Законопроект предвижда ДКЕВР вече да не е ”държавна”

Да се премахне думата “държавна“ от ДКЕВР и тя вече да се нарича Комисия за енергийно и водно регулиране, предвижда внесен проектозакон.

Обратно в новината

Коментари - Законопроект предвижда ДКЕВР вече да не е ”държавна” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом ще регулира, не трябва да е независима, защото в такъв случай, водещият ще е личния интерес , подхранван от лобистите. Колкото и да е странно , според мен правителството, което провежда политиката в момента, трябва да контролира тази институция. Не се хабете, не съм платен драскач. Приемете че има и такива. Цената на тока е винаги чувствителна тема и не е редно управляващите, които и да са те, да се извиняват с решението на "независима" комисия. Отговорноста трябва да е ясна. Кражбите и личните облаги няма да спрат. Все пак живеем в България (за съжаление).

Най добре е да стане частно дружество оод за да могат партиите да крадат още повече!!!

Сложете и отпред "Чешка...".

Ъхъ! Да си дойдем на думата! Ами що направо не си я кръстите Корпоративна комисия за защита печалбата на корпорациите? Като другата - за защита от потребителите, или оная за защита от конкуренцията... или тази за свободна продажба на лични данни, но само на правилните хора? Слънцето грее, вятъра духа, ама ние хал хабер си нямаме от това, колко скъпо струва това на инвеститорите - да подгряват слънцето и въздуха и да търпят загуби от пренос на слънчева и вятърна енергия! Все пак - това си е скъпо удоволствие и трябва да се плаща!

Чудя се на на тези български институции - всяка се стреми да стане "независима". Уважаеми господа, от кого сте независими, може би от Господ, но едва ли, ТОЙ такива като вас не търпи. Време е да се премахне понятието независими за всички български институции. България е една, и нейният народ е един, и управниците са ЗАВИСИМИ от НЕГО

Не трябва да махат държавата от комисията, а трябва ДЪРЖАВАТА да премахне комисията, ако въобще е държава!!! Няма място за такива комисии в пазарна икономика!

Има обаче един проблем, пазарна икономика означава конкуренция. При липсата на такава, няма пазарна икономика и се налага обществото да следи по някакъв начин този вид стока особено когато е жизнено важно (стратегическо) значение за него. Когато се появи поне още един субект който да предлага същата стока тогава вече може да говорим за пазар.

Боже с какви глупости се занимават. Ако се избирала от министерски съвет била държавна а ако се избирала от народното събрание не била. Че каква е разликата? И смятате че освен абревиатурата нещо друго ще се промени? Нито социализма (това е правилната дума а не комунизъм защото никога и никъде по света не е имало такова нещо), нито демокрацията са ни виновни за нещо. Виновни сме ние които векове наред не можем да се научим да приемаме общочовешките ценности такива каквито са а все добавяме нещо от себе си и накрая защо ядем буламач.

Тя и без това само името и "държавно". А какви точно интереси защитава... "по делата им ще ги познаете"

Правилно! ДКЕВР да се даде директно на америк. "Марица-изток" и на собствениците на фотоволтиците, така поне ще избегнем посредниците!!!

Ами защо да е държавна, след като държавата България е със затихващи функции?!!! Направо да я кръстят "Първа частна ДКЕВР" или "КТБ-ДКЕВР" и да я започват! Или по-скоро - довършват...На всичкото отгоре защо ли са им юристи и икономисти?!! Виж, пожарникари и физкултурници може...

Директора на ТОПЛОФИКАЦИЯ- Русе, са го вкарали в Парламента, от грпата на Бареков- България без цензура( или както е името на партията му днес ). Така че, ако Парламента избира членовете на ДКЕВР, молко неща ще се променят, в полза на потребителите.

Значи което "се избира от парламента", не е държавно? А е частно ли? На физическо лице, например? Иво Прокопиев, например?

Членовете на ДКЕВР задръстиха форума! Ха-ха-ха!

Махат, защото никой не иска да го замерят с яйца пред камерите и с камъни по опашките в кварталните магазини. Също и в кафето винаги да има плюнка.

