УНИЦЕФ бие тревога за здравето на децата ни

Около 44,6 процента от децата у нас живеят в риск от бедност и неравностойно положение, сочат данни на "Евростат" за 2009 г .

Обратно в новината

Коментари - УНИЦЕФ бие тревога за здравето на децата ни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте какво прави Уницеф в Русия link

детския омбудсман ще защитава тинейджърите на които гледаш путктите, а не децата умиращи от глад. нашата политика е уникално проста като видиш какво защитава и за какво хар4и пари

Всеки иска да се храни здравословно, всеки родител желае да осигурява най-полезната храна за детето си. Всеки родител е загрижен за здравето на детето си, но...всичко опира до пари и до това какво можеш да си позволиш със заплатата.За мен решението на проблема със здравето на децата е драстично повишение на заплатите 2,3 пъти.Откъде пари? Щом пише, че производителността в България е 40% производителността в Германия, значи е напълно реално и заплатите да бъдат 40% от германските.В Гърция стачки, хаос, няма пари, а средната заплата до сега е била 751 евро в България 135 евро.Срам и позор за всики политици, депутати и т.н. законотворци.Ако всеки родител в България получава поне по 750 евро 1500 лева, никога няма да купи на детето си салам, кренвирш, пастет и др. (направени от не се знае какво) или сирене и кашкавал от палмово масло, а ще купува чисто месо и скъпо сирене и кашкавал (с надежда това да гарантира качеството). Ще купуват повече плодове и зеленчуци, повече риба.Ще имат и средства да водят детето си редовно на прегледи и средства са го запишат в спортен клуб.

Това са тотални глупости за българския родител! Няма нищо общо с парите! Такъв ни е манталитета - вече е цигански! Реалност. Храната ни е най-скъпата в европа, защото няма храна на пазара- всичко е боклуци. Лекарствата са същите . Да не мислите , че тези боклуци ние сме ги измислили? - не , но ние ги разпознахме като най-желани за консумация! Устите на децата са с развалени зъби , колкото щеш кариеси и нацапани пломби! Кое дете не е оставено да си боледува и се лекува? -Никое, чака се да му мине като на куче! Колко деца са с говорни дефекти и не се коригират?! Колко деца се одимяват от цигарите на родителите им? Това е само част от истината за БГ родител 2012!

Присъединявам се към казаното от feniksa.Все по-голяма е нуждата от финансова подкрепа за "нормалните родители".Пари се наливат в каузи със съмнителен успех поради ниското морална или етно закостенялост.Не съм срещу това просто апелирам да се преразгледат и майките и децата на,които с малко пари ще им се даде много по-реална помощ.

Защо Европа да ни дава пари за децата? Защо парите на децата се крадът от нашите управници? Холадния , няма вина , че нашите управници нямат морал, ум, сърце, липсва им състрадание ,към болни, безработни, деца, пенсионери.Алчноста при тях взема връх!!!!!

коку

"българчетата са общо 1,3 милиона" според мен, тук е изключително уместно да се спомене колко от тези българчета се определят като българчета...