И заместничката на Нели Нешева дари бонуса си на болни деца

Доц. Марияна Василева, временно изпълняваща длъжността управител на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК), е дарила бонуса от 15 000 лева, които е получила през 2011 г. Очаква се на заседание на Министерския съвет да стане ясен размерът на върнатите бонуси от политическите кабинети.

Обратно в новината

Коментари - И заместничката на Нели Нешева дари бонуса си на болни деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как може да се прави дарение е чужди пари? И кого от нас е питала тази дама дали искаме нашите вноски да отидат за това дарение? Друг е въпросът дали наистина е направено и кои други лекари-мошенници ще го "усвоят"по документи.

Върнете 60 милиона от бонуси, 350 милиони откраднати от медицинските среди, милиард от контрабандата и изправете страната на нозе. Ако не ставате за това, защото сте тъпи провинциалисти и милиционери на Тато, докарайте един швейцарски екип от експерти, за да ви научи как се ръководи модерна западна социална държава, каквато рано или късно ще бъдем, та дори и с цената на кръв.

Това никога няма да стане. Има и много българи кадърни специалисти, но те ще пречат на некадърните и поради тази причина никога няма да им се даде възможност да изявят компетентността си. В момента се лансират само кадри "наши хора, които сами не могат да се реализират" от там идва цялата бъркотия в държавата. Първо трябва да се изгонят т. н. "кадровици", които назначават хора вместо шефовете си, като пренебрегват всякакви закони. В България да си способен и лоялен е сериозен недостатък за кадър на властта или държавната администрация.

Тези хора заемащи отговорни постове е необходимо да имат по големе доходи.

Иди да си доучиш- имаш сериозни пропуски. Чак тогава можеш да пишеш какво трябва или не!

Какво означава да дариш откраднати пари, това е нахалство, заради Вашите бонуси, дето се съмнявам, че ги връщате умряха стотици деца и болни НЕ ЛЕКУВАНИ Наглостта Ви няма граници!!!!

За да се реши проблемът с бонусите Начините са два 1 Електор го еказал 10 59 часа 2 Н а избори Да стане като с цара

"Драги управници",какво означава бонуси за добре свършена работа.За добре свършена работа чиновници и всичката останала крадлива паплач получават ЗАПЛАТИ.А за не добре свършена работа те освобождават от заеманото работно място.А за провеждан системен геноцид към българският народ вкарват в затвора или както стана в Румъния със Чеушеско до стената.

Тук е България,а не Румъния-тя литна светлинни години преди нас-бори се с корупцията,имат реална икономика/много инвеститори избраха именно там да инвестират/,не строят молове,а фабрики и заводи!Румънците работят и печелят,това е разликата.С една дума-развиват се правилно,за разлика от нас............

Да добавя... Какъв е резултатът от тази,,добре свършена,, работа. Не виждам нещо да е напреднало в нито една сфера на живота.

е---х ти случая а няма пари за увеличение на пенсийте ей мошеници къде са наще пари дето сме работили по 40 и кусур години у ваще джобове и сме били в криза щом 1пенсионер може да се справис130лв пенсия и един депутат или министър ще можеда се справи с толкова пари за измъкване от кризата ти г-не трябва да вземаш по малко и от пенсионера изкарай си по вече и докажи че заслужаваш да вземеш ЛОНУСИ

Чета, гледам, слушам, разсъждавам, усещам върху себе си и стигам до извода, че нас ни управляват криминални престъпници. Анализ на положението в България предполага всички по веригата изтегляне и раздаване на БОНУСИ да бъдат подведени под отговорност за разхищение и присвояване на държавни средства в особено голями количества и осъдени мин. на 10 години. А това правителство веднага да си подаде оставка, а не да ни баламосва с дарения и подобни гаври с народа. Видя се, че това са едни крадци и нищо повече.

Кой ще ги съди?Освен господ и народа,но той е толкова заспал..........

