Държавата удря дървената мафия с нови спешни мерки

Държавата взима спешни мерки срещу дървената мафия. Нови 173 екипа ще контролират дейностите в горските територии. Въвежда се и единна информационна система.

Обратно в новината

Коментари - Държавата удря дървената мафия с нови спешни мерки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ БЕЗРАЗБОРНАТА СЕЧ НА ДЪРВА ДОПРИНАСЯ ЗА НАВОДНЕНИЯТА И ОСТАВЯНЕТО НА ХОРАТА БЕЗ ЖИЛИЩА. "ХОРАТА", КОИТО ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ОТ НЕЗАКОННАТА ДЪРВЕСИНА СИ СЛАГАТ ПАРИ В ЛИЧНИТЕ ДЖОБОВЕ, А СЛЕД ТОВА ДЪРЖАВАТА ВЗИМА ДЪЛГ ОТ ЕВРОПА, ЗА ДА ПОМАГА НА ОСТАНАЛИТЕ БЕЗ ДОМ. ПО-НЕЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ХОРА ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА ИМА. ДАНО ИНСТАНЦИИТЕ ДА СЕ НАМЕСЯТ НА ВРЕМЕ.

"Държава" и "мафия" не беше ли едно и също?! Как ще стане тая мафията да удари сама себе си?!?!

За щастие комунистите са сменяеми. Въпорс на политическа воля е. Да, администрацията е срастната с престъпниците. Но сами видяхм ес очите си как по времето на ГЕРБ спадна престъпността на втората година. Видяхме и как намаляха злополукие по пътищата тогава. Е, само прост човек няма да си направи изводи защо и двата проблема избуяха отново дори само за една година при управлението на комунистите. Само тъпак няма да разбере.

То и в началото на предишния си мандат Б.Б. се канеше да се пребори с дървената мафия,но успя "само" да пренасочи паричните потоци към техните фирми.Тогава министър беше Георги Костов, но го махнаха ,защото не беше послушен и удобен.Дано сега като зам. министър да се справи .

С тези мерки които обявяват за сега отново ще ни хвърлят прах в очите, това са мерки с които се цели да пренасочат плащанията към друга партийна касичка, истинските мерки са, забрана на износа за минимум две години и в последствие квоти за износ раздавани чрез търгове с наддаване.

Ми кошъ праим с крадливия дедо Симо, гурото на Бочко? Ка шъ приберем паретата за изсечената и изнесена Българска гора от този дърт пръч?

Ами че то гори не останаха...

Качваме се със семейството на Витоша / от към Владая/ и на 50 метра от табела "Природен парк Витоша" виждам картина достойна за апокалиптичен филм. Гора няма. Циганите секли дърветата, но понеже са и мързеливи, ги секли на един метър височина. Полето беше като един таралеж. Правих снимки, пусках ги къде ли не, нищо. На никой не му пука.

Другите пасти да ядат! Ние си имаме за всяко нещо по няколко мафии...

Тя дървената мафия се знае.Пише и в"Черен списък на фирмите ,организациите и лицата унищожаващи българската природа"От кръга дървена мафия са от ДПС,като Доган,Местан ,Бесоолу и др Използват цигани поголовно да изсичат българските гори.Използват властта за собствено облагодетелстване. Мерки се вземат,като се забрани износа на дървесина.Казахстан от пустиня е превърнат в рай,масово залесяват дървета,засаждат цветя.България от рай превърната в пустиня.Жално е да се гледа унищожената природа.Само се сече,без да се залесява.

Какви мерки какви пет лева. Вие знаете ли един горски колко декара гора охраниява. Знаете ли, че мангалите шестват из Рила и никой не им търси сметка. Докато не се изгони ДПС от агенция по горите и агенцията за водите ще има наводнения и дървена мафия. Дървесината не само се краде, ами направо цели гори са изсичат от тези дебили. Горите са национално богатство, единственият значим природен ресурс, който имаме. От тях зависи и климата и валежите.

Разбирайте ... овладяване на нови ресурси и парични потоци на силните на деня. Няма спор, че там са се окопали ДПС, БСП и бивши НДСВ, но ще поживеем и ще видим. Успех все пак.

...КАКВО ПРАВИ СТАЛИНКА ПО ВЪПРОСА???

