Микробус блъсна 8-годишно момче в Суворово

8-годишно момче е в болница, след като беше блъснато на кръстовище в град Суворово около 18 ч. в понеделник. Детето е в болница и лекарите се борят за живота му

Обратно в новината

Коментари - Микробус блъсна 8-годишно момче в Суворово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тои е от суворово тои вече си отиде беше още пурви клас детето даже днес в ъчилище гледах негови снимки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дир-а и останалите журналисти е добре да си опреснят познанията за значението на думите. "Прегази" означава МПС-то да е минало през момчето - гумите да прегазят. Другото е блъскане. Същото важи за "застреля". Като се каже, че еди кой си е "застрелян" означава, че е стреляно срещу него, оцелен е и е умрял! Ако е жив, значи е или прострелян или е стреляно по него. Ако трябва да разясня и какво значи "клал" и "заклал", че и тия думи доста се изпозват за изкривяване на информация (например ръгнат с нож в ръката и заглавие "клаха се").

ВИЕ НЯКАКВИ СМИСЛЕНИ НОВИНИ ДНЕС ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ЛИ? ИЛИ САМО БИТОВИ ИНЦИДЕНТИ? БГ ЖУРНАЛИСТИКА! КЕНЕФ!

Управниците да въведат по-строги мерки и санкции за нарушителите на пътя. За тези които създават реална опасност за ПТП, а не да вдигат глобата за неправилно паркиране. 200 лв. за неправилно паркиране което не застрашава живота на никои, освен ако не е на пешеходна пътека или на кръстовище тогава съм съгласен защото представлява опасност за ПТП. Няма как да стане ако не се вдигнат глобите иначе е безнаказаност или символично наказание.

До кога ще убивате един други децата си и близките си? Зли родители на невъзпитани хора, агресивни изроди!

Е как бе, нали казаха, че като запалим фаровете лятото по светло катастрофите ще свършат, как всички ще забелязват колите от 5км.

Така се виждат..че акумулаторите падат ако не са читави и като ти трябва ток оставаш на сухо...Това с фаровете е глупост....Въпроса е в зад кормилното устройство...И в пешеходната единица..........

Аз съм шофьор и с чиста съвест мога да кажа че има много пешеходци които са като стадо овце.....Един тръгва на червено и сичките се юрват като стадо мангусти видели скрап!!!! А има подлез!! Ама не ен им се слиза в подлеза искат да минат баш през булеварда с три платна, където е нормално човекд а кара с 70-80!!! Но също така има и шофьори които са ебаси малоумните дебилни селяндури!!!! Купил си говното мерджан или баварец 3 та употреба на 10-15 години и се мисли за бог на пътя!!! А да не говорим за бизнесмените с коли за по 100 000 евро....те направо се мислят за недосегаеми!!!!

Прав си. Аз мисля че и пешеходците трябва да имат някаква отговорност.

Газ,вулгаросе! Давай яко! Покажи на другия шифьорин до теб, че си по-добър карач.

Самоизтрепвате се, но може и още.

ЗАЩО Е НЯМАЛА ТОМ ПОНЕ 20-ТИНА ТЮФЛЕКА....ТОЛКОВА МНОГО ЧЕНГЕТА И ЛЮПЯТ САМО СЕМКИ

Да ти кажа ли, къде са 60 от тях?

Тези с джиповете олигарси се чувстват извънземни

а къде са полицаите да ги санкционират?