Министър Цветанов,отличник,разправяше за 50 000лв.Некой пак ни баламосва?Господ здраве да му дава.Българите толкова са разширени отзад,че не осъщат милионите,сега вече закачат само милярите.

Само тоягата може да реши проблема на народа с управляващите. Да се оттървем от тези хиени, оглозгаха ни до кокъл.

АЗ и всички, които плащат данъци и осигуровки сме работодатели на тези хрантутници. И много хора не сме доволни от работата им. Как така ще си позволяват с моите пари да се награждават, щото видите ли преценили си, че прекрасно са си свършили непосилната работа. Българинът е много търпеливо "същество", но това ще има край.

Не трябва да се забравя , че най-тлъстите бонуси са лапнали онези алчни и малоумни индивиди - " магистратите " . Що така тях никой не ги закача да върнат откраднатото ? И колко струва на хазната издръжката на абсолютно ненужното всс , където кютят група дебилни сенили , дето не знаят на кой свят са ? Връщане . Веднага.

Защо за всеки служител трябва да се съобщава отделно, сякаш е извършил подвиг, като е върнал присвоените от нашия джоб средства? Чакам списъка, къде са отишли милионите, а не хлядите.

Не внимавате! Беше ви съобщено, че всеки който поиска законно информация от МС за бонусите ще я получи. ДПС написа писмо и Борисов отговори. какъв е отговорът може и да научим някога, но никога няма да ви отговорят ако вие напишете писмо на Борисов по тази тема.

За да няма повече такива недоразумения като сега, взел бонус - върнал бонус, предлагам нещата да се уредят законово. Например, приема се закон, който гласи : " Бонусът министри, зам.министри, членове на политически кабинети, кметове от управляващата партия и т.н. не може да надхвърля една масечна заплата и се полага за: Нова Година, Васильовден, Йордановден, Ивановден, 2 Февруари, 3 Март, 8 Март, Великден, 9 Септември, 10 Ноември и Коледа. За летните месеци - Юни, Юли и Август, ако в хазната има все още някакви пари да си изплати ДМС за Илинден / 20 Юли/. " Така всичко ще е ясно и точно, а останалите да започват да берат коприва - вчера ходих до Симеоново , на припеците е покарала. Да Ви е сладко, ама без застройка с яйца.

Браво бе, на тях бонуси по закон, на нас замразени доходи и лимити на всичко!

Тя се изправи и открито каза, че трудът в България не се заплаща и още нещо много важно. Нещо за което се мълчи. За едни 340 милиона от здравната каса потънали неизвестно къде. само за тази й смелост заслужава награда. Повдига завесата на грабежа.

И кого виждаме зад завесата? Дотук разбрах, че докато на народа се втълпяваше, че пари няма заради кризата и затягахме коланите, докато почти спряхме да дишаме, то по цялата многобройна държавна администрация въобще не са усетили някаква криза. С нашите, от мизерията ни, пари. Народът е герой, че оцеля, но е тъп, че търпи!

Болните умират, тия наглеци си раздават бонуси!

Тази Василева, след такава голяма сума взета като бонус не трябваше ли да не работи вече в здравната каса, камо ли да е "временен" управител! Извинявам се за израза, но ЕГАТИ ЗАМРЪЗЕНИТЕ ДОХОДИ!

Това НЕ Е дарение. Това е ИНДУЛГЕНЦИЯ.

Не дойде ли време да станем и да изметем тая зган ГЕРБ ,докога ще търпим тия мутри?

Плащате за втора и трета употреба чиновници и ги получавате. С всичките им умения усвоени в годините на употребата им. Нешева е права в това ,че трудът и е ценен и трябва да се заплаща достойно. Тя постъпи като свободен човек, а не като роб.

Трябва и ние да постъпим така на изборите, КАТО СВОБОДНО МИСЛЕЩИ ХОРА, А НЕ КАТО РОБИ!

