Коментари - Светът губи битката срещу диабета. На всеки 6 секунди умира диабетик | Днес.dir.bg

Светът губи битката срещу диабета. На всеки 6 секунди умира диабетик

Светът губи битката срещу диабета, след като броят на болните е достигнал рекордните 382 милиона души тази година. Смъртните случаи от заболяването са 5,1 милиона годишно или един на всеки 6 секунди. В България от диабет страдат 570 000 души.

Обратно в новината

Коментари - Светът губи битката срещу диабета. На всеки 6 секунди умира диабетик | Днес.dir.bg

Коментари

Отнася се за диабет тип 2: ------------------------------------ Говоря от собствен опит и се надявам да успея да помогна и на Вас, страдащите от диабет тип 2. 1. Повишете физическата си активност. 2. Канела и хром повишават чувствителноста към инсулин 3. Витамин Д през зимата Работя по цял ден седнал пред монитора.. програмист съм. Водя заседнал начин на живот. Сутрин на гладно изследванията ми бяха около 7.5. След като започнах 2 пъти в седмицата да ходя на фитнес, прием на канела-хром таблетки и витамин Д изследванията ми се подобриха и захарта на гладно е вече около 6.4

До "откриването" на инсулина диабетиците в човешката популация са били 4-5 %, като този процент се е подържал нисък от смъртността на майките , които са били с диабет и по-голямата част от децата им , защото болестта се предава по наследство със женския хромозом. Причината за смъртта при диабета е трудното съсирване на кръвта , което води до смърт дори при малки рани и кръвоизливите от тях. Най-вече пък при раждане. Нормално е било като умре майката да умре и новороденото. С "откриването" на инсулина се дава възможност на диабетно болните да създават поколение , което естествено е диабетично. Поради това се смята , че към 2050-2060 г. около 90 % от населението на Земята ще се роди с диабет и ще бъде инсулино зависимо . Спасение няма ! Освен ако не оставим да умрат диабетиците , но кой ще позволи това да стане с неговите близки ?

"Причината за смъртта при диабета е трудното съсирване на кръвта ,...". А бе да не си 5 годишен??? В тая скапана държава малоумниците като теб са към 90%. Аз предлагам тях да ги усмъртиме, и всичко ще потръгне. Най-лошото е че като си олигофрен си вярваш че знаеш разни работи!!!

Ще губите щото сте прости да се борите срещу последиците от проблема вместо да се борите срещу премахване на самия него - пълна забрана употребата на консерванти, оцветители, посладители, подсилватели на вкуса, изкуствени добавки и заместители в храните, глутен и лецитин в брашното, забрана на продукти като жилибони, кока кола и подобни газирани напитки, макдоналдс, бургеркинг и сие, генно модифицирани продукти т.н. и т.н. Няма проблеми ако няма причини които да го водят до тях. Като си нямате друга работа продължавайте да се борите срещу диабета без да премахнете причинителите му ... Всичко може да е много просто ако човечеството поиска да е такова. Всищност, в крайна сметка трябва да работят химическата и фармацефтичната машина за пари де.

Основната причина за диабета не е захарта,а стресът.

Продължавай да си вярваш и да се тъпчеш с боклуци...

Както добре знаем - всичко на този свят се случва заради парите. Ако проследиш паричния поток всички истини излизат наяве. Винаги. За всичко. Та в този ред на мисли, "битката с диабета" от фармацевтична гледна точка е бизнес за стотици милиарди годишно. Причинителите на диабета са индустрии с оборот от стотици милиарди годишно. Кой ще иска да си унищожи бизнеса заради здравето на някакъв си тъпак там, дето няма ум за 2 ст., че сам да се погрижи за здравето си? И без това хората се размножават експоненциално - човешкият живот е много по-евтин от кутийка Кола.

Ако мислим като теб, значи това което си написал е заради пари?! И кой ти плати?

абсолутно верно! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо не се казва как стреса превръща здрави хора в диабетно болни.Това е бичът на нашето време.

Ти какво искаш? Да забранят стреса със закон ли? От тебе си зависи какви са ти приоритетите в живота и на какъв стрес се подлагаш. Някой да ти е забранил да отидеш да живееш нейде из Родопите и по цял ден да се препичаш на слънце с тревичка в устата?

Типични глупашки разсъждения!

Лошото е, че така стоят нещата не само с диабета, а и с другите хронични болести. Никоя от фармацефтичните компании в днешно време няма изгода да измислят лекарства които лекуват. За това създават лекарства, които поддържат едно що годе приемливо състояние. Без да броим станичните ефекти. Защо не се измислят нови антибиотици, при положение че по-старите губят постепенно ефективност? Май станахме много маймуна на клона, та освен че не измислят ефективни лечения, по скоро мислят как да ни морят.

прочети първо за антибиотиците повечко и по-специализирана литература, а не форумите на днес.бг и дир.бг и тогава пиши...

Пак плюйте комунизмът дето имало само 5 вида салам. 5 шоколада и нямало Чипсове, и всякави преработени храни. Да не говорим за стреса Пишете колкото искате минуси обаче по времето на лошият комунизъм храната не беше отрова имаше БДС който се спазваше и хората бяха по здрави.

То и в Северна Корея ги лекуват с лечебен глад. И Сталин в ГУЛАГА - масово терапия лечебен глад. Да не говорим за Украйна - 20-те години.

Що изместваш темата!Човекът ти говори за България,не за Корея и Куба!

Само едно не мога да разбера - как при толкова много компетентни хота, сме стигнали до тази висока заболяваемост и смъртност от диабет???? От всички тези драскачи - има ли поне един болен??? Да се дава акъл е много лесно, но когато човек се разболеее - мислите са други. По принцип, ние българите сме многознайковци, а се питам защо ли сме на това дередже аааа????

Много си тъп затова си на това дередже.

Да не говорим, че затлъстелите консуматори, заради това, че не се движат сами а основно с превозни средства, предизвикват повече вреда върху планетата. Така че естественият подбор да си върши работата..

