Полицай удари 2 деца на пешеходна пътека в Шумен

Полицейски патрулен автомобил блъсна леко две момичета на 11 години на пешеходна пътека на кръстовище със светофар при Томбул джамия в Шумен.

Обратно в новината

Коментари - Полицай удари 2 деца на пешеходна пътека в Шумен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такава е сводката, която са дали на медиите - "блъсна леко". За тях счупването на крайниците е леко блъскане. Явно е трябвало да почупят децата повече, но пак нямаше да признаят какво е било блъскането. Как не казаха поне веднъж " Виновни сме или допуснахме грешка". Едва ли щяха да ги обесят! Ама има ли такива у нас?

Само Така, браво, абсолютно си прав! Какви предимства имат тези деца пред "Окепазителите" на закона. Идва ли партрулка трябва да заставаме чинно на тротоара и да даваме "за почест", пази боже да пресичаме на "зелено" или пък да имаме някакво друго предимство - газят те без да им мигне окото. Сега ще те изкарат децата, че са скочили нарочно пред тях пред тях, за им счупят колата, а пък те са провеждали акция от "държавно значение". Да не говорим за друго- някой да е виждал при движение полицаи в кола с колани, защото аз все още не съм, да не споменавам, че винаги говорят по телефони (GSM-ми). Може би служебно? Нали имат радиостанции, които им ги плащаме ние, данъкоплатците. Така че, спасението е там, където ти казваш, но накрая май няма да остане кой да пазят, което е пак лошо, кой пък тогава ще им обира пешкира!

и да обръщаме джобовете като на "Ну, Погоди!", но и по едно Узи (Uzi) би свършило още по добра работа.

Какво означава блъсна леко.При положение,че имат травми ако беше друг водач поне щеше да е без книжка,а тук срещаме защита към полицая,който не може да кара,а ако дойде в София ще изпомачка маса народ.Осъдете го и не му се плашете.

Никаква милост! Нали затова е полицай, демек - "власт"?! Мачкай ги и това е. Да си плащат данъците и...под гумите. Ама-ха, ще ми се правят на равноправни. За бащата ми е жал - що за авторитет и закрилник ще е, щом не е могъл един шамар да му шибне на самозабравилото се униформено говедо. Направо ще се срие в очите на децата си. Но не се притеснявайте - те няма да стоят дълго тук като пораснат достатъчно, бъдете сигурни.

родната полиция ни пази....... бие, гази, продава ни дрога. ол инклузив един вид.

Преди 2-3 год трябваше да се срещна с шуменската милиция... тогава бяха все едно в 80-те години, районото им типичното мрачно и гадно място, занемарено, мръсно... държанието им същото... едвали са се променили много

Вместо да служат за пример и наистина да пазят гражданите, другарите-полицаи са се изложили точно в най-трудния момент, когато деца пресичат по пътя! За мен не може да има сериозно оправдание за такава постъпка, извършена от такива служебни лица! Въпросът е докога ще плащаме заплати от данъците си за хора, работещи некомпетентно? Какви проверки се извършват в шуменско, има ли периодични контроли, формално ли са проведени и т.н. по отношение на полиция и КАТ???

Тези които най-чалко спазват ЗДП и ППЗДП са полицайте.За тях няма предпазни колани, мигачи, завиват където им падне и всичко е в интерес на службата.Нека и те носят отговорност като всички шофьори.както гласи чл. 20 ЗДП карали са с несъобразена скорост, която се пришива към всеки акт съставен от народната полиция.Вместо да са за пример те са едни от най-големите нарушители, тъй като единия от двамата винаги е свидетел на другия а простия гражданин да го духа.

Наскоро шуменски полицай обра бензиностанция, тези пък блъскат деца на пешеходна пътека. Какво става в шуменското МВР ?

К.БЪЗОВ И П.ВИХРОВ. АЛКОХОЛНАТА ПРОБА Е НАПРАВЕНА ОТ З.РАКИДЖИЕВ.