Ей това е далечната цел. Наказателен вот, глас за спасител. Резултат- нова безпринципна коалиция, но с ГЕРБ и нови 4 изгубени и гладни години. И оправдание ще има- предишните.

Кой труд е ценен на тази нагла дебелана? Този, че използва длъжността, която е заела благодарение на близачеството си, да присвоява парите на болните, да назначава племенниците и приятелите си на измислени специално за тях високоплатени щатни бройки в НЗОК? Сега тези пари, които е взела трябваше да бъдат върнати заедно с начисленията върху тях пак там, от където й са преведени! Не да се прави на благодетел, тя да решава лично на кого да ги дава!

Тази "дебелана" както непредпазливо я наричате, се е борила за по-ниски цени на лекарствата и е водила борба за това, но министерството не е реагирало. Публично поита за какво са изхарчени 340милиона от касата. Пари които са взети от касата и касата не е харчила.

E, да робите сме ние - ахмаците, които си плащат данъците, за да може такива търтеи на държавната трапеза да се угояват с нашите пари. А нас кучета ни яли - криза е, заплати не се получат редовно и от три години не са повишени, за разлика от цените. Дори на много хора ги намалиха. За пенсионерите въобще да не говорим. И през цялото време ни се натякваше, че НЯМА пари, защото кризата е нивиждана. Е, получаването на въпросните бонуси не е ли върха на цинизма.

Нешева не е политическо лице. Бихте ли казали като един свободен човек, какви са тези комисари на всички нива, напъхани в разни политически съвети и каква е ползата за вас от тези комисари? Те също са взели бонуси.

и това ако не е популизъм и демагогия - здраве му кажи! Не си вдигат рейтинга с тази евтина ПР кампания

Много некадърна ПР акция се получи. Борисов удря с юмрук по масата, чиновниците подаряват едни пари на болни деца, всички забравят за доходите, цените, глада, болестите и мизерията. ГЕРБ се издига в очите на народа. Не се получи. Оплетоха се в лъжи, а народа не верва.

Може да е друга акция. Мероприятие по управление на кризата. Хазната празна, заем никой не дава, а и как да даде? Всичко замира. Тотална разруха и управленска импотентност.

Ох, тая като я погледна с ква конструкция на лицето е, с тия отдалечени вежди, всеки път се плаша...

Искате пак Посрано и херсонци с дисертации за военни фуражки ли? Какво сте се на хвърлили върху добрите и незаменими чиновници обслужващи ГЕРБ? Пак ще ви бием на изборите.

И за бонусите на предишните мълчат.

Е те са същите, но сега са от Герб, само, че по-нерализираните и некадърните. Преоблякъл се Илия, пак в тия.

нека не се забравя, че народът избра ГЕРБ и това е първото правителство от революцията насам, което не е корумпирано и върши реформа.

Даряват се собствени средства, госпожа и другите с бонусите. Какво се правите на милостиви благодетели с нашите пари! Наглеци! Няма да ви минат номерата повече.

Стига вече сте афиширали, че дарявате за болни деца! В същото време сте сложили лимит за лечение в чужбина на децата. То бива-бива лицемерие и показност, но вие минахте всякакви граници. Ако не беше това да се покаже пред обществото, още щяхте да си раздавате пачките. Засрамете се малко!

Явно "възмутена" е болна. Тежко болна. Готови сме да я приемем за лечение в Германия. АОко е комунистка, знае къде...

Кой ви пусна от клиниката в "германия" та така раздавате определения за хора с мнение??

А БОНУСИТЕ ПОЛУЧЕНИ ЗА 2010 ГОДИНА????ТЕ ЗА КОГО ОСТАВАТ????НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ОЩИПАНИ!!!

Председателя на комисията по хазарта Калоян Кръстев, съученик на Симеон Дянков, взел 50 000 лв. бонус за 2011 г. - вестник труд. За какво става дума бе хора.