Вероятно имаш пред вид Кристалина Георгиева. Ако ти е къса паметта като на простаците и мутрите, можеш да изпозлваш и псевдомин де... Второтое, че вероятно си много прост. Бъркаш ЕС с българската администрация. Георгиева работи в ЕС. Ако заработи през това време и в Бългаиря, ще се наложи да я уволнят, защото тя не е като кмета ти на село да се пилее по горите с комунистическите мошеници, а си има изключително сериозна работа, която не е на магаре като тебе работа. Един месе да ти я обясняват, пак нищо няма да разбереш, понеже нивото ти е много ниско. Умственото и оттам материално и прочее ниво.

Сигурно половината горски фонд вече липсва,та сетила се Мара...Каквито и мерки да се вземат,всичко се случва на общинско ниво, печелят се обществени поръчки,съвсем честно и разбира се от случайни хора.Дървената мафия е просто част от държавната такава...иначе няма как да им се случват нещата на случайните хорица.

НЕ Е ЛОШО ДА ПОГЛЕДНЕТЕ И КОНЦЕСИИТЕ ЗА ДОБИВ НА КАМЪК И ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ ТОЧНО В ТЕЗИ РАЙОНИ.ТАМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СЕ ВИЖДАТ ДАЖЕ ОТ КОСМОСА.

Работещите българи издържат цигани ,чиновници,полиция,военни и пенсионери!Само че те изнемогват и ще им дам съвет!Бягайте!Навън!Навсякъде е по добре от тая пародия на държава!

Абе какви информационни системи, пластмасови маркери, простотии... да дадат по едно служебно оръжие на горските и право да го ползват.

Защо ревете,бе другари?Може,би,защото: Дървена мафия=цигани,ръководени от ДПС,нали?!

Дано и "Дървената Мафия" да го е разбрала, е "ударена" .....

НАдървила го мафията да удари НАдървената мафия!

Приказки за деца: Имало едно време една страна, където в реките имало риба, в горите дивеч, имало дървета и полянки, имало спокойствие! По ливадите пасяли големи стада, ширели се големи овощни градини, в селата имало сладкарски цехове и цехове за играчки, в градовете имало индустрия, всички били сити, подслонени и облечени имали право на образование и здравеопазване, ама все нещо не им достигало, решили да направят нещата още по-добри, подлъгала ги една гарга с име Монтгомърчо: - " Гра! Гра ! преди бяхте зле ние ще ви направим по-добре, дайте ни сиренцето си, апък ние ще ви оправим! " Излъгали се добрите хора дали си сиренцето на гаргата и настанал глад и мизерия, хора се самозапалвали от отчаяние и добрите хора страдали!

Има нужда от две неща за начало: 1. Да не се раздават социални помощи бадева - да се заработват със залесяване и други общественополезни дейности. Това важи със страшна сила с едно особено непроизводително население. 2.Да се забрани износът на обгорена дървесина. Така ще намалеят рязко пожарите.

Държавата, ако е имаше щеше да вземе мерки още преди 25 години. Сече се яко при всички управления. Всички приемат закони, които после никой не спазва. Оказва се, че дървената далавера е изгодна за всички управляващи. Всичките те са свързани пряко или косвено и печелят луди пари. За нас остава само представлението в пленарна зала от приемането на следващия недорасъл закон.

Просто, комунистите унищожиха природата с нискотехнологичните си заводи и затова се сринаха, след което създадоха ДПС, които имат най-голяма отговорност за поголовната сеч...

Греда приятел, в съжденията ти. Имаше доста заводи, които бяха с модерна техника закупена в средата на 80-те години, но това няма как да го знаеш след като и ти си жертва на модерната пропаганда.Можеш да си направиш справка поне с "Хранмаш", "Рекорд", "Соди" и заводите на Домусчиев и т.н. всичко това беше подарено за цена равностойна на стойността на цената на стоките в складовете.

...ПО ВЪПРОСА ЗА ЗАМЕНКИТЕ- МОЖЕТЕ ДА ПИЕТЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА - НЯМА ДА МЕ ХВАНЕТЕ И НЯМА ДА МЕ СЪДИТЕ - ЕВРОПА МЕ ЗАКРИЛЯ- ДА ГО ДУХАТЕ!

Абе ние ги знаем тия работи, ама защо тая Европа закриля все мошенници, престъпници и българо-предатели!

