Парламентът прие рамката на Бюджет 2019 и бюджетите на институциите

Мнозинството не прие предложения на БСП за повече пари за спорт, млади хора, и ремонт на третокласни пътища

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГАРАНТИРАНИ СА ПАРИТЕ НА НЕРАБОТЕЩАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, КАКТО И НА ЦЯЛАТА БРЮРОКРАТИЧНА ПАСМИНА !!!! КАКЪВ Е ИЗВОДЪТ ? - ТОЯГАТА !!!!!!

е,така е то,парите успокояват и затова се радват българските властници и господаеи на българската територия!парите са велико нещо както се вижда и от снимката,за пари хората се убуват и държави завземат,предлаган MONEY на PINK FOLYD да изберем за хинм на България,защото всичко е пари,алчност,корупция,власт във България!

кой щи плаща данъци на тез бре? от мен 0 лева, пачи.

Работодател съм на търтеите в НС. Гласували 100. 140 - не ги интересува бюджета, значи? А малко по-късно - "гласували 90"! На оюе 10 им се е доспало ли?Или не са искали да пропуснат банкет нейде?

Аферим бабо, машала! Дебела хубава мазна баница! Да ви еба майката гадни крадливи копеленца!

Не ги знам с какъв бюджет са, но знам, че ако продължават така, няма да имат откъде да вземат за тоя бюджет след 15 години. Лично аз, изчаквам да отрасне малко детето ми и се евакуирам от тук с него, колкото и да не ми се иска. Правя го за детето.

Не казвате как на работещите хора ще им вземат по 600 лева повече. Е не е като данъка за колата да ти скочи от 18.20 на 32.71, ама все пак си е нещо. Или, тия там дето "взимат" кучета ги яли - да плащат и да траят.

Те нашите магистрати и без пари биха работили!Даже само за стаж!И ако ги оставят на минимална заплата,пак няма да има напуснал магистрат.

НАДЕЖДАТА И ВЯРАТА, В УСЛОВИЯТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА" Представителната политика е религия на ТОЗИ свят и религията е представителна политика на ДРУГИЯ свят, това е единствената разлика МЕЖДУ двете. ВСИЧКИ религии на представителната "демокрация" и "свобода" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (който е скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) и ДРУГИ религии, ВИНАГИ те обръщат поглед към миналото или бъдещето. А всъщност, вчерашният ден или утрешният ден НЕ съществува, никога НЕ го е имало, никога НЕ ще го има. Миналото и бъдещето е САМО някаква ПРОЕКЦИЯ на екрана на човешкия ум, защото човекът НЕ може да съществува без усещането за красота, без мисълта за радостно вълнение. Нима МОЖЕ да се живее без светли усещания. Човешкият ум е толкова изпразнен от СЪДЪРЖАНИЕ, че с лекота ЗАПЪЛВА пустотата си с копнеж по красотата на отминалите или бъдещите дни. Това се отнася за ВСИЧКИ представителни "демокрации" и религии. Всички религии на представителната "демокрация" и "свобода" и ДРУГИ религии, ВИНАГИ разчитат на НАДЕЖДАТА и ВЯРАТА, а така наречените вярващи ПРОСТО живеят и се хранят от нея. Надеждата и вярата е наркотик, но САМО в психологически план. Това е МНОГО изгодно за представителните политици и религиозните лидери. Ти си вярващ и ти мислиш. И ти мислиш, че има надежда и вяра, и за теб, нали. Следователно ти си СКЛОНЕН да повярваш във ВСИЧКО. Религиозността (вяра и надежда) и представителната "демокрация" и "свобода" (вяра и надежда) е показател за лековерие. Сами по себе си (вяра и надежда) те са достатъчни. Затова представителната "демокрация" и "свобода" и другите религии САМИ по себе са ДОСТАТЪЧНИ, ти да си роб (биоробот - стока - предмет). Само робът има ОГРОМНА нужда от вяра и надежда. Защото робът е винаги НАПЪЛНО зависим от своите господари - ЛИДЕР (представителен политик и религиозен лидер) тук и сега, всеки ден. Робът никога НЯМА власт и реална информация, тук и сега, всеки ден. Робът ВИНАГИ има САМО вяра и надежда. Робът ВИНАГИ трябва да изпълнява безусловно заповедите и законите на господарят си - ЛИДЕР. Робът ВИНАГИ трябва да ВЯРВА и да се ПОДЧИНЯВА безусловно на законите, наложени от господаря му. Робът ВИНАГИ има САМО надежда и вяра, че господарят му ще разреши и утре, той, робът РЕАЛНО да МОЖЕ и да живее СВОЯ собствен живот, тук и сега. "Ние ТРЯБВА да казваме истината, истината и САМО истината. Но - НЕ цялата истина." Йозеф Гьобелс - министър на ПРОПАГАНДАТА на Нацистка Германия.