...Бъзикаш се ...Не може да бъде ...

И шофьори, и пешеходци има с ниска култура на пътя. Не винаги вината е на шофьора. В конкретния случай дано се разбере какво е станало и ако полицаите са виновни да си получат наказанието. Друго ми е интересно - защо иената на жертвите са написани, а на другата страна са посочени само инициали? Това ми прави впечатление и за други статии. Или дайте право на анонимност и на двете страни или не.

Абе, идиот пешеходна пътека тип "зебра" още от соца дава пълно предимство на пешеходеца и още оттогава никой него спазва! Напоследък като ги издуха пешеходните пътеки и българина почна да си пази колата, а с това и пешеходците. А тъпите американци си имат знак стоп с човек до пешеходна пътека за да се сети всеки дивак че трябва да спре ако на зебрата има някой! Но ние нали се раждаме шофьори и децата трябва да ги водим за ръка навсякъде за да не ги удрят дори полицаите на пешеходните пътеки !!

Не съм адвокат на никого, но по-полека с квалификациите. Щото не е сигурно накрая кой ще излезе, че е идиота. В други медии пишат, че произшествието е на кръстовище, не на пешеходна пътека. Майката на едната от пострадалите твърди, че дъщеря й се е обадила, че докато е била на метри от пътеката е била ударена...

Никакъв проблем! От събитията наскоро нали излезе, че ако не носиш радар и лазерен далекомер, за да измериш и калкулираш скоростта и разстоянието на автомобила, няма проблеми - пешеходеца е виновен. А, да не забравяме, че ако не махнеш с ръка, че пресичаш, пак ти си виновен!

При решенията на нашият съд-шофьора невинен ако те сгази на зебра, най-добре е да си носим и катапулт.

Навремето имаше подлези надлези и тем подобни, тва пешеходната пътека е все едно преминаване пеша през зверилник на късмет, нека да продължават с разширяването на градски булеварди, с две три платна в посока и да им плесват по една пешеходна пътека ей така, прибират парите и после, другите виновни.

Не ги мислете полицаите. Били са с включен специален режим. Ще свидетелства цялото РПУ срещу думите на две деца.

Това добре, но не ги оправдава, тъй като при деца трябва да са с повишено внимание, т.е. да спрат ако има опасност. Пък и трябва да докажат, че е имало необходимост от "специален режим". Това вече с голи приказки не става. Някакви факти трябват. Не е лесно да си съдя, с толкова много амбицирани лъжци, като теб например.

Отново пишете с чужд ник. Многократно съм Ви предупреждавал - да сбърка може всеки, но да упорства в грешката си може само глупакът. Вашето упорство и просташки непукизъм доказва, че сте диагноза...

Моля да публикувате имената на полицаите. Имам много неприятна случка с двама шуменски полицая, интересно ми е ако са същите нагляри!

Има някои който не знае как се даржат полицайте когато са и не са на работа, добре че се е вдигнало шум иначе те хора убиват и им се разминаваи това е истина м не се преовеличава.

Милиционерска му работа. Ама след 7 години ГЕРБ е нормално и такива неща да стават. Спокойно, деградацията ппродължава и скоро няма да има държава България.

Милиционерска му работа - ясно. Сега ако кажеш, че преди ГЕРБ беше по-различно ще излъжеш - същото си беше... Сега да видим многоуважаемият съд какво ще каже, ако изобщо се стигне да съд...

Някой е разрешеил на милицията да минава на червен светофар когато си пожелае. И ето го резултата. А по закон са задължени да имат както светлинна, така и звукова сигнализация, когато предприемат такива маневри.

Браво на родната полиция и Конституционния съд! Лика-прилика! Едните правят каквото им кефне, другите вихрят дива казуистика, доказвайки абсолютното право на пешеходците да бъдат блъскани, газени и убивани на пешеходните пътеки. При това с нашите възпитани дрегери, които никога не отчитат нарушения на ченгетата процедурата се улеснява. Вече се научавам да мразя! Мразя тази държава!