Истината е че българина яде много сладко. Гледам в магазина до нас колко много се купуват тарелки със всякакви сладки. По два пъти седмично се зарежда и рафтовете се опразват. Кой го изяжда това - ние. Нямаме си култура на хранене, отделно сме бедни, отделно че се произвеждат и продават изключителни боклуци и вредни храни.

Баце, за СВЕТА става въпрос бе, остави българинът да си почине.

Ти яж трева, за да живееш вечно - тя сигурно е полезна ! Не е виновна захарта - виновни са стреса, ГМО-тата и най-вече скупчването на милиони хора на едно място с гадната глобализация - това убива !

Част от коментарите са доста наивни. Диабетът не се причинява от преяждане с въглехидрати и захари. Той е общо взето наследствен. Може да отключи на всякаква възраст и при всякакво телосложение след силен и продължителен стрес, в какъвто постоянно пребивават повечето българи. Половината от диабетиците са прекалено слаби, другите са пълни, защото често страдат от хипогликемии и трябва по някакъв начин да си вдигнат захарта. Случаите се увеличават не заради преяждане и обеждвижване, а заради лобизма на световните правителства. Все по-често се използват ГМО-та, подсладители, консерванти. Яде се месо, пълно с хормони. Именно тези вещества нарушават метаболизма на и без това предразположените към диабет хора. А после следва инсулиновата мафия, но засега няма друго животоподдържащо средство.

Освен генно предразположените, стреса породен от борбата за ежедневно оцеляване,недохранването, храненето с еднообразни продукти или нередовното хранене, отключва защитните инстинкти на организма и трупа в ненужни депа.

Въй, въй, въй. Едно време е било лесно - отиваш на лов, я хванеш нещо я не, може мечката да те изяде в гората. А сега ГОЛЯМ СТРЕС - трябва да отидеш в супера да си вземеш.

ми просто до преди 100-200 години хората не са имали достап до големи количества чиста, концетрирана захар, до каквато има всеки един днес, като минат 1000 години сте еволвнем както сме еволвнали да произвеждаме ензим да разгражда лактозата преди 20к или преди 100к години фруктозата п.с. може да ни трябват малко повече от 1000 години =P

Боледували ли са хората от диабет, преди умните тикви да открият, че има такава болест? Според мен да. Боледували са, умирали са, но не са знаели от какво умират.

ето какво дойде преди малко преродени поразени от диабет и левкемии твърдят че са виновни нарочно задължително под страх от жесток рекет за родителите поставени ваксини

С традиционната медицина ще бъде загубена битката, разбира се! А де не говорим какво ядем и пием. Стреса е едно на ръка.

Всяка вечер на протест по час и половина и няма да развиете диабет.

Започвам, ако върнете Бойко на власт!

Че той и сега е на власт - той винаги побеждава, винаги управлява - вечно во веки веков ще е така, защото само той и единствено той е бъдещето за България ! Без него мрак обгръща света и близката част на Галактиката ! Даже не проумявам, защо допускаш, че бойко може да не управлява - само той и никой друг, завинаги, така е демократично !

Да, по човешки казано диабетът е нелечима болест, а лечението е поддържащо със заместителна терапия. Медицината не знае причината на тази болест. И жалко, защото причината е духовна, диабетът се причинява от демон на диабет, а демонът е поради греха. За невярващите хора това е глупост, но за вярващите е истина, защото свидетелствата на съвършено излекуваните от диабет хора по света са десетки. Същото се отнася и за рака, за епилепсията и за всички лечими и нелечими болести. Ако тук някой болен чете това или ако имате ваши познати, близки и роднини, приятели кажете им да знаят, че могат да бъдат напълно излекувани, безплатно и бързо -повярвайте и Бог ще ви излекува. А преди да се присмеете поради невежеството си, потърсете в интернет информация и ще разберете каква е истината, ако желаете разбира се.

знаеш ли колко бебета и малки деца развиват диабет? И те ли са грешници ?

Всеки един грях, който вършиш, човече, дава проклятие до 4 поколение след тебе! Това е духовен закон! Много добре се замисли, ако искаш. Дали вярваш или не вярваш, това е истината. Чети, за да знаеш и вярвай. Има лични грехове, има и онаследени.

сте Вие, да обяснявате на хората да чакат на бог...Всички вярващи по Вашите думи трябва да пращят от здраве и да живеят по 1000 години...Просто нямам думи особено когато става въпрос за диабет...А за първи тип бог ли ще синтезира инсулина след като човека вече няма жлеза която да го направи ? Какво ще стане ако някое дете /първи тип основно тогава започва/ прочете Вашият пост и не си сложи инсулина за определено време разчитайки на бог знаете ли ? Въобще такива "мисионери" като Вас са за пребиване с камъни на площада направо...

Да, по човешки е невъзможно, но за Бог всичко е възможно, защото Бог не е в естествения свят, а в свръхестествения. Бог е сътворил човека, Бог дава и нови органи. Има стотици факти!!! Медицината ги нарича чудеса. Лекарите не могат да ги обяснят! Намерете, четете и знайте. Всеки, всеки може да бъде излекуван напълно! Но се иска вяра, покаяние, молитва. Колкото до болните в църквите, да има ги, но който потърси Бога от сърце оздравява. Отидете и вижте какви чудеса стават в истинските църкви, където е Божието присъствие. И не само в България, а навсякъде по света. Да, трудно е за човек с естествено мислене да разбере това, но това е истината - Бог е жив и лекува и днес. За Бог няма значение дали ще излекува диабет 1-ви или 2-ри тип, дали ще излекува рак, множествена склероза, епилепсия, квадриплегия, страбизъм или болестта на Литл, за Него всичко е възможно. И всичко Той върши за Своя прослава! Който не вярва нищо не получава, страда и си умира преждевременно понякога. Докато може да има благословен живот.

