Коментари - Депутатите отмениха избора на Венета Марковска | dnes.dir.bg
назад

Депутатите отмениха избора на Венета Марковска

Парламентът отмени решението за избор на Венета Марковска и откри нова процедура за избор на конституционен съдия.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите отмениха избора на Венета Марковска | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Костов: Премиерът или не разбира от газ, или лъже Бунт срещу Дянков в групата на ГЕРБ Цачева влезе в конфликт със своята съпартийка и председателка на правната комисия Искра Фидосова, Спадът в доверието към ГЕРБ се потвърди Белият дом не потвърждава за среща на Борисов с Обама

Кому са нужни тия съдий? А около тях колко кърлежа ще смучат?

Политическата опозиция на ГЕРБ в РБ е толкова нищожна и безполезна, че ГЕРБ започна да си изгражда своя собствена вътрешнопартийна опозиция. Все пак трябва да има конструктивни дебати по важни въпроси. А какъв дебат с БСП/М.Манолова/, ДПС/Л.Местан/ или сините дебили... Нито някой ги слуша, нито някой се съобразява с тях.

Като я гледам леля Цецка на снимката, имам чувство че това нещо е някоя работничка от чистотата.

Ами защо я избрахте бе тикви слънчасали? А що се отнася до това "тяло с перфектни мерки, И. Ф. то е в основата на тази идиотска работа. Тая трябваше да си подаде оставката още след онзи разговор с Ваньо Танов относно назначаването за шеф на Митница Лом на някакъв абсолютен тъпанар/според думите на В. Танов/. Но уви живеем в АБСУРДИСТАН.

Очакваме ви в сабота пред Парламента. Всеки да е няколко домата в ръце.

Речта на Оливър Кромуел при разпускането на Дългия парламент, 20 април 1653 г. "...Крайно време е да сложа край на седенето ви на това място, което сте опозорили с презрението си на всяка добродетел и осквернили с вършенето си на всеки порок, вие сте разколническа шайка и врагове на всяко добро управление, вие сте глутница наемни отрепки и като Исав бихте продали страната си за паница леща и като Юда предали вашия Бог за няколко монети. Останала ли е дори една добродетел сега сред вас? Има ли един грях, който да не притежавате? Вие нямате повече религия от моя кон, златото е вашия Бог, кой сред вас не е разменил съвестта си срещу подкупи? Има ли един мъж сред вас, който има най-малката грижа за доброто на републиката? Вие долни проститутки, не сте ли осквернили това свято място и превърнали Божия храм в свърталище на крадци чрез вашите неморални принципи и порочни обичаи? Вие сте станали непоносимо ненавистни на цялата нация. Вие сте назначени тук от народа, за да поправяте неправди, самите вие сте заминали! И така! Отнесете онзи блестящ жезъл и заключете вратите, в името на Бога, махайте се!"

След като ГЕРБ води само с три процента а БСП държи в ръкава си и коза ДСП какво ни остава да правим.Може би Кунева.Не - това вече беше.Янето.Той лично ми е симпатичен.Но след всички комбини които прави до сега а напоследък и с партия Лидер Алексей Петров и Марешки ние би трябвало да зададем въпроса.Кой сте вие Яни Янев.И за какво се борите.Въпреки всичко обаче в политическото пространство изпълнено със скучни и нискоинтелектуални хора без Янето ще бъде безинтересно.При това положение какъв избор ни остава.Има такъв и ние го знаем.Това ще бъде единствената партия която няма никога да допусне на власт опасната за България комбинация БСП-ДПС

Смятайте,каква са мафия комунелите,щом от европа им казват,че не искат тази крадлива кикерица,а тия пак напъват разбира се заедно с дс крилото си дпс!

Комунделите в случая са ГЕРП, естесвено.

Тризначките във Вип Брадър не млъкват, а като говорят, не знаят какво говорят...Точно като житейските близначки Цецка Цачева и съпартийката й Искра Фидосова...

Манолова ги слага всички в малкия си джоб,няма умора тази лайнохвъргачка

Цачева и Бойко срещу Фидоска и Цецо конецо - сблъсък на гиганти. След 2-3 години в Холивуд ще снимат екшън с елемени на разсъждание за това.