Ето го типичния пример кои бонуси трябва да се връщат. Щом видиш в закона текст, че 25% от приходите от такси и глоби се използват за стимулиране на служителите - това е. Ако обаче този Кръстев е участвал като експерт в комисия в друго министерство (напр. обществена поръчка), парите си ги е заработил. Проблемът е, че трудът като експерт в комисия в друго ведомство е лимитиран - до една минимална заплата, а бонусът от глоби в собствената ти служба е неограничен.

Дарила тя, дарила, защото треска я тресе дали ще си запази сладкото местенце в касата! Как все такива лакомии и наглеци се намърдаха на високи постове! Където се разрови все гнилоч! И на тия вместо доживот да им се забрани да заемат длъжности в държавната администрация, им се намират все по-сладки местенца за лапане!

Това е поредното лицемерие..Дарение се прави по лично убеждение а не по нареждане от ББ..Защо герберите опорочиха и тази дума ДАРЕНИЕ благодарение на която имаме Софийския университет и още много други, но правени по лично убеждение а не с користни цели. Спревте управляващи защото всичко докоснало се до вас вие го омърсявате.

Не съм сигурен

а аз питам - след като и тази, която е в момента изпълняваща длъжността, е взела бонуси - тя с какво право е там, а тази Нели Нешева подаде оставка /не, че защитавам НН/

Може и на някого да не му е пукало,но за такива ,които 1 година събираме пари просейки от народа по 1 лв от дмс,това не е тема табу.Мога да изброя поне 50 майки,които с години се чудят как държавата не намери и 1 лв с ,които да помогне на децата им.

Българина винаги е харесвал да се рови в мръсното пране.....и медиите му помагат неуморно, колко важно бонусите!!!

Колко ограничен си само... Поведението и действията на ГЕРБ относно бонусите са изключително арогантни и цинични. Сляп ли си, колко е беден народа, от чиито пари са си раздали хиляди в бонуси.

Българинът е много, много търпелив. Ако не беше, тези прости и лакоми гербери, щяха да бъдат изгонени с тояги.

Даряват се собствени пари. А тази девойка дарява нашите пари! И аз така искам да даря заплатата на един министър или пенсията на родителите му.

Това е идея.

Писна ми от тези бонуси. Работят хората и получават възнаграждения. То пък българина е толкова завистливо същество, че иска той като е зле всички да са зле. Ами работете и вие и изкарвайте бонуси. Не става само с мрънкане!

Работим и ни плащат заплати. Тези кифли смятат, че заплатата им се полага само, за да станат сутрин и да идат на работа. Ако вземат и да свършат нещо - тогава бонус. И това са твоите пари - те не произвеждат, а разпределят!

Недей вярва толкова на медиите, че става много наивно...не знам дали се усещаш

Така ли мислите,че това е завист?!Вие завиждате ли на тези семейства,които се борят за живота на децата си?!Това ли е нормалното и редното според вас,едни да вземат пари за охолен живот от нзок,тази която се предполага,че работи за нас-хората,а други да оплакват загубата на децата си?!

АЗ и всички, които плащат данъци и осигуровки сме работодатели на тези хрантутници. И много хора не сме доволни от работата им. Как така ще си позволяват с моите пари да се награждават, щото видите ли преценили си, че прекрасно са си свършили непосилната работа. Българинът е много търпеливо "същество", но това ще има край.

Точно тези дето работят не са получили нищо. Получават шуробаджанаците, онези с фалшиви дипломи, а някои дори и такива нямат. Същите тези нито искат, нито могат да работят и всеки път, когато се напънат да сътворят нещо така оплескват нещата, че после години наред няма да има оправяне. И ще ми говориш, че им завиждам. Напротив търся им сметка за безхаберно изхарчените пари на данъкоплатеца. Питам се от кои ли си щом така ревностно ги защитаваш. Тръби се постоянно, че сме в условия на криза и няма пари за нищо, че нацията трябва да стяга колани, да гладува, боледува и какво ли не. Многоуважаваният г-н Дянков... постоянно ни разяснява как няма пари за пенсии, как няма пари за здравеопазване, как никой държавен служител няма да получи и стотинка над заплатата си...и в същото време само в неговото министерство са раздадени 55 милиона лева... Такава демагогия, простотия и милиционерщина не е имало от Тодор Живково време. Това е ГЕРБ България.

