44% от българчетата са в риск от бедност и изолация

Бедността и изключването от обществото са заплаха за 43,7 на сто от децата в България и за 46,8 на сто от румънчетата, показват данни на Евростат.

Обратно в новината

Коментари - 44% от българчетата са в риск от бедност и изолация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига, не ни манипулирайте с "българчета"! Знаете за какво става дума, за съжаление на българската нация...

Преходът успешно напредва.

Явно не всички трябва да имат деца. А точно такива правят не по еднто-две, а повече и после искат държавата да ги храни. Всеки родител е отговорен лично за изхранването, образованието и възпитанието на децата си и трябва да преценява колко деца може да има. Никой не е длъжен да плаща за безотговорността на нискочели родители.

няма беден комунистически крадец, отвратителна пасмина, заради тях и откраднатите милиарди са бедни всички останали

Естествено че всяко 3то дете е заплашено от изолация (поне такава каквато ние си я представяме) понеже всяко 3то дете в БГ е циганче.... а и те не го приемат като изолация... по цял ден кючеци въртят и гледат от каде да си наберат джилезу

А какъв процент българчета, при това ходещи на училище, са застрашени от неграмотност? Като гледам масовия правопис на младите и ме втриса. Потресаващо е да не знаят елементарни правописни правила - членуване, запетайки, образуване на множествено число. На "Й" паметник трябва да се вдигне, защото се ползва масово в думи като "батерий", "кайсий", "фуний". Не се прави разлика между "който" и "които" - и двете се изписват с "Й" без грам вложена мисъл дали е правилно или не. А още по-голям проблем е, че нито на тях самите им пука, че пишат неграмотно, нито на родителите им.

В статията става въпрос повече за социализация на децата, за липсата на изолация. Как да се социализира дете, което умишлено не е пускано от родителите си на училище, защото културните традиции на етноса му са да се обучава за джебчия или за млада малолетна машина за раждане на деца?!

В случая трябва да се работи с родителите, а не с децата, защото те не вземат самостоятелни решения за живота си. Струва ми се, може много да се направи по въпроса, но сякаш няма политическа воля или нещо друго не достига. Защото, съгласете се, въпросните малцинства са твърде удобна електорална единица и ако вземат, та се образоват, може изведнъж да се окаже, че не са толкова удобни за манипулация.

44%? долна лъжа! Над 60% са! Трябва само да се вземе в предвид, че на голяма част от децата родителите се лишават от собствените си нужди за да не лишават децата си!

За кого мислите, е написан този текст в нашата конституция- Чл. 53. (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително? Посочете кое от останалите малцинства или кой от мнозинството в България не иска да праща детето си на училище? Има само една етническа група в цяла Европа, която не пуска децата си на училище- циганите и това е ноторен факт! Тук не е Азия, а Европа!

И този процент ще се повишава. Лумпенизираме се.

А Министерството на финансите (Минфин) на Рашата иска да намали субсидиите за регионите с 30% (chita . ru) . С 30% !!!

Повече ме интересува България, която е доказателство, че когато диктаторът е прост, държавата закъсва. И сега ще прави всичко възможно да закъсаме още, че да "видите какво е без мен"..............

Е, сега си имаме румен генерал за президент- той ще ни вдигне самолета. Нали?

Глупости! Я дайте разбивка по етническа принадлежност,а? И в двете държави - България и Румъния, е съсредоточено циганското европейско малцинство! Кой им е виновен на циганите, че чааветата им са неграмотни? Родителите на чааветата, естествено! Ако родителите им бъдат задължени да си дават децата в училище, ревват като заклани- ама нашата традиция е децата ни да не ходят на училище или да учат макс до 7ми клас!

"От 2010 г. броят на децата, застрашени от бедност в България, е спаднал от 635 000 на 527 000. " - това е нагла лъжа!

Откъде научи?

Руменият генерал ще оправи положението, като раздаде от имащите на нямащите и от здравите на болните )

Ей, не разбрахте, че президентът в България няма такива правомощия.

Novae

Това е то перестройката на горбачов-бедност и издолация за едни , и абитуриентска рокля от 15000 долара за внучката му.

И дъщерите на Х_йло живеели не лошо, и не бедно.

А не ееее Боко тъпото друга песен пеее, че България е на 3 място в Европа и всички живеят весело и задружно с ГЕРБ.

Да бе, как може такова безгранично дебелоочие ?! Пожелавам на всички, които мислят така, да стигнат дотам, че да живеят със средните доходи за България, хайде да не са най-ниските. Тя палачинката се обръща.................

На какви ли критерии се базира точно. Детето ми в западноевропейска държава живее по-изолирано отколкото аз през кому-соци-преходо-капитализма.

Явно и ти си изолиран, като не виждаш.

Бедност и изолация, а когато родителите им ги продават за да станат богати и социализирани, ги арестувате... къде ви е политическата коректност? :) Независимо дали става дума за циганори или българи голяма част от населението е предопределена да живее в бедност и нищета, за да могат една малка част от същото това население да се задоволяват всяка своя прищявка.

Така е, така е и било винаги. Важно е ти от кои си.

Да ви .бем и демокрацията и еврогейските и еврейскоатлантическите ценности след като през соца гладните и застрашените бяха под 0.43%, а сега са 100 пъти повече. За сигурността на гражданите да не говоря!

Хайде сега са видим в коя страна няма бедни и богати.. Не всеки отишъл да живее на север живее като северняк.

не са българчета, а български граждани. Както се вижда от статистиката, има ги във всички държави в Европа. Някога не им се е ходело толкова на север, но сега вече ходят и до Скандинавия, ако съдим по новината, че антиимигранска партия печелела популярност в Швеция.

Дори обществото да ги отхвърля,значи има за какво! Третополовият/ата грантояд/ка,дето е писал статийката, да си вземе 1-2 "отхвърлени" елементчета и да си ги гледа в къщи, да видим каква песен ще пее. Аман от лицемери!

jingiby

Тези 44% от българчетата явно са 100% от циганчетата. Положението с етническата структура на населението вместо да се влошава, явно става неспасяемо...

Не, това едва ли са българчета. Има грешка в статистиката.

Явно такъв е процентът на малките циганета в България...

По-висок е.

не деца, а мангали. разликата е огромна. селянията и циганията са начин на мислене. в случая цял етнос е възприел този начин и никак не изглежда, че му е зле.

В общество където парите а водещ фактор не може да се очаква друго.Разделянето на бедни и богати разделя хората Приятелство между вълк и овца в природата няма Интересно докога някои ще се опитват да ни докажат обратното. Явно ще има да се случват не приятни изненади на инженерите Даже те май започнаха. Де да видим.