Коментари - 40% от децата у нас ги очаква бедност и социално изключване | Днес.dir.bg

40% от децата у нас ги очаква бедност и социално изключване

Над 40 процента от децата в България живеят в риск от бедност и социално изключване, сочи изследване на Националния статистически институт /НСИ/.

Обратно в новината

Коментари - 40% от децата у нас ги очаква бедност и социално изключване | Днес.dir.bg

Коментари

са отговорност на родителите. Не може, ако нямаш образование, работа и сигурен доход, да "правиш" непрекъснато деца и да ревеш, че не можеш да ги гледаш. В нашия блок в общинско жилище настаниха семейство българи с две деца, едното от които е олигофрен. Мизерия и смрад от техния апартамент, но вече се сдобиха и с трето дете. Без коментра!

Мда, стратегия има. Нарича се всеобщо качествено образование. И срещу него се борят всички правителства.

След 1989 г. 40% от децата у нас ги очаква бедност и социално изключване, за разлика от периода преди 1989 г.

дойде момента, в който просто единственото решение е да се стреля по политиците , защото или тия масови убийци и садисти ще ни изтребят до крак или ние тях, за да оцелее България...

симо

Ето ги плодовете на НА НЕОЛИБЕРАЛИЗМА И АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ....А също и на плана РАН и ЪТ.....А после нямало да има БРИКС....Ади де!!!!!!!!!

това са плодовете на 50 години комунистическо наследство и промиване на мозъка...

40% ги очаква глади мизерия,20% според статията ,ги очаква благополучие .а какво очаква останалите 40%- никой не казва.дали защото не знаят,или защото не е за казване- със сигурност второто.на всички,който малко,или много се опитваме да видим реалността ни е повече от ясно,че гладът мизерията,нищетата,уязвимостта,стресът,несигурността,и какво ли още не сполетяли родителите,няма как да не се отразят и на децата им.

ЕБВА ТИ МАНИПУЛАЦИИТЕ - САМО ВЧЕРА СТАТИЯТА С "ОЦЕНКИТЕ ' НА МУДИС ГЛАСЕШЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО!!!

симо

За кого???????

Дааа, на фона на всички приказки за ръст и развитие, тези данни крещящо ни показват какво се случва в България в действителност. Ръст и развитие, ама друг път, господа управляващи мутри и крадци! Време е да си вземем държавата и бъдещето в ръце и да не допускаме децата ни още в началното училище да искат да напуснат България!

BG просяк в Брюксел: Спиш си, хранят те, дават по 40 евро на ден Младен е от Видин, но не мисли да се връща в България До 40 евро на ден изкарва от просия в Брюксел Младен Желязков от Видин. От 13 години е напуснал страната ни и няма намерение да се прибира. Живее като бездомник. 35-годишният мъж е достатъчно откровен: "Между 20 и 40 евро изкарвам от просия. Аз спя до късно и като дойда, хората ми дават. Сега ми дадоха и два кроасана". Младен се превърнал в просяк, след като бил измамен от българин, който го наел като строител. Работодателят го прилъгал да му стане поръчител на банков кредит, информира "Дарик". "Подписах документите и това беше последният път, когато го видях", разказа Желязков. Сега той дължи месечно по 600 евро на белгийски трезор и така се озовал на улицата. Младен живее в сградата на ЖП гарата в Брюксел. Там дели покрив заедно с други бездомници. Младият мъж, който се прехранва в сърцето на Европа с просия, не иска да се прибере в родината си. Категоричен е, че няма какво да прави във Видин и предпочита да изкарва с просия парите си от милостиня в Брюксел.

Пратете новината на имейлите на управляващите. Терминал 2 вече ми е изцяло познат, през няколко месеца посрещам и изпращам децата. Жалко, но ТУКА НЯМА ЖИВОТ, само вегетираме.

какво ги очаква, миграция ли.

за българите се говори само за евакуация от овладян от мутрите район!

А И ЗАЩО ЕДНА ТЪПА, НЕКАДЪРНА И МЪРЗЕЛИВА МАЙМУНА, ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕ БОГАТО И ОХОЛНО??????

аз не познавам българин /ка които да няма апартамент + вила + лозе някъде. тия бедни ли се водят ?? . за цигани не говоря

Имат но от соц. времето!

Прецакан съм искам си лозетоооо.Уф и имам апартамент в повече.

Имам възможност да издържам и образовам две деца. Всеки, който има повече от две деца е по-богат от мен! Затова изхвърлям с удоволствие храна, най-вече хляб! Призовавам да се изхвърля храна, не както Мая Манолова да се дарява, защото това е склоняване към мързел!

децата не са виновни за греховете на родителите си.

дано да ставате все по-зле,да стигнете до дъното и да изчезнете,вие сте нация,която изгони от родните земи,едно невинно и никому зло несторило малцинство и осрахте родните ни земи и ги првърнахте в кочина....това заслужавате

Чии са тези земи, че нещо не разбрах? Тези, дето ги давихте ли в кръв преди век и половина, и отново искате да ги тъпчете(затова се размножавате като зайци)? Е няма да стане! Той Българина търпи до "едно време",

И тези момченца станаха Хора, в Зелено пари имат в Чужбина, а колко са отваряли Читанката, това не е тема за кЛоалицията!