Какъв стайлинг! На продавачка в селски магазин.

С 2% спадат симпатиите на пълнолетните българи към управляващата партия ГЕРБ в началото на ноември, в сравнение със септември. Това става ясно от национално представително изследване на НЦИОМ, направено между 1 и 7 ноември сред 1000 души. Малко над 5% е преднината на ГЕРБ пред БСП, става ясно още от изследването.

За пореден път Иван костов и ДСБ излязоха прави. Още от самото начало те подсказаха, че това е правилния път, но хора от ГЕРБ се инатиха и правиха на интересни. Дори днес Борисов се опита да ми прехвърли за случая Малковска, като коментира предложението си СДС да посочи нова съдя за КС.

Освен проблема с Марковска в статията ми прави впечатление и за двете партии които били "сестрински". Явно от сега /преди изборите/ се "подлагат" на комунистите и техните /забележете те какъв термин употребяват/ БРАТСКИ партии.

тая фидосова-кюри нещо я пуснаха като свободен електрон да блуждае из конституционното право и тя естествено забърка нещо термоядрено-честито.

Възмущаваме се от скандалният случай Марковска като че ли той е едно изключение.Изключение може да бъде само ако на отговорен пост е избран един подходящ човек което обаче много рядко се случва.Интересно ми е след като вестник България Днес изнесе толкова скандални факти за сина и как никой не се поинтесува как набързо е спечелил милиони.За първи път ли се случва деца на магистрати да бъдат милионери и те да отговарят-ами той е пълнолетен и има собствен бизнес аз нямам нищо общо с него.И след толкова грабеж за награда и броят и 20 заплати при тая крещяща сиромашия и несправедливост.Нямам думи.

Трябва двете пуйки да направят свободна борба само по монокини и обилно намазани с олио. Която победи с туш, нейното мнение следва да се зачете.

Депутатката Искра Фидосова в аптека: - Има ли хапчета против глад? - Да, но са много големи. - Нищо, как се наричат? - Кюфтета.

Проблемът на на простия човек е, че не знае мярата в нещата - особено в осирането! Тъкмо такъв е случая с нашите полит. елити от всякакъв цвят и вид. За това ще има още циркове - и никакво смущение от страна на изпълнителите...

Престъпно управление. Издържаме ги с нашите данъци. Да ги изчистим.

В момента на снимката гледате едно от най-важните лица на България.Наслаждавайте му се.

Вече напълно си прличат с оная леля от с.Труд, направо близначки!

Нима премиерът не разбира, че трябва немедлено да разкара Искра Фидосова от парламента? Нима не е наясно, че се налага поне от това да започне. Междувременно конституционните съдии, които се изнизаха с безподобна безотговорност след декларацията на президента, трябва да намерят изход от създалата се ситуация. Но Искра Фидосова трябва да бъде отстранена. Ако Бойко Борисов не стори това, ще разберем, че той е съгласен това чудо на парламентаризма, пардон, да ни мачка като гласоподаватели, да ни гази като частички от Суверена. На Бойко Борисов може и да не му се вярва, но ако не натири Искра Фидосова от парламента, ще загуби по-голямата част от десните избиратели. Ние не гласуваме с коремите си, Борисов. Запомни това!

с това IQ друго не може да се очаква,Златка с панталон:))))))

За Федосова важи сталинския почин - нет человека, нет проблема!

Корнезов за "гладен" прокурор ! Хип-хип-ура-ла !

Как да не се "гордее",човек че е българин,като види лицето на народното събрание или по скоро туртата на ГЕРБ

Аз съм фотограф и трябва да ти кажа, че ако те дебна една седмица, ще ти спретна още по-красотна снимка, дето и ти и майка ти няма да искате да я погледнете!

пенсийке,имаш ли си огледало да се видиш ти на какво приличаш или си мислиш,че там е модна агенция

Тези са мижитурки защото всички са осрани.А иначе Марковска е за кауша,не за 20 заплати.

