Европейските лидери разединени за данък депозит в Кипър

Кипър се превърна в епицентър на кризата в еврозоната заради планираното еднократно данъчно облагане на банковите влогове в кипърските банки в замяна на помощ в размер на 10 милиарда евро от ЕС и МВФ. Европейските лидери се разделиха в оценката си за мярката.

Обратно в новината

Коментари - Европейските лидери разединени за данък депозит в Кипър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунистите от ЕССР започват да се оливат в послушанието си към Вашингтон и стават за смях пред нормалните хора които разбират играта им. Както и да го въртят и сучат ЕС е капут.

Лихвата е дяволско изобретение, а лихварството се счита от християнството за грях (да си спомним Шекспир и "Венецианския търговец")... В 21 век банковата олигархия се превърна в световен терорист, извиващ ръцете на цели държави. От друга страна, и местенцата, считани за "данъчен рай" имат нужда да бъдат "дисциплинирани"...

ПП ... но не за сметка на дребните спестители.

Пътувах на конференция до Брюксел по ЕС-проект. Разбира се пътя и хотела си плащаш предварително. Уж, те възстановяват разходите директно по банков път, нооо...: 1) Закъсняха с превода-компенсация с повече от 1 месец. Тръбваше да плащам лихва по кредитната си карта, защото нямах > 1,000 евро да платя наведнъж; 2) Преведоха парите, като някои от разходите бяха отрязани и на всичкото отгоре, банката си взе 10 евро за транзакцията. Представете си, само от тези 10 евро на милиони хора, които ходят по европейски проекти в Брюксел и другате, 10-ки до 100- милиони отиват по банките. Да не говоря за множеството месечни такси. Иди и ползувай банки и си дръж парите в тях - не става!!

...е много нагло бре. Поне да беше данък върху лихвата иди-дойди.

Не може заради проблем на банковата система да се кръщава народа. Тея пари - 10 млрд. могат да си ги съберат само от банкерите собственици , хотелиерите и ресторантьорите , имат по 50 хотела, работят зимния сезон само понеделник и четвъртък, а през летния до обяд, откъде накъде ще посягат и на парите на чужденците. Мислех ги за малоумни , ама сега бият рекорда.

Няма да го бъде този съюз. Да спечелиш някакви пари, да ги внесеш в банка и някой си от Брюксел да иска да ти вземе определен процент. Край с Европейския съюз.

изгоряха руснаците:)))