Спокойно, приятели, това все още не е краят !

Първоначално си мислех, че действието се развива в някоя държава от третия свят. Шок, става въпрос за европейска държава. А от коментарите си прозлиза ясно, че държавата си заслужава мястото и жалното състояние.

дошъл , ти до сега къде беше та трябваше от коментарите да разбереш до къде се докарахме .

Затова пък, мангасарите ги очаква богатство и социално включване...

Факт е че тогава населението растеше а сега намалява. Та по-спокойно, няма много много да ти се хванат на писанията.

Програмата е изпълнена предсрочно. Само за 27 години "демокрация" обществото от идиоти е създадено. Библейското постижение (40 години) е подобрено значително.

Кой печели от нея? И какво?

Е, това ако сам не можеш да си обясниш е безмислено друг да ти го обяснява.

Луксозните ни управляващи явно не са на загуба.

не е подобрено - 45г. не им стигнаха, трябваше още ..

Китай отдавна са приложили тоя метод за ограничаване на раждаемостта.Но тук на по вечето политици им трябва неграмотен електорат.

Ами като нямаш пари правиш или раждаш едно дете. А не да нацвъкаш мангалчета и след това да ревеш че не ти дават пари. А за българите дето нямат пари да се хващат на работа, а не да мързелуват.

Политика трябва - за насърчаване на нашето производство

топлата вода , а сега познай защо това не се прави .

Къде да се хванат българите на работа, като извън София в провинцията работа няма. Т.е. и да има работа няма кой да ти плаща. Работодателите ни са диви селяни и ако нямаш приятелски връзки няма да те назначат на работа. Всеки се оплаква че пуска стотици СВ-та в джобса, а никой не им се обажда дори за интервю! Дори за интервю.... Познавам много хора вече около 30 годишни и още не могат да затръгнат с първа работа. 30 годишни безработни. Почти всички търсят работа в чужбина след като у нас няма, и много от тях започват първа работа именно в чужбина. Всеки гледа чужбина като реализация. След 2,3,4 нулеви години в България, като види че у нас няма шанс и нямат никакво бъдеще в България.

Първо спри да ревеш че няма работа. Работа има, но зависи ти какво търсиш. Ако искаш да си президент се яви на предстоящите избори. А ако искаш да бачкаш се махай от компютъра и си намери работа каквато се предлага, а не каквато ти искаш.

то , висшист като тебе, като не може да си намери работа, що не създаде работа?? нали си висшист?? създай продукт, открий фирма, наеми другите висшисти безработни като тебе, и просперирай! и ще върнеш на мама и тате ония 10 000лв, дето ги дадоха за висшето ти!

Имам възможност да издържам и образовам две деца. Всеки, който има повече от две деца е по-богат от мен! Затова изхвърлям с удоволствие храна, най-вече хляб! Призовавам да се изхвърля храна, не както Мая Манолова да се дарява, защото това е склоняване към мързел!

Да се чете: 40 % от децата са цигани.

Да се чете 60% от децата са цигани! Тях не ги очаква ни бедност ни други проблеми. Бедността очаква нашите деца, защото ще ни облагат с все повече данъци за изхранването на тази паплач!

преди около 15 години от трибуната на Парламента бе обявено, че (тогава) за да има пари за изплащане пенсиите на бъдещите пенсионери, трябва спешно да се внесат 510 000 виетнамеца, които да работят легално и да се осигуряват пенсионно в България. За днес, не знам.

Някои още малко ще поискат връщане на социализъма! Това малко ми напомня на вица - попитали радио Ереван кога ще дойде светлото бъдеще? Оттам отговорили - ми то беше!

само сега се уточняват кой ще работи!

Аз искам да се върне социализма. При него бяхме добре. Имаше за всички. Дори и да не работиш. А работа имаше много..изпъдят те от една фабрика - отиваш в друга. Въобще не ти пука. Нямаше бедност и социално неравенство, всички бяха равни, нямаше пропаст между много бедни и много богати, както е сега. Имаше средна класа, а сега нямаме. А нали знаеш една държава без средна класа е загубена. И изчезва. Ние сега изчезваме, имаме много бедни и много богати а средна класа няма. Няма фабрики и заводи, нищо не произвеждаме. България се топи поради бедност и мизерия. Самия факт го показва - през социализма населението на България винаги се увеличаваше, а сега при капитализма-демокрация, се топим с огромни темпове...никога не сме се топили толкова бързо в цялата ни история! А един народ се увеличава ако живее добре, а намалява когато стандарта на живот му е много нисък и не може да си позволи деца да издържа и т.н. Статистиката просто го показва, затова е излишно да спориш кога е било по добре. При социализма или при капитализма.

Но за да върнеш цоциализъма, трябва да си изпълнени няколко предварителни условия. Да е оградена границата и минирана полосата. Да са въведени изходните визи, за да не щъка Сульо и Пульо из чужди страни. Да е въведено жителството отново, за да има кой да гледа доматите. Да има СССР да ни праща танкове. Да има СИВ да поглъщата всичко каквото изфабрикуват българските фабрики, без много много да пита за цената. Чак тогава, можеш да видиш светлото бъдеще.