Да дари и рушветите и всичко останало. Съмнява ме, че това са единствените парици, които е прилапала. Това ли ще е. Върни едно бонусче и всичко е о. к. Който бърка в касата с мед, едва ли го прави еднократно от скромност. А и работата на здравната каса е неефективна, щом не може да обслужва добре, тези за които е създадена. Некомпетентни и лакоми. не искаме те да отговарят за здравето и лечението ни.

Аз съм пенсионерка със 137 лева пенсия.Няма пари за Нова година,няма бонуси,а парите на тази дама щяха да стигнат за 300 пенсионера по 50 лева поне за някой празник.Това е гавра с нас.

И акъл даваха. Европейците да стегнели колана, ние да седим гладни и да траем, че да не станем като Гърция. А в същото време чиновниците обслужващи политическа партия ГЕРБ са получавали не 13та и 14 заплата, а 12 до 24 заплати. И няма кой да ги разпита, защото днес милицията е властта.

А бонусите от 2011 кога ще върнат?

Всичко случващо се по тази тема е доказателство, че кризата за едни е мащеха, а за други не. Зависи кой вярва в Милицията и кой не.

Е какво сега,да я направим национална героиня ли?Ако не беше Хвърлил Д.Гяуров лайното във вентилатора и да се разсмърди щеше ли нещо да дари?Трътки мазни, първо купували 10 пъти по-скъпо лекарства,пиляли нашите вноски ,после се наградили за добра работа ,сега пък даряват на болните деца -тоест на тези,от които са крали.Че това си е за прокурор,какво ни правите на идиоти?С нашите пари сега пък ще си откупуват местенцата ли?Уволнение за всичките!

Мръсни подли нищожества,каква криза усещат(сега им дойде добре всичко да свеждат до така наречената криза).Бонуси ще си раздават ,да не работят повече от другите.Да не би случайно да са открили лекарства с/у рака или други болести ,та ще се награждават.Как един свестен няма ,да е съпричастен с изтрадалия,оскотял,изпростял народ.Но има един ,който гледа от горе.

100 млн. са бонусите за една година, 300милиона- за 2009-11, и.....нищо! Нито ще се върнат, нито ще се повиши заплатата и пенсиите на най- бедния в Европа народ! 300 милиона лева бонуси на 7 милиона население- по 43 лв. биха получили всички, а не само приближените на управляващите!

Как може да се дарява с НАРОДНИ ПАРИ? ДРУГОТО КОЕТО ДАРЯВАНЕТО ПО ЗАКОН МОГАТ ПАК ДА СЕ ИСКАТ ОБРАТНО.

Добре, че въпросът с "бонусите" т.е. нашите непровомерно раздадени пари излезе наяве, за да разберат господа Многогушеви, че на този свят има и други човеци освен тях.

важното е друго, нали има обществени поръчки

Раздадени през 2011 г. в условия на свирепа криза, над 60 милионе лева. Днес милиционерите на ГЕРБ се опитват да ни залъгват с връщане на някакви стотинки. Това е криминална логика, похватите на властта на Държавна сигурност и производните псевдодесни разклонения й са творение на затворнически умове - вторачени само към грабеж и разсипване на държавата. Ходовете на властниците не са насочени към икономическо възраждане, а единственно към трупане на банкови сметки и подготовка за бягство в западноевропейските курорти. Далече от народния гняв.

Ами те за това са в Герб. Да не са там от любов към Борисов, или заради каузата, която съвсем липсва. Нереализирани, некомпетентни, но лакоми кариеристи се възползваха. А човекът си мислеше, че има последователи, които се оказаха само жалки използвачи.