ПРОВАДИЯ ЗА НОВООТКРИТОТО 6500 Г. ЗЛАТО !

Путин с хибридната си война е промил мозъка на децата и те са започнали да унищожават националното имущество.

Полицаите са средностатистически българи като всички нас/вас! Българинът обича да сочи с пръст, ама него да не го гледат! Който се мисли за ''светец'' да хвърли камък по полицаите !

ОО аз съм светец наистина и може да хвърля цяла планина от камъни за да затрупам

Грешиш мноого! Полицайте, когато са на служба са далеч от средностатистически българин. Това е така, защото имат и голям брой права, който няма обикновения гражданин. Това включва носенето и употебата на оръжие, арестуването на граждани по свое осмутрение (макар и да има някакви изисквания за аргументиране те лесно се заобикалят), нарушаването на редица правила важащи за всеки гражданин и тн. Затова полицайте трябва да спазват законите напълно, безкомпромисно и винаги! Последната причина е, че като основен правораздавен орган тях за разлика от гражданите няма кой да контролира!

Още някакво абсурдно твърдение? Може би да приемем, че полицаите са от Марс, следователно марсианци? Или да приемем, че са ти колеги? Нека говорим по темата. Те са полицаи, и не са като "всички останали", точно заради това.

Всеки божи ден виждам нашата ПОЛЮЦИЯ как нарушава закона за движение по пътищата. Та патрулката хаха ляв завой сиреч шофьорчето е виждало децата ама на бързало е къде за кафенце, къде за аванта обяд, къде за някоя булка или да поспи преди края на смяната!

Родната полиция ни ГАЗИ!

Сега полицаят, управлявал патрулката има пълното право и възможност да си подобри финансовото състояние и най-вече социалния статус като заведе законово обосновано дело, че са му нарушили правата на шофьор. След вчерашното малоумие, публикувано за българските правила за движение на пешеходци, той има сто процентови шансове да спечели. Може да се наложи да глобят и бащата, защото се е оказал в неправилното време на неправилното място и е стресирал допълнително 'нарушителя'.

Сигурно "неправомерно" са се озовали на пешеходната пътека, и то точно когато е светело "зелено"! Молбичка явно се са пуснали!

ChatGPT

Оффф стига вече с това грешно тълкование. Текста си го има в ЗЗДП, просто ви пълнят тиквите с тая простотия, че пешеходеца има винаги право. Както шофьора може да е виновен (както в случая), така и пешеходеца

ChatGPT

За минуса: Според закона отговорност на пътя не носят само децата и животните. Ти от кои си?

Патрулките масово не спират на пешеходни пътеки.

Факт е, че патрулките масово нарушават правилата на движение, но това, че масово неспират на пешеходните пътеки изобщо не е така! До сега винаги са ми спирали на пешеходните пътеки и точно наличието на патрулки, често в непосредствена близост до пешеходни пътеки всъщност кара и други шофьори да дават предимство!

ChatGPT

Глупости! Хората не се шашкат вече от патрулките. Ела в провинцията да ги видиш как карат: без колани, фарове, мигачи, не спират на пешеходни пътеки и паркират на автобусните спирки. Пред очите им се нарушават десетки закони, а те глобяват избирателно

Значи просто не си попадал на таква ситуация. Аз обаче съм.

loyola

първо полицаите са колеги и не очакват да бъдат спрени и второ според новото съдебно тълкуване пешеходеца не е вече с предимство...

ХАХАХХАХАХАХАХА

не знам дали някой си мисли, че полицаите са различни хора, които спазват правилника, пазят живота и имуществото на гражданите, и да не отивам по нататък? Според наблюденията ми - НЕ! Карат без светлини, дремят и не "виждат" как разни питеци минават в нарушение, дремят и "не виждат" как двуколесни нагли и шумни моторопитеци шпорят на метри, напр. от 3то РПУ София по нощите! И каквото се сетиш - да не казвам, че някои от тях са си комбина с престъпници, че го раздават каналджии и др. Та, пак питам - заблуждава ли се някой, че родната полиция ни пази?