Мизерийка си е за много хора в Булгаристан благодарение на коммунягите.

В никакъв случай не е, щото ги мързи. Само комунягите са виновни. И Русия. и Сорос. и международното положение. и Бежанците! и Месечните цикли.

Благодарение на бай Ганьовщината и от ляво и от дясно.

Народът е една нива.Каквото посееш,такова ще поникне.Сееш бедност ,неграмотност ,простотия,престъпност,такова и ще поникне.Не може да съществува свобода ,там където има насилие и мъчение и отсъства елемента на справедливост и моралност.

Не става днес да го посееш и след три години да поникне. Няма такъв филм.

има, има. достатъчно е политиците да спрат да крадът. на година крадът огромни суми. пари дет е можело да се използват за училища, болници, пътища. не може да кажеш за да има хубави пътища винетката ще скочи. времето върви. платихме скъпата винетка-къде са пътищата.

Това със социалното изключване и най-тежкото. Внучката ни със С.Софиянски е най-яркия пример за това . Принудена е да живее в Лондон, няма комуникация с връстниците си в България, лишена е от помощите, които българската държава отпуска........ не пожелавам на никого такива страдания!

аз и на двамата им пожелавам

Хайде стига си лъгал! Алиса е проучила въпроса, регистрирал си малката в социалното, взимаш и детските с пълномощно и нищо не даваш. Освен това като дойдеш на гости редовно ми пиеш от ракията на аванта!

Броят на жертвите е право пропорционален на населението! Направете справка-колко население има Германия към 1926-1944г. и колко СССР в този период! Не оправдавам комунистическите сатрапи,просто в посоченото сравнение няма логика и по-точно-математика! А и това сравняване НЕ Е МОРАЛНО! Защото-кой беше казал, че когато е погубен един човек-това е нещастие, когато това са милиони-статистика./май "великият" сатрап Сталин/

У НАС ЗА ГЛЕДАНЕ СЕ ДАВА НА: - ПРЕСТЪПНИК-МИГРАНТ 1300 ЛВ. - КУЧЕ 300 ЛВ. - ЗА МАЙКА С ДЕТЕ 340 ЛВ. - ЗА ПЕНСИОНЕР 250 ЛВ. - СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА 748 ЛВ., НО МАСОВО ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ 420 ЛВ.!

ЦИГАНИТЕ ИЗЦЯЛО СА НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА ЗА ВСИЧКО - ТОК, ВОДА, ПАРНО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБУЧЕНИЕ, ТРАНСПОРТ, ТОВА ГО ПЛАЩАТ БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ МИЗЕРНИТЕ 420 ЛВ. - ВСИЧКО ОБРАТНО ИМ СЕ ВЗИМА ОБРАТНО ОТ ТЕЗИ ПАРИ, ЧРЕЗ СМЕТКИТЕ ИМ ЗА ТОК, ПАРНО, БИЛЕТИ И Т.Н. /КАЛКУЛИРАНИ СА ИМ В ТЕЗИ СМЕТКИ/!

като умре гостоприемника, неминуемо умира и паразита.

споко бе, то цела България е изключена. кат държава, кат хора и ка управление.

В България се насърчава само раждането на гробари и техните гласоподаватели. Останалите да бачкат да мълчат и да не се плодят. Да си гласоподавател на гроб трябва да си напълно изключен, пълно зомби, не само социално изключен

ако питате Борисов магистралите са задръстени. Българина живее нашироко и се е видял в пари.

Щом всеки човек се вози в собствена кола.

много сме печени

Всичките ми познати от университета са трайно безработни! Вече 4 години откакто завършихме унито , не може да се намери работа! Никакво бъдеще! Не искат да те назначат и за 400 лв ако не си с приятелски връзки! Никакъв шанс просто... И само 2-ма от 30 човека колеги имат личен автомобил!!! Само двама!!! Аз не мога да си позволя хляб да си купя, камоли ли автомобил дори и стар на 20 години! Голяма бедност и мизерия! Здравно неосигурени безработни висшисти, на които държавата не може да осигури една каква да е посредствена работа!! И после защо сме търсили да бягаме в чужбина.... ами кой ще ни издържа в България? как да живеем в България без доходи?!

Грешиш. Боко и боковчета не са возят в собствена кола. Возят се в.кола, която ти им сие купил. Спестявайки от деца.

