Коментари - Фирмите ще декларират пред НАП лаптопи, принтери, телефони | Днес.dir.bg

Фирмите ще декларират пред НАП лаптопи, принтери, телефони

Фирмите, които купуват стоки за служебно ползване за над 700 лв. и си възстановяват данъка за тях, трябва да информират НАП, ако те могат да са за лични нужди.

Обратно в новината

Коментари - Фирмите ще декларират пред НАП лаптопи, принтери, телефони | Днес.dir.bg

Коментари

Абсолютно тъпашки порив на нискоинтелигентна държавана администрация!!! По-долно и глупаво племе са само в клубовете на БСП!

Значи не било никакъв проблем с държавен самолет да ходиш да си играеш мачлета, дори било много полезно, но видиш ли да продумаш веднъж по фирмен телефон е страшно. Слава на таквиз управници.

Ама разбира се, кметовете ще бъдат с една трета повече, като им добавиш и задължителния антураж и ето сериозна дупка в бюджета. Ми как да им плащат, я, лесно ни е на нас, работещите, а питате ли държавните и общински служители?!

След като предварително се оберат всички възможни печалби, скоро няма да има нормална фирма, която да може да заплаща на работниците си. Като че ли такава е целта. Фирмите ще станат още по-слаби и анемични и перспективите ще бъдат страхотни, но друг път.

Аз предлагам и тоалетната хартия да декларират, че по личен разход от нея няма.

Цялата държава начело с правителството е като ракова клетка. Не разбира, че като затрие бизнеса и работещите , ще се самоизяде и тя.

Хора - Партии - Чиновници - Данъци- Хора . В кое звено е проблема ?!

Проблемът е някъде там. Навремето не е имало данъци. После са се появили само налози за конкретна цел. Сега стана нормално да плащаш данък, защото дишаш. Всичко е поради желанието на част от хората да получават, без да дават. Такива са предимно в звената Партии и Чиновници.

Принципа в БГ е : Нещо се изтъква, че не е добре , после му се слага данък за да стане по-добре , парите се разделят между партии и чиновници и Нещото става още по-зле !!!

Стига сте ревали. Всички сте фирмаджии, които си приспадате личните вещи от фирменяи оборот за по- малък данък

Май НАП нещо го е закъсала...

Не, някой подчинени по-вероятно ритат столчето на шефа, защото горкия се умори да реже лентички

Цялата история започва да намирисва май?! Боко вероятно му омръзна да си играе на цар и реши да се оттегли, като загуби местните избори или подчинените му играят сечено? - въведоха ДОД община; - подкрепиха единствени в източна Европа заселването на бежанци - днес въвеждат данък комуникации Какво ли още трябва да очакваме от тази безумна пасмина?

Според Дир-а, току що 'Въвеждат данък обществено здраве'

СПРЕТЕ да ПРЕЧИТЕ на дейността на фирмите!!!! ГЕНОЦИД!!!

пак ли се оплаквате бе? И от какво? От догодина двата процента данък община ли? Или заради пак отдогодина повишените осигуровки? Сигурно и такса солидарност за енергото не ви харесва а? Че кой ви е крив неграмотници, да сте чели когато е трябвало брошурата "Гарантирано от ГРАБ" сега вече късно е либе за китка.

гласувал съм няколко пъти за ББ не защото ми е симпатичен а защото няма алтернатива, но като гледам вместо стимули за фирмите за да вдигнат икономиката и разкрият нови работни места как всеки ден се мисли някаква малоумщина с цел рекет и вдигане на данъци от най-големия рекитьор държавата то и фирмите където и без това кретат и изнемогват като всеки изминал ден има все повече фалити а на книга според ББ сме много добре повече никога няма да гласувам за тоз олиго-ренегат тиквата рекитьор борисага

Що да няма алтернатива!? И маймуни от Маконго да внесем пак по-добре ще управляват.

матряла. Днес е ден е за разодт, ден за щастие всенародно, тържества и празненства - Цвъ е невинен!

да подават декларации за всеки гражданин който е ял за повече от 30 лева.

въведат и декларации относно месечния женски цикъл та дет се вика да рахатясаме поне от един дерт?

Целият проблем през последните десетилетия е , че пълчища провинциални задници бяха назначени за чиновници в министерствата от техните "селски"! какво да очакваш от тази паплач ?

Гербаджийски мутри, спрете се овреме - озверяхте съвсем от лакомия, майка ли ви е раждала или дявол?

О, идеални ни са ни законодателите! Справят се точно както се справят повечето плочкаджии, автомонтьори или всякакви наемни работници у нас - мърляво, но за сметка на това скъпо, бавно и с претенции.

Скоро си оправял банята и колата, а колега?

..каквото и да си оправям, все си оставят ръцете - може да съм каръчка просто, не знам! Който не е патил от майстори - да каже!