...ЗАЩОТО ЕС Е ОСНОВАН ОТ МАСОНИ И ЕВРЕИ - ТЕХНИТЕ ЦЕННОСТИ НЕ СА ОСНОВАНИ НА ЗДРАВИЯ РАЗУМ И ВЗАИМНОТО УВАЖЕНИЕ, А НА ГОДПОДСТВОТО НА КАПИТАЛА И КОРУПЦИЯТА. ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕК СА САМО ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ПОЛИТИЦИ ИЗПЪЛНЯВАЩИ ПРЕДСТАВИТЕЛНА РОЛЯ - ЗА ПРАХ В ОЧИТЕ НА НЕСВЕДУЩИТЕ. ЗА СПРАВКА: NИКЪЛЪС ХАГЪР, "INFLUENCE OF THE SECRET SOCIETIES ON THE EUROPEAN HISTORY FROM THE RENAISANCE TO THE XXC. "

А любимата ти Москва,кого закриля,а?Такива,като Чуколина и на първо място-продажници от типа на Долен,нали?!

Вземете, което и да е село. Гората, около него, оредява драстично! Преди 10-15 г. все още се намираха гъби, манатарки, масловки, лютици..., да не изреждам всички, също и горски ягоди, а сега са изсечени безмилостно стотици дървета и гъби няма... Има сметища, на които са нахвърляни пластмасови бидони, чували от строителни материали, дори трупове на кучета!!! Див манталитет в дива държава! Влачи се безнаказано дървесина, Бай Ганьо е по келепира, а че природата загива, него не го интересува, нито пък ще разбере, какво престъпление извършва срещу нея. Сечта може и да се контролира, но манталитета..., манталитета, как ще контролираш!? Да не говорим за цигани, фирми и всякакви други безсъвестни елементи! Изпусната работа от най-високо, та до най-ниско стъпало...

Ние загиваме приятелю,ние...след природата сме ние. Обаче хищническия и просташки манталитет на българина не му позволява да го види.Това ще стане чак,когато опре ножа до кокал,примерно водата да не става за пиене и въздуха-за дишане. Ама тогава няма да измират само ромите-основни виновници и нецивилизовани орки, но и ние...

В селата около Мездра не остана едно дърво.Всичко се покровителства от кмета на Мездра.

Крайно време беше,дори е късно,но ако и сега се спре тая поголовна сеч,все ще остане някое дърво тук-там.Не съм много убеден,защото участват много хора на различни нива и всеки печели,а после страдат невинни хора. Северозападна Б-я е с орязани гори,за съжаление!Да не говорим за "царските" изсичания по Рила,както и за строежите по морето,за пустеещите земи-няма по-мързелив и крадлив народ от нашия!

Блаблаблаблаблааааа! Това не е дори в графата добри намерения. Чист популизъм.

Спешните мерки са "СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА" - Балкана около връх Чумерна е вече без вековните си гори а барбекютата около Босфора още дълго време ще пушат. В минало време "регламентирана-та" сеч и тировете с чергила не се ли забелязваха от ЛАКЕИТЕ.

Туй с мерките и теглилките-арно.Друга тема е колко ги има и колко ги нема.Тъй де они произтичая и се относая най-вече от таквия и за таквия дето са популярни с ''тука има-тука тема''.Ама дайте еднаж за винаги да уточниме що тук е ''държавата'' та да се знае.Не ми оди некакси с нея да титулувате некакви си чиновници и адмивистрация.Оти надам се и я съм част от държавата па и трупето и они наверно така мислея.Така мислея и заводите и стопанствата и още много други дето сега ги нема,защото една друга ''държава'' се разпореждаше с тях,както и износи и те кво стана.

...АКО ДЪРЖАВАТА/ МАФИЯТА НАИСТИНА ВЗЕМЕ МЕРКИ, ТО 50-60% ОТ БСП/ДПС/ГЕРБ НАЧЕЛО СЪС СЪЕЛ- СТАНИШЕВ И ОСТАНАЛИТЕ ОТ ШАЙКАТА ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА И НИКОГА ВЕЧЕ ДА НЯМАТ ПРАВО НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА.

Това е по-добрият вариант за тях.По-добре в затвора отколкото след 10 години да ги гонят по уличките на Бояна и да ги бесят по стълбовете.

В БГ ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е МАФИЯТА. СТАТИЯТА Е САМО ЗА ЗАБЛУДА НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ И НЕСВЕДУЩИТЕ. МОЖЕ БИ И ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ОФШОРИТЕ И ДРУГИТЕ КРАЖБИ.

На Симеон мумията нали му върнаха хиляди декари!Милия дето нищо не искаше,беше дошъл да помага :Е помогна!Но Бог гледа !Синът му катастрофира,дъщеря му се разведе с оня муньо!Вервайте ми а?Дърт нагаждач!