Ужасяващото гето за бели потомци на холандските колонизатори в ЮАР По време на апартейда тъмнокожото население на ЮАР бе лишено на практика от всякакви права. Тъмнкожите африканци живееха в резервати и не получаваха дори и най-базовата медицинска помощ, а какво оставаше за образование или работа. През 1994 година с идването на власт на Нелсън Мандела най-накрая бе сложен край на апартейда. Жителите на ЮАР получиха равни права независимо от цвета на кожата си. Сега много чернокожи живеят обезпечен живот, собственици са на големи имоти и карат скъпи коли. В същото време някои от представителите на европеидната раса се спуснах до самото дъно и са принудени да живеят в гета за бели... Фотографът Жак Нелс посети едно от тези нелегални селища за бездомни бели и документира техния живот. Гетото е разположено до градчето Мейнсвил западно от Йоханесбург. По ирония на съдбата селището е получило името си в чест на санитарния инспектор Джеймс Манси. Сежа жителите на лагера живеят в ужасни несанитарни условия. Тук няма нито водопровод, нито електричество, а местността периодично е силно наводнявана... В трейлъри и вехти бараки живеят около 300 заселници, една четвърт от които деца. Семействата мизерстват, често доходът им не превишава 50 долара в месец. Жителите на лагера на практика не могат да променят своя живот към по-добро. В болниците им отказват медицинска помощ, а потенциалните работодател, разбирайки за местожителството им, незабавно отказват да ги наемат. Обитателите на бялото гето са потомци на холандските колониалисти. Подобни нелегални селища има по цялата страна, те наброяват над 80. В тях живеят около 42 000 бели жители, което е 0.9% от представителите на европеидната раса в ЮАР.

Затова ли нищо не се чува за ЮАР от двадесетина години. А беше на върха на вълната и мечта за много чужденци. Значи черните сега живеят охолно и живота е кокосови орехи? Или банани? А може би и двете? Два ореха и банан?

На българина, най-много му пречи Международното положение.

...болшевизация, мутризация, циганизация!.....

Ураа...вперед!!!

Бат.Боко ще ни направи суворовски училища - по примера на Путин!?....нема да сме на "социялни"....

..или при нас, бате!

Разбира се, че СОРОС е ВИНОВЕН за това, че българина го МЪРЗИ да ГЛЕДА. Не може да има друга причина, местата за ЦАР в България да са токова КЪТ!

Циганизация,чалгария,мързел-това е България не от вчера.Циганина,протяга ръка и казва "Како,дай!Иска помощи,иска някой да работи за него.Не иска да учи,образованието до 8-ми клас е безплатно.По-добре е да изпрати детето си да краде и проси.После търси вината в държавата,че не може да си намери работа. Аз,бедната българка,правя всичко възможно да образовам децата си.На мен помощ никой не дава,а те само просят и се оплакват,че никои не им помага.Не плащат данъци,не плащат вода и парно,пътуват безплатно,.спират децата си от училище.Еми ще изпаднат.Колко поколения,вече,живеят по този начин-Бабата неука,децата и неуки,техните деца също.Цели поколения самотхвърлили се,самоизключили се.България няма нужда само от чистачи.Я предложи на циганин работа за 500 лв."Я нема да работим за без пари",а колко българи работят за толкова за да учат децата си.Който каквото си е надробил,да си го яде.Не ме интересува.

Борбата за място в обществото започва от забавачката и продължава цял живот. Който го проумее навреме, той успява. Останалите за безформена маса.

На кое му викаш успех? Да живееш добре насред блатото?

За тебе блато, за него не.

На кого му пука ??? Всички продължават да доят родителите по всякакъв начин - сумите, които им събират за "помагала" са смайващи. А ако имаш 2 деца ??? За 3 да не говорим. Каквото и да се отпусне се насочва "абсолютно законно" в познайте чии джобове. Колко струва един първокласник на родителите с уж "безплатните" учебници. Колко килограма още "помагала" ще измислят за да им смажат гръбнаците ??? В букварчетата имаше повече съдържание. Какво им пречи да рисуват в блок, на лист, а не в лъскав луксозен с отровна миризма учебник???

Европа ще се съгласи ли да дава пари за бежанци, които да ходят другаде?

Я сега по тези показатели направете съпоставка с 80-те години на миналия век... Тогава, когато съществуваше още Народна Република България!!!!!

сполука за българия?

Най-добре ми е като бивш комунист в Европа. Постоянно печеля от лотарията наречена данъци и еврофондове. В Корея трябва да уча корейски.

Трябва да се стимулира раждане след 30 годишнина, масово етническите българки нямат деца до 30г...или имат 1. Безплатно ин-витро на жени след 35г без деца или с 1. Мат.и соц. Стимули за 1во дете след 30г.на бездетни българки

Да се разгърнат научни изследвания за раждане и от... баби!!! Безусловно!

С цел да увелича бъдещия си доход е по-добре да ходя на училище сега, въпреки че непосредствена парична печалба, свързана с това може да бъде отрицателна. Това е неразбираемо за управляващите. Когато дадеш за неработещо МВР повече от един милиард, то тези пари са хвърлени на вятъра или по-точно в джобовете на нашите хора. Когато не дадеш заплати и добри условия за работа на учителите - резултатът е необразована нация.

А когато на материала му липсват първите 7 години?

След като му липсват, да го утепаме. Това ли е изхода? Поитиците, активно действа в тази посока. Но за начало трепат тези дето не им липсват първите седем

КРАЙНАТА МУ ЦЕЛ Е ЗАТРИВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ,ОТРОВНОТО ОБЩЕСТВО ОТ БГ.ИБРИКЧИЙ НА СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛСВО КЪМ РОДИНАТА

Защо му е да го прави?

това е новата сума за социална интеграция

То е ясно колко ще отидат за реалната интеграция, колко за "проектанти" и "проекти".