а министерства, агенции и тем подобни, народно събрание - и за тях ли се отнася?

казано, коментарите са безхаберни или от безхаберни хора, които не осмислят промените.Въпросът е,че много хора на различни нива се обслужват твърде добре не само с автомобили и GSM, но и с др.придобивки, като почивки в чужбина под формата на обучение, освен заплатите.Всичките тези активи над 700 лв. се водят на фирмата.От къде накъде тези разходи ще се признават като разходи на фирмите, а са за лично ползване. Това е донякъде справедливо.

Щото фирмата си е моя и парите на фирмата са мои! Защо да ги давам на мишките на държавна работа???????

За да има парички за бойко и делян. И за да има млади, преуспели държавни служители.

Глупако, от тях отиват и за здраве и за образование... но не очаквам да го разбереш...

Шилo

Това е така. Но какво ще се промени с това деклариране, освен още и още бюрокрация? И сега за личните разходи не се признава данъчен кредит. Но понеже в НАП са некадърници и мързеливци и не контролират това, искат фирмите сами да се контролират - нещо, което няма как да стане.

Типичен соц/комунистически начин на мислене. "дайте държавата да контролира всичко". Проблема е че държавата - това са държавните чиновници. А те хич не са от честните и злоупотребите които правят те са в пъти пъти повече.

Много си в грешка! При социализъма нямаше и 10% от сегашната бюрокрация. Сега в ЕС е комунизъма.

Щото, уважаеми, въпросният с телефона, джипката или карибския остров работи ЗА ФИРМАТА. Помага й да функционира, да печели и да се развива. Фирмата има пряк интерес той да е нахранен (със сьомга), напоен (с шампанско), отпочинал (на кабирите), комуникативен (с таблет), мобилен (с джипка) и т.н. Всеки разход, който повишава качеството на работната сила и способства за това служителят да работи по-добре и по-ефективно, е фирмен разход, независимо от това, че този разход се потребява лично. Например допълнителното здравно осигуряване, което правят някои фирми - медицинската услуга се ползва лично, но в крайна сметка фирмата има пряка полза и интерес от това служителите й да бъдат здрави, работоспособни и на работното си място.

Като се замисля, това трябва да е в сила само за държавните служители и тези, които разчитат на бюджета. А сегашното ни правителство (и всички други в последните 26 години) май гледат на тези, които пълнят бюджета като на врагове, а на тези, които го изпразват като на съюзници. И... май пак искат да "борят" безработицата с още търтеи, които само консумират (т.е. проверяващи органи). Ей, малоумници, пари се правят с производство, а не с празни реформи в данъчните правила и закони! Не гледайте на дребния бизнес като на враг, ако го няма и вас няма да ви има! Защо ли го пиша... Като влязат във властта или пък в държавната администрация и почват да си мислят, че са безсмъртни... И едни глупости творят, но какво може да се очаква от ниско интелигентни същества!

това е икономиката на БЪЛГАРИЯ ,ДАНЪЦИ, ТАКСИ ,ДА СЕ ХРАНИ ТАЯ ПАПЛАЧ ИНАЧЕ Н Я М А - ДЕКЛАРИРАЙТЕ И ТОВА КОЕТО КРАДЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА АМА НЕ ВИ СТИСКА ГОСПОДА

За тъпаците, които обитават МФ: Става въпрос не за решения на Съда на ЕС, а за Директива 2006/112/ЕО от 28 ноември 2006 г., чл.чл. 168 и 168а. Това чудо до момента не се прилага, като само Полша, Великобритания и Дания до момента са искали дерогация на Директивата, т.е. - за леките фирмени автомобили единствено да се възстановява около 50-60% от ДДС-то. За нищо друго!

Само да попитам - протестърите когато бяха насядали с компютрите си пред народното събрание, дали не ги ползваха за лични цели - тетрис, еротични сайтове, лични пощи и т.н.. Държавата да ги издири и да им отнеме компютрите!

Гарантирано от мутрите на ГРОБ!

Като чета коментарите по долу излиза, че данъци трябва да плащат само балъците. Без строга данъчна дисциплина не може да има силна държава. Друг е въпроса, че предложението за телефоните и лаптопите е за замазване на очите на простолюдието. Спомнете си, че Алка Поне влиза в затвора за неплатени данъци, а не за извършените от него убийства.

Алка Поне, да не е брат на Ханку Брат?

Прав си, признавам си.

Не, той е пръв братовчед на Ранбо Силек

и толкова ЗА това изменение в закона я осветли народа, дет работи освен в офиса, а и в къщи не е ли редно да си вземат хората ддс-то на домашния компютър, диванчето и електричеството?

За чии грездей ти е силна държава??? За да ти прахосва парите и да те ограбва?