До тези, които говорят за българския "манталитет" и, че това ни било проблема по пътищата: Шофьорите по цял Свят са хулиганско настроена пасмина, която се "култивира" само и единствено с принудителни мерки... Сега сериозно: макар и крайно това твърдение е признато като вярно и оснвополагащо за всички държави в които има ред по пътищата. Знам го и съм го обсъждал с френски, немски, италиански и белгийски висши полицаи и съдии. Проблема в България е, че 1. Наказанията са силно "нехармонизирани" и съзнателно занижени в сравнение с ЕС 2. Най-големият проблем - КАКВАТО НИ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА -ТАКАВА НИ И ПЪТНАТА ПОЛИЦИЯ !!! Тя просто тотално е абдикирала от своите задължения. Българските градове и пътища са изоставени от пътната полиция (и охранителната) на произвола. Те само броят труповете 3. През последните 5 години се забелязва и изключително популистко, некадърно и безумно регулиране и поставяне на пешеходни пътеки, светофари и ограничения по пътищата - очевидно извършвано от невръстни и некомпетентни общинарки.

Крайно време е пътищата да се освободят от пешеходци, велосипедисти, катаджии, излишни ограничения и т.н. Само в България можете да видите прав път с нелепо ограничение и клечащи полицаи, просещи си глоба. За дежурните велосипедисти дето се пречкат да не говорим. Остави, че ще го смачкаш ами ще ти огъне ламарините, може и радиатор да спука - отидоха пари и там. Изобщо наглост голяма

Иска ти се свободно да препускаш със 140 през града. Защото си решел че за България най-добре е да си купиш количка с 250 коня. Е драги в Европа ограниченията на много места в градовете са до 30 км в час. Трябва да свикваш.

Иска ми се да намеря иронията, но нещо не става. Явно говориш сериозно. Като си купил книжката, не значи че си купил и пътя. Той е на всички.

Шифьорино, Крайно време е да нацелиш крайпътното дърво. Ама да не си сам в колата. Да гледаш на съседната седалка как разтворения на две череп бавно се изпразва. Да останеш в съзнание, и да помечтаеш за следващото возило- още по-мощно. Сполай ти -:)

Само едно ще кажа - внимавай какво си пожелаваш!!!

това не е ле в русия?????

Варненско, България е. В чест на победата на Суворов над турците на 21 юни 1774г. - битката при Козлуджа...

Верно е, че има водачи, които не могат да карат, но има случаи, когато не могат да спрат, защото някой излиза внезапно. Лошото е, че повечето служебни коли бързат по нареждане на шефа, а след като стане лудницата водачите опират пешкира. Само пострадалите родители остават сами. Никой няма да им върне детето, ако сами не си го пазят. Какво прави детето на улицата само без придружител? Лошото е, че никой не е застрахован от подобно нещастие. Каквито и да са глобите, водачите няма да спрат да се движат по улиците. Тогава самосъхранението се оказва решаващ фактор. ами някой трябва да си учи децата да се пазят.

Аз пък ще ти кажа,че като родител съм се побъркала.Сериозно. Държа детето си за ръка и не я пускам даже и на тротоара,при пресичане гледам като трескава някой луд да не изскочи от някъде дори и на червен светофар и пешеходна пътека. Само ,че те са навсякъде- по тротоари,по площади,градинки,паркове,газят,фучат , бибиткат,псуват,махат ни с ръце да се махнем от тротоара да минат на пряко!!! или да паркират!!! и това е самата истина. На детето от малка и говоря за правила на пътя, при всяко пресичане и се говори и обяснява от мама, тати,баби, леля,учителките в градината също. Но децата са си деца. За миг ,само за миг вместо да ме хване за ръка при едно пресичане, детето хукна само да търчи по пътя.После и тя не вярваше какво е направила. Подкосиха ми се краката , задаваше се кола и о , чудо,караше бавно и по правилата,малката мина отсреща невредима. Цял живот ще съм благодарна на тоя непознат човек ,че се оказа Човек и караше в града съобразено. Само един миг малко дете се разсейва и ,ако ще и сто "квачки" да има около него,ако кара луд,край!

Съгласен с всяка една дума!

Докато не се промени българския манталитет, че като имаш бричка 4-та употреба си "баровец" ще мрем. В цивилизования свят хората ходят пеш/ с колело/ с градски транспорт. Тука понеже всички са шефчета и меринджейчета, не може без лична "лимузина"...

