Варуфакис обвини кредиторите в ”тероризъм”

Янис Варуфакис нарече кредиторите на Гърция "терористи" и ги обвини, че искали да унижат гърците. Той отрече да се готви "подстригване" на депозити.

Обратно в новината

Коментари - Варуфакис обвини кредиторите в ”тероризъм” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Варуфакис е прав, "терористите" години наред са бутали пари насила в ръцете на честните и почтени гърци. Днес банките НЯМА да отворят и пак ще са виновни "терористите" че не са им дали пари, в което (според Варуфакис) няма никаква логика. На гордите гърци трябва да им се дават пари непрекъснато, и световният тероризъм ще разбере, че ако потока с парите спре, то народе пак ще се вдигне на референдум.

Най-после един европейски министър назова МВФ , ЕЦБ и ЕС с истинските им имена - терористи!

ПОЖЕЛАВАМ НА БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИЦИ КАТО ВАРУФАКИС И ЦИПРАС И ТОГАВА ВЕЧЕ МОЖЕМ И ДА ЗАПОЧНЕМ ДА МЕЧТАЕМ...............ДА ДА ДА

ако някой ми иска пари на заем : 1.трябва да се отнася към мен с уважение. 2.трябва да може да ме убеди, че ще намери начин да ми върне парите заедно с лихвите. 3.трябва да продължи да си обслужва старите кредити. 4.трябва да помни, че болния зависи от доктора, а не обратното. 5.не може хем да ми се моли да го спасявам, хем да ме обвинява, че го заробвам, унижавам, тероризирам, и в какво ли още не. 6.ако ли пък наистина си мисли, че съм толкова лош, защото съм загрижен за парите си, просто да не ме занимава с глупости, и да не ми губи времето. 7. и не на последно място .да ми върне парите, които, така или иначе ми дължи, а после да върви на майната си, и да не ми се мярка пред очите.

смях в залата на РАЗВАЛЕН ГРЪЦЦКИ

Парите, които са заемани, са давани от посредник, който заради лични облаги прецаква всичко. Вече всичко е изядено и изпито, всеки знае колко е ял, но никой не иска да плати.

Ако даваш под лихва в арабския свят щеше да си заклан и пребит с камъни. В средновековна европа изгорен а в израел проклет и убит. Каква е лихвата на ФРС в Америка имаш ли си на понятие.

прост народ слаба държава

Ех защо не сме като тях ! Поне управниците си ги защитават и не ги карат да стягат коланите и да ядат постна пица

ГА ЯДОХА КИФТЕТАТА И ТРОШАХА ПАНИЦИ .......НА ТАМ СИ ГО ЗНАЯТ!!!ААААААХ!

Чета и не вярвам на очите си - ами отворете си банките, оправяйте се сами, ЗАЩО просите опрощаване на дългове, нови заеми за да не страдал народа ви ... разровете си богатствата, копайте, продавайте и се оправяйте. Но сами, не на гърба на всички европейци!

ЛАЙНЕНШЪЛ таймс пак ръси лъжи!!!

това е чист международен тероризъм на банките и големите държави срещу нас-бедните,те ни докараха до мизерията.....

Абсолютен тероризъм е ! Искаш да живееш по-добре, отколкото можеш да си позволиш, изкаш заеми за да го постигнеш и когато тоя, дето ти е дал пари ти опрости 40% от заема ти почваш да го наричаш терорист, защото си иска парите, а ти нямаш и искаш още, а човека иска да е сигурен че ще му ги върнеш и се опитва да те накара да живееш според това, което изкарваш. Ама ти 10 -12 години си свикнал нашироко и без много зор... Жив тероризъм си е!

За пример ще ти дам селдната ситуация: Аз съм взел от теб 1000 лв и съм ги похарчил за да си вдигна жизнения стандарт. Нямам как да ги върна, т.е. с това, което изкарвам не мога. Ти ми опрощаваш 400 лв.. остават 600. Аз ти казвам - дай ми още 600, че да ти ги върна тия и останалите ще започна да ти ги връщам след 5 години. Ти ми казваш - тц, ще ти дам, ама искам да спреш да ходиш по кръчми, по почивки и да харчиш за щяло и нещяло... ще започнеш да ми ги връщаш след 2 месеца. И.. ставаш терорист. Съгласен ли си ?