Не може да се лекува диабета, защото производителите на храни ни разболяват. Това не са сами изкуствените подсладители, но и в колбасите и навсякъде във всички останали полуготови и консервирани продукти има Е-... та, болшинството от които са вредни и канцерогенни. Месото, и пилешкото,което купуваме също е бъкано с хормони и антибиотици. Печалбарството на хранителната промишлност ни разболяват, измислят нови неща с хубави и привличащи опаковки и всичко това е за сметка на здравето на хората. Това е причината не само за диабет, но и за поголовното затлъстяване на нациятя ни....

Ето, че стигнахме до истината - фермичка на село ;-) Само трябва да си кандардисаме пенсионерите от наште родовете да идат там и да ни пращат провизии, а не да се контра-протестират за глупости пред президенството ;) а за правителсвото - ОСТАВКА :)

Далеч си от истината! Здрави закончета и оръжие трябва. На село пенсионерите нищо не отглеждат защото мургавите го вземат. Първо трябва сигурност пък другото само ще се намести!

Не знам за фермичките на село, но в едно село в Монтанско, за което имам наблюдения, половината са диабетно болни от диабет тип ІІ. И всички са дебели, особено мъжетевсички набиват много тлъсти меса и пият безумни количества газирани безалкохолни напитки и бира. Отдселно наблягат на виното от бъчвите. Аз също съм с диабет-тип ІІ, затова като ги гледам просто изумявам. Така че всичко е в начина на хранене и в тоталния стрес, на който сме подложени. Да не загубим работата си, да не останем без покрив, страхът че ще дойде ден, в който няма да има какво да сложим в устата си и т.н.. И оттук ядем като за световно. И идва диабетът.

Ще прозвуча грубо, но нека тея с диабета моля, да се погрижат за двигателния и хранителния си режим преди да минат на лекарства! Много е лесно да се боцкаш с инсулин, да се оплакваш от здравната каса и да продължаваш да си трупаш кила пред телевизора.

Това е много грубо и невЯрно! Диабета засяга не само затлъстелите и обездвижените. Поинтересувайте се преди да пишете глупости.

Тип 1 си бил болест , а тип 2 от преяждане... - моля пояснете?

хранителния режим, не означава задължително наднормено тегло.Хората, които се хранят предимно с прясна и богата на фибри храна, много по-малко повишават захарта в кръвта си.Така, че човека е прав.

Ще прозвуча малко грубо, но вярно. Абе що не си е*еш майката. Я да спре панкреаса (няма да казвам лангерхансовите острови) ти да произвежда инсулин пък ти спортувай после - малоумник. Може ли да коментирате нещо за което си нямате грам представа ве майка му стара - българска.

Епа ти, плюскай, плюскай, па чак като ти спре панкреаса, тогава почни да спортуваш.

"...Епидемията се разпространява..." - неграмотна история. Думичката "епидемия" се ползва само по повод заразни заболявания. Диабет не е заразен в никоя от формите му. А иначе по темата, извода е прост - повече движение и по-разнообразна храна ... но това всички сте го чували ... но много малко му обръщат внимание. Между другото търсете продукти с най-обикновена истинска захар в тях, вредите от изкуствените подсладители са невъобразими.

Епа от една страня е ясно 90% стоят за бюро и лапат Mc Donalds (или други подобни боклуци) това е едната страна на нещата, тя е особено важно но само за тия които са я разбрали! Другата страна е, че ако излекуваш веднъж за винаги някой от каква да е болест, то какъв ти е кярът от тая работа! И това не е така само при диабета! Важното тука, в тоя свят в които живее сега, е единствено и само печалбата, така, че колкото повече се разболявате, то толкова повече ви съветвам да си купувате акции във фармацевтични компании и прочие от тоя сорт, те заедно с тия дето геномодифицират ще са следващите господари на света!

От диабет няма лечение в смисъла на думата като при хрема или грип. Можеш да го оприличиш на крайна преумората на организма, преминала предел, след който вече не може да изпълнява някои от функциите си.

"В България от диабет страдат 570 000 души, от тях 280 000 души са диагностицирани, а 150 000 все още не са" Браво! А останалите 140 000 какви са? Може би марсианци?

а как знаят че са още 140000 са болни като не са диагнистицирани?

Това е въпрос на статистическа оценка. По мое мнение, недиагностицираните незнаещи, че са болни, са значително повече. Така, че действителният общ брой е далеч над 520000.

Здраво къркане му е майката. Тия захари лесно не се разграждат. Както се казва в една реклама " Швепса освежава, швепса ободрява, пийте само гроздова".

всяка новина има винаги лоша и добра страна...добре е за акционерите на ново нордиск и елилили :))

Диабет тип 2 не е болест а претоварване на организма с огромни количества захар и въглехидрати. Като имаме алчна и лъжеща хранително-вкусова индустрия и наивни потребители, така ще става...

Това е абсолютно вярно-захар се влага във всичко - в киселите краставички, във всички буркани с туршии, в доматеното пюре, в лютенизците. Изобщо навсякъде, където даже не подозирате.

Има едни книги на д-р Батмангелидж (иранец, работил в САЩ) за необходимостта да се пие вода по 30 мл на кг живо тегло всеки ден - именно вода, а не подсладени безалкохолни, чай, кафе и пр. Там подробно са обяснени и действията на разните химии, най-лош от които е аспартамът, който непосредствено предизвиква диабет, тъй като разстройва изработването и регулацията на инсулина в организма. Преведени са и у нас, но издателката не ги продава никъде, трудно се намират. Има хора, включително българи, които са се спасили от диабет 2 тип само чрез увеличено пиене на вода и много движение. В книгите са разказани подобни случаи - в приложенията.

Пожелавам всеки да прочете книгата на иранеца и да се замисли.Голяма истина е.

Голяма ви е заблудата с това наливане на вода ! А сега се насерете да ми цъкате - чета.Останете си с заблудата!Истината е проста , яж 3 пъти по-малко от това което смяташ ,че е необходимо и се минавай на ден поне по три километра пеш.И забравете за сладкориите след 50 - тата годинка!