диплома тук може да получиш без да си образован, дори да не можеш да четеш и да пишеш

Коментари - 40% от децата у нас ги очаква бедност и социално изключване | Днес.dir.bg

40% от децата у нас ги очаква бедност и социално изключване

Над 40 процента от децата в България живеят в риск от бедност и социално изключване, сочи изследване на Националния статистически институт /НСИ/.

Обратно в новината

Коментари - 40% от децата у нас ги очаква бедност и социално изключване | Днес.dir.bg

Коментари

са отговорност на родителите. Не може, ако нямаш образование, работа и сигурен доход, да "правиш" непрекъснато деца и да ревеш, че не можеш да ги гледаш. В нашия блок в общинско жилище настаниха семейство българи с две деца, едното от които е олигофрен. Мизерия и смрад от техния апартамент, но вече се сдобиха и с трето дете. Без коментра!

Мда, стратегия има. Нарича се всеобщо качествено образование. И срещу него се борят всички правителства.

След 1989 г. 40% от децата у нас ги очаква бедност и социално изключване, за разлика от периода преди 1989 г.

дойде момента, в който просто единственото решение е да се стреля по политиците , защото или тия масови убийци и садисти ще ни изтребят до крак или ние тях, за да оцелее България...

симо

Ето ги плодовете на НА НЕОЛИБЕРАЛИЗМА И АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ....А също и на плана РАН и ЪТ.....А после нямало да има БРИКС....Ади де!!!!!!!!!

това са плодовете на 50 години комунистическо наследство и промиване на мозъка...

40% ги очаква глади мизерия,20% според статията ,ги очаква благополучие .а какво очаква останалите 40%- никой не казва.дали защото не знаят,или защото не е за казване- със сигурност второто.на всички,който малко,или много се опитваме да видим реалността ни е повече от ясно,че гладът мизерията,нищетата,уязвимостта,стресът,несигурността,и какво ли още не сполетяли родителите,няма как да не се отразят и на децата им.

ЕБВА ТИ МАНИПУЛАЦИИТЕ - САМО ВЧЕРА СТАТИЯТА С "ОЦЕНКИТЕ ' НА МУДИС ГЛАСЕШЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО!!!

симо

За кого???????

Дааа, на фона на всички приказки за ръст и развитие, тези данни крещящо ни показват какво се случва в България в действителност. Ръст и развитие, ама друг път, господа управляващи мутри и крадци! Време е да си вземем държавата и бъдещето в ръце и да не допускаме децата ни още в началното училище да искат да напуснат България!

BG просяк в Брюксел: Спиш си, хранят те, дават по 40 евро на ден Младен е от Видин, но не мисли да се връща в България До 40 евро на ден изкарва от просия в Брюксел Младен Желязков от Видин. От 13 години е напуснал страната ни и няма намерение да се прибира. Живее като бездомник. 35-годишният мъж е достатъчно откровен: "Между 20 и 40 евро изкарвам от просия. Аз спя до късно и като дойда, хората ми дават. Сега ми дадоха и два кроасана". Младен се превърнал в просяк, след като бил измамен от българин, който го наел като строител. Работодателят го прилъгал да му стане поръчител на банков кредит, информира "Дарик". "Подписах документите и това беше последният път, когато го видях", разказа Желязков. Сега той дължи месечно по 600 евро на белгийски трезор и така се озовал на улицата. Младен живее в сградата на ЖП гарата в Брюксел. Там дели покрив заедно с други бездомници. Младият мъж, който се прехранва в сърцето на Европа с просия, не иска да се прибере в родината си. Категоричен е, че няма какво да прави във Видин и предпочита да изкарва с просия парите си от милостиня в Брюксел.

Пратете новината на имейлите на управляващите. Терминал 2 вече ми е изцяло познат, през няколко месеца посрещам и изпращам децата. Жалко, но ТУКА НЯМА ЖИВОТ, само вегетираме.

какво ги очаква, миграция ли.

за българите се говори само за евакуация от овладян от мутрите район!

А И ЗАЩО ЕДНА ТЪПА, НЕКАДЪРНА И МЪРЗЕЛИВА МАЙМУНА, ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕ БОГАТО И ОХОЛНО??????

аз не познавам българин /ка които да няма апартамент + вила + лозе някъде. тия бедни ли се водят ?? . за цигани не говоря

Имат но от соц. времето!

Прецакан съм искам си лозетоооо.Уф и имам апартамент в повече.

Имам възможност да издържам и образовам две деца. Всеки, който има повече от две деца е по-богат от мен! Затова изхвърлям с удоволствие храна, най-вече хляб! Призовавам да се изхвърля храна, не както Мая Манолова да се дарява, защото това е склоняване към мързел!

децата не са виновни за греховете на родителите си.

дано да ставате все по-зле,да стигнете до дъното и да изчезнете,вие сте нация,която изгони от родните земи,едно невинно и никому зло несторило малцинство и осрахте родните ни земи и ги првърнахте в кочина....това заслужавате

Чии са тези земи, че нещо не разбрах? Тези, дето ги давихте ли в кръв преди век и половина, и отново искате да ги тъпчете(затова се размножавате като зайци)? Е няма да стане! Той Българина търпи до "едно време",

И тези момченца станаха Хора, в Зелено пари имат в Чужбина, а колко са отваряли Читанката, това не е тема за кЛоалицията!