защо се харчат пари з а президенство ненужна и скъпа нищо не правеща хеле с тоя тъпак з а президент... закривай!

МАРШЪТ НА БАНИЧКИТЕ В БЪЛГАРИЯ - ХХХХ/2018/201X ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ, ТВОЯ ЕЖЕДНЕВЕН "БЮДЖЕТ" Баничка със СИРЕНЕ или баничка с ИЗВАРА: "ти избери, ти можеш ли." В България през 1980 г., при социализма - открита диктатура, минималната заплата е 120 лева/месец. Минималната необлагаема с данък - доход заплата в България през 1980 г. е била 100 лева/месец. ВНИМАНИЕ! Цени на баничка... при социализма: "баничка със СИРЕНЕ - 10 стотинки", при демокрацията и свободата днес: "баничка с ИЗВАРА - 1 лев." Минималната заплата от 01.01.2018 г. е 510 лв., но след задължителните данъци и задължителните "осигуровки", наложени от шепа хора безусловно върху теб са над 28%, и минималната работна заплата е реално под 398 лв. Минималният праг на "бедност" за 2018 г. е 321 лв., ДО минималната заплата. С 100 лв., много ПОД минималната заплата при социализма - открита диктатура 1980 г., ти можеш да си купиш 1000 банички със сирене. Днес, 2018 г. при "демокрацията" (капитализъм, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) с минимална работна заплата, която е реално под 398 лв., ти можеш да си купиш 398 банички, но без сирене, а с извара. Неоспоримо се вижда, че на почти всеки гражданин в България, сега основният жизнен стандарт е ПАДНАЛ много над 3 пъти в сравнения със социализма (открита диктатура) от 1980 г. А на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит в България, сега при "демокрация" и "свобода", основният им жизнен стандарт се е ВДИГНАЛ много над 300 пъти. Ако Вие се храните по три пъти на ден, тогава с минимална работна заплата от 01.01.2018 г., Вие имате НЕОСПОРИМАТА възможност да си купите цели четири банички за едно хранене, с други думи - дванадесет банички на ден. За цял месец, баничките Ви станаха 360 бр., а минималната заплата реално е 398 лв. На теб ти останаха цели 38 банички за този месец, с които ти можеш да си платиш: ток, вода, интернет, телефони, транспорт, лекарства, дрехи и обувки. Днес ти вече си богат, останаха ти цели 38 банички, но без сирене, а извара. Сега ти вече можеш да си платиш всички основни месечни разходи, нали. Трябва само да се добави и разликата в теглото, и качеството на баничките, при социализма - открита диктатура, баничката е: с ИСТИНСКО сирене и напълно натурални продукти. При капитализмът, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, баничката е: с палмово масло, набухватели и ГМО мазнини, абсолютно нездравословни, което оскъпява ОЩЕ "демократичната" и "свободна" баничка.

Увеличават парите за президентството, за да престане президентът да ги критикува ли? Съмнявам се!

СЕГАШНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА БАЦЕ ОТ ГЕРЕБАРИ-СОФИЯНЦИ Е 32 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА СУЛТАНА В БЪЛГАРИЯ ПОД ТУРСКОТО РОБСТВО През XIX-тия век администрацията на султана във всичките територии на 6-милионна тогавашна България (горе-долу колкото е днешното ни население), намираща се под 5-вековно турско робство, е точно… 13 400 души, включително чиновници, спахии, заптиета и аскер. Администрацията на Баце, официално съобщена от Правителството, е точно 433 000 души, без аскера, но включително 10 000 “учени” от БАН, хиляди служители на заплата в стотиците агенции, дирекции и комисии, чорбаджии в излишната паразитна местна администрация, далавераджии в държавните умрели фирми (ако не са умрели, те отдавна щяха да бъдат разграбени) и др., със средна заплата точно 2 537 лева (11 милиарда лева : 433 000), без да работят нищо съществено и ефективно (България, както знаем всички, е докарана от тях до национална катастрофа и до клинична демографска смърт). На всичките тези хора ние, данъкоплатците, им плащаме и осигуровките! Тази администрация е точно 32,2 пъти (значи 3 220%) по-голяма от турската администрация в робска България! Това е чудовищно! Цели 3 220%! Тези хора, заедно с циганите, са купените с пари от бюджета гласоподаватели на Баце и гербаджиите, които три пъти “печелят” парламентарните избори, като ползват, разбира се, и други средства – мъртви души, фалшиви бюлетини, фалшиво преброяване и т.н. В братска европейска Холандия със 17 милиона население имат 18 000 държавни служители, в братска Швейцария с 9 милиона население имат само 8 министерства и т.н. Българино баламурнико, нищо ли не виждаш и нищо ли не разбираш все още? Не се ли сещаш какво да направиш? Ами спи си! И се завивай ей, че нямаш пари да се топлиш през зимата! Акад. Петър Иванов, Фейсбук

Блестящо сравнение "академико"?? Ще те нимонираме за Нобелова награда, ако не стане...тиквения медал няма къде да ти избяга :))))

НА КОЙ СЛУЖИ ДЪРЖАВАТА Държавата е основният елемент на представителната политическата организация на всяко общество. Държавата е легитимен инструмент за физическо, ментално и емоционално ежедневно насилие върху теб. Държавата е продукт на непримиримостта между класовите противоречия, тя е машина в ръцете на господстващата класа, шепа хора, привилегирован елит за потискане на своите класови противници. Като класова представителна политическа организация, експлоататорската държава разполага с оръдия на властта, с помощта на които господстващата класа, привилегирования елит и паразит, държи в подчинение трудещите се маси, които са мнозинството от гражданите. За разлика от кръвно-роднинските връзки в първобитнообщинния строй за държавата е характерен териториален принцип на управление. Установяват се границите на определена територия, върху която се разпространява юрисдикцията на дадена държава и която се защитава от държавата. Функцията, свързана със защита на територията или с разширението на наличната територия за сметка на други, преди всичко съседни държави, съставлява външната функция на държавата. Друг отличителен признак на държавата е публичната власт, т.е. на специални отряди от въоръжени хора, чиновничеството, наказателни органи, материални оръдия на властта – затвори, съдилища, полиция и пр. При родовата организация властта принадлежи на самите въоръжени граждани. С появата на държавата възниква представителната политическа власт, отделена от гражданите и насочена срещу гражданите. Именно заради създаването на такава представителна власт се образува държавата. Потушаването на съпротивата и протеста на експлоатираните маси от гражданите, запазването на външните условия за експлоатация на трудещите се – това е основната, главната функция на всяка експлоататорска държава и именно на тази функция са подчинени всички други, неглавни вътрешни функции, както и външната функция на държавата. С публичната власт е свързана и институцията за данъците, която преди това не е съществувала. За издръжката на органите на насилието и управлението, за още по-голямо забогатяване на шепата експлоататори, държавата събира системно и постоянно преки и косвени данъци от гражданите. При това с увеличаването на апарата на управлението, на чиновничеството растат и данъците. Накрая за държавата е характерна правова форма на управление, чрез която се защитава реално само интересите на господстващата класа, шепа хора - привилегирован елит и паразит.

