Децата - голямата жертва на пандемията

Многобройните ограничения не само застрашават образователните постижения на младите хора, но също така имат трайни последици за цялостното им развитие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учениците са това, което подклажда пандемията... Колкото и да не ви се вярва, именно заради тяхното присъствено обучение вирусът така избуя... Кой знае колко жертве сме дали само и само, за да може децата видиш ли, да учат присъствено...

А изродите внушаваха че децата са най-голямото зло в пандемията( доколкото ни се внушава за такава)!!!!! Трижди прокълнати да са всички които използват децата за собствените си интереси!!!!

жертви и без пандемия. Гледай хала на децата и старите хора в една държава и ще разбереш за какво става дума.

Ама много сте се разтревожили за децата, как да не ви повярва човек?! Че нали точно това целите?! Фашизъм от чист вид.

Ам` чи нали туй е една от целите на пЛандемията, я!

Пропуснато е да се отбележи още един минус, а именно след 2г на пандемия и зяпане 24/7 в телефони, компютри и телевизори , със сигурност 80% поне от тези деца ще са с увредено зрение .

Дрън-дрън ярина! Тия които са дали тези тъпоумни умозаключения смятят децата за някакви кибритени клечки - малко да ги сгънеш и се трОшат. Ние съвременните хора толкова брутално сме се разлигавили, че една година проблеми вече може да разруши всичко постигнато досега. Ако е така (дано да не е така), значи за крив х-й не ставаме.

Аве кавал нещастен, моята дъщеря е на 5 и след всеки локдаун все по трудно става ходенето на училище.

Това си е лично ваш проблем.

Не, проблема не е негов. Проблема е отдавна, както здравеопазването, така и образованието стана печатница за пари. През 2-3 години се сменят учебните програми, учебниците са пълни със безумия. Пандемията само ускори нещата. Една конферентна връзка и в МОН решиха, че работата е свършена... Не само не е свършена, а положението е трагично! Моя син не е на 5, но с триста зора успявам да го държа полумотивиран за учене.

Имам 3 деца. Малката ми дъщеря, изтърсакът е на 15. Синът и голямата са над 20. Сам виждам как това дете (малката) се съсипва душевно без ходене на училище, отделно дето е качила 6 кг за една година а е пораснала само с 1 см. Ученето дистанционно е просто имитация на учене. А може би и това е една от целите: сваяне нивото на образование за "плебса"....

Айдеее, лигльовщината се лее обилно! Свикнахте да живеете все едно живота Ви е неизменна даденост, и проблемите покрай вируса ще Ви смажат като товарен влак.

Явно не и помагаш да учи

ЗАЩОТО КОЛКОТО СИ ПО-НЕОБРАЗОВАН, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ ТЕ МАНИПУЛИРАТ!!!!

Читавите деца с читави родители определено намазаха от това, че учиха от вкъщи. За другите - не знам и не ме интересува дали наистина са "жертви". Те са си жертви по рождение - с такива родители и Харвард да завършат пак ще са си тъпи.

Ходенето на училище не изключва помощта на родителите, философе! Но самото учене в клас, с учител пред децата няма какво да го замени! Също и реалният им социален живот, сведен до чатове в платформите, в каквото се е превърнало и "дистанционното" обучение.

Аз като ходех на училище, голямо учене падаше в клас. За 5-10 минути изпяваха урока, а през останалото време правеха проверки, изпитваха, контролни. Затуй като дойде време за кандидатстване всички ходеха на частни уроци при същите даскали. Явно на ученичките повече им действа, че не могат да ходят да пушат в тоалетните или където го правят сега.

Абсолютно вярно!

Както обикновено коментират хора, които няма деца или родители, които ги мързи или не могат да възпитават децата си, и разчитат на училището за това.

Айде де! Всички са много 'печени' докато има кой да обгрижва отрочетата им.