К'во стаа, модераторе? Баси 25 годишната демокрация! Опорната точка на демократите, бутонът "DELETE" ли е? /Сървърите, сървърите отново ще се запалят, от търкането зимъска./

humfry

Щом думата държавна не ги кефи, тогава да кръстят комисията народна. Така или иначе разлика няма да има, защото правителството се очаква да е с мнозинство в парламента... Всичко е театър и зрелище за пред овцете, за разнообразие от турските сериали, които учудващо са първа мода в БЪЛГАРИЯ.

"На мода" са нещата, дето някоя организация от ония с многото "акъл" и пари е наредила да е на мода - за да промиват мозъка на хората. Спрете гледането на такива тъпни. А по повод тая глупост ДКЕВР или КЕВР - поредното отвличане на вниманието. Тук е другия момент: опорната точка е българина да не се чувства част от държавата - държавата е оня лошия управленски апарат, дето трябва да го мразим. Подменя се значението и се постига още по-голямо отчуждение от това, към което си част - държава и народ.

Едно нещо, каквото и да е в България може да бъде държавно, кооперативно или частно! Друга форма няма! Така че дилемата е тъпотия! Парламента също е държавна институция, колкото да им се иска да божествена такава!

Е същото раково образУвание, чиято цел е да се размива отговорността на грабителите на народа, като топлинните счетоводители на парното!

С 2/3 мнозинство ли ще се избира КЕВР или с 50% / ако е с 50% ,то тя е политически избрана, както и правителството. За по голяма точност "Може да добавите думата" : "Политическа КЕВР"

Някой много добре ги изписва нещатаза само дето избягва да каже кой ще плаща на тези комисии, колко ще им е бюджета и дали след това раделеление няма да има увеличение на членовете - или още хора на хранилката! За последното съм 100% сигурен!

Е,как ще е независима като в парламента има мнозинство управляващата четворна коалиция!?Те ,естествено ще изберат свои хора!Какво независимо има в това?Съвсем направиха хората на бунаци!

Точно пък свои хора. Каква радост е да си член на КЕВР ?

и сега не е държавна, а на енергийните олигарси. Озаконява се ограбването от олигарсите. Политиците са слуги на унищожителите на българските граждани. Това е жестоко, долно и примитивно престъпление.

Щом няма да е държавна, значи няма да се издържа от държавния бюджет. Тази комисия отдавна не е държавна, тя е подкупена и се издържа се издържа от енергийната мафия.

Като чета мотивите на Юриста Близнашки излиза, че Парламента не е в държавата! Де късмет де! Това ли е най-важното, дали да има Д или да няма? При цена на тока, еднаква със ЗАПАДНА ЕВРОПА и заплати 6 и 10 пъти по-ниски.

Да внимават с тока ,дано не забравят камъните .!!!!!

Защо трябва да има комисия с безумни заплати, която да определя кога, какво , по колко, в какво количество и от кой да го купуваме в една европейска страна която твърди ,че има пазарна икономика?

Защото не е пазарна икономика. Пазарната икономика се простира дотам, докъдето е изгодно на ЕС. Оттам нататък почват непазарните средства - субсидии, регулации, ограничения, директиви, пряк натиск над правителствата, лобиране за техните фирми, шантаж на централната Е-банка, и протекционизъм, много протекционизъм на техните си пазари. Също и мръсни номера - питай нашите превозвачи. В случая ако се въведе пазарна цена на електроенергията за една нощ ще фалират ВЕИ-тата - слънчеви, вятърни и други вятърничави централи. Ще фалират и американските тецове. АЕЦ-ът ще започне лудо да печели, ще се оправят Мини Марица-Изток, ще се оправи ТЕЦ-Варна и даже Бобов дол, ще стане изгодно да се строи Белене. Затова - жестока регулация до последния жив българин. Само не мога да разбера като махат "държавен", защо направо не сложат "имперски", да стане ИКЕВР.

е изгодно на нашите продажни политици, да лапат от олигарсите. Кога ли ще се задавят? До кога ще ни лъжат толкова елементарно?

Хохохо;о) Няма значение как точно ще се казва "регулатора". Важното е клиентите на услугите да си стоят все от страната на булката! Та в тази връзка, уважаеми управленци, все ни е тая! И на другарката Тодорова все й е тая - важното е, че заплатата й стана 9 бона! Апропо - като не е вече "държавна" комисията, пак ли данъкоплатците ще трябва да осигуряваме хляба и масълцето на председателя и членовете? Айде поне от субсидиите си им плащайте масрафа - все тая де, щото и субсидиите са на наш гръб. Абе - все сме си откъм страната на булката и туй то!

