Баща се бори 2,5 г. със социалните за сина си

Самотен баща се опитва да върне сина си, който от 2,5 години е в институция. Детето е с увреждания и според таткото, състоянието му се влошава.

Обратно в новината

Коментари - Баща се бори 2,5 г. със социалните за сина си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се знае каква е истината. Ясно е че за детето е необходима СПЕЦИАЛИЗИРАНА помощ, която бащата едва ли може да предостави, но и Държавата-също. Пълна трагедия!!!

Или в статията не се пише цялата информация за случая. Или на държавата е по-евтино да държи детето в дом, вместо да организира помощ на самотния родител да отглежда детето си в къщи.

имате ли си идеите ,какви експерименти се правят с децата НАВСЯКЪДЕ,без съгласието на родителите ?могат да ги тровят с всичко ,а виновните ще бъдат родителите !

В тези агенции работят само жени с предубеждение и с примитивизьм. Там както и в цялата дьржава бащата не се смята за родител. Желая успех на този човек

тия дето са го взели - не са хора. От собствен опит знам - една минута да го оставиш да не помагаш и насърчаваш всяко едно негово правилно движение ги връща назад. Тяхното тяло е техния затвор. Да сложиш още едни решетки между тях и света и да ги откъснеш от близък човек нагърбил се да им помага в ежесекундната битка със състоянието им - Не са хора... това е. Ако са толкова загрижени - да организират рехабилитация, да идва да помага някой на бащата с чистене, готвене, да му помогнат с пазаруването или да докарат кола да ги разходят до някъде... А бе да се поставят на мястото на бащата, това ще е достатъчно...

Те това е нашата родна България. Хората са болни и не им обръщат никакво внимание, а това детенце родено за съжаление с болестта си което има баща който пък го иска да е при него и да се грижи за него, същата тая държава не му го дава. Как може да е по-добре в някаква институция отколкото при бащата който дава всичко за него. И това със закон ли някакъв става, що за закон и кой го е сътворил? Родител да не може да се грижи за детето си а го иска, такова нещо не може да се случва, здравия разум не може да го разбере.

а бе само аз ли прочетох: детето е взето след сигнал от кметският наместник.... ще рече , че това е село с пет къщи, обитавани от три баби. в селото в което тогава живеел! ще рече, че живее където намери да се свре! оставено без надзор, щото отишъл да му купи храна!? а ми нормалните родители си слагат децата в едно нещо, вика му се детска количка, и заедно с тях пазаруват, разхождан се, пият кафе, и контактуват с останалите родители! за да може да върне детето си, юри ДОРИ си намерил постоянна работа, и се преместил във видин?!!! детската стая останала празна? коя стая2 там дето е живял преди, след това, или днес във видин?? аа, и от къде се взе това дете бе? до сега има един случай на непорочно зачатие и последвало раждане, но все пак е родила жена! това е първият случай когато 45годишен мъж си е родил дете сам самичък!

Да ти се случи да гледаш такова дете, сам. Знаеш ли колко семейства се разбиват, защото или майката или бащата не издържа да отглежда инвалид. Не можеш да обвиниш хората - някои просто не са толкова силни. Трябва смислена помощ, от вън. Хоризонтът на мислите на този баща е не повече от 2 часа, от опит знам.

Абсолютно се съгласявам с теб. С изключение на "да ти се случи да гледаш такова дете". Това не биваше да го мислиш.

Тъжна история, не виждам положителен край. Социалните са прави. Как ще работи и няма да го оставя само? Няма как да се справи сам, физически.

Ами те за това са социални, а не работодатели. Да помагат, да намерят решение, включително и за надомна работа. Разбира се, че е трудно, но нали има надежда детето да каже повече от Мама и Тати или да си играе с котето, нали за това се прави, едно съсипано от съдбата дете, поне малко да се почувства добре.

Успех на БАЩАТА !!! Не знам дали има по-добър начин за гледане на дете от любящ родител/и !!!

П.С. Не от институция...

Реинтеграцията при бащата била рискова, от което би трябвало да следва, че интеграцията в институция е безрисково - е гати идиотията

Един от малкото бащи, който иска да се грижи за болното си дете, въпреки трудностите.Държавата, социалните, скапаните ни закони, при това прилагани избирателно....ееее стига вече.

ДА СЕ БОРИ, ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА ДЕТЕ ПОЛУЧАВАТ МНОГО ПАРИ, А ГРИЖИТЕ СА НИКАКВИ, ОСВЕН ДА ГИ ТЪПЧАТ, ЗАЩОТО ТЕ НОРМАЛНО НЕ ГИ ХРАНЯТ И ДО ТУК СВЪРШВА ГРИЖАТА НА ПЕРСОНАЛА В ДОМА

Бездушни идиоти

Браво на човека. Трябва да се борим за децата си. Те институциите имат достатъчно циганета за отглеждане.

на кое точно браво?? това дете от къде се е взело?? с котенцето си играло заградено като животно? хранено с пасирани банани?! от млад татко на около 45г. без работа, дом , образование, рода и акъл?? ти що не прочетеш още един път статията, и да се пробваш да осмислиш ситуацията?!

A като няма кой друг да го гледа, по добре да си играе обезопасено!! Много деца са заграждани като "животни" за да не се наранят докато играят! И защо да не яде пасиран банан едно дете?!

Подкрепям бащата. Децата трябва да са при родителите си и ако този човек докаже че може да се грижи за детето си, да си му го оставят, нека му дадат гратисен период, в който да го проверяват и наглеждат. В домовете за такива деца, грижата е под всякаква критика, там те просто вегетират, това по-добре ли ви се струва? Бащата може да не е най-ученият човек или пък с най-добрата работа, но това не пречи да е добър баща. Повярвайте ми, познавам простовати (не прости или простаци) хора, без особено образование, но добри, истински добри, земни и човечни, доста повече от много други с образование и претенции.