Оди (галено от одитор), светло черните се закачат директно за жиците и консумират ток, без да го плащат. Този ток дружествата си го водят като технологична загуба, което не е вярно. Те да си съберат верисиите, а вие им одерете кожите.

Боко дай им още власт на тия алчни, ненаситни и подлупни чакали пак ще дойдат и про теб рано или касно

На бежанците , как ще им обложите телефоните, ако говорят с БГ бизнеса?

Става въпрос за възстановяване на ДДС. На бежанците какво ДДС им се възстановява?

Като излезеш през ГКПП Калотино и имаш фактури за покупки, ти връщат ДДС- то. Затова и сърбите пазаруват тука. Язък че си одитор.

Ресурсите на планетата се топят. Трябва да се сложи контрол върху консумацията им. Вода за измиване на детайли примерно е служебен разход. Но за всеки назначен във фирмата по два литра вода на ден за пиене и още 10 за миене не са служебен разход и съответно трябва да влизат в печалбата на фирмата и да се облагат. Дали фирмата ще си ги удържа от работниците, не ме интересува.

Ей заринахте ме с минуси. Аз го написах това като подигравка. Ама в действителност сте прави! Не са го прочели, не са го приложили. ДИР-а, скрийте ми поста, докато не е станало късно. Ето, сам си признах, че е подигравка, значи е обиден и имате основание да го скриете.

Правителството обяви война на бизнеса! Дали ще свърши добре тая работа?!

За кого ще гласуват моите служители, като им обясня, че заради Герб вече не могат да си вземат децата от ясла и детска градина с колата?! Като им обясня, че по същите причини вече не могат да говорят с децата си по телефона? Като им обясня, че от компютъра могат да пращат само служебни мейли и не могат да влизат в нищо друго?!

Гнидо, дали ще ти повярват, като всеки месец им скатаваш от осигуровките и заради теб, децата им нямат достъп до качествено образование, а родителите им до качествено здравеопазване

Спокойно! Глдай с оптимизъм на нещата :) Толкова години "правителствата" ни водят необявена война с народа си - така че сега има развитие - вече ще се води и обявена война с бизнеса. Но това едва ли ще е краят. Очаквам правителството на Борисов да поведе открита война срещу правителството на Борисов :) Това ТОЙ го може ;)

И на обикновените хора също - вчера казаха, че обмислят да въведат 2% допълнителен (общински) данък върху доходите. Общините искали от сегашните 10%, 2 % да отиват за тях. Държавата (герп) предложила - защо просто не увеличим данъка на 12 %, и 2% да отиват в общините?

боко-тъпото май забрави, че наближават избори ... Онова недоразумение горанофф ще излезе по-тъп и от дянкофф ... Предишния мандат боко-тъпото първо жертва дянкофф и вдигна високо кръвно в правителствена болница ... но сега, не знам дали само с оставката на правителството ще се отърве ...

Какво означава личен и служебен??? Аз имам един телефон за 1000лв. Говоря си с всички. Как да сметна кои са лични и кои служебни разговори. Жена ми е и колежка. Често говорим по работа, но също така си говорим и за децата и какво да купим за яденее. Как да сметна колко разговора са лични и колко служебни? Ако го обявя телефона за изцяло служебен, но се обади майка ми, каква глоба трябва да платя за това че си говоря с нея??? Егати малоумниците!!!

Не, не са малоумни те! Даваш им методика, след 2 години идват нападжиите, казват, че методиката грешна и не я приемат, че дължиш ДДС + лихвите... Резултат: нападжиите с червена точка в служебното досие, с кариерно израстване и с някой процент в джоба... Не, не са малоумни. Малоумни са (сме) тези, които търпим гаврите...

Подозирам, че ще има шаблон на уведомленията към НАП: "Ще се ползват за служебни цели в рамките на 8 часа на ден в работно време!"

с ненормиран работен ден и се налага да се работи в почивни дни от вкъщи, дори когато си в отпуска може да имаш и служебни разговори. Пълна групост!

Народа: "Правителството да не тества приятелските чувства на народа"

Колко ум извира от празните управляващи тикви. По-голяма безсмислица не бях чел. Вече вярвам, че всичко това е с цел закриване на малкия бизнес - с колко ли пречки и малоумници трябва да се сблъска човек за да прави бизнес в България. Това го няма никъде по света. Чужденците, с които работя, се питат на кому е нужно толкова декларации и хартия. То повече време отделящ да се обясняваш на чиновниците отколкото да се концентриращ върху работата и бизнеса. Невероятно!!!

лесно е на фирмаджиите в родината ! сега ще им стане още по лесно !!

Значи отивам и си купувам един лаптоп - служебен и ми дават 5 фактури, дисплей: 699.99лв дрънна платка за лаптоп: 699.99лв процесор + клавиатура и тачпад: 699.99лв видео карта: 699.99лв (ако не е вградена) други: 699.99лв накрая ще си имам лаптоп за 3499.95 Честито на печелившите!

