Почти половината българчета живеят в риск от бедност

Близо 550 хиляди българчета на възраст под 18 години са живели в риск от бедност и социално изключване през 2016 г., показват данни от анализ на Евростат.

Обратно в новината

Коментари - Почти половината българчета живеят в риск от бедност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аде сега подробности.....Нали кокошките са щастливи и краставиците прави,лампите са под100 вата.......Пък КОЙ е казал , че БЕДНОСТТА е ценност и трябват СПЕЦИАЛНИ ЕВРОГРИЖИ за нея?????.....Гришо е ценнност ,обграден с внимание и пари.

Риск от бедност? Повечето деца по улиците в София се разхождат със скъпи телефони, дрехи и ужасно самочувствие... Аз ли не схващам къде са бедните?

БЪЛГАРИЯ,глупако....НЕ София.

Те в "територията" всичките изследвания за рискови и лоши показатели са все около 80-90% бе ДЕБИЛНИ ГЕРБЕРАСТКИ КРАТУНИ...!!! И к'во праим ся?... А?... ОСТАВКАААА....!!! Дааа...!!!

Цигани мигани дето крадат и убиват у се преструват на бедни а ние блъскаме цял живот за да храниме хлебарките

а останалата половина тънат в бедност

Не виждам в София дете, което да не държи модерен телефон, а някои имат по два!

"Модерни" телефони има и за по 50-100 лв. "Модерните" телефони са на повече от 10 години. Освен това ти имаш тесен поглед върху някаква минимална частица от милионите, които живеят в София и особено в цяла България!

Комунизма може да е лош и всякакъв, ама купищата провинциалисти, живеещи в бетонните квартали, никога нямаше да си купят апартаменти на по 4000-10000 лева с безлихвени заеми. И тук става въпрос за милиони българи, а не за 10 000 жилища продадени през демокрацията например.

Тази статистика е много оптимистична. Истината е, че около 85% от българите са бедни, та дори и повече. При положение, че по статистик средната заплата е 1000 лв, то можете ли според вас да плащате с нея ипотека, наем и какво ли още не? Храната е изключително скъпа в България и със съмнително качество! Инфлацията е много висока и се вижда по ежедневно повишаващите се цени! Според сайтовете за имоти, средния наем е 700 лева. Средна ипотечна месечна вноска ще е около 1000 лева за 20 години. Минималните доходи са равни на дневната надница в Западна Европа.

skromna35

Така, така, сега прочетете новината за 81-те % дето искали жената да е домакиня....

абе тоя е.....стат как ги прави тия аритметики????като гледам всеки пиклъо носи и мобилен телефон още от пелените-сигурно са много бедни

защото тези деца които се включват в тази статистика не ги виждащ на публично место, те са без самочувствие и социална среда

По тези критерии 90% от пенсионерите са официално бедни ! + %- тите за децата ( а те си имат семейства )....Беднотията царува !

То повече от българските семейства са директно в бедността дори и да работят вие сте седнали за децата да говорите сякаш родителите им ядът пържоли а на тях дават сух хляб,,,

По време на комунизма капиталисти ли ни управляваха , че бяхме добре ?

ко ти е било добрето?

при тя крадливи управленя какво да е

Това е ужасно. Само че преди 10г. клоняха към 100%. С други думи някои са се отървали.

Да ужасно е ! А преди 30 години клоняха към 0 !

"риск от бедност"

Заглавието да се чете "50% от децата са от малцинствени групи".

изнася ви да лъжете, крадци дупетатски...'са кажи, че 100% от пенсионерите са от малцинствата, щот са живи-умрели от бедност и мизерия...Трябва да се каже в европа ясно , че в България - детски, майчинство, пенсии, обещетения при безработица и здравно-осигурено лечение НЕ СЪЩЕСТВУВАТ....От тук и произлизащата бедност, първо за децата и студентите, после за пенсионерите и не по-малко за всички работещи-бедни за 250 евро 30 дена в месеца

ПЕНСИОНЕРИТЕ СТЕ БЕДНИ ЗАЩОТО СТЕ ЗОМБИТА-комуноидите ви откраднаха пенсионния фонд но вие продължавате да гласувате за тях а и тия пенсионери към кои проценти да ги пишем които хвърлят хиледарките през балкона???Колкото и фалшиви новини да изхрачвате тук ефекта е една голяма 0 пък и колко ви остава на вас още зомбита.....2-3г. ако някой вирус не ви птръшне,че вие сте само една огромна пречка за страната ни!!

Отглеждането на деца е отговорност най-вече на родителите !!! Ако си беден и искаш да имаш деца , опитай се първо да осигуриш бъдещето им !!! Каква вина има държавата , че безотговорни хора създават деца ??? Животът на всеки от нас трябва да зависи преди всичко от собствените ни решения !!! Държавата , това сме ние и нашите отговорности !!!

без деца или с 5те разглезени деца на супербогари политици, ти каква държава смяташ да построиш бе, идиоте

Държава с цигани държава ли е?

какво очаквате при 10 000 лева заплати на президент, премиери, министри, дупетати, съпроводено с милиарди от бюджта, откраднати от същите под формата на ,представете си, партиини субсидии или през общините за финансиране на луксозните им голф клубове или още пари откраднати през всякакви други обществени поръчки за милиони - било за стоеж на огради ( на тройни цени сравнено с Гърция напр.), магистрали, саниране, реекспорт на суперскъпи лекартсва (платени преди това от данъците на бедните хора)....и още кой знае колко схеми з крадене от влатдържащите в бойковистан, къдете реално съд и съдебна система, а и полиция съществуват само , за да охраняват тия , дето крадат милионите...

100% от жителите на планетата живеят в риск от смърт.

Децата живеят в бедност, а наглеците си раздават бонуси, кокошките са ни щастливи, прасетата си имат душ и играчки, милиони се дават за уличните помияри! Вулгарно е.

Щастливите кокошки и прасета са осигурени от фирмите, които ги отглеждат и нямат общо с бедността на децата.Ако биват отглеждани в мизерия, това ще повиши ли стандарта на българското семейство?Виж за наглеците имаш 100 процентово право!Расковничето е в яка цедка на бюджетни разходи, държавни поръчки на "наши фирми", измислени службички за властимащи с огромни заплати.Пилее се държавна пара с десетки и стотици милиони, като например безумието с пръстови отпечатъци в болниците, което беше набързо премахнато, милионите потънаха, а да се е чуло за подведен под отговорност и връщане на парите?Затова Гърция в криза дава по 1000 евро на пенсионерите си за коледна добавка, а при нас се обсъждат и размахват едва ли не, като огромен акт на щедрост срамните 40 лева!

Най-бедните, необразовани и мързеливи мизерници се плодят най-активно, което не е в интерес нито на обществото, нито на отрочетата, прикачени по рождение за плебса. А решение има- евгеника.

400 хиляди, герберастчета, деца и дебелобузи внучета, закусват мазните судjyчета, и баничка с кафе, в Eвропа.

Още малко селски дебил и гробарите ще си свършат работата,че и на държавна сметка може да е ако децата са ви изоставили вече така,че само новите дрешки си пригответе