Манган и амоняк във водата в хотела, в който се заразиха 39 деца

Влошени са качествата на използваната вода от собствения водоизточник на хотела в Китен, показва химическият анализ на пробите, взети от Регионалната здравна инспекция в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Манган и амоняк във водата в хотела, в който се заразиха 39 деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, щом са на поправка ще им пишем заветната тройка, все пак лето е, пък и тоз и оня вече се обадиха....

Смятам, че почивката на децата не е евтина- 350-400 лв за 10 дни. Все пак за тези пари трябва да спят в двойни стаи , да имат басейн, шезлонг, чадъри на плажа и хубава храна. А то излиза, че родителите само пълнят гушите на простите пишман хотелиери. Нахално е.

Ами като искате нощувки без пари и ядене без пари какво са ви виновни хотелиерите ?Това искате -това получавате .Ако вдигнат цените и ви предлагат качествена храна ще ревете ,че е много скъпо ....ни така ,ни иначе....българина иска да спи и да яде без пари ...и все угодия няма

набласкването по 5-6 в стая не е проблем.. се пак не може да се ширим в 100м2 стаи като царе ;) проблема са лошите храни и услуги.. иначе кажи някои саит в чужбина или бг и аз бих писал срещу този хотел.. но да ти кая всички хотели са такива ;) аз познавам собственици на над 100 хотела.. и стотици рестиорантиори и всички купуват храни с изтекал срок на годност

Мутромеверейски бизнесмени - убийци. Изцяло икономиката се владее от меверейци, за които по принцип законите и етиката не важат. Те могат всичко и не подлежат на никаква отговорност - освен пред генералските си донове.

ХОТЕЛЪТ В КИТЕН Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ РЕГИСТРИРА КАТО ОПЕРАТОР В ДКЕВР СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НА БИЗНЕС ПЛАН. МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОТГОВАРЯ ЗА КАЧЕСТВОТО НА ПИТЕЙНАТА ВОДА ПО НАРЕДБА 9. ОТ ИЗНЕСЕНИТЕ ДАННИ ХОДЕЛА Е НАПРАВИЛ ЧИСТО И ПРОСТО КРЕМИНАЛНО ПРЕСТЪПРЕНИЕ И Е ОТГОВОРЕН ИЗЦЯЛО ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА.

Поредното безобразие в резултат от некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

И преди 3 години беше същата кочина

Затова ще предпочитаме курортите на комшиите. Дано тази година се провали на тези ненаяли се изроди от "родното" Черноморие. По офертите им личи, че се огъват, ама не се предават. Пускат намаления за по една седмица... Така е вече от около 20 дни.

Преди 25 год. като сме ходили на лагери на море хващахме въшки. Хигиената беше на много ниско ниво, но масово заразяване с бактериална инфекция не е имало въпреки това. Явно персонала в кухните е бил по-съвестен. Само, че сега сме 21-ви век и е недопустимо да има зарази.

В мутренската държава България е така. Сигурна съм , че собственика ще се размине с мижава глоба и ще продължи да работи необезпокояван от никой.Цялото ни Черноморие е една голяма клоака.Мутрите си работят без най-елементарни пречиствателни покровителствани от местната власт.За това най-добре да ходим на море в чужбина.

Доколкото си спомням от новините тези дни, ставаше въпрос за над 150 деца с инфекции от този хотел. Само че останалите бяха български деца. Защо вие уважаеми журналисти не съобщавате и за останалите деца. Да не би инфекцията на българските деца да е по маловажна, че не си правите труда да го съобщите. Ми ако нямаше натровени чужди деца а само български, какво въобще ли нямаше да съобщите? А иначе този изрод собственика или управителя на хотела е за затвор. То бива алчност бива ама това са деца. Как може, това си е живо престъпление. Натъпкал хотела да не изтърве някой лев, икономисва от вода и с развалена храна. Ей такива глупаци ще сринат целия туристически бизнес в България.

госпожа Мария вече е платено на когото трябва .Не ми се вярва да не могат да открият източника на зараза до сега.От сега нататъка започват тъпите приказки.Така стоят нещата за съжаление.

