Дете опита на два пъти да убие майка си за отнет айфон

В американския град Денвър, щата Колорадо, е арестувано 12-годишно момиче, което се опитало два пъти да убие майка си, защото му забранила да използва айфон.

Обратно в новината

Коментари - Дете опита на два пъти да убие майка си за отнет айфон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ужас! Това ли са ценностите и живота, към който се стремят всички българи? Ами близко сме, много близко и скоро ще задминем американците!

майка му е отнела айфона защото момичето отказало да се прибере с родителите си за великденските празници със тях в русия .

Удариха дъното!

Атлантическа ценностна система, няма как. Сега да не вземат да му направят нещо на детето, те са го възпитали така.

Типичния американец. Нищо в главата.

Американче, iPhone, иска да убие майка си = американски прелести !

"умен телефон - тъп потребител". Големият напредък - децата могат да преписват и да си правят селфита. Плебейски радости и гордости някакви.

В България поне убиват родителите си чак като прехвърлят 20-те години...

Така е братче, тия от Ай шит сектата са за въдворяване- кума ми е див Ай фен, и немож го убеди в противното....голям екран не му трябва, многопроцесорен също...и като го питам, добре бе аджеба, защо само вашият флагман няма водоустойчивост- не му трябвала! Трябва му само да прегръща стените в търсене на обхват и в 12 на обяд да сменя батерията

Детйлите са важни. Майката е Донка Глухата - емигрирала от Симитли през далечната 97 г.

А ти явно си шизофреничния й полу-внук - полу-син от третия брак на голямата й доведена дъщеря...

Iphon-а му е убийствен

Умствения капацитет, на ползвателите на айФона ;)

Ами бих му казала..не си позволявай , подобно поведение...и когато човек прави нещо е длъжен да мисли

Чиста наркомания. Техниката става все по-лесна за употреба, все по-малко интерактивна и все по-неразбираема за младите. Ако употребата й не върви с усилия за ограмотяване и с някаква дейност по-различна от свалки, клюки и затъпяващи игри - последствията са такива. Проблема е, че никой не обича интерактивните потребители, всеки предпочита пасивните. И тенденциите не са розови. Поне да се зарибяват в по-късна възраст, когато се развие критичното им мислене.

пак добре ,че не се е опитало да я изнасили,след като гледало ,,50 нюанса в сиво,,!

на 12 години правиш опит да убиваш и то два пъти?Жалка дрисла,нека сега да отиде в приемо семейство да види как ще получи айфон,но едва ли ще оцени какво значи истинска майка.

Ха, такива са на 12, а ти да знаеш като дорастат до 20 какви какви стават! Майко мила! Отглеждат ги абсолютно безкритично, без шамари, една думичка напреки не им казват - "не било хуманно"! Като се изтропат под масата има казват: "Браво, моето момче/момиче! Страхотен/тна си!!!"

Точно колкото се чалват в момента и българските тийнове

Имаше и някакъв, който убил майка си и баба си, след което продължил да играе спокойно на компютъра няколко часа, докато го арестуват - и после тъпака е попаднал там, където няма компютри. Има само една дума описваща този тип пристрастяване - НАРКОМАНИЯ. Родители, внимавайте, защото ако си оставите детето на произвола, нещата много скоро излизат от контрол, после от този ад излизане няма.

Колко чалнато трябва да е това дете!??!?!?

Не повече, отколкото родителите му и обществото са го направили!

а по време на културните революции в комунистически китай и камбоджа децата избиха милиони родители учители професори всякаква интелигенция в комунистическо и анти-консуматорско общество айде да чуем атакиствките свръх-интелигентни анализи....

наистина си прав, но разлика има и тя е в целите и идеите. Далеч съм от мисълта да оправдавам убийството по какъвто и да е повод, ама да те утрепе собственото ти дете за една тъпа вещ - каква ценностна система е това? Не че другото е по приемливо, но има разлика все пак.

Ама си прост, прост, прост, прост. Разликата е, че едното е общоприета политика и норма на тотално унищожение, а другото е изключение и отклонение от нормата наказуемо от закона.

Така и се пада! От къде на къде ще нарушава правата на детето.

СПОКО ТРЕТИЯ ПЪТ ЩЕ УСПЕЕ ХИ ХИ ХИ

Всяко дете трябва да има Ай-, или какъвто и да е фон. Това е едно от основните ни средства за следене и контрол на съзнанието.

Разпасано поколение,не е само в България!Тубата е пълна с клипове от цяла източна Европа,/Сърбия,Хърватска,Русия,Украйна /,как хвърлят столове по учителите и ги замерят с тебешири,защото са се заели с неблагодарната задача да им налеят малко акъл в тъпата тиква,за да не пукяса от глад, след като завърши!

Ужас! Но майката добре е постъпила, това дете е изчадие. Едно време ако за всичко отмъщавахме на родителите си, нямаше да останат българи в Бг.

За жалост такива са ценностите на консуматорското общество .

Щото си информиран какво става на запад, а нямаш идея какво става на изток. Ай моля ти се да престанеш с глупостите си

Ай-молиш?! Браво, браво...!

Въпрос на механизъм за отреагиране на агресията. У нас преди една-две години имаше случай, когато тийнейджър се беше обесил в банята, за да "накаже" баба си и дядо си, които не му давали да гледа телевизия.

Страната в която хората полудяват от супер потребление и супер материализъм!