Ами задайте си само въпроса ..."Какви хора стават полицаи по принцип и особено в България". И тогава няма да се учудвате по този начин. То от друга страна донякъде го разбирам това защото и самото естество на професията го изисква да не го мислиш много, много. Трябва да си готов да убиваш и нараняваш хора. Тая работа определено не е за "ентелегенти". :))

С две думи закона за движение трябва да бъде направен така че пешеходеца да е с предимство при всички случаи в урбанизирана зона. Защото този който нанася поражението е шофьора. Освен това естественото е човек да ходи пеш а придвижването с автомобил не е. То е само бонус вследствие на човешко развитие. Така че който ползва този бонус трябва да внимава най-вече а не обратното. Да не говорим че ходейки човек дори в повечето случаи го прави инстинктивно и несъзнателно.

още малко ще искаш и пеша да 'ръгна?...грух, грух... :)))))

Ако става въпрос да изминеш разстояние от два три километра, без майтап ти го препоръчвам. Гарантирам че за 15 минути се изминават 2-3 километра без да го усетиш.

А, с ТРИ думи - пешеходецЪТ трябва да спре да пресича, като ГОВЕДО... и да започне да се оглежда ПРЕДИ ДА СЕ МЕТНЕ на платното за движения на МПС-та!!! Липсата на чувство за САМОсъхранение, може определено да ти струва живота, а след това няма да е от значение КОЙ е виновен...

те са деца

Законът точно така е направен, просто е написан по-лаконично и точно, не както ти си се изразил. Ти чел ли си закона? Разбрал ли си го? Там са няколко изречения само, по силите на циганин с основно образование. Не на такъв с 3-ти клас.

...ченгета, като за пример!... Ебаси!

от днес въвеждам тълкованието: "Не абсолютно блъснат и не абсолютно утрепан" Ваш: адв. Домус АКБАР!!!

Винаги съм казвал - не гледайте светофарите, а колите. Още никой не е блъснат от светофар!

Това е наистина ужас! Що за полиция имаме в БГ. Дали ще им потърсят отговорност....

Министерство на вътрешните разбойници! Блъскат деца на пешеходни пътеки, друг се разхожда в пияно състояние по тротоара, трети помита велосипедист, четвърти със законния си пистолет избива роснините си, а рекета, а изнудването? Кво стаа ма Бъчварова? При твоето командване тая банда разбойници съвсем изтрещяха.

Може и по конкретно: Мошеници и Всякакви Разбойници

Тая работа с "абсолютното право" от философска и правна гледна точка може и да е правилно но от житейска и практична гледна точка ще донесе още повече нещастия. Причината за това е че сега шофьорите хептем няма да се съобразяват с пешеходците. А нещата биха могли да бъдат много прости. Когато шофьор види каквато и да е пешеходна пътека или светофар трябва да знае че само да мине на метър от пешеходеца го грози жестоко наказание независимо от каквито и да е обстоятелства. Най-добре човек спазва правило само когато го е страх от нещо. Ясно, точно и просто. Не знам защо си усложняваме "зорлем" живота с разни определения от висшата математика , при условие че няма нужда.

Ами защото не е вярно каквото си написал. Страхът блокира мисленето, пречи на вниманието и довежда до тежки последици, които ти в мисленето си се стремиш да избегнеш. Това, че не си разбрал мисълта на адвокатите е напълно обяснимо, като ти чета глупостите.

Леко или тежко - дираджиите да не омаловажават проблема. Това не са полицаи а мутри. Не само на външен вид ами по манталитет. И началството им е същото. Муутри.

такива новини не публикувайте/патрулка ударила 2 деца на пешеходна пътека/ дирката си знае какво да публикува и цензурира/

Трябвало е да тестват полицая за наличие на ум, а не на алкохол.