Здравейте!Аз ви пиша връзка с коментара ви за натровените деца от Китен.Аз съм от София и бях на лагер в "Грийн парк".Вие сте права,че тук не са казали нищо за българгарските деца.Всички деца от нашата група бяхя натровени.Доктор не идваше,той преглеждаше само чужденците,защото те му плашаха.Журналистити не са ни обарнали внимание може би ,защото не ни приеха в болница.Нашите учители бяха непрекъснато до нас и ни помагаха с каквото могат.Това ,че в момента не съм в някоя Бургаска болница дължа единствено на тях.

Някой знае ли дали във водата е имало и "кебабчета" от канализацията?

Добре дошли в Бълхария на почивка - по-вероятно е да се натровите от храната или водата, да хванете бълхи или кърлежи, да ви шумят багерите, да се къпете в мръсната вода от канала на съседният хотел и да ви излъжат със сметката в ресторантите, отколкото да си починете качествено и да се чувствате като Европеец ! Защото Бълхария е в ЕС само на карта - манталитета, простащината и наглостта са основните качества на днешните българи ! Жалко, има много добри хора, но те са кротки, тихи и незабележими на фона на тоталната простащина и безочие в тази държава ! Срам ме е, че съм българин !

Абсолютно поддържам мнението. Да обявим бойкот на българското черноморие. За втора година няма да стъпя там и отивам зад граница. Да се научат как се печелят пари и как се обслужва и тогава да се жалват.

Приятелю, дай да не се жалваме така, на едро. България получава своята независимост с множество условия и тежести. Ренесансът като понятие й убягва. Националният въпрос не само че не е решен, но и не е поставен. Турците заселват по нашите земи плеяди знайни и незнайни народи и етноси, потомците на които вилнеят ежедневно сред нас. Мисля че трябва да се гордееш, а не да се срамуваш че си българин. Помисли!

Собствен водоизточник в гъсто населен район с лоша канализация. Това е престъпление. Този водоизточник може да се използва само за автомивка. Очаквайте много отравяния с храни през сезона.

Там има един стар затворен извор заради тежки метали. НО ТОВА Е НОРМАЛНО ЗА БУЛГАРИСТАН - СЕПТИЧНАТА ЯМА НА МАФИОТИТЕ!!! НЯМА СТРОИТЕЛЕН КОНТРОЛ, НЯМА САНИТАРЕН, НЯМА ПОЛИЦИЯ НЯМА СЪД особено по тези места

защо се повдига въпроса само за Руските деца, а никои не казва как на българските деца от София никои не е обърнал внимание и сами са си купували лекарства. Пак собствениците ще си платят и всичко ще се потули. Наште деца са си платили храна, а в същото време се хранят в други ресторанти, карат ги да плащат по 5 лева на ден за климатика , вместо да ги компенсират с нешто за разболяването. Наште лекари се показаха и сега колко са "хумании" на нито едно българско дете не е помогнато!

А родителите на българските деца защо не вдигнат пушилка до небесата - имам предвид Дондуков 1 и 2, да се съберат и да се разбунтуват, докато не получат обяснения, компенсации и наказние на виновните?! Как може такова нещо? Те си седят и си мълчат, така ли?! Все едно нищо не се случва! Ами затова мутрите ни газят толкова години - защото никой не смее да им каже гък!

така наречените МУТРИ са назначени точно от дондуков 1 и 2!!!! разберете го това!

Ще ти обясня с думи прости ,за да не задаваш повече тъпи въпроси За руските деца /и не само за руските /се плаща Разбираш ли какво означава това, ако не разбираш, продължавай да четеш хипократови клетви и констутуция на БР и чакай от умрелия писмо

невероятна база - направена с мноооого пари съжалявам, че така се е случило с децата....

да бе - СТРАШНО НЕВЕРОЯТНА!!!! ядеш и веднага сереш!!!!

КЪДЕ Е СЕГА ЦВЪЦКО ФИЗКУЛТУРНИКА?