Многото вода и движение просто засилват обмена на вещества в организма и така му помагат да изразходва огромнит количества въглехидрати и захара, които ядът хората. Пак си е замазване на проблема а не лечение. Лечението е просто да се спре с лакомията май....

Има още едан книга, която ще ви отвори очите за много неща и тя е на българина д-р Атанас Гълъбов- "Световната конспирация срещу здравето".

Така е защото повечето хора мислят само за стомаха си и по цял ден седят на едно бюро. Диабета е болост на затлъстяването преди всичко. Движение трябва и пост. А не само да муаш мръвки.

ти какво" муаш"в този глад -хляб и консерванти- какво можем да очакваме, това е модерна болест, която се влияе наи- вече от лошата храна, която ядем и никаква вода не може да ни спаси, защото и тя не годна за пиене

Лекарите продължават с глупавите си съвети.Съвсем доскоро ме съветваха да ям месо и зеленчуци .Захарта ми беше все висока.Загубих част от крака при диабетна гангрена. Някак за определен период от време престана да ми се яде месо.Захарта ми се нормализира.Видях ,че спасението е в силното ограничаване на месото.Без да съм вегетарианец ограничих месото до 100-200 гр.седмично ,даже и по рядко .Захарта ми е в стойности до 5.5 даже рядко надхвърля 5.

Кой те съветва да ядеш месо бе? Някой не те ли съветва да пушиш?

Виждам в репликата злобен подтекст .Ако си в болница виж каква е диабетичната диета : -ориз-не -картофи -Не -сладко -не -Хляб-една филийка -тестено-никакво Месо-на закуска ,обяд и вечеря ,разбира се ако болницата може да си го позволи

как няма като ни тъпчат с боклуци - това е целта да се унищожи човечеството като че ли са богове и те трябва да кажат колко народ ще живее на земята

Тебе па, кой те тъпче насила?

Кой те тъпчи, бе човек? Аз лично сам избирам какво да ям.

човека явно някои го тъпче... еи, навсякаде конспирации...

"затлъстяването и недостатъчната физическа активност" -------------- Ето го и отговора на въпроса защо! Не може да наблягаш на хамбургери, дюнери и подобни, да пиеш по 10 литра кока-кола на седмица и да очакваш да бъдеш здрав! А и от малки възпитават децата, че безалкохолните напитки могат да заместят водата. И вместо продове и зеленчуци ги тъпчат с снаксове, чипс и бисквити.

Заглавието е стряскащо!!!Точно за диабетно болни хора!! И все пак след време, може да се открие нещо.....да се надяваме!

Вместо да ревете,обърнете се към господин Уорън Бъфет и го накарайте да не пъха аспартам и подобни подсладители, а да използват захар и да намалят сами срока на годност на продуктите си. Подсладителите влошават положението на диабетиците.

и не само на тях

Имаше някаква приказка за световната инсулинова мафия, дето прави толеми пари от диабета и възпира разпространението на радикални методи за лечение на диабета.....

Абе то теории на конспирацията колкото искаш. Ако не е световната инсулинова мафия, ще е Сорос. Ако не е Сорос, ще са руснаците. Ако не са руснаците, ще са американците.... Истината е една - ядеме боклуци тъпкани с други боклуци, които се произвеждат с химикали каквито не можеш да си представиш. Като добавиш и това, че не се движим достатъчно и те нещата си идват на мястото.

Че кой те кара да се тъпчеш с боклуци и да не се движиш. Отивай на село и си произвеждай сам храна както нашите баби и дядовци, иначе с толкова голямо население на планетата ще ядем все повече боклуци.

"Абе то теории на конспирацията колкото искаш" Тук по-скоро става дума за големи пари: 100 милиона диабетици 1 тип по 20 единици инсулин всеки ден по 365 дни в годината = много много пари... Да не са луди тия от инсулиновата мафия да си развалят бизнеса.....

Ами, че тъкмо това е коспирацията. Намаляване на населението и правенето на все по-големи пари. Глобалното затопляне се оказа глобално захлаждане (измамата целеше да се въведе дънк в/у въглеводородните емисии). Озоновата дупка се закри от само себе си, но някои хора направиха от нея пари. Защо никой диетолог или лекар не ви припоръчва да ядете чесън - колкото можете. Ако ви драни стомаха или ви люти, има начин това да се избегне?! та чесънът е универсално лекарство - па гони и злите духове. Има начини - прости за премахване на миризмата, след като сте яли чесън. Но никой не ги афишира. Замислете се в/у тези факти и може би ще започнете да проумявате причината за умишлено насажданата "културна" тенденция, че чесънът е храна за селяни и простаци?!

Това не са само приказки - а жалката истина. Горко ни на нас дето имаме болни деца. Тези хора са толкова безкрупулни, че и децата не ги спират. И се чудя - те нямат ли деца и здрави ли са....

така е, дябетната мафия е огромна и по-лоша от всички останали взети заедно

Сигурно е така но вие сте малоумници.Затова не ви интересува какво причинява такова заглавие на заболелите.Идиоти сте.

Да им кажем, че няма страшно и да продължават по същия начин ли?

Хората се увеличават с милиард на 10 години. Това губене ли е? Все трябва да мрат от нещо.

тия с панирани мозъци. Щото ще ускорят края.

Ти или си душевно болен или си малоумен.

Що? В кое не съм прав? И на мен ми се живее 1000 години ама светът е тесен. Пренаселването е факт. Малоумният си ти ако не го виждаш.

Схемата е ясна! Ако сте с диабет тип-1 инсулин до дупка. Ако сте с диабет тип-2 лекарства до допка. Когато дадения тип лекарство спре да ,,сваля" захарта ви, изписват по-силни и така докато минете на инсулин! Никой от фармацевтичната мафия няма нужда да се открива каквото и да е лечение на диабета, защото от него се печелят милиарди. По отношение на храненето сте прави и за спортуването също , но изпускате и фактора стрес!!