За откриване на нова процедура са гласували 110 депутати и 4 са се въздържали. Общо 114. Ами те нямат кворум от 120 гласа. Как е прието решението?

Теа са ГОУЕМИ!!!

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ТИЯ ЦИРКАДЖИЙСКИ НОМЕРА ! РЪКОВОДИТЕЛЯТ КАЗА: 1. ПЕТЪР СТОЯНОВ - КОНст. СЪДИЯ; 2. ЦАЦАРОВ - ГЛ. ПРОКУРОР. ОТ ЯСНО ПО-ЯСНО Е ! ВСИЧКО ДРУГО Е УПЛЪТНЯВАНЕ НА ВРЕМЕТО И СЕИР ЗА НАРОДА !

А можеше да си е чиста ХУНТА и без съд и присъда да бъдат ОКАУШЕНИ Р.Овч., Амет Доган, Румен Петков, Иван Костов, СерГей Станишев, Пламен Орешарски, Милен Велчев, Гагаузов, Михалевски, Церовски, Емел Етем, Богомил Манчев, Георги Гергов, Красимир Гергов, Андрей Райчев и още стотина ярки представители на политическите и икономически КРАДЦИ, дето ГРАБИХА България така, както и башибозук не я е КРАЛ!!!!!!!!!!

Абе идиот,къде пък и Андрей Райчев забърка?Ти май си на принципа,които не е с нас е против нас.Човек,ако си казе мнението и то не е същото с твоето,то той е предател.Кретен

IQ...?

krassikat@

Оттеглям от този списък единствено бившия Министър Церовски, той май почина...Но пък има над 100 кандидат-КРАДЦИ, които да влязат вътре... А чета, че още един ЗАМЕНКАДЖИЯ, ОТ ТИЯ, ДЕТО РЕАЛИЗИРАХА ВОЛЯТА НА ПОСОЧЕНИТЕ ПО-ГОРЕ, е ОПРАВДАН! В Русе, от НЕЗАВИСИМИЯ БЪЛГАРСКИ СЪД!!! ХУНТА, САМО ХУНТА ОПРАВЯ ПОЛОЖЕНИЕТО! Тая паплач няма СТРАХ ни от Бога, ни от Държава...

Дедо,дедо,това да не е к--ва с тарифа 146 лева.

Депутатите отмениха избора на Венета Марковска, но не е посочено правното основание за отмяната? Или депутатите отмениха избора на Венета Марковска пак без правно основание? А същите тези депутати смятат ли, че според чл. 58, ал. 1 от Конституцията гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите? Народните представители са български граждани, които представляват своите избиратели и целия народ, а съгласно чл. 67, ал. 2 от Конституцията те действат въз основа на Конституцията и законите. Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната, както изисква чл. 4 от Конституцията. Логическият и правният извод от анализа на тези разпоредби е, че конституционните норми са задължителни за всички граждани, включително и за тези от тях, които са избрани от народа за негови представители. Не може да бъде открита нова процедура за избор на съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание.

"Народното събрание приема закони, решения, декларации и обръщения", като "законите и решенията са задължителни за всички държавни органи, организации и гражданите". Решението на НС за избора на конституционни съдии е акт на законодателния орган в държавата, който се създава от него автономно и суверенно. То се приема не въз основа и в изпълнение на закона, а на самата Конституция на едно гласуване. Като особен ненормативен акт от висок ранг Решението на Парламента е прието въз основа и в изпълнение на КРБ и влиза в сила от момента на приемането му и по смисъла на чл. 86, ал. 2 от Конституцията е задължително за всички държавни органи, организациите и гражданите. Решенията на НС са задължителни за всички държавни органи, юридически лица и граждани, включително за самото НС. Народното събрание не може да отменя, изменя или да обявява за недействителни собствените си решения. Такива правомощия НС няма и не може само наново да поставя на разглеждане и да пререшава по същество свойте решения. Никой не може да се позовава на недействителност на влезли в сила решения на НС. Решението на парламента за избора на конституционен съдия е неотменимо, защото според РКС 11/1994 г.: "...преценката за избор или назначаване... принадлежи единствено на органа, оправомощен да я прави. Тя не подлежи на конституционен контрол, защото е лична и суверенна... единствено право и отговорност на избиращия, респективно назначаващия орган".