Ако детето се оплаче в служба Социално подпомагане -''Закрила на детето'',че родителите са му отнели айфона-те ще бъдат автоматично осъдени и глобени по приетия у нас закон за домашното насилие,а детето ще бъде настанено в кризисен център.

Американските шизофренични филми на това учат - кървища, убииства, насилие, толерантност към гейовете, егоизъм и т.н. - не се учудвам.

А българската реалност на какво учи? Как да разфасоваш съученика си с бичкия!

Ми нормално, реално сме под медийното и културно въздействие на Холивуд. От 20 години сме обект на културна инвазия, разликата в ценостите и начина на мислене на две съседни поколония е драстична.

Пълни глупости.

Не казвам нация, защото краварите нация нямат! От времето, когато Хенри Форд им измисли и инсталира поточните линии, цялата тази сбирщина е поела и ще изтече в канализацията! Дали основната причина ще бъде колосалният дълг от над 16 трилиона $, или ще се самоизбият няма особено значение!

Да, ама не! От такива като теб червенотиквеници ние в България ще изтечем в канала далеч преди тях.

Ние изтичаме , но не в канала , а в посока обогатяване генотипа на подобни държави . Причината за нашето изчезване ще бъде това изтичане и намаляването на раждаемостта , както и увеличаване на тази при мангустите .

Интересно сега в интерната дали ще и дадат картинка на въпросния айфон?

нашата видинска камелия и това момиче могат да станат големи приятелки и да се борят за правата на децата ...

американски ценности

А тукашните какви са? Всъщност не са пробвани - тук 1% могат да купят на детето си айфон, а там 100%, вкл. безработните и нископлатените бедняци с по-мургава кожа. Така че тук е добре, а онези са зле.

тогава защо трепят майките си ЗА ЕДИН АЙФОН. Даваш ли си сметка за какво иде реч, та си навираш тук идиотските разсъждения? Точно такива като тебе, поставящи вещите над всичко, дори над живота

Никой не си задава въпроса защо му е нужно на едно дете айфон или смартфон? Да чати,да играе игрички,да изпраща селфи снимки иииии още какво? На премиум цена от над 1000 лева. По същия начин дали да не се разреши на децата да управляват автомобили(по бързо ще стига до училище,ще вози приятели).

Няма нищо случайно. Там децата от малки знаят, че ако родителят им удари един шамар, ще се обадят на 911. Всякакви правозащитни организации слухтят и държавата е готова всеки момент да отнеме детето от родителите, ако му оказват тормоз, каквото и да разбират под това малките глезльовци. Чудно ли е тогава, че детето възприема родителя си като враг?

И като го отнеме, "голямо" бъдеще го очаква - в социални домове и разни други институции. Заради един телефон да искаш да затриеш майка си.... определено няма да е новия Айнщайн

Да, точно глезльовци!И затова, тези главорези свикнали на нищета и сурова дисциплина ще ни разкажат играта!Има ли връщане към духовност и ценности?Как би могло да стане - със суров ред или с убеждение?

"Американска мечта"

Моля, не им наливайте простотии в главите - малко им трябва на някои " деца" ...... !

Важното е правата на детето да не бъдат нарушавани. Тогава всичко ще е ОК.

кви права бе,в килера 2 дена безз да яде и толкоз

На това му се казва цивилизационен избор и ценности,развитие на прогреса,който трябва да се наложи в целия свят: Модерен бизнес цикъл и масова потребителска култура.

Новите роби... Спомнете си видеоклубовете,ротативките и т.н. Дъщеря - вещица?

Айфон ли, ай сиктир. От днес само на айран.

докато и айряна не го патентоват

mdavramov@gmail.com

Абе те Айшето от околовръстното искат да патентоват, ти за айрана се притесняваш.

хаххахаха, това ми хареса!

Айрян ама без мляко. Млякото покварявало!

mdavramov@gmail.com

Така е. Хората вече ракия варят от мляко.

Вълните, излъчвани от iShit са вредни за Вашето психично здраве!

какво ли ще направят троловете населяващи ДИР-а, ако някой им отнеме клавиатурата?

може да се превърнат в човеци !!!!!!

И какво странно има в новината - евроатлантически цивилизационни ценности?!

Повечето хора тук пишат, че в САЩ били материалисти (ние като че ли не сме), а пък моите познати там споделят, че в САЩ съществуват две неща - семейство и работа. На кого да вярва човек? Аз мисля, че в близкото минало САЩ си бяха една нормална страна с нормалния за числеността на населението процент откачалки. Промениха се след като се навъдиха разни правозащитни организации с първоначално добри идеи, които обаче скоро се изродиха. Както пише един по-долу - за 300 милиона население един случай не е кой знае каква болка. Тук да не би отношенията между родители и деца да са прекрасни? Колко често четем за някой заклал майка си или баща си? Явно детето не е съвсем в ред.

Семейство може да е имало в САЩ преди 30-40 години. В момента мнозинството пълнолетни американци не са семейни, а 53 процента от браковете завършват с развод. Над половината от децата пък живеят само с един родител. Тенденцията е за увеличаване на тези показатели. Така че е изключително трудно в днешно време да се говори за някакво работещо семейство в САЩ.

Да живее американската хравственост и произтичащата от нея американска демокрация.

вие не схващате основната идея, а тя е, че айфоня убива

А поне бъдете коректни- що не уточнявате, че става въпрос за цветнокожи! Техните цигани демек.

Техните цветнокожи не са като нашите! Даже са на светлинни години. Има образовани, богати, дори президентът им е цветнокож. А от нашите, ако има и 10% със средно образование, ще е добре.