Коментари - Светът губи битката срещу диабета. На всеки 6 секунди умира диабетик | Днес.dir.bg

Светът губи битката срещу диабета. На всеки 6 секунди умира диабетик

Светът губи битката срещу диабета, след като броят на болните е достигнал рекордните 382 милиона души тази година. Смъртните случаи от заболяването са 5,1 милиона годишно или един на всеки 6 секунди. В България от диабет страдат 570 000 души.

Обратно в новината

Коментари - Светът губи битката срещу диабета. На всеки 6 секунди умира диабетик | Днес.dir.bg

Коментари

Отнася се за диабет тип 2: ------------------------------------ Говоря от собствен опит и се надявам да успея да помогна и на Вас, страдащите от диабет тип 2. 1. Повишете физическата си активност. 2. Канела и хром повишават чувствителноста към инсулин 3. Витамин Д през зимата Работя по цял ден седнал пред монитора.. програмист съм. Водя заседнал начин на живот. Сутрин на гладно изследванията ми бяха около 7.5. След като започнах 2 пъти в седмицата да ходя на фитнес, прием на канела-хром таблетки и витамин Д изследванията ми се подобриха и захарта на гладно е вече около 6.4

До "откриването" на инсулина диабетиците в човешката популация са били 4-5 %, като този процент се е подържал нисък от смъртността на майките , които са били с диабет и по-голямата част от децата им , защото болестта се предава по наследство със женския хромозом. Причината за смъртта при диабета е трудното съсирване на кръвта , което води до смърт дори при малки рани и кръвоизливите от тях. Най-вече пък при раждане. Нормално е било като умре майката да умре и новороденото. С "откриването" на инсулина се дава възможност на диабетно болните да създават поколение , което естествено е диабетично. Поради това се смята , че към 2050-2060 г. около 90 % от населението на Земята ще се роди с диабет и ще бъде инсулино зависимо . Спасение няма ! Освен ако не оставим да умрат диабетиците , но кой ще позволи това да стане с неговите близки ?

"Причината за смъртта при диабета е трудното съсирване на кръвта ,...". А бе да не си 5 годишен??? В тая скапана държава малоумниците като теб са към 90%. Аз предлагам тях да ги усмъртиме, и всичко ще потръгне. Най-лошото е че като си олигофрен си вярваш че знаеш разни работи!!!

Ще губите щото сте прости да се борите срещу последиците от проблема вместо да се борите срещу премахване на самия него - пълна забрана употребата на консерванти, оцветители, посладители, подсилватели на вкуса, изкуствени добавки и заместители в храните, глутен и лецитин в брашното, забрана на продукти като жилибони, кока кола и подобни газирани напитки, макдоналдс, бургеркинг и сие, генно модифицирани продукти т.н. и т.н. Няма проблеми ако няма причини които да го водят до тях. Като си нямате друга работа продължавайте да се борите срещу диабета без да премахнете причинителите му ... Всичко може да е много просто ако човечеството поиска да е такова. Всищност, в крайна сметка трябва да работят химическата и фармацефтичната машина за пари де.

Основната причина за диабета не е захарта,а стресът.

Продължавай да си вярваш и да се тъпчеш с боклуци...

Както добре знаем - всичко на този свят се случва заради парите. Ако проследиш паричния поток всички истини излизат наяве. Винаги. За всичко. Та в този ред на мисли, "битката с диабета" от фармацевтична гледна точка е бизнес за стотици милиарди годишно. Причинителите на диабета са индустрии с оборот от стотици милиарди годишно. Кой ще иска да си унищожи бизнеса заради здравето на някакъв си тъпак там, дето няма ум за 2 ст., че сам да се погрижи за здравето си? И без това хората се размножават експоненциално - човешкият живот е много по-евтин от кутийка Кола.

Ако мислим като теб, значи това което си написал е заради пари?! И кой ти плати?

абсолутно верно! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо не се казва как стреса превръща здрави хора в диабетно болни.Това е бичът на нашето време.

Ти какво искаш? Да забранят стреса със закон ли? От тебе си зависи какви са ти приоритетите в живота и на какъв стрес се подлагаш. Някой да ти е забранил да отидеш да живееш нейде из Родопите и по цял ден да се препичаш на слънце с тревичка в устата?

Типични глупашки разсъждения!

Лошото е, че така стоят нещата не само с диабета, а и с другите хронични болести. Никоя от фармацефтичните компании в днешно време няма изгода да измислят лекарства които лекуват. За това създават лекарства, които поддържат едно що годе приемливо състояние. Без да броим станичните ефекти. Защо не се измислят нови антибиотици, при положение че по-старите губят постепенно ефективност? Май станахме много маймуна на клона, та освен че не измислят ефективни лечения, по скоро мислят как да ни морят.

прочети първо за антибиотиците повечко и по-специализирана литература, а не форумите на днес.бг и дир.бг и тогава пиши...

Пак плюйте комунизмът дето имало само 5 вида салам. 5 шоколада и нямало Чипсове, и всякави преработени храни. Да не говорим за стреса Пишете колкото искате минуси обаче по времето на лошият комунизъм храната не беше отрова имаше БДС който се спазваше и хората бяха по здрави.

То и в Северна Корея ги лекуват с лечебен глад. И Сталин в ГУЛАГА - масово терапия лечебен глад. Да не говорим за Украйна - 20-те години.

Що изместваш темата!Човекът ти говори за България,не за Корея и Куба!

Само едно не мога да разбера - как при толкова много компетентни хота, сме стигнали до тази висока заболяваемост и смъртност от диабет???? От всички тези драскачи - има ли поне един болен??? Да се дава акъл е много лесно, но когато човек се разболеее - мислите са други. По принцип, ние българите сме многознайковци, а се питам защо ли сме на това дередже аааа????

Много си тъп затова си на това дередже.

Да не говорим, че затлъстелите консуматори, заради това, че не се движат сами а основно с превозни средства, предизвикват повече вреда върху планетата. Така че естественият подбор да си върши работата..