Варуфаки, стига вече узаки и сиртаки. Трябва работаки и плащаки !

За пореден път се убеждавам, че няма по нагло същество от - комунист. То и комуниститите (комсомолците) Първанов и Виденов не бяха виновни за фалита ни през 1997г. Луканов с мораториума върху дълга ни закопа, но признаха ли си го - НЕ. Сега комуниста Ципрас и другарите му са на път за дълъг период от време да потопят Гърция от световната сцена.

Тодоре ,ти си зомби, пич.Всичко ставащо у нас е под Вашингтонски диктат ,набий си го в китарата!!!

Абе, Тошко, чети повече! Комунистите в Гърция са опозиция! Ципрасчо е популист. А пък нашичкият е и популист и комунист - замразил си е някъде партийната книжка - също като и Плевньо, Цвъки, Цецка и т.н.

Премиерът на България Бойко Борисов също коментира кризата в Гърция. Пред елита на ГЕРБ Борисов заявил: - Абе, тоя Ципрас е голяма балама. Как веднъж поне не се сети да каже: "Папандреу е виновен"?! clubz bg

Тероризъм.....,ми да така е - МВФ насила накара Гърция да вземе тези пари , каза им пръскайте ги ,ние пак ще ви дадем. Те Гърците не ги искаха тези парички но нали са от ЕС трябваше да проявят уважение и да пръснат паричките - всичките ....и така нататък...гръцките далавери край нямат...

Арогантност,наглост както при нашите роми?

Хайде сега пък тероризъм! На нас през 1997 някой да не би да ни е помагал? Всичко е заради еврото. Да поживеят и те малко с нашите заплати пък тогава да говорят. Мързели нещастни, изобщо не ми е жал за тях!

В основата на всяка криза стоят комунистите!

А преди комунизма? Освен това комунизма е измислен от евреина Маркс. И следван от друг основно евреин Ленин (иначе смес, включително с германец и швед). Това значи ли, че в основата на всяка криза, стоят евреите? ;) Но понеже САЩ са второта еврейска държава, то в основата стоят евреите и САЩ! ;)

Абе глупако, комунисти в Гърция не са управлявали! Само демократи и фашисти - чети историята!

Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис разговарял с премиера Ципрас: - Шефе, - казал Варуфакис - било е ясно, че ще стигнем дотук. Когато теглиш кредит, ядеш и пиеш, не връщаш парите, после пак теглиш кредит, ядеш и пиеш, не връщаш парите- рано или късно е щяло да се стигне до фалит. - И кой го твърди това? - Аристотел, който е измислил логиката! clubz.bg/22904-sedmichenobzormerkelteglipariotbankomatzadgyrbajizskacha_cipras

Премиерът на Гърция Алекис Ципрас обяви, че с ферибот от Тасос и с 50 свои спътници отива да търси Златното руно, с което после да погаси дълговете на Гърция. clubz.bg/22904-sedmichenobzormerkelteglipariotbankomatzadgyrbajizskacha_cipras

Ей голям калъф тоя, Калуфакис. ЕЦБ обяви твърда ликвидна подкрепа към централната им банка, и всеки ден им списват по няколко милиарда. Е не всички са на хартийки, мамка му, та няма с вързопи от хеликоптери да ги пускат. А тия точно пари кредиторите могат стопроцентово да ги отпишат.

Гърция ,антична драма, бъркотия сториха голяма, на хидрата юдейска, именуема централна банка европейска!!! Задава се голяма криза, дали ще е СИРИЗА, или пък друг смелчага, ще дигне голямата тояга, и ще почне да бие ,да бие, юдейското котило и тия, дето им се мажат, докле докрай ги смажат!!!

И все ходят при хидрата За парици да просят Не отиват на нивата Поне вода да носят Ах тази хидра проклета НЕще пАри да дава На женицата си клета Трябва да купи застава. че баварците пари струват А па хидрата само се дърпа И не иска и не мо оттърват Да изоре тази пуста нива Да я ожъне засее Иска му се само да живее. П.п. такива селски строфи всеки може да пише "поете".

Обаче- ЕЦБ ще налее парички в евро и в НАШИТЕ банки. И какво стана сега- за БЪЛГАРИТЕ ЕЦБ "банкстери- гангстери" ли са или са такива само за наглите паразити - съседи? Щото всяка монета има поне 2 страни и това, което е супер за гръцките анархокомунисти, е смърт за България и българите...