Новите коли катастрофи не правят и хора не удрят... Проблема в манталитета засяга всички. Той опира до самосъхранение. Самосъхранение на водача да се опази да не блъсне някого, самосъхранение на пешеходците да внимават как, къде и кога пресичат. Липсата на самосъхранение е много опасно нещо.

Да дошло е времето да слагаме видеокамери по колитите си.

Ромите се научиха, че като си пуснат детето да го сгази кола взимат между 40 и 80 бона от застрахователите ! иам хора, които ги подбуждат, че ще осъдят шофьора. Дали ще продадат детето а 4-5 хил. лева или ще го пуснат под гумите на колата за 20 бона ... според вас кое е по безрисково за тях ? Могат да ги олепят за продажба на дете, но не могат да ги олепят, че сами са си пуснали детето да бъде сгазено ! ДАЛИ ?

Каде е държавата данаците ни винетките и куп друго доене включително и от ЕС толко ли няма за велоалея че и да поспортуваме малко на спокойствие най затлъстелите в Европа сме ние

А за тези деца кой носи отговорност??? Не може да бъдат оставяни сами на пътното платно!!!

Слепец ли е шофирал този микробус? Вижда дете и трябва да спре.

Пренципно..нещата на тази територя са ясни...дълъг и мъчителен преход..и хубава природа. Не се постъпва па този скапан безотговорен начин ..

:(стига де! дано оцелее горкото, значи хора дръжте си очите отворени, аз видя ли деца дори в далечината, намалям плавно скоростта и вниманието ми е на макс, децата няма спирачки, тц тц, дано се оправи милото, дано !

В по-западно ориентираните страни ограничението за каране в градски условия е 50 км, а на по-тесните и натоварени улици даже до 30 км. И ограниченията се спазват. Освен това в тия страни доста деца отиват и се връщат на училище сами, нямат страх от кражби, побои. Не се чува да има такива всекидневни блъскания на деца, както това става явно мода у нас. За мене причините са ясни. Но тук някои коментират, че децата били излезли сами на пътя.

Аз като бях дете, тогава ни пускаха да си играем на самотек... А ние бяхме такива ахмаци, че нарочно тичахме пред колите! Не знам колко са били тогава ограниченията, но нито един шофьор не беше изненадан от нашите идиотски игри на улицата. А щом съм останал жив, значи шофьорите са карали със съобразена скорост.

Тогава колите бяха 10 пъти по-малко от сега. Паркираните коли по улиците бяха малко и не пречеха на видимостта.

Поредното ромче без родителски надзор или може би нарочно без такъв... Сега едни обезщетения, едни вайкания и клетви, след това веселие в гетото, дечица бол за изкарване на прехраната на мангустите

детето циганче ли е или българче, за да знаем как да коментираме

Като тебе уродче,каквото и да е това е Дете!!!!

ква е ползата !? детето се бори за живота си ,а виновника пак оправдан от най- хуманистичният съд ! ех , то живот ли е , че да го опишеш ???

Стискам палци състоянието на детето да не е чак толкова сериозно и то бързо да се възстанови! Много съжалявам за случилото се!

Докога тези идиотчета ще карат по платното???

Децата трябва да се пазят, бе, простако! Слез от таралясника си и тръгни пеша, щом и децата ти пречат.

ама как ще ходи пеша инфанта на леля Мара и бай Пешо

ясно кой е идиота

Закона ги задължава да карат колелета на платното, а не на тротоара. От друга страна автомобилите могат да паркират на тротоарите. На пешеходците и колоездачите нищо друго не им остава освен да криволичат между тротоара и платното. Докато някой ги смачка. Като капак на всичко повечето шофьори не смятат за необходимо да дават мигачи. Пешеходците само могат да гадаят ще ги мачкат ли или водача ще поема в друга посока. Това е в Бг в другите държави не е така.

Е докога бе--това вече не се вписва в нищо!!!!!!!!!!!