Спокойно, приятели, това все още не е краят !

Първоначално си мислех, че действието се развива в някоя държава от третия свят. Шок, става въпрос за европейска държава. А от коментарите си прозлиза ясно, че държавата си заслужава мястото и жалното състояние.

дошъл , ти до сега къде беше та трябваше от коментарите да разбереш до къде се докарахме .

Затова пък, мангасарите ги очаква богатство и социално включване...

Факт е че тогава населението растеше а сега намалява. Та по-спокойно, няма много много да ти се хванат на писанията.

Програмата е изпълнена предсрочно. Само за 27 години "демокрация" обществото от идиоти е създадено. Библейското постижение (40 години) е подобрено значително.

Кой печели от нея? И какво?

Е, това ако сам не можеш да си обясниш е безмислено друг да ти го обяснява.

Луксозните ни управляващи явно не са на загуба.

не е подобрено - 45г. не им стигнаха, трябваше още ..

Китай отдавна са приложили тоя метод за ограничаване на раждаемостта.Но тук на по вечето политици им трябва неграмотен електорат.

Ами като нямаш пари правиш или раждаш едно дете. А не да нацвъкаш мангалчета и след това да ревеш че не ти дават пари. А за българите дето нямат пари да се хващат на работа, а не да мързелуват.

Политика трябва - за насърчаване на нашето производство

топлата вода , а сега познай защо това не се прави .

Къде да се хванат българите на работа, като извън София в провинцията работа няма. Т.е. и да има работа няма кой да ти плаща. Работодателите ни са диви селяни и ако нямаш приятелски връзки няма да те назначат на работа. Всеки се оплаква че пуска стотици СВ-та в джобса, а никой не им се обажда дори за интервю! Дори за интервю.... Познавам много хора вече около 30 годишни и още не могат да затръгнат с първа работа. 30 годишни безработни. Почти всички търсят работа в чужбина след като у нас няма, и много от тях започват първа работа именно в чужбина. Всеки гледа чужбина като реализация. След 2,3,4 нулеви години в България, като види че у нас няма шанс и нямат никакво бъдеще в България.

Първо спри да ревеш че няма работа. Работа има, но зависи ти какво търсиш. Ако искаш да си президент се яви на предстоящите избори. А ако искаш да бачкаш се махай от компютъра и си намери работа каквато се предлага, а не каквато ти искаш.

то , висшист като тебе, като не може да си намери работа, що не създаде работа?? нали си висшист?? създай продукт, открий фирма, наеми другите висшисти безработни като тебе, и просперирай! и ще върнеш на мама и тате ония 10 000лв, дето ги дадоха за висшето ти!

Имам възможност да издържам и образовам две деца. Всеки, който има повече от две деца е по-богат от мен! Затова изхвърлям с удоволствие храна, най-вече хляб! Призовавам да се изхвърля храна, не както Мая Манолова да се дарява, защото това е склоняване към мързел!

Да се чете: 40 % от децата са цигани.

Да се чете 60% от децата са цигани! Тях не ги очаква ни бедност ни други проблеми. Бедността очаква нашите деца, защото ще ни облагат с все повече данъци за изхранването на тази паплач!

преди около 15 години от трибуната на Парламента бе обявено, че (тогава) за да има пари за изплащане пенсиите на бъдещите пенсионери, трябва спешно да се внесат 510 000 виетнамеца, които да работят легално и да се осигуряват пенсионно в България. За днес, не знам.

Някои още малко ще поискат връщане на социализъма! Това малко ми напомня на вица - попитали радио Ереван кога ще дойде светлото бъдеще? Оттам отговорили - ми то беше!

само сега се уточняват кой ще работи!

Аз искам да се върне социализма. При него бяхме добре. Имаше за всички. Дори и да не работиш. А работа имаше много..изпъдят те от една фабрика - отиваш в друга. Въобще не ти пука. Нямаше бедност и социално неравенство, всички бяха равни, нямаше пропаст между много бедни и много богати, както е сега. Имаше средна класа, а сега нямаме. А нали знаеш една държава без средна класа е загубена. И изчезва. Ние сега изчезваме, имаме много бедни и много богати а средна класа няма. Няма фабрики и заводи, нищо не произвеждаме. България се топи поради бедност и мизерия. Самия факт го показва - през социализма населението на България винаги се увеличаваше, а сега при капитализма-демокрация, се топим с огромни темпове...никога не сме се топили толкова бързо в цялата ни история! А един народ се увеличава ако живее добре, а намалява когато стандарта на живот му е много нисък и не може да си позволи деца да издържа и т.н. Статистиката просто го показва, затова е излишно да спориш кога е било по добре. При социализма или при капитализма.

Но за да върнеш цоциализъма, трябва да си изпълнени няколко предварителни условия. Да е оградена границата и минирана полосата. Да са въведени изходните визи, за да не щъка Сульо и Пульо из чужди страни. Да е въведено жителството отново, за да има кой да гледа доматите. Да има СССР да ни праща танкове. Да има СИВ да поглъщата всичко каквото изфабрикуват българските фабрики, без много много да пита за цената. Чак тогава, можеш да видиш светлото бъдеще.