Ози иска да каже че не е проблем за него да прави сделки с терористи. Така ли?

Търся жена-гъркиня да гледа болната ми майка-българка, заплащане -по договаряне!

Га яде кюфтета-не рева, ся що ревеш?

Ривах ми, бутахте ми ги насила в устата, щях да са задавя, а после искахте даже да плащам.Шибани терористи сте вие ресторантьорите. А аз съм даже вегетарианец.

Абе къде се загуби оня трол - Гръцкия Вуте? Липсва ми хумора му.

Подготовката на народа за този път към една изолирана страна се извършва ежедневно чрез систематичното демонизиране на партньорите, европейските институции и ценности. Образът на партньорите - садисти и насилници се разпространява като тумор в гръцкото общество. Срамният слоган на СИРИЗА казва Те не искат решение, искат разрушаване на демокрацията и под те има предвид ЕС. Не става въпрос само за анархистите от Ексархия. Това е организиран план, за да направим следващата крачка, когато правителствената политика вече ще е създала условия за истинска хуманитарна криза и ще кажат Вън от нехуманния и недемократичен ЕС. Много десетилетия съм работил в европейските органи и често съм бил в позицията на преговарящ в ЕС. Моят опит ми казва, че ЕС нито е, нито се държи като колониална сила. Винаги взема предвид легитимните интереси на другата страна. Затова е привлекателен за много народи от Европа, които още не са част от европейското семейство, но и за такива извън Европа. За тях ЕС е организация, която се радва на уважение и признание. В многогодишната си работа съм сътрудничил с колеги от различни националности, които много уважаваха, а често и изпитваха любов към страната ни. Това не означава, че ЕС не е правил грешки. Грешки, които партньорите до голяма степен си признаха и пристъпиха към поправянето им. Непостоянната политика на правителството обаче не само усложни и без това трудните отношения, но и разруши доверието, изграждано през последните три години.

блллллля , ббблллля, блллллллля . грък ??! нали бяхте елини бе ?? вярва ми ти ! безрезервно !!

Димитрис Куркулас е бивш заместник-министър на външните работи, отговорен за Европейските въпроси, и бивш представител на Европейската комисия в България. Анализът, който ви предлагаме, е публикуван в изданието Athens Voice През последните 5 месеца, когато правителството ни уверяваше, че споразумението се уточнява, се опитвах да изтълкувам правителствената стратегия. Да не би да са хванати в капана на маниите и на предизборните обещания? Или на повърхността излиза антиевропейската ДНК, която е общата идеологическа основа на СИРИЗА и Независимите гърци? Или се касае за престъпно игнориране на опасността? Днес мога смело да кажа, че никое от трите тълкувания не е вярно. Палавите преговори са продукт на обмислен план с цел излизане на страната от еврото и от ЕС. Не твърдя, че всички привърженици и членове на СИРИЗА и Независимите гърци, или онези, които ще гласуват НЕ, възприемат тази стратегия. Натам обаче ни водят с математическа точност правителството и премиерът на банкрута. Излизането от еврото ще се появи като жизнена необходимост след много кратък период заради липсата на ликвидност. Когато стигнем до положение на хуманитарна криза, ще имаме трагичния избор между драхмата и действителната хуманитарна катастрофа. Grexit ще е единственият път. Юридическите правила, на които се подчинява ЕС днес, не позволяват излизане от еврозоната без излизане от съюза. Евентуалното изменение на тези правила изисква единодушното съгласие на 28-те държави и дълги процедури.

Другаря има изключително нагло поведение! Варуфакис не е в позицията да обвинява. Крайно време е гърците да посрещнат жестоката си съдба.

те нямат печеливш ход. съдбата вече са я посрещнали.

Става страшно в Гърция. Политиците набълбукаха страната, а сега народа ще плаща.

Както се казва на калпавия инструмент, космите му пречат.

