17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали преди няколко дни беше при 20% процента , сега стана при 15% , но правилно решение сте взели ако го направите при 10% ще е още по правилно, мен ме е страх и сиакм по строги мерки , а Ганьо който не вярва си е негов проблем

Затвор за тебе, нещастник! Ти ще си виновен за зарязаването и 8змирането на хората , затова те е страх да поемеш отговорност и я прехвърляш на хора, дето идея си нямат , а и нямат данни и ресурси, че да вземат решения, дето трябва да вземеш ти! Тъп ли си?! Дано по- скоро те вкарат в затвора, където ти е мястото!

Училищата не са само учители....какво правим с шофьори на автобуси, чистачи, поддръжка, готвачи...те могат ли да вземат отпуска , без работодателя да им откаже? Не те е срам!

НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЕКСПОНЕНТАТА, МАЛОУМНИКО, СЛЯП ЛИ СИ, ИМА ХИЛЯДИ ДЕЦА ЗАРАЗЕНИ, ПРОСТО НЕ ГИ ВИЖДАТЕ УДОБНО, ЩОТО НЕ ТЕСТВАТЕ В УЧИЛИЩЕ, СПРИ ДА ЖЕТВАШ ДЕЦА И УЧИЛИТЕИ, ЕДИН ДЕН, АКО ОЖИВЕЕШ, ЩЕ ТИ ТЪРСИМ СМЕТКА ЗА ТАЗИ БЕЗОБРАЗНА, ПРЕСТЪПНА НЕЗОТГОВОРНОСТ!!!

Правилно решение. Не бързайте да затваряте училищата! Повечето родители и учители са за присъствено обучение. Нека не се насажда психоза!

Авер, докато статистиката каже 15 % реално ще бъдат над 50 %. 1 % трябва да е нормата.

Може да е добре, от образователна гледна точка. От епидемична - не е! А сега на въпроса "Парите или живота", все едно избирате "парите". Не може да ме убедите, че преподавателите не се притесняват за здравето и живота си, при положение, че възрастовият им състав е средно 50 години, а вече има и жертви.

4% от 450 са поне 20 учителя, които към момента ще ги заровят преждевременно, ИЗЦЯЛО ЗАРАДИ ТЕБ, Вълчев. Заради огромнохо ти его и тъпотото ти упорство. Няма да ти се размине, това.

че няма да оставят децата присъствено , защото нямаше да има смисъл от операция "корона 2020-2030". как иначе щяха да си пробутат залежалите лаптопи , залежалите "умни" телефони , залежалите интернет камери , кой щеше да ползва, камо ли да знае за някакви гугъл - стаички, кой щеше да знае какво има в жилищата ако нямаше камери , кой щеше да купува "маски" за 3 лв, при положение, че е струвала 10 ст , кой щеше да накараха да харчат пари и заведенията за да си "преустройват" помещията за 2 метра "дистанция" , коя страна щеше да "тегли заеми" сиреч - да купува "без пари" ...... абе ужас колко работа отвори на евреите лихвари тая корона , колко дарод пак им стана "длъжен" .... за тва - да благодарим на кораната, че направи лихварите окончателни собственици на Земята амин!

Ама дръжте ги още отворени тъпите училища, па е мистерия неземна защо учителите боледуват повече от ковида19, бахти тъпанарите.

не разбира ли, че гимназиите трябва да бъдат затворени НЕ-ЗА-БАВ-НО! Не носят маски, движат се на шумни тълпи по улиците, пет пари не дават за околните, защото карат болестите леко, а "дъртите да мрат". Поне нещо да научаваха в тези жалки подобия на образователни институции, а те ходят там само за социалните контакти и за да си набавят тревица.

как света щеше да мине "на зелено" и да завърти насилствено пак чекръка на купуването "без пари" и "вечният" растеж , дето е в пълен разрез с природните закони ...

не знеш - спасение за тебе няма (освен ако не си платен)

На повечето родители просто не им се занимава с деца у дома. Родили и ги тръснали на държавата да им ги отчува.

спасението не е именно в липсата на "спасение" ?

тоя имам чувството, че си живее в някъв негов си свят и идея си няма за ситуацията в образователната система на България

Спешно да минават ДО всички от 5-12 клас в червена зона - София гори, от 29 деца отсъстват по 5-7 всеки ден ! Днес са 900+човека само в София, другата седмица ще са 1400 . Какви глупости говори този ... правото на живот и здраве е по важно от един месец училище. Не ги мисля учителите как влизат и работят. Детето ми е контактно и под карантина- няма излизане и си учат много добре, спазват се часовете и на всички е много по- спокойно.

за какъв хей съществува тая хралупа, когато не могат да вземат едно смислено решение?!?

