО.

krassikat@

На интелуигентен ми се правиш... Когато има договор, следва присъединяване или НЕУСТОЙКИ! Познай КАКВИ СА НЕУСТОЙКИТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА по договорите на ПРОДАЖНИТЕ КОМУНОИДИ! Познай от първия път... Припомням, Плевнелиев ПРЪВ изрече-"Държавата е въоръжена с перфектен договор"! С какви договори въоръжавахте държавата, вие, ПРОДАЖНИ КОМУНОИДИ, видяхме МНОГО ДОБРЕ-Мариците, БелеНЕ, руския газ, ВСИЧКИ КОНЦЕСИИ, НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО! Тези деяния не може да се квалифицират като ПРОДАЖНОСТ и КОРУПЦИЯ. Поради размерите, те са си чисти ПРЕДАТЕЛСТВА! С най-отявлен деец ПРЕДАТЕЛЯТ Р.Овч.! А при комунизма ПРЕДАТЕЛИТЕ НА НАРОДА ГИ РАЗСТРЕЛВАХА!!!

Съвсем спокойно без квалификации ми отговори на въпроса : защо тогава цената на тока се увеличи с 15% през Юли т.г. , а за зелената енергия подкрепям ББ, макар че ефектът и влиянието върху ел цената от това е минимален. Интересува ме защото плащам сметки годишно за около 3500 - 4000 лева, в зависимост от средната темп през зимата.

krassikat@

ПОДПИСАНИТЕ ДОГОВОРИ на 80ст./кВтч. са НЕПРОБИВАЕМИ! Те са подписани с ПРАВИЛНИТЕ КОМУНОИДНИ ВЕИ инвеститори. НЕУСТОЙКИТЕ ПО ТЯХ СА УЖАСЯВАЩИ! На тях им намериха цаката едва тази година, като им лепнаха такса присъединяване. Конфискационна такса, да, но пък затова дваж пъти по-справедлива, защото редуцира огромната цена с 20-30 стотинки НАДОЛУ! и горе-долу прави сделката поносима за НЕК и разпределителните дружества... Затова сега протестират, като подивели, защото веднъж вече са дали ОГРОМЕН РУШВЕТ с надеждата, че цената за изкупуване им е гарантирана за целия срок на договора, а сега изведнъж хоп, трябва да плащат около 30% такса присъединяване! И няма да фалират, ще им е тежко, докато компенсират ОГРОМНИТЕ РУШВЕТИ, дето са платили, после ще са на печалба... А колегата за въглеродните емисии е прав, но там ударът е при Мариците. Където договорът направо УБИВА ДЪРЖАВАТА! Класика-Костов творчески го прилага, а АРХИ-ПРЕДАТЕЛЯТ Р.Овч. пак творчески го доразвива! Все в НАШ, на потребителите УЩЪРБ! Но на Боко за това с ВЕИ-тата-БРАВО!!!

Ако претендираш, че АйКюто ти е толкова високо, ще се понапънеш и ще видиш РЕАЛНОТО разпределение на производството на електроенергия в България. Провери каква част от ВЕИ тока се произвеждаот ДЪРЖАВНИ ВЕЦ-ове!, провери каква част от централите от всякакъв тип ВЕИ са присъединени и на каква цена преди и след като ГЕРБ дойдоха на власт. Провери и как точно стоят нещата с цената за изкупуване - кога се гарантира тази цена, при издаване на рстановище за присъединяване или чак след като построиш парка и го пуснеш в експлоатация. След като направиш всичко това, си направи простия извод, дали ГЕРБ работят в интерес на потребителя или са чисти популисти. И още един съвет - провери кои членове на ГЕРБ притежават лиценз да търгуват с ЕВТИНИЯ ТОК ОТ КОЗЛОДУЙ и да го продават извън страната! Представа си нямаш дори каква помия е енергетиката ни и кои са прасетата, които лочат от нея.

НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, че покрай БСП прасетата(на Кадиев жена му) има и ГЕРБ прасета, които лочат от енергийната копанка и са се "лицензирали" по партийна линия да изнасят евтиния ток на Козлодуй! И не само това...Сега ми хрумва, че НЕК може да турне цена за износ двойно и тройно по-висока..., но няма да навлизам в дълбоката вода. ФАКТ е, че ГЕРБ им забиха такса присъединяване на тия пишман инвеститори, още РАЗБОЙНИЦИ...И ако предоговорят цената с Мариците, може и да се разминем с увеличението цената на тока...