През 2010 г. при преговорите за първия заем правителството на Папандреу видя уловките в заробващата програма на кредиторите и се опита да предизвика реферндум, но след острата реакция и натиск от страна на кредиторите отстъпи. Това което днес коментираме са последствията. И ако можете коментирайте фактите, а не спуснатите ви опорни точки

Абе ей галоши, кога в Гърция е имало комунизъм? Имало е послушни правителства, дошли с военен преврат на Папандреу и Краманлис, послушни на запада, който запад им е давал пари да си харчат. С какво е виновен народа, че запада е давал пари на продажни политици. С какво си виновен ти, че Косов разпродаде БГ за жълти стотинки и Боко те зароби с нов дълг от 16 милиарда, с какво си виновен, ч Велчев ти натресе загуби от 1 милиард евро с една негова "гениална" сделка? А за Гърция - професора по икономика и теория на игрите разказа играта на студентчетата от МВФ и ЕЦБ. И още ще има, като големият проблем е в Изпания, Португалия и Италия, да не се УСЕТЯТ. Ще последва Франция и ЕС ще остане само подобни на БГ РОБСКИ държави, които НИЩО не произвеждат и в които мизерията е модел на живот.

Галош си ти другарю. Че в гърция никога не е имало комунизъм е вярно. Но гърците винаги са си мечтали за него. Всъшност, точно липсата на комунизъм е причината да имат тоя стандарт. Стандарт който ще изоставят сега, за да си строят комунизмът за който мечтаят.

Като ходих в Гърция не срещнах хора, които да си мечтаят за комунизъм. А демокрацията не е произведение на ЕС , а на Гърция, колкото и да не ви се верва на соросоидите. И то преди 2000 г. когато в ЕВРОПА са властвали ВАРВАРИ англосаксонци, каквито са и германците.

Целта е ясна - световните лихвари искат да бутнат гръцкото правителство, тъй като прокарва анти-неолиберални политики. За тази цел те не се колебаят да прибегнат дори и към мръсни методи като всяване на слухове и дезинформация чрез уж авторитетен вестник като Файненшъл таймс. Гръцкото правителство е в пълното си право да съди този вестник.

Заложи на ФТ. Само за справка: Гръцкото правиителство твърдеше, че няма да затваря банките. Час след това ги затвори. Гръцкото правителство твърди, че банките ще отворят в понеделник, и до сряда ще има споразумение. Това са все лъжи, разпространявани от гръцкото правителство. На тоя фон, подстригването на влоговете (национализиране на банки и рекапитализация) са логични стъпки, а твърдението че правителството няма да ги направи (защото ще има споразумение с ТЕРОРИСТИТЕ) си е чиста проба дезинформация (както и камапанията която гръцкото правителство води за референдумът). Та вярвай на ФТ, за да не останеш неприятно изненадан.

Да те питам с какво гръцкото правителство е виновно за поведението на ЧАСТНИ банки. Или вече се разчита на това, че рефрена за лошия комунизъм е забравен и вече може да си кажем как стоят нещата?

Да те питам с какво гръцкото правителство е виновно за поведението на ЧАСТНИ банки. Или вече се разчита на това, че рефрена за лошия комунизъм е забравен и вече може да си кажем как стоят нещата?

Защо Гърция иска нови пари от тези мракобесни лихвари?

При задаващата се национализация, как мисли колко частна движима собственост ще остане Гръцка? 45-та, тук хората са си опожарявалии имотите и буквално са си горили парите. Просто на са могли да се примирят с фактът, че това за което са се бъхтили цял живот ще падне в ръчичките на мизерните комуноиди.

Не само корабите,пускат 50 хиляди каруци и почват да товарят за Индия,такава е договорката.

тъмна Индия - Не знам какво ще стане с Гърция. Те искат да отворят банките - и като започне едно теглене - стой та гледай. За един ден ще фалират. И после. Трудно се отучва човек от сладък живот. Но при всички случай ще трябва.

Банките няма как да отворят скоро (без ликвидност). И под ликвидност не се разбира виртуален превод а пари в брой. Което значи, че най-вероятно ще отворят с драхми (или след доста време)

защо сте теглили заеми. То не може и без пари да се возиш на градски транспорт, а кредиторите ти от Франция, Германия и всички в ЕС - си плащат билетчето. У нас - струва колкото един хляб да нахраниш децата. Абе комунистите си личат и смърдят отдаялеч.

Новина от последните минути.БРИКС се намесва много сериозно.Индия е предложила да събере и изнесе цялото желязо от Гърция за 3 милиарда долара.Варуфакис и Ципрас са се събрали на спешно заседание.