Истината е че българина яде много сладко. Гледам в магазина до нас колко много се купуват тарелки със всякакви сладки. По два пъти седмично се зарежда и рафтовете се опразват. Кой го изяжда това - ние. Нямаме си култура на хранене, отделно сме бедни, отделно че се произвеждат и продават изключителни боклуци и вредни храни.

Баце, за СВЕТА става въпрос бе, остави българинът да си почине.

Ти яж трева, за да живееш вечно - тя сигурно е полезна ! Не е виновна захарта - виновни са стреса, ГМО-тата и най-вече скупчването на милиони хора на едно място с гадната глобализация - това убива !

Част от коментарите са доста наивни. Диабетът не се причинява от преяждане с въглехидрати и захари. Той е общо взето наследствен. Може да отключи на всякаква възраст и при всякакво телосложение след силен и продължителен стрес, в какъвто постоянно пребивават повечето българи. Половината от диабетиците са прекалено слаби, другите са пълни, защото често страдат от хипогликемии и трябва по някакъв начин да си вдигнат захарта. Случаите се увеличават не заради преяждане и обеждвижване, а заради лобизма на световните правителства. Все по-често се използват ГМО-та, подсладители, консерванти. Яде се месо, пълно с хормони. Именно тези вещества нарушават метаболизма на и без това предразположените към диабет хора. А после следва инсулиновата мафия, но засега няма друго животоподдържащо средство.

Освен генно предразположените, стреса породен от борбата за ежедневно оцеляване,недохранването, храненето с еднообразни продукти или нередовното хранене, отключва защитните инстинкти на организма и трупа в ненужни депа.

Въй, въй, въй. Едно време е било лесно - отиваш на лов, я хванеш нещо я не, може мечката да те изяде в гората. А сега ГОЛЯМ СТРЕС - трябва да отидеш в супера да си вземеш.

ми просто до преди 100-200 години хората не са имали достап до големи количества чиста, концетрирана захар, до каквато има всеки един днес, като минат 1000 години сте еволвнем както сме еволвнали да произвеждаме ензим да разгражда лактозата преди 20к или преди 100к години фруктозата п.с. може да ни трябват малко повече от 1000 години =P

Боледували ли са хората от диабет, преди умните тикви да открият, че има такава болест? Според мен да. Боледували са, умирали са, но не са знаели от какво умират.

ето какво дойде преди малко преродени поразени от диабет и левкемии твърдят че са виновни нарочно задължително под страх от жесток рекет за родителите поставени ваксини

С традиционната медицина ще бъде загубена битката, разбира се! А де не говорим какво ядем и пием. Стреса е едно на ръка.

Всяка вечер на протест по час и половина и няма да развиете диабет.

Започвам, ако върнете Бойко на власт!

Че той и сега е на власт - той винаги побеждава, винаги управлява - вечно во веки веков ще е така, защото само той и единствено той е бъдещето за България ! Без него мрак обгръща света и близката част на Галактиката ! Даже не проумявам, защо допускаш, че бойко може да не управлява - само той и никой друг, завинаги, така е демократично !

Да, по човешки казано диабетът е нелечима болест, а лечението е поддържащо със заместителна терапия. Медицината не знае причината на тази болест. И жалко, защото причината е духовна, диабетът се причинява от демон на диабет, а демонът е поради греха. За невярващите хора това е глупост, но за вярващите е истина, защото свидетелствата на съвършено излекуваните от диабет хора по света са десетки. Същото се отнася и за рака, за епилепсията и за всички лечими и нелечими болести. Ако тук някой болен чете това или ако имате ваши познати, близки и роднини, приятели кажете им да знаят, че могат да бъдат напълно излекувани, безплатно и бързо -повярвайте и Бог ще ви излекува. А преди да се присмеете поради невежеството си, потърсете в интернет информация и ще разберете каква е истината, ако желаете разбира се.

знаеш ли колко бебета и малки деца развиват диабет? И те ли са грешници ?

Всеки един грях, който вършиш, човече, дава проклятие до 4 поколение след тебе! Това е духовен закон! Много добре се замисли, ако искаш. Дали вярваш или не вярваш, това е истината. Чети, за да знаеш и вярвай. Има лични грехове, има и онаследени.

сте Вие, да обяснявате на хората да чакат на бог...Всички вярващи по Вашите думи трябва да пращят от здраве и да живеят по 1000 години...Просто нямам думи особено когато става въпрос за диабет...А за първи тип бог ли ще синтезира инсулина след като човека вече няма жлеза която да го направи ? Какво ще стане ако някое дете /първи тип основно тогава започва/ прочете Вашият пост и не си сложи инсулина за определено време разчитайки на бог знаете ли ? Въобще такива "мисионери" като Вас са за пребиване с камъни на площада направо...

Да, по човешки е невъзможно, но за Бог всичко е възможно, защото Бог не е в естествения свят, а в свръхестествения. Бог е сътворил човека, Бог дава и нови органи. Има стотици факти!!! Медицината ги нарича чудеса. Лекарите не могат да ги обяснят! Намерете, четете и знайте. Всеки, всеки може да бъде излекуван напълно! Но се иска вяра, покаяние, молитва. Колкото до болните в църквите, да има ги, но който потърси Бога от сърце оздравява. Отидете и вижте какви чудеса стават в истинските църкви, където е Божието присъствие. И не само в България, а навсякъде по света. Да, трудно е за човек с естествено мислене да разбере това, но това е истината - Бог е жив и лекува и днес. За Бог няма значение дали ще излекува диабет 1-ви или 2-ри тип, дали ще излекува рак, множествена склероза, епилепсия, квадриплегия, страбизъм или болестта на Литл, за Него всичко е възможно. И всичко Той върши за Своя прослава! Който не вярва нищо не получава, страда и си умира преждевременно понякога. Докато може да има благословен живот.