Още не дошъл на власт Банкянският диктатор бърза да извърши крупни престъпления спрямо нацията - нали е взел капаро за нова демократизация (грабеж) в България.

ДКВЕР=ПИКЕВР/Парламентарно избрана комисия за енергиино и водно регулиране/ все в г.з!

Не е проблем декевар ,а начина по който се образува цената на тока.След като никой управляващ не намери сили да върне енергетиката в Български ръце ,то поне да се либерализира напълно пазара.А не както досега зелена кафява и всякаква скъпа енергия да ни се продава ,а да се спират производствени мощности който дават в пъти по евтин ток да се спират умишлено.

Българите никога и за нищо няма да се разбунтуват! Това даже аз го знам! Слава на Мене, че си избрах и ПРИЕХ да бъда премиер на този народ от роби, даже лош човешки матриал е обидно да ги наречеш.

Шефе, много се извинявам за въпроса, ама кога ще отнемеш лиценза на ЧЕЗ? Миналата година каза - до довечера, но аз не разбрах за коя вечер става въпрос?

Някои много разчитат на това. Но щом има хора да се запалят, значи ще има хора и които да се ядосат, ама много. Много бързо забравиха февруари 2013 ......................

Заплатите им откъде са от Бг или от колонизаторите?

Kакво лошо има регулатора да е държавен и ЗАВИСИМ от правителството, което пък е избрано от суверена ????????? В момента ДКЕВР не е ли прекалено НЕЗАВИСИМА, от колкото е необходимо?????? Тиквоооооооооооо скоро излиташ за последно и завинаги !!!!!!!

смята се че така по малки пачки ще раздават за да се осигури повишение на цените иначе сега кво всички знаят че цените на тока в България са жестоко ограбващи но докато ДКЕР ги вдига още се някой министър може да излезе почтен и да ги блокира

Облякал се Илия ,...пак в тия !?

да махнат и подкупните чиновнички ,дето взимат освен 10,000 заплати и по 100 000 евро ,за да ни прекарват с повишаване на ток,вода и др-те са престъпници

А щом не е държавна - чия е? Значи е на монополистите и те сами ще си решават кога и с колко да вдигат цените. Много удобно за правителството, което ще казва -а, от нас нищо не зависи, то тези там от комисията така са решили. Само че беден и гладен народ през студена зима не признава ни комисии, ни държавна ли е, ни частна ли е?. Да не излязат някой сметки криви.

А такаааа... Признахте ли си най-накрая, че Парламента не е държавен? Ами дайте тогава и заплатите да ви ги плащат спонсорите, а не данъкоплатците!

Прав сте! Парламент е нещо като парлама. Народно събрание е нещо съвсем различно. Когато отново започнем да имаме народни представители, а не депутати нещо може и да се пооправи.

Абе друго е да си депутат, нямаш ангажименти към избирателите , както е при народния представител. Ти си над нещата и дребнотемието. А над теб - небе, Бог и Шефа!

Помните ли сравмежливите крадци от романа на Илф и Петров? Крадяха от храната и вещите на старците и умираха от срам, но си бяха напъхали зурлите в кацата със зеле и пляскаха до насиране... И нсе се срамуваха. Като нашата ДКЕВР, в коато има и жени. Богати, приемащи подкупитсе на енергетиците, купуващи хотели по морето. И ужасно ги е срам. Но се решили да не ви дават ток. Вечер ще спите, а през деня е светло. Баба ви все на ток е живяла! Мръсни потребители! Правете нощем деца като циганите, а не пилейте енергията, тя е златна за някои.

Не се помайвайте още, ами приемайте указанията от ЕС и вземайте мерки до средата на 2015 г. да се либерализира енергийния пазар.

Брей, ВЕИ собствениците четат и праскат минуси.

Кръгъл идиот - беден,но десен.

държавна, може ли сега да ги целим с яйца без проблеми.

Или по-простичко казано МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА- ТЕРИТОРИЯ.

Нали ЕС иска свободен пазар за тока и вместо да я закрият като ненужна ,те ще я цепят на две ли три ли излишни разходи.