Мизерийка си е за много хора в Булгаристан благодарение на коммунягите.

В никакъв случай не е, щото ги мързи. Само комунягите са виновни. И Русия. и Сорос. и международното положение. и Бежанците! и Месечните цикли.

Благодарение на бай Ганьовщината и от ляво и от дясно.

Народът е една нива.Каквото посееш,такова ще поникне.Сееш бедност ,неграмотност ,простотия,престъпност,такова и ще поникне.Не може да съществува свобода ,там където има насилие и мъчение и отсъства елемента на справедливост и моралност.

Не става днес да го посееш и след три години да поникне. Няма такъв филм.

има, има. достатъчно е политиците да спрат да крадът. на година крадът огромни суми. пари дет е можело да се използват за училища, болници, пътища. не може да кажеш за да има хубави пътища винетката ще скочи. времето върви. платихме скъпата винетка-къде са пътищата.

Това със социалното изключване и най-тежкото. Внучката ни със С.Софиянски е най-яркия пример за това . Принудена е да живее в Лондон, няма комуникация с връстниците си в България, лишена е от помощите, които българската държава отпуска........ не пожелавам на никого такива страдания!

аз и на двамата им пожелавам

Хайде стига си лъгал! Алиса е проучила въпроса, регистрирал си малката в социалното, взимаш и детските с пълномощно и нищо не даваш. Освен това като дойдеш на гости редовно ми пиеш от ракията на аванта!

Броят на жертвите е право пропорционален на населението! Направете справка-колко население има Германия към 1926-1944г. и колко СССР в този период! Не оправдавам комунистическите сатрапи,просто в посоченото сравнение няма логика и по-точно-математика! А и това сравняване НЕ Е МОРАЛНО! Защото-кой беше казал, че когато е погубен един човек-това е нещастие, когато това са милиони-статистика./май "великият" сатрап Сталин/

У НАС ЗА ГЛЕДАНЕ СЕ ДАВА НА: - ПРЕСТЪПНИК-МИГРАНТ 1300 ЛВ. - КУЧЕ 300 ЛВ. - ЗА МАЙКА С ДЕТЕ 340 ЛВ. - ЗА ПЕНСИОНЕР 250 ЛВ. - СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА 748 ЛВ., НО МАСОВО ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ 420 ЛВ.!

ЦИГАНИТЕ ИЗЦЯЛО СА НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА ЗА ВСИЧКО - ТОК, ВОДА, ПАРНО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБУЧЕНИЕ, ТРАНСПОРТ, ТОВА ГО ПЛАЩАТ БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ МИЗЕРНИТЕ 420 ЛВ. - ВСИЧКО ОБРАТНО ИМ СЕ ВЗИМА ОБРАТНО ОТ ТЕЗИ ПАРИ, ЧРЕЗ СМЕТКИТЕ ИМ ЗА ТОК, ПАРНО, БИЛЕТИ И Т.Н. /КАЛКУЛИРАНИ СА ИМ В ТЕЗИ СМЕТКИ/!

като умре гостоприемника, неминуемо умира и паразита.

споко бе, то цела България е изключена. кат държава, кат хора и ка управление.

В България се насърчава само раждането на гробари и техните гласоподаватели. Останалите да бачкат да мълчат и да не се плодят. Да си гласоподавател на гроб трябва да си напълно изключен, пълно зомби, не само социално изключен

ако питате Борисов магистралите са задръстени. Българина живее нашироко и се е видял в пари.

Щом всеки човек се вози в собствена кола.

много сме печени

Всичките ми познати от университета са трайно безработни! Вече 4 години откакто завършихме унито , не може да се намери работа! Никакво бъдеще! Не искат да те назначат и за 400 лв ако не си с приятелски връзки! Никакъв шанс просто... И само 2-ма от 30 човека колеги имат личен автомобил!!! Само двама!!! Аз не мога да си позволя хляб да си купя, камоли ли автомобил дори и стар на 20 години! Голяма бедност и мизерия! Здравно неосигурени безработни висшисти, на които държавата не може да осигури една каква да е посредствена работа!! И после защо сме търсили да бягаме в чужбина.... ами кой ще ни издържа в България? как да живеем в България без доходи?!

Грешиш. Боко и боковчета не са возят в собствена кола. Возят се в.кола, която ти им сие купил. Спестявайки от деца.