Като сте толкова разбирачи, а обяснете как дадените заеми на Гърция се озоваха в германски и френски банки?! И сега с нови лихви да им дадат нови заеми. Този сценарий ЕЦБ, МВФ и СБ го играят от 2010 г. в Гърция. Ще ни го наложат и на нас, не случайно днешните управляващи си гласуваха заем от 16 милиарда уж при изгодни лихви. Целта е веднъж да стъпим на килимчето и отърване от тези кредитори кръвопийци няма. Те гърците ще се оправят трудно и сами, а на нас и господ няма да ни помогне (защото сме безбожници). За справка вижте призива на Гръцката Православна Църква която се обръща към вярващите да гласуват с НЕ на референдума.

Глупак. За наше щастие обаче, комуноидите вече нямате думата тук. Така че, остава само да се радвате как загива поредната страна от некадърността ви. И за да не съм офтопик, то няма никакво значение за какво си харчат парите гърците. Фактите са, че ако не им се дават пари от вън, то те няма да могат да си плащат заплатите (нещо което чугунените ви тикви отказват да приемат). И точно това ще докара мизерията, за която пак вие ще обвините западът. Точно както тоя малоумник го обвинява за затворените банки.

много си прав за това, че сме безбожници. Гърците са далеч по-вярващи православни християни, а църквата им има много голяма роля - позитивна! - в обществото. И е съвсем логично да подкрепя правителството на Ципрас, ерго - гръцкия народ.

И с "Ne" и с "Охi", този ще гледа Брюксел вече само като турист. Ако оцелее.

Освен "гръцки сиртакаджия който не иска да върне заемите",в този форум съм и "путинофил",често "никакъв грък,а руснак под прискритие","комуняга"....:):))) Моля ви,отидете на новината за Северна Корея,да го обясните там,че ме обвиняват за "соросоид" и "изкарал школа на Сорос"...:):))) Моля ви батковци от НПО групите на орките,разберете се с противника,да не ставам кривоглед...:):))) Ще ви дължа услуга!!:):))))))

Аууу то човек да не смее да каже нещо за Варуфакис. От засада излизат поне десет бирника в България в гръб и те пробождат

прокрадва ми се една мисъл: няма да е лошо, ия два "пумпала" да се огледат за подходящ канал: свиждане с гадафчо

поправка! - "тия"

Терористи сте Вие от СИРИЗА. Действията Ви ще съсипят народа и най-вече по бедните.

Европа подготвя Третия спасителен пакет за Гърция - "Ориз срещу рИформи"

е. какво излиза. че и с да, и с не, пак ще пълним гушите на гърците. ега ти наглостта. но кой е виновен и защо???

Дай да изчакаме 2-3 дни пък после да го мислим, а? Важното е че Ципрата за 17ти път е обнадежден. Ха ха ха ха.

Е ти на факис ли реши да вярваш? Ако има споразумение, то ще е най-рано след няколко седмици. Вече не става дума за споразумения а за сключване на изцяло нова спасителна програма на държава във фалит. факис просто лъже стадото в Гърция докато води страната съвсем умишлено към излизане от еврозоната.

Ето какво се получава, когато глупаците имат възможност да вземат кредити . . .

моля ако някой сложи минус и да се обоснове...ако не е трол естествено. значи отива един нашенски циг-анин в спешното отделение ,че яко е закъсал . лекарите го приемат и въпреки , че няма здравни осигуровки и цеди системата те му помагат. междувременно обаче той ги обижда,псува ии дори им посяга считайки , че те са му длъжни. гърците са се обърнали за помощ към ез , оказаха им помощ от 240 млрд и опростиха 100млрд. търсят начин да им помогнат но същевременно гърците ги обиждат и считат , че ез и ецб са длъжни да им помогнат .

Минусите ще дойдат от комундета, които са научени за правят революция, за да вземат наготово спечеленото от друг. Те никога не са се трудили, слаби са като мениджъри и най-простото и лесното за тях е да разпределят чужди блага.

Даже и това не могат комундетата. ВОСР в Русия я започнаха преди 98 години и още не е свършила.

лекарите в спешното отделение не поставят условие на циганина преди да го излекуват, а ез поставя. всъщност те се натискат да дават заеми и да поробват държави. има голяма разлика. примера ти не струва. той е за хора, които нямат елементарно логическо мислене и нискаполитическа икономическа култура