Анджак! И аз това мислех да напиша!

Цъ! Не може! Всичките ще се натрупат в едно ДМА и пак ще трябва да го обявиш.

и ще е балък ако го направи, вместо да разхвърля отделните компоненти като ремонти и подмяна на части на вече съществуваща офис техника. Така хем директно ще си надуе разходите, хем ще си имат лаптоп купен с фактура на фирмата и предназначен за синчето на собственика.

До сега, ако имаш фирма беше с единия крак в затвора. Сега вече и с двата!

Стига сме чесали клавиатурите, ами да си подготвим отсега "разумната методика", че тия педали като нищо ще го приемат! Малко ли тесли изядохме от тия гадове през последните 6 години? Някой може ли да потърси проклетите решения на еврогейския съд и да докладва във форума?

А не е ли по-добре да си подготвим теслите :) Така няма повече да "ядем" техните "тесли" ;)

Разбира се, на война като на война! Разрешени са всякакви средства. Доколкото влади горанов държи синджира на напърите обаче, първо се налага да помислим на тях какво кюфте с карфици да подхвърлим!

А някой ще попълни ли декларация за американските ТЕЦ-ове дали са "целесъобразни" за бизнеса и населението на Републиката ? А за "концесиите" - да питам ли дали имат декларации за "целесъобразност", а за имотите на "некои наши ора" да питам ли? Или много питам май ;)

много питаш, след малко ще ти се обадят от НСБОП и ще кажат че си тартор на мафията и ако не млъкнеш утре си арестуван като човек подпомагащ терористите и че не си приел поне 25 емигранта в апартамента си от 60 квадрата!

Баа маааму. Ама и апартамент ли ше ми купят по "целесъобразност" :)

АбсЕЛютно правилно,затова Цецо Крадецо не е декларирал 6-те апартамента ,защото са под 700лв за бройка.

И по-точно - по 500 лева за квадрат. И понеже ги е платил на части, докато тре стрителството, демек квадрат по квадрат - няма нужда да ги декларира.

Шилo

Това държавния чиновник - само простотии му дай да върши, за работа не го търси! Защо бе, сине майчин Горанов, не потърсиш парите от КТБ, ами си тръгнал да тъпчеш бизнеса с още безсмислена бюрокрация?!?!? Защо не търсиш парите от КТБ, ами наливаш пари в услуга на Пеевски в малоумната кампания "не купувай контрабанда"??? Защо не търсиш парите от КТБ, ами си тръгнал да ограничваша кешовите разплащания в услуга на банките??? Защо бе!?!?!?

Защо, та защо. Защото (като всички политици) съм болен от тежка венерическа болест - боли ме ка за вас - ето защо.

Цялата държава оправили, та проблемът им е ползването на служебните компютри и телефони!!!! Егати малоумниците!!! Като направиха закони и агенция за борба с корупцията, та какво?!?!? Да има някой осъден за това? А палатите в подножието на Витоша за милиони левове са изкарани с труд от 8 до 5......нали?

Малко успокоение е, че декларациите ще се пращат по електронен път. Ух, олекна ми, вече ще съм спокоен!

Да не би да искат да работим с компютри от преди 20 години ? Само лиценза за Windows е половината от парите. Ако на този дето е измислил тази простотия да събира пари са му сложили служебен другите хора не са така. Ако така продължават скоро само циганите и управляващите ще останат тук да ръкопляскат на Бойко Борисов

Когато хванем лице на държавна издръжка (например областен управител на Разград) да ползва служебния лек автомобил след употреба на алкохол (не е бил на работа, на работа не се пие и ТОЙ ТРЯБВА ДА ДАВА ПРИМЕР ЗА ТОВА) ще можем ли да отнемем колата от държавата?

За кмета на Провадия да не говорим!

Да отидеш със служебния самолет на среща с БКМС (бойковски комсомолски младежки съюз) Варна ще повелява ли отнемане на самолета?

Пример за частен разговор - обаждане на съпругата да купи хляб Пример за служебен разговор - каниш новата колежка на пикник с преспиване

Поредният връх в "управленската мощ" на нашите "политици" /в случаят - ГЕРБ/. Но бъдете оптимисти - ще става и по-зле :)

Шилo

Направо скършиха тъпомера тия! Баси простотията!!!

А на бас, че ако нашият Бриджит Бардо падне от власт, ще плонжират едни ентилигенти да го спасяват.

Гений до гения са нашите управляващи. Това е като онази простотия с увесените графици за отпуски още през декември. Всики го правеха фиктивно. Същото ще е и тук, но инак облекчаваме административно изнеса и му помагаме. Герберските социаистиччески кратуни не разбраха, че малкият и средният бизнес крепят държавата.