ИМАМ МАЛКА ФИРНА" НЕКО" . РЕГИСТРИРАНА НЯКЪДЕ В ГРЪЦКО, КОЯТО ТЪРГУВА С ЕЛ ЕНЕРГИЯ И ПАРИЧКИТЕ ПОСЛЕ В ПАРТИЙНАТА КАСИЯКА. ) ПИТАЙТЕ ЛЮБО ВЕЛКОВ / БИВШИЯ НА НЕК/.ТОЙ ЩЕ ВИ КАЖЕ.

Политици и техни пионки мънкат и с половин уста признават, че се намират в безизходица по отношение на електроенергията. Цените на тока до април 2013 година, ако се разминем със свършека на света, ще трябва да се повишат с ПОНЕ още 20% само заради въглеродните емисии. Затова и Семерджиев казва "поне 3%" а не максимум 5%. И за това са виновни както управляващите от тройната коалиция и преди тях царските министри, така и ГЕРБ. А са виновни защото не направиха нищо по въпроса с търговията на зелени сертификати, които могат да компенсират квотите за ТЕЦ-овете. Ама Делянчо и Ангелчо са компетентни колкото и Бойко, та не очаквайте изненади. Разберете - в енергетиката няма ГЕРБ или БСП, има големи финансови интереси.

Има и МНОГО ГОЛЕМИ КРАЖБИ! По-добре не особено компетентен и ПОЧТЕН, отколкото КОМПЕТЕНТЕН КРАДЕЦ!!!

А най-зле - некомпетентен и непочтен. Видно е.

Сега тия, двамцата, трябва да отговорят КОЙ им пише постовете и по какъв ред им ги снасят...:о)))???

KGB

Ти сам ли си ги пишеш?

А ти как мислиш, откъде у Боко толкова акъл? Или Цв.Цв.???

КАЛИТКО-ИСТИНСКИЯ(нерегистриран )30.10.2012 15:02 = IQ150(нерегистриран )30.10.2012 15:12!!! КОМУНОИДНИТЕ драскачи тотално се объркаха!!!:О)))

ТОЗИ ДЕТО СЕ ОПИТВА ДА НИ КРАДЕ ИМЕНАТА Е ФАНАТИЧНО, ОТЧАЯНО, ГЛАДНО, НЕСКОПОСАНО И ДОСТА ЖАЛКО КОМУНДЕ, БИВШ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР.. :) СВИКНАЛ Е ПАРТИЯТА ДА ГО ХРАНИ И ДА МУ ДАВА ДА СИ КРАДЕ И ДА СИ ЯДЕ И ДА СИ ...Е... ЗАКЪРМИЛА ГО Е ПАРТИЯТА С ПОДЛОСТ. НЕЩАСТНИКЪТ СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ГОЛЯМО ПОСТИЖЕНИЕ ДА ПИШЕ ГЛУПОСТИ С ИМЕНАТА НА "ВРАГА"... НЕЩАСТНИКЪТ НИ Е НАБЕДИЛ ЗА ВРАГОВЕ, БЕЗ ДА ЗНАЕ, ЧЕ С НЕГО НЕ БИХ СИ ИЗБЪРСАЛ ОБУВКИТЕ ДОРИ..

ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПИШЕЩИТЕ ТУК СА НЕГРАМОТНИЦИ И САМО СПОРЯТ ЗА ГРАМАТИКАТА,А ИСТИНАТА Е ,ЧЕ КОМУНИСТИТЕ СЪЗДАДОХА ГРАМОТНОСТ,ОБРАЗОВАНИЕ НА НИВО,А СЛЕД ТЯХ 20 Г.ПОГРОМ,МИЗЕРИЯ,ОТВРАТИТЕЛНО НИСКО НИВО И ТЪПО,НЕОБРАЗОВАНО МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА Т.Н."ДЕМОКРАТИ"ЩЕ РЕВЕМ ДА СЕ ВЪРНЕ ОНОВА ВРЕМЕ,НО НЯМА ЖАЛКО И ЗА ВАС И ДЕЦАТА ВИ.

младото поколение от перспектива в България? И кои университети са по-предпочитани ?

НИКОЙ НЕ Е РЕВНАЛ КАТО ГЛЕДАМ...., ОСВЕН ТЕБЕ И ПРЕСТАРЕЛИТЕ ТИ ДРУЖКИ ОТ ПЕНСИОНЕРСКИЯ КЛУБ.

Добрев е ПЪРВИЯТ енергиен министър, който се опитва да запази българските интереси... Не че много му се отдава, но предшествениците му бяха АБСОЛЮТНИ ПРЕДАТЕЛИ! Начело, не мога да го пропусна, с НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРЕДАТЕЛ в българската история, ГАЗОВО-ЯДРЕНИЯ ПРЕСТЪПНИК Р.Овч.!!!

Кой предател, кой некадърник, кой лакомия - все боклуци! Аман! А малкият да си търси друго опитно поле.