Тъпа статия. Пропуснато е нещо съществено - хроничния ковид при много деца, които уж са го прекарали леко. в Швеция вече има клиника за лечение на такива деца. в Англия този проблем активно се изследва, защото от това зависи дали да пуснат присъственото обучение. На най-тъпия гербаджийски минисътр - Вълчев - тези проблеми при децата явно не са известни. Отваряйте всичко чалгари и гербаджии смотани.....

От ограничени хора можеш да очакваш само тъпи коментари

Коментара е излишен. Не разтягаха ластика ... ...

И като се окаже, че и те боледуват, за какво са били изручани тези жабета? Нещата трябва да завършат с нов Нюрнбергски съд.

Целта е точно да се зомбират децата и да станат асоциални консуматори.

Не жертва на пандемията, а жертва на управляващите и по света. Там и обсъждаха за повторение на учебната година. А ще убият и раждаемосттта, която тук за 2020г. е 47% от смъртността и е с 21.5-22 хиляди деца по-малко родени за година от 2009г. А заради 9 месеца бременност, тепърва ще идва ефекта. На това, че не се запознават двойки. На изкуствено създадената икономическа криза. За Германия говореха и за 5 пъти повече разводи 2020г. от 2019г. И така нататък. А от ковида умирали тук средно на 72 години, а за 2020г. умира средно 1 на 55.45 човека. 124 735 са умрелите и 59 086 родените, при водено 6 916 548 население за 2020г.

Сегашните шестокласници не са били на сериозно училище от по 15 Декември 2019 год. 2020 Януари, Февруари имаха грипни ваканции, ваканции и всякакви глупости. После пандемия. Септември бяха 1 месец, и после пак от вкъщи. Преди 1 месец бяха на училище за 1 СЕДМИЦА. Важното е обаче, моловете и баровете да работят. Шестокласниците нямат матури - да се оправят.

Тази година просветното министерство изобщо не слага в сметките 6клас.За тях не съществуват.А те са бъдещите седмокласници.Ние родителите да му мислим

Ето за това трябваше да пишете всеки ден през цялата година, а не за подвизите на Бибитковците и престъпниците от НОЩ! Това, което се случва е геноцид над децата и всички останали!

Пълни глупости. Децата се научиха да работят с компютър, не само да играят. Часовете станаха много по продуктивни, подобри се дисциплината , защото отвързаните трябва да мълчат и да слушат. Научиха се и училищата и децата да се пазят и да се поддържат чисти, което беше анатема в училищата и тн и тн........

Е как няма да се подобри дисциплината като спят зад монитора? Или с изключен микрофон си чатят на телефона. Написал си пълни глупости! Вероятно нямаш деца!

Жертва щеше да бъдат ако имаше масово измиране. За справка, последната пандемия ot 1918-a, къдетo не е имало лукса на днешния ден. Петдесет милиона загинали. "Seasonal influenza tends to kill the oldest and youngest in a society but in 1918, roughly half of those who died were men and women in their 20s and 30s. People were getting sick and dying in the prime of their lives." Spanish flu/Number of deaths 50,000,000

Тези от НОЩ са престъпници. Унищожиха едно цяло поколение. Превърнаха децата в зомбита.

Дано нямаш деца никога,да не приличат на теб.

Имам и то две. И виждам на какво са подложени от Министерството и НОЩ

По време на световните войни децата не ходиха на училище по няколко години. И пак станаха хора. Важното е семейството да изгражда у тях вярната ценностна система, щом училището не е такова каквото е. Умните деца станаха даже още по умни в този период. И важното е хората да оцелеят в една пандемия, после всичко ще си дойде на мястото. Новите умения, които добиха също ще са им полезни

Жертва друг път,цяла година се шляят и лентяйстват.

За това престъпление, отговорните трябва да отговарят с празните си бръснати глави!

Децата не са голямата жертва на пандемията, а голямата жертва на политиците и НОЩ.