Коментари - Фирмите ще декларират пред НАП лаптопи, принтери, телефони | Днес.dir.bg

Фирмите ще декларират пред НАП лаптопи, принтери, телефони

Фирмите, които купуват стоки за служебно ползване за над 700 лв. и си възстановяват данъка за тях, трябва да информират НАП, ако те могат да са за лични нужди.

Обратно в новината

Коментари - Фирмите ще декларират пред НАП лаптопи, принтери, телефони | Днес.dir.bg

Коментари

Абсолютно тъпашки порив на нискоинтелигентна държавана администрация!!! По-долно и глупаво племе са само в клубовете на БСП!

Значи не било никакъв проблем с държавен самолет да ходиш да си играеш мачлета, дори било много полезно, но видиш ли да продумаш веднъж по фирмен телефон е страшно. Слава на таквиз управници.

Ама разбира се, кметовете ще бъдат с една трета повече, като им добавиш и задължителния антураж и ето сериозна дупка в бюджета. Ми как да им плащат, я, лесно ни е на нас, работещите, а питате ли държавните и общински служители?!

След като предварително се оберат всички възможни печалби, скоро няма да има нормална фирма, която да може да заплаща на работниците си. Като че ли такава е целта. Фирмите ще станат още по-слаби и анемични и перспективите ще бъдат страхотни, но друг път.

Аз предлагам и тоалетната хартия да декларират, че по личен разход от нея няма.

Цялата държава начело с правителството е като ракова клетка. Не разбира, че като затрие бизнеса и работещите , ще се самоизяде и тя.

Хора - Партии - Чиновници - Данъци- Хора . В кое звено е проблема ?!

Проблемът е някъде там. Навремето не е имало данъци. После са се появили само налози за конкретна цел. Сега стана нормално да плащаш данък, защото дишаш. Всичко е поради желанието на част от хората да получават, без да дават. Такива са предимно в звената Партии и Чиновници.

Принципа в БГ е : Нещо се изтъква, че не е добре , после му се слага данък за да стане по-добре , парите се разделят между партии и чиновници и Нещото става още по-зле !!!

Стига сте ревали. Всички сте фирмаджии, които си приспадате личните вещи от фирменяи оборот за по- малък данък

Май НАП нещо го е закъсала...

Не, някой подчинени по-вероятно ритат столчето на шефа, защото горкия се умори да реже лентички

Цялата история започва да намирисва май?! Боко вероятно му омръзна да си играе на цар и реши да се оттегли, като загуби местните избори или подчинените му играят сечено? - въведоха ДОД община; - подкрепиха единствени в източна Европа заселването на бежанци - днес въвеждат данък комуникации Какво ли още трябва да очакваме от тази безумна пасмина?

Според Дир-а, току що 'Въвеждат данък обществено здраве'

СПРЕТЕ да ПРЕЧИТЕ на дейността на фирмите!!!! ГЕНОЦИД!!!

пак ли се оплаквате бе? И от какво? От догодина двата процента данък община ли? Или заради пак отдогодина повишените осигуровки? Сигурно и такса солидарност за енергото не ви харесва а? Че кой ви е крив неграмотници, да сте чели когато е трябвало брошурата "Гарантирано от ГРАБ" сега вече късно е либе за китка.

гласувал съм няколко пъти за ББ не защото ми е симпатичен а защото няма алтернатива, но като гледам вместо стимули за фирмите за да вдигнат икономиката и разкрият нови работни места как всеки ден се мисли някаква малоумщина с цел рекет и вдигане на данъци от най-големия рекитьор държавата то и фирмите където и без това кретат и изнемогват като всеки изминал ден има все повече фалити а на книга според ББ сме много добре повече никога няма да гласувам за тоз олиго-ренегат тиквата рекитьор борисага

Що да няма алтернатива!? И маймуни от Маконго да внесем пак по-добре ще управляват.

матряла. Днес е ден е за разодт, ден за щастие всенародно, тържества и празненства - Цвъ е невинен!

да подават декларации за всеки гражданин който е ял за повече от 30 лева.

въведат и декларации относно месечния женски цикъл та дет се вика да рахатясаме поне от един дерт?

Целият проблем през последните десетилетия е , че пълчища провинциални задници бяха назначени за чиновници в министерствата от техните "селски"! какво да очакваш от тази паплач ?

Гербаджийски мутри, спрете се овреме - озверяхте съвсем от лакомия, майка ли ви е раждала или дявол?

О, идеални ни са ни законодателите! Справят се точно както се справят повечето плочкаджии, автомонтьори или всякакви наемни работници у нас - мърляво, но за сметка на това скъпо, бавно и с претенции.

Скоро си оправял банята и колата, а колега?

..каквото и да си оправям, все си оставят ръцете - може да съм каръчка просто, не знам! Който не е патил от майстори - да каже!