Затова адвокатите решили, че на зебра няма пешеходеца предимтво, дори да е стъпил на зебрата. Защото полицаите вече са неграмотни и трябва да ги измъкват. Идиоти

От вчера всеки който присича - 3 дни преди събитието подава уведмление в полюцията и кварталния къде, кога - точен час, смята да пресича.

От полицията и общината съобщават, че фактът, че гражданско лице е подало заявление за пресичане не означава автоматически, че ще му бъде разрешено. Трябва да се свика сесия на общинския съвет, съвместно с представители на полицията и да се обсъдят доводите за молбата за пресичане. ако компетентните органи преценят, че молбата е наложителна отговорът ще бъде изпратен по пощта в писмен вид, нотариално заверен в 7 дневен срок срещу платена такса и в самоадресиран плик.

За мозък е трябвало да ги тестват самозабравилите се надути пуяци, пазители на полЮтиците от народната любов, не за алкохол!

защо да си губят времето... те са тествани на приемния изпит - NEGATIVE. No Brain - No Pain.

А тези деца вдигнали ли са ръка за да известят, че имат намерение да пресичат? Изчислили ли са треакторията и скоростта на движение на полицейската кола, за да избегнат удар с нея, както повеляват новите правила за пресичане на пешеходна пътека, които наскоро разписа Касационния съд!?

На зелен светофар не са длъжни да подават сигнал, че пресичат. Аман от всезнайковци!!! п.с. има пешеходни пътеки със светофар( ако не знаеш)

стара ти е информацията... от вчера у дир.ника... и другите средства за масова ДЕЗинформация: "Адвокатите: Пешеходецът няма абсолютно предимство на пътека" Ваш: Домус АДВОКАТ АКБАР!!! Домус с моркофки & А.лко.лекси 4икиеф - ООНе за некой леФ

почна се.. вчера им разрешиха... - Домус АДВОКАТ АКБАР!!! Домус с моркофки

Днес има много "добри" новини за МВР-полицаи, граничари. Какво правим? До кога това безхаберие от страна на правителството?

Поредните отклонили се от правия курс на ПАРТИЯТА... и не е "безхаберие", а безучастие...

Не е и безучастие, а е СЪУЧАСТИЕ, понеже всеки се отчита на някого нагоре по веригата...

за кое правилтелство питаш, щото ние имаме правителство само когато трябва да гласува кой да им плаща масрафа и дет си търкат зъбите при ядене, само когато ги засърби да откраднат поредният милиард от бюджета и който плащаме после ние!

Че аз не съм виждал патрулка която да спазва правилата за движение. Минаване на червено, каране без светлини, говорене по телефона и още куп неща за които пазителите на закона иначе охотно глобяват

Липса на винетка на личния автомобил.

И гражданска, и гражданска ...

Татковците на децата да бъдат по-обрани в реакциите си, че с оглед на последното становище на Адвокатския съвет за "правата на пешеходците на пешеходни пътеки", да не осъмнат с предявени имуществени претенции за повреда на служебен автомобил ! А извън черния хумор - Бог да пази децата ни! Няма кой друг явно...

Има, сап му викат... 2-3 лв...

Чудно ми беше кога ще се случи подобно нещо. До сега не съм виждал патрулка, която да не е управлявана от абсолютен малоумник,които изглежда така все едно за първи път кара кола,а за нарушенията които допуска майко мила.

Ами то се е случвало много пъти, само не се разгласява прекалено. В Пазарджик един голям началник отнесе едно момче на пешеходна пътека, детето е с последствия до живот, а на ушев нищо не му се направиха, естествено.

На пешеходната пътека,пешеходците имат предимство,напоследък пешеходците ,вървят и не поглеждат встрани идващите автомобили,но е възможно МПС да се окаже с аварирала спирачна система или да се движи с голяма несъобразена скорост.Никога да не се разчита на предимство,защото ако не го дадат стават мазила.

Не бе, две деца удариха патрулка.

да ги арестуват, рушат държавното имущество - "съпричинители"