Напротив! ДО е само имитация! Нищо не научиха. Учим сега изпуснатото.

Затваряйте ги сега. 15% е прекалено много, вижте как растат случаивсеки ден. Не е само какво става в училище, вирусите се носят по къщите.

обща статистика за умрелите на ден ,от началото на годината и тогава говори! какво като има "заразени" от грип ... е па аз постоянно съм "грипав" от много години, и какво ? тий дето умират уж от коранат, с 90% вероятност са щели да умарт и от друго респираторно заболяване ... просто са подтливи ...

Вярвали били..... Блажени вярващите! Оставете децата намира, защото тяхно е Царството Божие! Само тук още не са идвали да си спретнат купонче...

затваряйте, че да дойде айляка , както беше пролетта ... кеф ! с една единица ми падна успеха, ама кво от това, "ич ми не !"

Блажени са бедните по дух, защото тяхно е небесното царство." Никъде не споменава деца, не богохулствай

И как ще ги разбере заразените деца,като при тях протича безсимптомно??? Тоя да не е екстрасенс и да вижда в кръвта???? Пламнали са училищата!!!! Ясно е на всички! Не се прави на дръж ми шапката,убиец! Затворете тези огнища на заразата!

15% доказани случаи на коронавирус означава поне още 50% недоказани, тоест нетествани. Това ли е критерия- 65% позитивни с Корона вирус за да се мине на дистанционно обучение? Мисля че е крайно време да се мине на дистанционно обучение. В противен случай здравната система ще бъде смазана и никой болен няма да може да получи лекарси грижи, включително и тези който не са в Ковид отделенията. Легла рабира се ще има, но не и лекари.

Глупако вземи се вози сутрин с градският транспорт за да осъзнаеш , че те гаменчета ръсят наред зараза ! Родителите им 6 месеца , че чудеха как да не слагат маски и сега техните потомци ги повтарят ! И вие продължавате да държите на присъственото обучение ! ОСТАВКА !

Когато всяко училище погребе поне по един учител и всяко семейство по един възрастен родител, баба или дядо ще разберем, че нещо става и ще питаме къде е тая държава?

Беше така през септевмри, когато ни убеждаваха, че няма вирус и училищата спазват драконовски мерки, вирус не може да прехвръкне. След естествения ход на нещата нова анкета би показала точно обратното съотношение. Хората чакаха решение на генерално ниво. Явно е, че няма да има. Започват масовите подавания на заявления за ДО. Да му мислят пак учителите, пак на гърба им ще е от всички посоки.

Вълчев! Вълчев! Не сме имали по загубен министър на образнованието! 19000 деца са изследвани, ти знаеш ли колко са в действителност!? Какво чакаш бе малоумник! Защо се инатиш! Пускайте големите деца в онклайн образование, докато все още има учители, че после и онлайн няма да може да ги пуснете! Как може да си такъв безхаберник!? Сляп ли си, глух ли си? Ако недай си боже да се случи нещо с дете, ти знаеш ли, че ще те линчуваме публично!? Как може да имем такъв бездарник за министър!

Точно така е! Точно така е! Имам две деца в училище и двете вече са си вкъщи! На малката ми дъщеря всичко учителки са по заместване, защо ли? Питам директора, той казва, Ковид в нашето училище няма! Няма друг път, просто никой не излседва децата! Изпуснахме нещата! Дано Вълчев бъде съден за това!

преди 15 септември имаше : - празни училища - здрави учители - здрави ученици на 15 септември трите фатора се събират на едно място и хоп... "появява се" /очаквано от всички/ коронкатаааа... в задачата се пита : каква е тази алхимична субстанция , която възниква на 15 семтември, при която свързването на 3 здрави субекта, води до тяхното "разболяване" ? това е логически необяснимо! п.п. често се титам - ако по цял свят започнат да дават репортажи , да казват и показват хората, които получават инфаркт, дали нямаше да се окажат повече на брой от "коронясаните" и дали нямаше да има същата психоза ? м ? ами ако вземат да показват всеки ден новорегистрираните раково болни с изпопадали от химиотерапия коси, дали нямаше да им ракова психоза под надслов: "ракът дебне от хладилника!" м? да продължавам ли ве, транснационални жгидо-масонски кукувици? нямааааа ... няма вече купуване "без пари" ! умря тая схема ! няма и вечен харчлък - всеки си има всичко и нищо не му трябва дефакто!

ЗАТВАРЯЙ УЧИЛИЩАТА НА МОМЕНТА-ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ! КОЙ ТИ КАЗА ,ЧЕ НЕ Е ЕФЕКТИВНО, ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ПРАКТИКА ОТ ГОДИНИ! АКО ИЗЧАКАЩ , ЩЕ ТЕ БУТНАТ В ПАНДЕЛАТА ПОСЛЕ,ОСЪЗНАВАШ ЛИ? НЯМА САМО БОРИСОВ ДА Е ЛОШИЯТ-И ТИ СИ НА ЗАПЛАТА И ОЩЕ НЕЩО.................