а министерства, агенции и тем подобни, народно събрание - и за тях ли се отнася?

казано, коментарите са безхаберни или от безхаберни хора, които не осмислят промените.Въпросът е,че много хора на различни нива се обслужват твърде добре не само с автомобили и GSM, но и с др.придобивки, като почивки в чужбина под формата на обучение, освен заплатите.Всичките тези активи над 700 лв. се водят на фирмата.От къде накъде тези разходи ще се признават като разходи на фирмите, а са за лично ползване. Това е донякъде справедливо.

Щото фирмата си е моя и парите на фирмата са мои! Защо да ги давам на мишките на държавна работа???????

За да има парички за бойко и делян. И за да има млади, преуспели държавни служители.

Глупако, от тях отиват и за здраве и за образование... но не очаквам да го разбереш...

Шилo

Това е така. Но какво ще се промени с това деклариране, освен още и още бюрокрация? И сега за личните разходи не се признава данъчен кредит. Но понеже в НАП са некадърници и мързеливци и не контролират това, искат фирмите сами да се контролират - нещо, което няма как да стане.

Типичен соц/комунистически начин на мислене. "дайте държавата да контролира всичко". Проблема е че държавата - това са държавните чиновници. А те хич не са от честните и злоупотребите които правят те са в пъти пъти повече.

Много си в грешка! При социализъма нямаше и 10% от сегашната бюрокрация. Сега в ЕС е комунизъма.

Щото, уважаеми, въпросният с телефона, джипката или карибския остров работи ЗА ФИРМАТА. Помага й да функционира, да печели и да се развива. Фирмата има пряк интерес той да е нахранен (със сьомга), напоен (с шампанско), отпочинал (на кабирите), комуникативен (с таблет), мобилен (с джипка) и т.н. Всеки разход, който повишава качеството на работната сила и способства за това служителят да работи по-добре и по-ефективно, е фирмен разход, независимо от това, че този разход се потребява лично. Например допълнителното здравно осигуряване, което правят някои фирми - медицинската услуга се ползва лично, но в крайна сметка фирмата има пряка полза и интерес от това служителите й да бъдат здрави, работоспособни и на работното си място.

Като се замисля, това трябва да е в сила само за държавните служители и тези, които разчитат на бюджета. А сегашното ни правителство (и всички други в последните 26 години) май гледат на тези, които пълнят бюджета като на врагове, а на тези, които го изпразват като на съюзници. И... май пак искат да "борят" безработицата с още търтеи, които само консумират (т.е. проверяващи органи). Ей, малоумници, пари се правят с производство, а не с празни реформи в данъчните правила и закони! Не гледайте на дребния бизнес като на враг, ако го няма и вас няма да ви има! Защо ли го пиша... Като влязат във властта или пък в държавната администрация и почват да си мислят, че са безсмъртни... И едни глупости творят, но какво може да се очаква от ниско интелигентни същества!

това е икономиката на БЪЛГАРИЯ ,ДАНЪЦИ, ТАКСИ ,ДА СЕ ХРАНИ ТАЯ ПАПЛАЧ ИНАЧЕ Н Я М А - ДЕКЛАРИРАЙТЕ И ТОВА КОЕТО КРАДЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА АМА НЕ ВИ СТИСКА ГОСПОДА

За тъпаците, които обитават МФ: Става въпрос не за решения на Съда на ЕС, а за Директива 2006/112/ЕО от 28 ноември 2006 г., чл.чл. 168 и 168а. Това чудо до момента не се прилага, като само Полша, Великобритания и Дания до момента са искали дерогация на Директивата, т.е. - за леките фирмени автомобили единствено да се възстановява около 50-60% от ДДС-то. За нищо друго!

Само да попитам - протестърите когато бяха насядали с компютрите си пред народното събрание, дали не ги ползваха за лични цели - тетрис, еротични сайтове, лични пощи и т.н.. Държавата да ги издири и да им отнеме компютрите!

Гарантирано от мутрите на ГРОБ!

Като чета коментарите по долу излиза, че данъци трябва да плащат само балъците. Без строга данъчна дисциплина не може да има силна държава. Друг е въпроса, че предложението за телефоните и лаптопите е за замазване на очите на простолюдието. Спомнете си, че Алка Поне влиза в затвора за неплатени данъци, а не за извършените от него убийства.

Алка Поне, да не е брат на Ханку Брат?

Прав си, признавам си.

Не, той е пръв братовчед на Ранбо Силек

и толкова ЗА това изменение в закона я осветли народа, дет работи освен в офиса, а и в къщи не е ли редно да си вземат хората ддс-то на домашния компютър, диванчето и електричеството?

За чии грездей ти е силна държава??? За да ти прахосва парите и да те ограбва?