Те сега ще си поделят плячката!Рекетът започва!Затова накрая ще стане един потоп и готово,ще се наситите алчни бандити!Тези в парламента са още по-алчни!

Това за мерките го чувам поне от 10 години. И нищо не се променя. Нима е сложно за една седмица да се обиколят горите и да се конфискуват всички камиони без номера и цигански каруци заварени там

Сложно е, разбира се. Твърдия електорат не се закача. Това е девиза на всяка власт. А и всички са бръкнали до лактите в лайната, няма как да се измият и да не остане от миризмата.

като ги гледам тия на снимката и се сещам за това - Ромка взима 1100 на месец от 16 вида помощи. явно и се топли от крадени дърва. е това е шок !

Коя държава вземала мерки?Щото при нас гора не остана!Най-много някой затлъстял чиновник да се ояде още!Мерки!То държава няма те мерки!

Вече на 7-8 пъти съм подавал сигнал до телефон 112 за извършвана незаконна сеч от цигани в Берковица. Интересното е, че нарочно изчаквах с позвъняването за да видя дали няма връзка, всеки път се повтаряща се - на 10-тата секунда от позвъняването ми резачките спираха. То какъв контрол ще има като явно се слухтят и линиите? И при подаване на сигнала всеки път ми се изисква да споделя име и местоживеене, което касира анонимноста на сигнала и ако нямаш гръб може да ти се случи "случка".

Каквото и да правят, без спиране на износа, няма да спрат поголовното изсичане на горите! Но как да спрат износа като той е в ръцете на нашите политиканстващи умствени джуджета и заедно с износа на метали, там циганите крадат за световно, им носят огромни печалби! Всичко което правят е прах в очите на народа и нищо няма да се промени и с тези управляващи!

Коя държава?

МЗХ да отговори, с какво се подобри работата след създаването на 6 горски предприятия. Анализче? До 2011г.така и след 2011г.така.

Хора тази поголовна сеч трябва да се спре по-най бързия начин. Такава сеч няма в никоя страна освен в Абсурдистан. Основно в дърводобива са фирми приближени на ДПС. А някой залесява ли?

И в Румъния! Изсекли са вековните гори в Трансилвания! Единствените вековни гори в Европа. Изнасят през Турция за арабските страни, за Украйна, за Европа... Това човекът е много алчен и глупав...

От години игумена на Рилски Манастир безнаказано изсича горите в района. Хората излизаха на протести, но пълни камиони продължават да изнасят изсечената дървесина всеки ден. До кога тази далавера ще продължава? Църквата е една голяма горска мафия и то за лична изгода на ръководните "божии служители"

И нека се спре износа за Гърция.По голяма част от дървения материал заминава за Гърция,за голямата печалба и после търси в България дърва за огрев и то на ниски цени.

Дано наистина да се случи,най-после!Държавата,изгонете търговците от храма!Защото,"дървената мафия"се състои честичко от партийни величия,от местно,до високо ниво. "Заменковата"мафия презастрои морето и планината,а дървените престъпници,изсекоха горите безпощадно.Вземайте истински,крути и спешни мерки сега!Че от толкова алчност и корупция го докарахте до тук.

Нека да видят в Самоков как е.Горски да кара джип за хиляди левове,лодка и дървена къща!Как става това със заплатата им.Те на това му казвам корупция! Ама после ще излезе, че баща му я е подарил или майка му и така корупцията просъществува.

Откъде е интереса на МЗХ към горите? Как за 4 години сечта от 4,5 мил.к.м , се отчитат отсечини 8 мил.к.м.,а предполагаемо се секат над 10 мил.к.м. Как, защо и за какво го позволи? Да го кажат-от Горския - до Министъра!

Няма да стане,нали тези са милионери от дървесината а човешкото око няма насита.Ще отстранят едни крадци и ще се наместят.

"единна информационна система" щяла да спре сечта! Обяснете го на мангалите, да видим дали това ще ги спре? Решението е, дебелата тояга! Пак е от дърво.

Нека МЗХ да си огледа дворчето: Ръководствата на РДХ и РДГ-контрольорите, На Предприятията-стопанисващите и охраняващите и тогава...

a на сакскобурготски ще спрете ли сечта ако го направите тогава ще повярваме че се борите с мафията

Мафията ударила била дървената мафия, вервайте ми!