Не може да се лекува диабета, защото производителите на храни ни разболяват. Това не са сами изкуствените подсладители, но и в колбасите и навсякъде във всички останали полуготови и консервирани продукти има Е-... та, болшинството от които са вредни и канцерогенни. Месото, и пилешкото,което купуваме също е бъкано с хормони и антибиотици. Печалбарството на хранителната промишлност ни разболяват, измислят нови неща с хубави и привличащи опаковки и всичко това е за сметка на здравето на хората. Това е причината не само за диабет, но и за поголовното затлъстяване на нациятя ни....

Ето, че стигнахме до истината - фермичка на село ;-) Само трябва да си кандардисаме пенсионерите от наште родовете да идат там и да ни пращат провизии, а не да се контра-протестират за глупости пред президенството ;) а за правителсвото - ОСТАВКА :)

Далеч си от истината! Здрави закончета и оръжие трябва. На село пенсионерите нищо не отглеждат защото мургавите го вземат. Първо трябва сигурност пък другото само ще се намести!

Не знам за фермичките на село, но в едно село в Монтанско, за което имам наблюдения, половината са диабетно болни от диабет тип ІІ. И всички са дебели, особено мъжетевсички набиват много тлъсти меса и пият безумни количества газирани безалкохолни напитки и бира. Отдселно наблягат на виното от бъчвите. Аз също съм с диабет-тип ІІ, затова като ги гледам просто изумявам. Така че всичко е в начина на хранене и в тоталния стрес, на който сме подложени. Да не загубим работата си, да не останем без покрив, страхът че ще дойде ден, в който няма да има какво да сложим в устата си и т.н.. И оттук ядем като за световно. И идва диабетът.

Ще прозвуча грубо, но нека тея с диабета моля, да се погрижат за двигателния и хранителния си режим преди да минат на лекарства! Много е лесно да се боцкаш с инсулин, да се оплакваш от здравната каса и да продължаваш да си трупаш кила пред телевизора.

Това е много грубо и невЯрно! Диабета засяга не само затлъстелите и обездвижените. Поинтересувайте се преди да пишете глупости.

Тип 1 си бил болест , а тип 2 от преяждане... - моля пояснете?

хранителния режим, не означава задължително наднормено тегло.Хората, които се хранят предимно с прясна и богата на фибри храна, много по-малко повишават захарта в кръвта си.Така, че човека е прав.

Ще прозвуча малко грубо, но вярно. Абе що не си е*еш майката. Я да спре панкреаса (няма да казвам лангерхансовите острови) ти да произвежда инсулин пък ти спортувай после - малоумник. Може ли да коментирате нещо за което си нямате грам представа ве майка му стара - българска.

Епа ти, плюскай, плюскай, па чак като ти спре панкреаса, тогава почни да спортуваш.

"...Епидемията се разпространява..." - неграмотна история. Думичката "епидемия" се ползва само по повод заразни заболявания. Диабет не е заразен в никоя от формите му. А иначе по темата, извода е прост - повече движение и по-разнообразна храна ... но това всички сте го чували ... но много малко му обръщат внимание. Между другото търсете продукти с най-обикновена истинска захар в тях, вредите от изкуствените подсладители са невъобразими.

Епа от една страня е ясно 90% стоят за бюро и лапат Mc Donalds (или други подобни боклуци) това е едната страна на нещата, тя е особено важно но само за тия които са я разбрали! Другата страна е, че ако излекуваш веднъж за винаги някой от каква да е болест, то какъв ти е кярът от тая работа! И това не е така само при диабета! Важното тука, в тоя свят в които живее сега, е единствено и само печалбата, така, че колкото повече се разболявате, то толкова повече ви съветвам да си купувате акции във фармацевтични компании и прочие от тоя сорт, те заедно с тия дето геномодифицират ще са следващите господари на света!

От диабет няма лечение в смисъла на думата като при хрема или грип. Можеш да го оприличиш на крайна преумората на организма, преминала предел, след който вече не може да изпълнява някои от функциите си.

"В България от диабет страдат 570 000 души, от тях 280 000 души са диагностицирани, а 150 000 все още не са" Браво! А останалите 140 000 какви са? Може би марсианци?

а как знаят че са още 140000 са болни като не са диагнистицирани?

Това е въпрос на статистическа оценка. По мое мнение, недиагностицираните незнаещи, че са болни, са значително повече. Така, че действителният общ брой е далеч над 520000.

Здраво къркане му е майката. Тия захари лесно не се разграждат. Както се казва в една реклама " Швепса освежава, швепса ободрява, пийте само гроздова".

всяка новина има винаги лоша и добра страна...добре е за акционерите на ново нордиск и елилили :))

Диабет тип 2 не е болест а претоварване на организма с огромни количества захар и въглехидрати. Като имаме алчна и лъжеща хранително-вкусова индустрия и наивни потребители, така ще става...

Това е абсолютно вярно-захар се влага във всичко - в киселите краставички, във всички буркани с туршии, в доматеното пюре, в лютенизците. Изобщо навсякъде, където даже не подозирате.

Има едни книги на д-р Батмангелидж (иранец, работил в САЩ) за необходимостта да се пие вода по 30 мл на кг живо тегло всеки ден - именно вода, а не подсладени безалкохолни, чай, кафе и пр. Там подробно са обяснени и действията на разните химии, най-лош от които е аспартамът, който непосредствено предизвиква диабет, тъй като разстройва изработването и регулацията на инсулина в организма. Преведени са и у нас, но издателката не ги продава никъде, трудно се намират. Има хора, включително българи, които са се спасили от диабет 2 тип само чрез увеличено пиене на вода и много движение. В книгите са разказани подобни случаи - в приложенията.

Пожелавам всеки да прочете книгата на иранеца и да се замисли.Голяма истина е.

Голяма ви е заблудата с това наливане на вода ! А сега се насерете да ми цъкате - чета.Останете си с заблудата!Истината е проста , яж 3 пъти по-малко от това което смяташ ,че е необходимо и се минавай на ден поне по три километра пеш.И забравете за сладкориите след 50 - тата годинка!