Оди (галено от одитор), светло черните се закачат директно за жиците и консумират ток, без да го плащат. Този ток дружествата си го водят като технологична загуба, което не е вярно. Те да си съберат верисиите, а вие им одерете кожите.

Боко дай им още власт на тия алчни, ненаситни и подлупни чакали пак ще дойдат и про теб рано или касно

На бежанците , как ще им обложите телефоните, ако говорят с БГ бизнеса?

Става въпрос за възстановяване на ДДС. На бежанците какво ДДС им се възстановява?

Като излезеш през ГКПП Калотино и имаш фактури за покупки, ти връщат ДДС- то. Затова и сърбите пазаруват тука. Язък че си одитор.

Ресурсите на планетата се топят. Трябва да се сложи контрол върху консумацията им. Вода за измиване на детайли примерно е служебен разход. Но за всеки назначен във фирмата по два литра вода на ден за пиене и още 10 за миене не са служебен разход и съответно трябва да влизат в печалбата на фирмата и да се облагат. Дали фирмата ще си ги удържа от работниците, не ме интересува.

Ей заринахте ме с минуси. Аз го написах това като подигравка. Ама в действителност сте прави! Не са го прочели, не са го приложили. ДИР-а, скрийте ми поста, докато не е станало късно. Ето, сам си признах, че е подигравка, значи е обиден и имате основание да го скриете.

Правителството обяви война на бизнеса! Дали ще свърши добре тая работа?!

За кого ще гласуват моите служители, като им обясня, че заради Герб вече не могат да си вземат децата от ясла и детска градина с колата?! Като им обясня, че по същите причини вече не могат да говорят с децата си по телефона? Като им обясня, че от компютъра могат да пращат само служебни мейли и не могат да влизат в нищо друго?!

Гнидо, дали ще ти повярват, като всеки месец им скатаваш от осигуровките и заради теб, децата им нямат достъп до качествено образование, а родителите им до качествено здравеопазване

Спокойно! Глдай с оптимизъм на нещата :) Толкова години "правителствата" ни водят необявена война с народа си - така че сега има развитие - вече ще се води и обявена война с бизнеса. Но това едва ли ще е краят. Очаквам правителството на Борисов да поведе открита война срещу правителството на Борисов :) Това ТОЙ го може ;)

И на обикновените хора също - вчера казаха, че обмислят да въведат 2% допълнителен (общински) данък върху доходите. Общините искали от сегашните 10%, 2 % да отиват за тях. Държавата (герп) предложила - защо просто не увеличим данъка на 12 %, и 2% да отиват в общините?

боко-тъпото май забрави, че наближават избори ... Онова недоразумение горанофф ще излезе по-тъп и от дянкофф ... Предишния мандат боко-тъпото първо жертва дянкофф и вдигна високо кръвно в правителствена болница ... но сега, не знам дали само с оставката на правителството ще се отърве ...

Какво означава личен и служебен??? Аз имам един телефон за 1000лв. Говоря си с всички. Как да сметна кои са лични и кои служебни разговори. Жена ми е и колежка. Често говорим по работа, но също така си говорим и за децата и какво да купим за яденее. Как да сметна колко разговора са лични и колко служебни? Ако го обявя телефона за изцяло служебен, но се обади майка ми, каква глоба трябва да платя за това че си говоря с нея??? Егати малоумниците!!!

Не, не са малоумни те! Даваш им методика, след 2 години идват нападжиите, казват, че методиката грешна и не я приемат, че дължиш ДДС + лихвите... Резултат: нападжиите с червена точка в служебното досие, с кариерно израстване и с някой процент в джоба... Не, не са малоумни. Малоумни са (сме) тези, които търпим гаврите...

Подозирам, че ще има шаблон на уведомленията към НАП: "Ще се ползват за служебни цели в рамките на 8 часа на ден в работно време!"

с ненормиран работен ден и се налага да се работи в почивни дни от вкъщи, дори когато си в отпуска може да имаш и служебни разговори. Пълна групост!

Народа: "Правителството да не тества приятелските чувства на народа"

Колко ум извира от празните управляващи тикви. По-голяма безсмислица не бях чел. Вече вярвам, че всичко това е с цел закриване на малкия бизнес - с колко ли пречки и малоумници трябва да се сблъска човек за да прави бизнес в България. Това го няма никъде по света. Чужденците, с които работя, се питат на кому е нужно толкова декларации и хартия. То повече време отделящ да се обясняваш на чиновниците отколкото да се концентриращ върху работата и бизнеса. Невероятно!!!

лесно е на фирмаджиите в родината ! сега ще им стане още по лесно !!

Значи отивам и си купувам един лаптоп - служебен и ми дават 5 фактури, дисплей: 699.99лв дрънна платка за лаптоп: 699.99лв процесор + клавиатура и тачпад: 699.99лв видео карта: 699.99лв (ако не е вградена) други: 699.99лв накрая ще си имам лаптоп за 3499.95 Честито на печелившите!