Апартаментаджиев се чуди как да спасява кожата в НС му искат оставката

За какво ти е? Да бърше засрани дупета ли?

Догодина кой ще дойде. Русначетата се отърваха леко, само с диария. Ама германчето, което се удави в необезопасен басейн под носа на сума ти хора? Ами момичето на плажа в Златни пясъци под носа на спасителите? Догодина май в хотелите ще си почиват само собствениците.

Страхотен туризъм се развива в БГ. Мечтания олл- инклузив на морето се съпровожда с вода от близката шахта , месо от преди 20 години , десерти от Коледа и други остатъчни продукти. Като изключим тези подробности БГ е една страхотна туристическа дестинация.

Манган във водата + мангал на рецепцията = български туризъм.

много си прав

ще чакаме да свърши смяната пък после ще видим,така е когато е от нашите/мутризация от долу до горе/

Манган.. Амоняк.... Бактериална инфекция!? :)

Отново апелирам да не се дава картбланш и Зелено знаме на МУТРИЗАЦИЯТА в Републиката! Писна ни на всички от МУТРИ, легализирали бизнеса си! Всички, абсолютно всички знам МУТРИТЕ как спечелиха парите си-чрез рекет (грабителство от народ, който впоследствие мина в Легален рекет- задължителната каско застраховка, наркотици, проституция, трафик на хора и органи). Българските мутри са един от най-пошлите в света, най-долнопробните и останали най-нецивилизовани, след като изнесоха бизнеса си на "светло". Защото вълкът козината си мени - но Нравът не! Така че, моял ви МОСВ, МРРБ, и прочие дирекциики, станали министрества, не наричайте МУТРИТЕ почтени бизнесмени, които за подобно деяние биват наказвани с..... АКТ - глоба. Чакай бе!!!! Тоя да не е хванат да говори по GSM-а, докато шофира, че Акт ще му пишеш?! Затваряй хотела, а гняса - на съд! Че да не дойде Народния съд.....

българина не е дорасъл още да прави туризъм. трябва да се въведат много строги мерки срещу такива пишман хотелиери - печалбари !

Амонякът сам по себе си не е токсичен в такива концентрации,но по скоро може да е индикатор за огнище на органично замърсяване.Предполагам че и съдържанието на разтворения кислород е в нищожни количества.Този водоизточник трябва задължително да се обследва и да мине през пречиствателно съоръжение.

но амонякът е признак, че вероятно има смесваене с фекални води. Амонакът идва от урината...

Кой изобщо е допуснал такова месо и мляко? Всички административни постове вече са актуализирани според сегашното управление - какво излиза - тези, които казват "да" сега се учудват............

Обществена тайна е че повечето ол инклузив зарежда от вериги супермакети които вместо да пуснат стоките намалени ,защото им изтича годността предпочитат да се вмиришат и после да си ги пласират в собствените си хоттели. Чувал съм легенди за това какво се случва в кухните..

За управителя на хотела и ресторанта трябва да има затвор, а не глоба. Тези, които си позволяват да тровят деца, тръгнали на лагер, са престъпници! Не трябва да има умаловажаване и прошка за изродите! Не останаха хора, само алчни изроди, готови на всичко, за да се налапат. Българинът от 19 и част от 20век, достоен за почит, го няма отдавна.

Хлорамин - препикали навсякъде - басейна, кладенеца.... да видят дали кенефа им или тоя на съседите не се излива директно в допълнителния водоизточник!

Крайно време е МОСВ по точно Басейновите дирекции да престанат с издаването на разрешения за водоползване на собствени водоизточници на ресторанти.Повечето от тях полват само собствените водоизточници.Връзките с водоснабдителната мрежа са само за приемателната комисия.

Да ама там няма лапалос! А знаете ли как стоят въпросите с издаване на разрешителни за минералната вода, а знаете ли колко пари като работа по Оперативни програми по околна среда се раздават в басейновите дирекции, а знаете ли колко ДМС на тримесечие сни разделят същите?А знаете ли как се става директор или началник отдел пак в Басейнова диреция? .....И още......още, но след време, защото според мен много мина, мъничко им остава!