Ново заседание по делото за смъртта на 4-годишната Гери

В Софийски апелативен съд се проведе заседание по делото срещу четиримата лекари за причиняването на смъртта на четиригодишната Гергана Илиева.

Обратно в новината

Коментари - Ново заседание по делото за смъртта на 4-годишната Гери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма толкова гарантирано безопасна оперативна намеса, която да оправдае неглижирането й, както и неглижирането на последствията от нея, каквото имаме в случая. На времето, 1972 трябва да е било, на мен и сестра ми ни клъцнаха сливиците с местна упойка в седнало положение, и всичко мина добре. Обаче 2000 година се наложи спешна операция на сливиците на тогава двегодишния ми син. Не че бяха болни, а просто аномално големи още при раждането; а междувременно се появи и трета, и всички растяха непропорционално бързо на неговия разтеж и постепенно му запушваха гърлото. Операцията му трая два часа и половина. Едно, че упойката му дошла силна и спрял да диша, второ, че при изрязването била засегната артерията и последвал кръвоизлив. Е, спасиха го, да ми е жив и здрав. Беше точно на втория му рожден ден. Един ден и една нощ в интензивното с кислородна маска, после антибиотици заради възпаленията и отоците (раните бяха огромни), и мина. Но синът ми имаше късмет - това се случи в хирургията на Детска болница в Цюрих. Сърцето ми се къса за това дете като си представя какво е преживяло цели седмици преди да издъхне. А е можело да му се помогне още същия ден! Какво ви попречи да го направите, господа обвиняеми? Защо просто не се погрижихте за детето, вместо да го оставите да се мъчи и да умре??

someone

за съд са. има едно ромско проклятие, ако ром намрази някои го кълне така: 'дано лекари да те лекуват'.

humfry

"Заключението на приетата експертиза е, че смъртта на Гергана Илиева е в пряка причинно-следствена връзка с настъпилото кървене от увреждане на артериални съдове при извършената на 08.12.2010 г. от д-р Маджунов операция за отстраняване на сливиците на детето. На следващия ден след извършената оперативна интервенция детето е било прегледано от д-р Маджунов. На 15.12.2010 г. Гергана е била приета в ИСУЛ във връзка с повръщане на кръв и изписана на следващия ден с разрешението на д-р Маджунов. На 23.12.2010 г. детето отново повърнало кръв, поради което била прегледана в спешен кабинет в същата болница от подсъдимата Станчева. Въпреки тежкото му състояние бледо и анемично, то не било прието и хоспитализирано, а насочено за изследвания и консултации. След посещение на няколко отделения, включително и на онкохематологичен кабинет, намиращ се на голямо разстояние от спешния, надвечер детето е настанено в детското отделение на ИСУЛ в изключително тежко състояние. Около 20.30 ч. Гергана започнала да повръща обилно кръв и да колабира. Пристигналия по спешност доц. М. предприел оперативна намеса за ревизия на оперативната рана." Половин месец горкото дете е страдало и разкарвано при различни лекари, които са проявали престъпна немарливост и безхаберие, както и изявен непрофесионализъм. То е било със ОЧЕВИДНИ симптоми още от първия ден! Повръщането на кръв е класически симптом на вътрешен кръвоизлив! Други симптоми са ускорен пулс /сърцето се опитва да компенсира спада в налягането/, ниско кръвно налягане, сини устни и нокти, спад в температурата. Наистина няма оправдание за такива престъпни действия! Тези хора не ми е ясно как изобщо са изкарали медицинско образование, след като не знаят такива неща и не могат да ги диагностицат и определят, особено след вътрешна операция! А освен това сред тях има някакъв доцент?! "В днешното съдебно заседание защитникът на подсъдимия Маджунов направи искане за прекратяване на производството с оглед факта, че на д-р Маджунов вече е било наложено административно наказание за нарушаване на правилата за добра медицинска практика и на медицинските стандарти, позовавайки се на новото ТР 3/2015 г. на ВКС." В Китай тази групичка щяха да получат смъртно наказание за подобно нещо! С тези смешни наказания, които им дават в България, утре ще загинат и други деца, защото това са очевидни непрофесионалисти.

humfry

"Назначени били изследвания и обсъдена възможността за кръвопреливане, което обаче било невъзможно поради неопределяне на кръвната група." Кръвната група на детето е трябвало задължително да бъде определена още преди Тонзилектомията, защото това е операция и може да се наложи преливане на кръв! Друг е въпроса изобщо дали е имало нужда от тонзилектомия, защото в България се правят процедури, за да се взимат пари, а не защото има нужда от тях!

Кръвната група не се определя при всяка операция-това се прави по преценка според риска от кървене.

humfry

Минуси ли слагате, некадърници? Защо не си заврете лотарийните тройкаджийски дипломи там, където слънце не огрява!

someone

ако има смъртно наказание за такива случаи почти никои няма да следва за лекар от страх. ще останем съвсем без лекари, и без това половината заминаха на запад.

humfry

Това не е просто "такъв случай", това не е просто човешка грешка, това е проява на половинмесечна некомпетентност, престъпни действия и бездействия. И тук не става въпрос само за едно лицензирано медицинско лице, а за няколко. С този лиценз идват и отговорности, а не само облаги. Бъркаш и заради това такива случаи ще зачестяват! Дори определени хора от бранша ще ти кажат, че бъркаш, защото те добре си познават част от колегите и разбират, че това не е просто "грешка".

алчни крадци и комунисти с връзки това са сегашните уж лекари

Този трябва да го прекръстят на Менгеле. Гадини мръсни !

Каквооо???? Административно наказание ли ???? Смърт за тоя, СМЪРТ !!!

ако съда среща затруднения при определяне на присъдата, препоръчвам горещо да ползва помощ от Ким Чен Ун - Северна Корея, уверявам Ви,че веднага ще получите оферта,която ще се приеме от бълг.народ с удовлетворение.....

Значи за крадливите политици европейско правосъдие,а за лекарите-корейско или китайско по избор.

нямаме благородни съдии! имаме уроди съдии!

сигурно е виновен москов , здравната каса, рамковото споразомение и международното положение ! та тези изроди са убийци ! убили са практически здраво дете некадърниците алчни !

Това е отвратителна лекарска мърлявост и некомпетентност!Осъдени с ефективни присъди веднага!То ще има отлагания и т.н.Просто са го оставили детенцето да умре и това е!

Моля, осъдете няколко лекаря ефективно, заради допуснати груби грешки!

Кръвната група се определя в рамките на 10 минути, а ако няма 10 минути и състоянието е животозастрашаващо хората с кръвна група 0 са универсални дарители( тези, които са с кръвна група AB са универсални приематели).

Гадна некомпетентна сган

Милото детенце... насълзяват ми се очите!