Анджак! И аз това мислех да напиша!

Цъ! Не може! Всичките ще се натрупат в едно ДМА и пак ще трябва да го обявиш.

и ще е балък ако го направи, вместо да разхвърля отделните компоненти като ремонти и подмяна на части на вече съществуваща офис техника. Така хем директно ще си надуе разходите, хем ще си имат лаптоп купен с фактура на фирмата и предназначен за синчето на собственика.

До сега, ако имаш фирма беше с единия крак в затвора. Сега вече и с двата!

Стига сме чесали клавиатурите, ами да си подготвим отсега "разумната методика", че тия педали като нищо ще го приемат! Малко ли тесли изядохме от тия гадове през последните 6 години? Някой може ли да потърси проклетите решения на еврогейския съд и да докладва във форума?

А не е ли по-добре да си подготвим теслите :) Така няма повече да "ядем" техните "тесли" ;)

Разбира се, на война като на война! Разрешени са всякакви средства. Доколкото влади горанов държи синджира на напърите обаче, първо се налага да помислим на тях какво кюфте с карфици да подхвърлим!

А някой ще попълни ли декларация за американските ТЕЦ-ове дали са "целесъобразни" за бизнеса и населението на Републиката ? А за "концесиите" - да питам ли дали имат декларации за "целесъобразност", а за имотите на "некои наши ора" да питам ли? Или много питам май ;)

много питаш, след малко ще ти се обадят от НСБОП и ще кажат че си тартор на мафията и ако не млъкнеш утре си арестуван като човек подпомагащ терористите и че не си приел поне 25 емигранта в апартамента си от 60 квадрата!

Баа маааму. Ама и апартамент ли ше ми купят по "целесъобразност" :)

АбсЕЛютно правилно,затова Цецо Крадецо не е декларирал 6-те апартамента ,защото са под 700лв за бройка.

И по-точно - по 500 лева за квадрат. И понеже ги е платил на части, докато тре стрителството, демек квадрат по квадрат - няма нужда да ги декларира.

Шилo

Това държавния чиновник - само простотии му дай да върши, за работа не го търси! Защо бе, сине майчин Горанов, не потърсиш парите от КТБ, ами си тръгнал да тъпчеш бизнеса с още безсмислена бюрокрация?!?!? Защо не търсиш парите от КТБ, ами наливаш пари в услуга на Пеевски в малоумната кампания "не купувай контрабанда"??? Защо не търсиш парите от КТБ, ами си тръгнал да ограничваша кешовите разплащания в услуга на банките??? Защо бе!?!?!?

Защо, та защо. Защото (като всички политици) съм болен от тежка венерическа болест - боли ме ка за вас - ето защо.

Цялата държава оправили, та проблемът им е ползването на служебните компютри и телефони!!!! Егати малоумниците!!! Като направиха закони и агенция за борба с корупцията, та какво?!?!? Да има някой осъден за това? А палатите в подножието на Витоша за милиони левове са изкарани с труд от 8 до 5......нали?

Малко успокоение е, че декларациите ще се пращат по електронен път. Ух, олекна ми, вече ще съм спокоен!

Да не би да искат да работим с компютри от преди 20 години ? Само лиценза за Windows е половината от парите. Ако на този дето е измислил тази простотия да събира пари са му сложили служебен другите хора не са така. Ако така продължават скоро само циганите и управляващите ще останат тук да ръкопляскат на Бойко Борисов

Когато хванем лице на държавна издръжка (например областен управител на Разград) да ползва служебния лек автомобил след употреба на алкохол (не е бил на работа, на работа не се пие и ТОЙ ТРЯБВА ДА ДАВА ПРИМЕР ЗА ТОВА) ще можем ли да отнемем колата от държавата?

За кмета на Провадия да не говорим!

Да отидеш със служебния самолет на среща с БКМС (бойковски комсомолски младежки съюз) Варна ще повелява ли отнемане на самолета?

Пример за частен разговор - обаждане на съпругата да купи хляб Пример за служебен разговор - каниш новата колежка на пикник с преспиване

Поредният връх в "управленската мощ" на нашите "политици" /в случаят - ГЕРБ/. Но бъдете оптимисти - ще става и по-зле :)

Шилo

Направо скършиха тъпомера тия! Баси простотията!!!

А на бас, че ако нашият Бриджит Бардо падне от власт, ще плонжират едни ентилигенти да го спасяват.

Гений до гения са нашите управляващи. Това е като онази простотия с увесените графици за отпуски още през декември. Всики го правеха фиктивно. Същото ще е и тук, но инак облекчаваме административно изнеса и му помагаме. Герберските социаистиччески кратуни не разбраха, че малкият и средният бизнес крепят държавата.