произхожда от латинския глагол constituere, което ще рече поставяне в начално положение. Публичноправният мандат, за разлика от гражданскоправният, не може да бъде оттеглян по преценка от лицата (органите), които са го предоставили. Той е свободен, а не императивен - т. е. характеризира се с приоритет на обществените интереси пред интересите на възложителите на мандата.Ето защо лицата, получили такъв мандат следва да отстояват и изразяват държавните интереси. Затова и при тълкуването на съответната норма (чл. 148, ал. 1 от Конституцията) предсрочно прекратяване на мандата на изборните и назначаеми членове на КС, не следва да се излиза извън рамката на основния принцип за максимално ограничаване на основанията. Всяко разширяване на тези основания трябва да се възприема като нарушение на КОНСТИТУЦИЯ на Република България и на закона за КС. Непротивоконституционствувателствувайте е дума в българския език, съставена от 39 букви, която е заповедна форма на забрана за нарушаване на конституцията.

Не съм юрист и не мога да говоря с точки и аринеи, но се питам щом законодателят не зачита и не спазва законите в тази страна накъде отиваме всички. Защо не се мисли и коментира предварително всяко едно предложение, а се стига до такива фарсове и показване на всякакви закони и личностни права. Как, аз, като гражданин на тази държава да имам спокойствието и основанието да вярвам, че имам права и има кой да ми ги защити?

Г-жо Цачева, "волеизлиянието" на Марковска към днешна дата, е повече от ясно и смисъла му е долу-горе следния: искам да се пенсионирам с прилична пенсия и с 90 бона на куп, платени ми от онези балъци- данъкоплатците! А "допълнителните" ми дейности и придобивки по време на дългия ми стаж в "полза на народа" като съдия - да не ги изброявам, всички ги изчетохте, си остават за мен под формата на чист бонус! Било имало съмнения в "обществото" как съм ги придобила - е, "обществото" да го ду.а!

Поздравявам те, много си силна в констатациите... Виждаш ги в дълбочина нещата. Но си непоправим песимист, как живееш с това?

Аз съм песимист само по отношение "морала в политическото управление на страната", "развитието на икономиката ни", "справедливата ни и независима съдебна система" , "увеличаването на доходите на населението" и "здравеопазването ни";о) За всичко останало съм непоправим оптимист - затова и още не съм "хукнала след щерките"( както ми препоръча веднъж) на запад;о)

А примерно ти кажеш "И по лошо ще стане!" - оптимист ли си или песимист?

Копи Нов извънреден мониторингов доклад на Брюксел след избора на Венета Марковска за конституционен съдия нямаше да има и Еврокомисията щеше да приеме тази кандидатура, но мониторингът е необходим на самата България, която има проблеми със съдебната система. Това коментира пред "Нова телевизия" в интервю по телефона премиерът Бойко Борисов. Внимавайте в играта, другари! Вярвате ли му господа депутати с фрази крилати?

Борисов: "извънреден мониторингов доклад ... няма да има. Тия изказвания не са официалното становище на ЕК." ЕК: "Напротив, това е официалното становище на ЕК. Извънреден мониторингов доклад ЩЕ има ако продължавате да се разпореждате в съдебната система сякаш ви е бащиния!"

Каква институционална криза ги гони тези? Занимават се 2 месеца с една дето ако има малко достойнство сама ще се оттегли. А има толкова по-важни неща да се правят в тази държава!

Жалко, напразен остана труда на Фидосова и Цветанов, които се съсипаха да обясняват как била чиста като детска сълза.....че чак писаха на Барозу за това!

Що за глупост си написал, пък и рейтингована... На съседните компютри ли си слагате плюсчетата?

Човече, вземи направи нещо полезно за себе си и света и се скрий! Изключи си телефона, интернета, затвори се у вас и се надявай да ти мине! Явно специализирана помощ няма да потърсиш сам!