Оранжев и жълт код за валежи на 15 септември

За понеделник в четири области в страната е обявен "оранжев" код за дъжд и в седем области - "жълт" код. Има опасност от наводнения, съобщиха от МОСВ.

Обратно в новината

Коментари - Оранжев и жълт код за валежи на 15 септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ядец! Пак не познахте. Сега е 16,30 часа и в София не паднала капка дъжд. или превалява лениво. Ако такава е и системата за оповестяване на вражески въздушни нападения след време , когато войната дойде и тук, поканена от бизнеса и десните, то яко ни дупе! Жалка работа, зората на човечеството, началото на цивилизацията - това е България днес.

Тове не е народ а мърша!!!

кьде е МВР, ПРОКУРАТУРА ВОЕННИТЕ?????????????????????

дайте 314, милиона иведнага ще излязат и познайте кои ще бьдат ТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Браво,браво,браво,отличници са нашите депутати.Дьржавата се потопи,тези изедници не знаят кой дьржи язовирите.Ами дайте им по милион веднага ще се намерят собственици

Искам да чуя информация за състоянието на язовир Искър!!!

Лошо...

ЩОМ НЕ СЕ ЗНАЕ ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ СА ЗНАЧИ СА РАЗДАДЕНИ ПО ВТОРИЯ НАЧИН И СА ИЗПОЛЗВАНИ НЕЗАКОННО. ЯСНО КАТО БЯЛ ДЕН АМА ЩЕ ИМА ЛИ РАЗСЛЕДВАНЕ НЯКАКВО И НАКАЗАНИЯ НЯКАКВИ?

АБЕ.... НЕИЗЯСНЕНА СОБСТВЕНОСТ КОЙ ЛЪЖАТ НЕ ЗНАМ!ИМА СИ КМЕТСТВА ПО РАЙОНА ИМА И ЦЯЛО МИНИСТЕРСТВО В КРАЙНА СМЕТКА НЯМА ДА ЗНАЯТ НА КОЙ СА ГИ ДАЛИ ДА ГИ СТОПАНИСВА И ДАДЕНИ ЛИ СА ВЪОБЩЕ.ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ НИ ВКАРВАТ.

Заси ,прав си бе майна ,но не се казва и пише "..... кой лъжат" ,а се казва и пише "Кого лъжат?" Същото се отнася и за второто ти изречение. Малко по-грамотно бе приятелю-пишете и говорите като неграмотни депутати и журналисти.

В НАПИСАНОТО КОЙ ЛЪЖАТ СЕ ИМА В ПРЕДВИД ТЕБ МЕН ИЛИ БАБА МИ НА СЕЛО ЗНАМ КАК СЕ ПИШЕ НО, НАПИСАНОТО НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДАДЕ ИНТОНАЦИЯ.ПОЗДРАВИ!

И японците са заляти, а едва ли при тях някой ''не си е свършил работата''. Централна Европа и тя е залята. Гледам обаче там хората са опитали да укрепят диги с чували, или с каквото могат. Приемат нещата много по-спокойно. У нас всеки истерясва, нищо не прави, а чака държавата да му направи нова къща след наводнението . И в бедствията се държим крайно примитивно, мнго сме зле и никой друг не ни е виновен ,че ни мързи да пипнем нещо което не е лично наше.

Да се наводняваме е добре дошло за крадците. Европа ще даде пак 5% който няма да стигнат до хората.

Пише се "коИто"....

Правописът на лузърите е под всякаква критика.

ДПС се награби с язовири, за чието стопанисване и поддръжка нямат кадри. Депесарите са необразовани, тъпи и алчни и не стават за тази дейност. Мърляшкото им поведение доведе до жертви и съсипване на страната. Известно е, че рязаните са изостанали в развитието си, но и че нагона им към власт, на която нямат право, е христоматиен. Липсата на държава дава криле на авантюристите на Местан да съсипват реколтата, имуществото и инфраструкурата на България.

Точно така, та и доста меко казано. Тези държат и трудовия пазар. Само за инфо та и по темата - къде са гьозал ханъмите от МОСВ??? начело със сирийската снаха, добре проектирала и усвоила бая евро проекти по темата! На 5 окт си спомняйте.... На народите с къса памет са им дълги преходите....

Леко,че ще се задвиш. В тая държава е прието за всичко да е виновно ДПС .За отрицателния прираст на страната, пак те са виновни.Това , че циганите ви заливат и смучат от социалните,пак турците са ви виновни. Докато се драчите с турците , циганите ще ви вземат на абордаж , но за това пак си знаем кои ще са виновни.

какво става? Защо не ми излизат коментарите? Проба! Проба!

Те определяха времето с декрет, петилетките - за 3 г., бременността - за 6 месеца и кой колко да роди. Въпросът сега е, тези на снимката да не би да са тичащи към училището за първия учебен ден,у изгарящи от нетърпение и радост ученици? Това време днес е намек свише да не се харчотят излишни средства за церемонии и почерпки после.