Човек или държава, уважаващи себе си, биха постигнали признание от другите само и единствено със своя позиция по едно или друго, със свое лице и своя национална идентичност. При нас какво е? И милионерите ни са като бедняците - използвали една или друга възможност да ударят келепира", при едно или друго пораженско правителство, от началото на прехода" до днес. Всъщност наличието на много пари не прави богат един човек и това категорично се доказва от нашенските богаташи. След почти три години и половина управление съмненията се потвърдиха. ГЕРБ няма абсолютно никакъв успех в борбата за възстановяване на справедливост, възмездие, въвеждане на етични порядки.

добрев е един сополанко и да гледа какво ще му каже кратуната боко иначе е гола вода аман от такива п4и5кльовци

Човек или държава, уважаващи себе си, биха постигнали признание от другите само и единствено със своя позиция по едно или друго, със свое лице и своя национална идентичност. При нас какво е? И милионерите ни са като бедняците - използвали една или друга възможност да ударят келепира", при едно или друго пораженско правителство, от началото на прехода" до днес. Всъщност наличието на много пари не прави богат един човек и това категорично се доказва от нашенските богаташи.

България е бедна, независимо от многото милионери в нея, защото като цяло народа живее в мизерия. А тя е съчетание на материална с духовна мизерия, нещо, което е достатъчно, за да се погубим като нация. Питам се, защо държави като Ирландия, Чехия или Словения, които не са по-големи от нашата, могат да осигурят такъв жизнен стандарт на народа си, за какъвто ние можем само да мечтаем.

Защото посочените от теб държави НЕ СА УПРАВЛЯВАНИ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ОТ ДОКАЗАНИ КРАДЦИ!!!

тръгна кризата и фалитите ?? А там сигурно управляват комунистите и доказаните крадци ??? Ако питаш корифея ББ виновен е някой друг - сега ще обвиним "афроамериканците" защото президента е от тях !?:)

а ти да си чул някога начело на такива държави да е имало такъв примат-мутра , наркотрафикант и крадец като борисов......прост крадлив политик- с доказано престъпно минало- е аз не съм чул - а ти ??? там - първо ако е имало комунизъм -тои наистина си е отишъл-и то доста отдавна - и второ-там има и политици които мислят , могът , знаят -и малко или много- когато нещо обещават на предизборните кампании- го изпълняват ... за такива неща да си чул изобщо да се случват в българия ...??????? аз- не !!!

Ужасно неприятен човек е този семерджиев/нарочно го пиша с малка буква/!

определени са преференциални цени, които са много над инвестиционните разходи, създадена е среда за инвеститори от целия свят. Тези проекти са били ограничени в максимална степен и са се случили едва 5-10% от всички договори. Следователно правителството тогава (на Станишев) е пуснало гювеч с цени много над нормалните за такава инвестиция, но е ограничило лицензиите само за свои хора. Аз съм свидетел на това, мои колеги бизнесмени 2 години не можаха да получат разрешение. Така БСП ограничава възможностите за бизнес до своите кръгове, но пък им дава достатъчно пари, за да се отчетат в партийната централа. Да ви мирише на упадък? На мен ми вони от далеч!

Като не си запознат по добре замълчи. Последните преференциални цени са определени от правителството на ГЕРБ.

krassikat@

Намалени 3 ПЪТИ!!!

Провокатор, провокатор, аз никога не мога да напиша ВелиГден. Това е дело на прост КОМУНОИДЕН тъпанар!

Това е КАЛИТКО сигурно

Единственото кофти нещо е е че само се вдигат цени на храни и енергоносители,но не и приходната част-т.е заплатите.Всичко това генерира само едно- намалена покупателна способност= на мизерия!

То не е сигурно и дали утре слънцето ще го видим първо от изток и дали утре Добрев ще е министър или Борисов премиер. Във всичко има вероятности. А иначе в момента планирането е по- зле и от преди това. Едно време комунягите барем са предвиждали планове във стока. А сега още по- сериозно планираме ... с финанси. А байовците дето не знаят, че генеричното наименование пари( финанси) на български е от пари( агрегатно състояние) съответно и възприемта целия свят като един пазар. Логично, но не правилно. И като няма никакво реално стопанство , защото по логиката с парите много по- добре е да се печели , а не да се създава сток е интересно -как точно пачките банкноти ще дойдат да изградят ел. мрежа, или ще разорат нивите или ще научат децата какво е ценностна система ? В крайна сметка услугата винаги те прави зависим от волята на друг. дейкостата остава у слугата. Ако искаш ще го ползваш, ако искаш не. Ама енергия , храна и отбрана не се създават с пари. А със реален човешки и материален ресурс

Не е сигурно ! Най-вероятно е с 13-14 % !