"учене" е само "присъствие" - проверено и доказано през пролетта ! никой нищо не "учи" , хеле пък да "внимава в час" - ще се бичат игрички и чатове - нон-стоп! ако знаеше по чатовете как класа псува даскалицата, тя щеше да се гръмне!

Нено Димов влезе заради Перник в затвора и този ще влезне заради неадекватното си поведение, да не говорим за гражданските искове към него, халал да му е.

не си прав. Децата са най-добрата стена срещу вируса. Колкото повече от тях го изкарат (99.99% безсимптомно или със слаби симптоми), толкова по-добре за цялото общество и най-вече за рисковите групи вбъдеще. Това е голям позитивен ефект, без големи жертви (с относително малък риск). В това отношение Вълчев е единственият разумен от целия кабинет. Не съм му фен (както и на другите мисирки), но тук подкрепям. Шансът ни е в това училищата да не спрат да обучават, децата да са грамотни, въпреки масово малограмотните си родители. И без това затъваме, ако изпраскат нулева година или фалшиво завършена година - ще се псуваме най-много след това, а това заразата няма да я спре.

Никой не ги брои/регистрира тези заболели.

Силните ученици се появиха още по силни наесен. Другите, които или си чоплят телефоните в час, или носовете или се въртят като въртогхлави си показаха техните си резултати и в едното и в другото обучнеие..

Има и друг вариант - поне за 6 седмици затворени дискотеки, барове, казина, магазини за дрехи, а ресторантите и кафетата само takeway. Ограничени събирания и гостувания по къщите. Училищата и детските градини работят, децата над 13 години с маски в час. Това избра Ирландия.

15% заболели могат да доведат до грипна ваканция при всеки стандартен сезонен грип. Ковида нито е сезонен грип, нито е стандартен. ПО-опасен е и по-силно заразен.

Да, но не им стиска на управляващите. Нали идват избори... трябва да се харесват на максимален брой избиратели.

Егати варианта. Да затвориш цялата икономика, само защото някакъв си бюрократ решил ,че дистанционното не е ефективно? Освен това през лятото нямаше такава заболеваемост - всичко беше отворено без училишата.

Затворете икономиката, болниците, държавата, смао обучението да е присъственмо. Да не вземе някой бюрократ да си признае, че е сбъркал!

Децата го карат така, така е, но те не живеят сами! Децата се движат по градския транспорт! Заразените растат защото благодарение на училищата заразата се разспространява дифузно, кое не е ясно?!

Ти на кого ги разправяш тия? Ти знаеш ли само по време на следването си какво сме видяли, дето не си и сънувал и не сме се уплашили. Не сме се уплашили нито от раково болни, нито от инфекциозно болни, нито от моргата. Дори сме известни с тази ни професионална деформация - че не се впечатляваме от такива неща. Но ние сме научени да мислим, да разсъждаваме и да предвиждаме и преценяваме нещата. Категорично смея да твърдя, че тази коронавирусна пандемия си оправдава отвсякъде респекта, с който разумните хора подхождат към нея.

Цялата икономика в Ирландия не е дискотеки, казина и барове. Всичко друго си работи при интелигентни мерки за сигурност. Болниците не са отложили плановите операции. У нас накрая всичко ще затвори при огромна цена и за деца, и за всички.

ГЛУПАКО НЕ МАНИПУЛИРАЙ. "ПО-опасен е и по-силно заразен." Ковида е ПО-МАЛКО опасен и ПО-МАЛКО ЗАРАЗЕН. Ковид 30 хил. заразени и 1000 починали, Сезонен грип 600 хил.заразени и 1500 починали. НЕ МАНИПУЛИРАЙ БОКЛУК.

!!!

Защо обучението да минава онлайн, а не продажбите на дрехи и на храна от ресторанта?

Защо правят сравнение между заболеваемост от грип и ковид в училищата и вадят сходни проценти? 15% болни от ковид ученици означава катастрофа и блокиране на цялата здравна система! Това е малоумно и не показва гъвкавост в мисленето, както се опитва да демонстрира министърът. Няма голяма полза за София едни училища да работят, други не, според както дойде - защото на практика това означава заповедта му. Нали целта е да се намалят контактите. Гимназияита и дори прогимназията няма да пострадат от един месец ДО. Но явно трябва да се влоши някой министър, за да се смени "политическото решение". Щото явно министърът говори "по поръчка", а не слуша лекари, епидимиолози и т.н.