Не зная кой какво определяше тогава, но българките раждаха! Видно е, че са родили и теб! А сега ТЕЗИ не могат да кажат на кого са язовирите...

дай пак! Но преди това си събери мисълта!

Когато Т. Ж. беше начело, под него имаше структури и системи, служби, правила, които се спазваха, МВР - опазващо обществения ред - един и същи за цялото общество, а не различен за всеки. Тогава държавен чиновник се ставаше с много труд, учение, доказване ... Тогава имаше държава и в нея имаше ред. Това положение не хареса на разни типове, които направиха преврат и много зулуми, разсипвайки служби, системи и структури и разгонвайки качествените хора с чувство за отговорност, чест и дълг. И ни натресоха любовници, недоучени щерки, новите си жени и аверчета ... С едничка цел - да краднат нещо, докато падат пари, да дигнат и отмъкнат, каквото успеят, преди да ги хванат. Естествено, нито любовниците, нито недоучените дъщери и аверчета от някои си поредни изборни патаклами, не можеха да ръководят нито себе си, нито процеси или финансови потоци - парите ги ограбиха, а процесите - забатачиха. Ама те толкова можели - важното е, че са наши момичета и момчета... Ама така държава не става. И като никой не носи отговорност - дори и за собствения си боклук, който мята накъдето му видят очите - в дере, на улицата, пред блока или зад блока ... И после Бойко виновен, че бил кмет, пък не бил изчистил всичко това, което народонаселението хвърляло ... И никой не си помисля, че той лично носи отговорност за своята част - да знае какво прави, какво хвърля, къде ходи на работа, какво върши там ... Само кряска, че друг му е виновен - БСП, ДПС, или СДС ... Аз не казвам, че те са стока - не, те са същите като избирателите си - просто сме си такъв народ - който постоянно се оплаква, реве и обвинява всички, че нещо не са му дали, донесли и поднесли ... докато той зяпал сериали и чалгарки по екрана ...

Интересно , защо забравяш за " калинките" на Бойко . Да не би аз да ги назначавах.

Конкретната калинка я бяха назначили предишните - триглавата ламя, а татко й беше техен човек - полковник, шеф на КАТ, значи - комунист от 30 годинки! Избирали са я "спецОвете" от ДПС, щото те държаха и досега държат съответния ресор! И понеже тя се оказала една идея по-интелигентна от комисията на конкурса - което не е чудно, всеки човек с две гънки е по-интелигентен от техните - с по една! - нищо чудно, че ги е преметнала! А при ББ се разкри колко е велика, и сега ви е удобно пак на него да стоварвате цялата отговорност! Добре, че е голям, та има гръб - да носи обвинения ... На чужд гръб е лесно, нали - комисията - нищо, шефове от разни отдели по човешките ресурси - нищо, шефове, подписвали заповеди и назначения - също чисти като сълза, само той вечно крив за всичко в държавата! Внимавай, не си напрягай много едната гънка с мисли - да не се скъса!

Не разбирам как не им е неудобно да го обявят: 314 язовира в страната са с неизяснена собственост.. Това означава, че в за тези язовири не е осъществяван и елементарен контрол, а за другите язовири можем само да гадаем дали хората, които живеят в близост не ги грози опасност. Кой е отговорен за безопасността на хората? Министерството на околната среда и водите явно не си върши работата и то не от вчера.

И как да я върши след като няма еидн нормален експерт, само каки и лелки на *. Подледни в сайта им - ако това въобще е сайт! ;) От времето на леля До4ка (Манева) там е сборище на любовници и крадци на премии

Аз съм от Люлин. Преместих се да живея тук, още по времето, когато по тези места построиха Паметника на изгонения софиянец. И това, което искам да кажа е, че тогава тук имаше лястовици. Сега е пълно с гарвани, врани и гълъби, все птици, които обитават мръсни места. Почистването на улиците с вода е един път на 4 години и представлява изливане на водата от няколко цистерни на едно и също място и образуване на голям гьол, който канализацията трудно поема. За метене с някаква техника или на ръка и дума не може да става. Кофите са на сред улиците и навсякъде е пълно с боклуци, домашни кучета серат навсякъде (като по ул. Христо Белчев в центъра) и мизерията е пълна. И това е така още от времето, когато Борисов щеше да строи Завод за отпадъци.