Ужасяващото гето за бели потомци на холандските колонизатори в ЮАР По време на апартейда тъмнокожото население на ЮАР бе лишено на практика от всякакви права. Тъмнкожите африканци живееха в резервати и не получаваха дори и най-базовата медицинска помощ, а какво оставаше за образование или работа. През 1994 година с идването на власт на Нелсън Мандела най-накрая бе сложен край на апартейда. Жителите на ЮАР получиха равни права независимо от цвета на кожата си. Сега много чернокожи живеят обезпечен живот, собственици са на големи имоти и карат скъпи коли. В същото време някои от представителите на европеидната раса се спуснах до самото дъно и са принудени да живеят в гета за бели... Фотографът Жак Нелс посети едно от тези нелегални селища за бездомни бели и документира техния живот. Гетото е разположено до градчето Мейнсвил западно от Йоханесбург. По ирония на съдбата селището е получило името си в чест на санитарния инспектор Джеймс Манси. Сежа жителите на лагера живеят в ужасни несанитарни условия. Тук няма нито водопровод, нито електричество, а местността периодично е силно наводнявана... В трейлъри и вехти бараки живеят около 300 заселници, една четвърт от които деца. Семействата мизерстват, често доходът им не превишава 50 долара в месец. Жителите на лагера на практика не могат да променят своя живот към по-добро. В болниците им отказват медицинска помощ, а потенциалните работодател, разбирайки за местожителството им, незабавно отказват да ги наемат. Обитателите на бялото гето са потомци на холандските колониалисти. Подобни нелегални селища има по цялата страна, те наброяват над 80. В тях живеят около 42 000 бели жители, което е 0.9% от представителите на европеидната раса в ЮАР.

Затова ли нищо не се чува за ЮАР от двадесетина години. А беше на върха на вълната и мечта за много чужденци. Значи черните сега живеят охолно и живота е кокосови орехи? Или банани? А може би и двете? Два ореха и банан?

На българина, най-много му пречи Международното положение.

...болшевизация, мутризация, циганизация!.....

Ураа...вперед!!!

Бат.Боко ще ни направи суворовски училища - по примера на Путин!?....нема да сме на "социялни"....

..или при нас, бате!

Разбира се, че СОРОС е ВИНОВЕН за това, че българина го МЪРЗИ да ГЛЕДА. Не може да има друга причина, местата за ЦАР в България да са токова КЪТ!

Циганизация,чалгария,мързел-това е България не от вчера.Циганина,протяга ръка и казва "Како,дай!Иска помощи,иска някой да работи за него.Не иска да учи,образованието до 8-ми клас е безплатно.По-добре е да изпрати детето си да краде и проси.После търси вината в държавата,че не може да си намери работа. Аз,бедната българка,правя всичко възможно да образовам децата си.На мен помощ никой не дава,а те само просят и се оплакват,че никои не им помага.Не плащат данъци,не плащат вода и парно,пътуват безплатно,.спират децата си от училище.Еми ще изпаднат.Колко поколения,вече,живеят по този начин-Бабата неука,децата и неуки,техните деца също.Цели поколения самотхвърлили се,самоизключили се.България няма нужда само от чистачи.Я предложи на циганин работа за 500 лв."Я нема да работим за без пари",а колко българи работят за толкова за да учат децата си.Който каквото си е надробил,да си го яде.Не ме интересува.

Борбата за място в обществото започва от забавачката и продължава цял живот. Който го проумее навреме, той успява. Останалите за безформена маса.

На кое му викаш успех? Да живееш добре насред блатото?

За тебе блато, за него не.

На кого му пука ??? Всички продължават да доят родителите по всякакъв начин - сумите, които им събират за "помагала" са смайващи. А ако имаш 2 деца ??? За 3 да не говорим. Каквото и да се отпусне се насочва "абсолютно законно" в познайте чии джобове. Колко струва един първокласник на родителите с уж "безплатните" учебници. Колко килограма още "помагала" ще измислят за да им смажат гръбнаците ??? В букварчетата имаше повече съдържание. Какво им пречи да рисуват в блок, на лист, а не в лъскав луксозен с отровна миризма учебник???

Европа ще се съгласи ли да дава пари за бежанци, които да ходят другаде?

Я сега по тези показатели направете съпоставка с 80-те години на миналия век... Тогава, когато съществуваше още Народна Република България!!!!!

сполука за българия?

Най-добре ми е като бивш комунист в Европа. Постоянно печеля от лотарията наречена данъци и еврофондове. В Корея трябва да уча корейски.

Трябва да се стимулира раждане след 30 годишнина, масово етническите българки нямат деца до 30г...или имат 1. Безплатно ин-витро на жени след 35г без деца или с 1. Мат.и соц. Стимули за 1во дете след 30г.на бездетни българки

Да се разгърнат научни изследвания за раждане и от... баби!!! Безусловно!

С цел да увелича бъдещия си доход е по-добре да ходя на училище сега, въпреки че непосредствена парична печалба, свързана с това може да бъде отрицателна. Това е неразбираемо за управляващите. Когато дадеш за неработещо МВР повече от един милиард, то тези пари са хвърлени на вятъра или по-точно в джобовете на нашите хора. Когато не дадеш заплати и добри условия за работа на учителите - резултатът е необразована нация.

А когато на материала му липсват първите 7 години?

След като му липсват, да го утепаме. Това ли е изхода? Поитиците, активно действа в тази посока. Но за начало трепат тези дето не им липсват първите седем

КРАЙНАТА МУ ЦЕЛ Е ЗАТРИВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ,ОТРОВНОТО ОБЩЕСТВО ОТ БГ.ИБРИКЧИЙ НА СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛСВО КЪМ РОДИНАТА

Защо му е да го прави?

това е новата сума за социална интеграция

То е ясно колко ще отидат за реалната интеграция, колко за "проектанти" и "проекти".

диплома тук може да получиш без да си образован, дори да не можеш да четеш и да пишеш