Многото вода и движение просто засилват обмена на вещества в организма и така му помагат да изразходва огромнит количества въглехидрати и захара, които ядът хората. Пак си е замазване на проблема а не лечение. Лечението е просто да се спре с лакомията май....

Има още едан книга, която ще ви отвори очите за много неща и тя е на българина д-р Атанас Гълъбов- "Световната конспирация срещу здравето".

Така е защото повечето хора мислят само за стомаха си и по цял ден седят на едно бюро. Диабета е болост на затлъстяването преди всичко. Движение трябва и пост. А не само да муаш мръвки.

ти какво" муаш"в този глад -хляб и консерванти- какво можем да очакваме, това е модерна болест, която се влияе наи- вече от лошата храна, която ядем и никаква вода не може да ни спаси, защото и тя не годна за пиене

Лекарите продължават с глупавите си съвети.Съвсем доскоро ме съветваха да ям месо и зеленчуци .Захарта ми беше все висока.Загубих част от крака при диабетна гангрена. Някак за определен период от време престана да ми се яде месо.Захарта ми се нормализира.Видях ,че спасението е в силното ограничаване на месото.Без да съм вегетарианец ограничих месото до 100-200 гр.седмично ,даже и по рядко .Захарта ми е в стойности до 5.5 даже рядко надхвърля 5.

Кой те съветва да ядеш месо бе? Някой не те ли съветва да пушиш?

Виждам в репликата злобен подтекст .Ако си в болница виж каква е диабетичната диета : -ориз-не -картофи -Не -сладко -не -Хляб-една филийка -тестено-никакво Месо-на закуска ,обяд и вечеря ,разбира се ако болницата може да си го позволи

как няма като ни тъпчат с боклуци - това е целта да се унищожи човечеството като че ли са богове и те трябва да кажат колко народ ще живее на земята

Тебе па, кой те тъпче насила?

Кой те тъпчи, бе човек? Аз лично сам избирам какво да ям.

човека явно някои го тъпче... еи, навсякаде конспирации...

"затлъстяването и недостатъчната физическа активност" -------------- Ето го и отговора на въпроса защо! Не може да наблягаш на хамбургери, дюнери и подобни, да пиеш по 10 литра кока-кола на седмица и да очакваш да бъдеш здрав! А и от малки възпитават децата, че безалкохолните напитки могат да заместят водата. И вместо продове и зеленчуци ги тъпчат с снаксове, чипс и бисквити.

Заглавието е стряскащо!!!Точно за диабетно болни хора!! И все пак след време, може да се открие нещо.....да се надяваме!

Вместо да ревете,обърнете се към господин Уорън Бъфет и го накарайте да не пъха аспартам и подобни подсладители, а да използват захар и да намалят сами срока на годност на продуктите си. Подсладителите влошават положението на диабетиците.

и не само на тях

Имаше някаква приказка за световната инсулинова мафия, дето прави толеми пари от диабета и възпира разпространението на радикални методи за лечение на диабета.....

Абе то теории на конспирацията колкото искаш. Ако не е световната инсулинова мафия, ще е Сорос. Ако не е Сорос, ще са руснаците. Ако не са руснаците, ще са американците.... Истината е една - ядеме боклуци тъпкани с други боклуци, които се произвеждат с химикали каквито не можеш да си представиш. Като добавиш и това, че не се движим достатъчно и те нещата си идват на мястото.

Че кой те кара да се тъпчеш с боклуци и да не се движиш. Отивай на село и си произвеждай сам храна както нашите баби и дядовци, иначе с толкова голямо население на планетата ще ядем все повече боклуци.

"Абе то теории на конспирацията колкото искаш" Тук по-скоро става дума за големи пари: 100 милиона диабетици 1 тип по 20 единици инсулин всеки ден по 365 дни в годината = много много пари... Да не са луди тия от инсулиновата мафия да си развалят бизнеса.....

Ами, че тъкмо това е коспирацията. Намаляване на населението и правенето на все по-големи пари. Глобалното затопляне се оказа глобално захлаждане (измамата целеше да се въведе дънк в/у въглеводородните емисии). Озоновата дупка се закри от само себе си, но някои хора направиха от нея пари. Защо никой диетолог или лекар не ви припоръчва да ядете чесън - колкото можете. Ако ви драни стомаха или ви люти, има начин това да се избегне?! та чесънът е универсално лекарство - па гони и злите духове. Има начини - прости за премахване на миризмата, след като сте яли чесън. Но никой не ги афишира. Замислете се в/у тези факти и може би ще започнете да проумявате причината за умишлено насажданата "културна" тенденция, че чесънът е храна за селяни и простаци?!

Това не са само приказки - а жалката истина. Горко ни на нас дето имаме болни деца. Тези хора са толкова безкрупулни, че и децата не ги спират. И се чудя - те нямат ли деца и здрави ли са....

така е, дябетната мафия е огромна и по-лоша от всички останали взети заедно

Сигурно е така но вие сте малоумници.Затова не ви интересува какво причинява такова заглавие на заболелите.Идиоти сте.

Да им кажем, че няма страшно и да продължават по същия начин ли?

Хората се увеличават с милиард на 10 години. Това губене ли е? Все трябва да мрат от нещо.

тия с панирани мозъци. Щото ще ускорят края.

Ти или си душевно болен или си малоумен.

Що? В кое не съм прав? И на мен ми се живее 1000 години ама светът е тесен. Пренаселването е факт. Малоумният си ти ако не го виждаш.

Схемата е ясна! Ако сте с диабет тип-1 инсулин до дупка. Ако сте с диабет тип-2 лекарства до допка. Когато дадения тип лекарство спре да ,,сваля" захарта ви, изписват по-силни и така докато минете на инсулин! Никой от фармацевтичната мафия няма нужда да се открива каквото и да е лечение на диабета, защото от него се печелят милиарди. По отношение на храненето сте прави и за спортуването също , но изпускате и фактора стрес!!