Ти като живееш в Люлин и си толкова наблюдателен, от кого чакаш да ти реши проблемите в квартала?! Нямате ли там някъде общинска администрация - да се обърнеш към нея, да я ръчкаш, да им пишеш, да подаваш сигнали, да ги караш да чистят и метат?! Това е един начин, но не единствен! Друг начин е да си правите съботници за почистване - има и общи за града, има и разни партийни инициативи, има и граждански - например, ние от нашата кооперация си чистим около нея, садим си цветя, събираме пари за тревните площи - те са наши, влизат ни в терена, накарали сме магазинерите да поддържат пред магазините си, и не хвърляме боклуци от прозорците! И при нас е чисто! Наоколо, разбира се, е различно - където има частни къщи, хората си поддържат и тротоара, макар че е задължение на общината, и собствените дворчета, събират се нападали клонки, никой не хвърля боклуци. В новите кооперации, където придойдоха сбиротоци с пари от цялата държава - не е така! Там под балконите има боклуци, никой не ги събира, чакат "да дойде някой и да почисти" - а те хвърлят! Всичко си зависи от хората - който иска да живее на чисто - той чисти, който иска да хвърля - той живее на мръсно и обвинява някого другиго ...

Едно и също всеки ден. до припадък. И какво правим по въпроса още не - май нищо. Или правим следното - давим се, а след една година Бойко праща депутати и най-вече партийни членове да разчистват след нас, един вид измива си ръцете.

"Междувременно проверките са показали, че 314 язовира в страната са с неизяснена собственост" В някой хубав ден ще кажете ние чия собственост сме....мамицата ви мръсна. Гласувайте отново за БСП,ДПС,ГЕРБ....те ще ви кажат чии са язовирите.

ГШР (Главният Шопар на Републиката) знае чии са. На ГХИ (Главният Хидроинженер на Републиката). Останалите са Балъците (балък=риба от турски). Става дума за БСП, ГЕРБ, Атака, ББЦ и всички знайни и незнайни еничари....

То и ние не се знае чии сме, знае се само, че няма държава и никой не го е еня за нищо, освен за пари и власт.

Кое е по лошото от жълтия и оранжевия код? Питам за да знам колко да треперя от врага (в случая лошо време).

Кафявия! Не трепери, че да не оцапаш позициите!

Степените са по нарастваща : Зелен; Жълт; Оранжев; Червен. Съответно зелената е без опасност, а червената е с най-висока степен на опасност.

Онзи урунгел тошо от Правец всекидневно ми се издига в очите. И стига сте ми дърдорили за банани,лимони и корекоми.Тази демокрация в България не е моята демокрация.Цялата утайка на обществото изплува и ни дави.Комунисти ли са, фашисти ли са.... не зная.Но не трябва да е така.

"Онзи урунгел тошо от Правец". Това словосъчетание не пасва на останалата част от текста ви....

След всяка революция на повърхността изплуват лайната

На фона на пълното безхаберие в държавата, вдигане на цената на тока, ограбване на банките и поредното наближаване на театрото с изборите, мисля, че това ще е най- трудната зима до сега.

Поне да бяхте обявили кои са застрашените области !!!

По нашия край, както обикновено - областите Видин, Враца, Монтана. Не ни стига бедствието "политик", а и природата е срещу нас... А, и София, да не забравя.

язовирите изпуснати ли са поне на половина или пак валят шарани ? Кое ли селце ще изгори поради немарливостта алчността и некадърността на чиновници "бизнесмени " и политици. Зима идва ей унищожители на животи

Няма страшно, нали се обяви, че 85% от язовирите у нас с неизяснени собственици, тъй че ръцете вече са измити- каквото и да стане, виновен няма да има. На Мирково още при предишните дъждове преди дни стената се пропука, а тръгне ли водата, селото изчезва- на хората им е забранено да говорят по въпроса- да не става паника, защото водата по пътя ще се събере още с два язовира и още поне три села загиват. През нощта докараха тежката техника и струпаха пясък- на фона на идващите дъждове това изглежда като да духаш срещу торнадо- белким да завие другаде- трагедия!

ще стане като в Мизия 5 метра вода и няма виновен от дъжда било събори ми къщата

Не ми се мисли зимата тези валежи като обърнат на сняг какво ще е!

Ще е супер!

Съобщение: Всички ученици да носят със себе си комплект леководолазни костюми, шнорхел,подводни очила, плавници, плувка, надуваеми дюшеци, пояси. Училищният автобус ще бъде заменен от училищен катер и платноход или венецианска гондола, управлявана от пазача на училището. Родителите да забират децата с яхтите си, лодките си, а социално слабите с лодки еднодръвки, салове и напомпани вътрешни гуми от камион. При нива на водата от 1.20 - 2.20 метра училищните занимания се провеждат нормално. При нива на водата над 2.2 до 3-4 метра заниманията са до обяд. На покрива на весяко училище ще бъде поставен маяк, а на оградата ще бъдат инсталирани спасителни вишки със спасителите, които приключиха сезона на Черноморието. През междучасието строго се забранява на учениците и учителите да ловят риба в мътни води.

Кой ще бъде следващия наводнен град? Скоро идва зима, речните корита почистени ли са ?

урааааа ! децата ще кажат здравей на училището си докато са под вода !

провидение божие - даскалите и т.н. у4еници под вода! Това да ви е за мобилните смартове и Апостола!