Значи Руци и Майчето напапкани а партията им майка гладна .... е убава работа ! Иначе се чудя как тоя боклук румен гечев има наглостта да се изказва по каквито и да е въпроси ?!?

Абе дебил къде в конституцията пише,че имат право да се изказват по всякакви въпроси САМО гербероидни боклуци?!

Ей смешко нещастен , румен гечев е човека с най-голям принос за тоталният фалит на страната през 97ма !!! Не мешай ГЕРБ или който и да е друг когато иде реч за тая измет !!! Та вържи си един по-тежък камък и се хвърли в някой кладенец , може да ти мине !

ПАВЛЕ, ГЕРБЕРАСТ СМОТАН, ТИ СИ ПО-ПРОСТ ОТ ЦЕЦО ГУМЕНКАТА И БОКО МУТРАТА, ВЗЕТИ ЗАЕДНО.

А ти си обикновен педераст, ако и да се мислиш за инженерче. От своя страна, аз за ГЕРБ никога не съм гласувал а за гнуста бсп даже и по татово не съм го правил. От червените по - долни твари са само дпсто!

Заглавието, драги дираджии, трябваше да бъде, че Бюджетното салдо ще бъде НА ДЕФИЦИТ...

Пореден ден на порнография

Браво. Сега галошите ще се радват . Така или иначе никой не може да провери реално колко са парите и за какво са. Селяните и кратуните да го духат. Важно е ние горе от ГЕРБ и БСП да сме сити, бодри и здрави.

PEYTSCH

Май най-добре е вместо 150 хиляди държавни служители да станат поне 2-3 милиона, да не плащат осигуровки и данъци...

1 млн за мая ..за какво....и за персонал 2..какви са тия милиони,за длъжност от която незнам някой да е видял полза...най-бедната държава сме и ще си останем такава с тия огромни разхищения по разни излишни институции ..

Радев ще има повечко пари за фитнес, че забрави да прави коремното, а той друго не прави....това му е основното задължение засега и да спасява Деса от нарушенията и с колата на НСО

Ее ,деса мерцедеса е доволна сигурно..

Седи си там в Канадата и недей да ръсиш акъл НЕ ТИ СЕ ОТДАВА!

Абе за фитнес не се знае , нещо последно време не си дава зор , ама на Деса за нови парцалки със сигурност ще има .

И геноцида към народа остава,над 150 000 държавни служители пак няма да плащат данъци и осигуровки а ще получават привилегии и големи пенсии за който бедния народ ще плаща,ако това не е истински комунизъм за тях то какво е това безобразие?!

Абе, завистлив дебил! на 800 лева заплата - каква "голяма пенсия" ще вземат? Долно тъпо племе!

PEYTSCH

Президентството е разточителен лукс, ненужен като „гол тумбак - пищови“....

Те му определят бюджета и заплатата ,па после плюят по него. И да се мазните и да не се мазните....пак ще ви рендосва президента.

не се спряхте да пускате такива заглавия бреее. Нали сте независима медия? Има ли такива останали, въобще ?

НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА МАНИПУЛАЦИЯ И ПРОПАГАНДА!!!

Айде,Деса мирцедеса е доволна.. ненужен паразит е цялата президентска институция..

7 милиона на година даваме за Президент, чиято единствена реална роля е да.. чете новогодишната реч! Направо абсурд!

Да ама 70 милиона за премиер да изпълнява чужди поръчки...

А Бойко как има снимки в цял свят ? Даже танцуваше с мечове в Саудитска арабия ли де ли беше..

така и не разбрах. противни са ми.

Герберопартриотарите дето не са никакви депутати какъвто е смисъла на тази дума а са наколенкаджии стига да падат мангизи:((((( подкрепят всичко що боко им разпореди:((((

Ами естествено, нали трябва да са гладни за да имат нужда от корупцията? А на наще ученолюбиви студенти ще им ремонтираме дупките, да им е по-удобно докато правят план да напуснат страната ни :))))