1.5 млрд. лв. в ДЦК и 3 млрд. лв. външен заем искат от МФ

МФ води разговори за емисията нов дълг от 4.5 млрд. лева. От вътрешния пазар ще се търсят 1.5 млрд. лв., а външни емитенти ще поемат около 3 млрд. лева.

Обратно в новината

Коментари - 1.5 млрд. лв. в ДЦК и 3 млрд. лв. външен заем искат от МФ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕСТИТА ВИ НОВАТА 1997 год.!!! Обраха ни наново . Играта е стара = но целта и изпълнението и е познато. СПАСЕНИЕ НЯМА ЗА "ПРЕКЛОНЕНИТЕ"НИ ГЛАВИ. ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА СЕ РАЗПРАВИМЕ С ТЯХ-СТИГА "РОБСТВО-ВСИЧКИ НА ОРЪЖИЕ" И ДА ВЪРНЕМЕ ОТКРАДНАТОТО. ВРЕМЕ Е !!!

Срещу тия заеми няма да протестираме!

А защо не се наберат всичките кинти от вътрешния пазар?

pompai

Sega tozi dalg shte go kypqt pensionite ni fondove i posle shte zagybqt ,zashtoto taka se krade stranata

От тук нататък само заеми ще крепят тази фалирала държава. Няма бизнес, фалират банки и ограбват хората, само пенсионери и младите хора-единствената надежда емигрират масово. Ако тези 4,5 млрд. Ви се виждат много, си спомнете ,че за пенсии всяка божа година се взема дълг ( образно казано ) от 5 млрд. ВСЯКА ГОДИНА.

Pesh0

Да от тук нататък , никой няма да връща заеми , а само ще тегли . Кой е луд да яде посна пица и да мисли за поколенията , ако може да опоска няколко милиарда и да си набие шута .

Филмът не е свършил.

КТБ и догодина ПИБ се очертават като най-големите банкови измами на световно ниво! Става въпрос за около 15% от БВП на страната. Да са живи и здрави гъбарите, дето избраха такива свестни управляващи и да готвят и децата си да плащат масрафа :)

КВО КВИЧИТЕ КАТО КОЛЕДНИ СВИНИ - САМИ СИ ИЗБРАХТЕ СВИНАРЯ БОЙКО ДА ВИ УПРАВЛЯВА :))) ... КЕФ Е ДА ГЛЕДАМ КАК ВИ БЛЪСКАТ ВСЕКИ ДЕН ЯКО И БРУТАЛНО :))

Червен кретене - банките падат при червени правитества. Последно ситуацията осра Ореха, преди него Виденоф Простака я свърши абсолютно същата работа!

Говедото си мучииии! Мучи говедо!

Вземайте заеми, че да има от къде да крадете и да покриете дирите на крадците! Ще приберете милиарди, а за пенсионерите 60 млн няма!

Някаква част може да бъде емитирана в руски рубли.

Това е чиста проба съучастие в грабежа от КТБ. Горанов няма пари за по една вечеря на песионерите, но ще натовари всички българи да платят откраднатото.

Държавата има 8,8 милиарда фискален резерв, ако не се лъжа. Фондът за гарантиране на влоговете имаше и той 1-2 милиарда. Въпросът явно е откраднатото през КТБ да се легитимира като задължение на обикновения данъкоплатец. С други думи - грабежът се узаконява.

Ей, тези да внимават, че както ни е писнало ще ми станат само едни министърчета на финансите, ще им стане тясно, само знаят заеми да взимат и да усвояват средства! Да внимават в картинката че.............

"Бойко Борисов обърна палачинката: Спешно ни трябват 5 милиарда кредит! 27 юни 2014 8 коментара" "Борисов: Пари няма, трябва нов дълг 25 август 2014, 1ч:52 ттерзиева Толкова разпаднала държава не сме имали, каза лидерът на ГЕРБ Финансите на държавата са под всякаква критика пари няма. Служебното правителство трябва незабавно да започне процедури за нов дълг. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за финансите на държавата. Бойко Борисов: Да вземем 5-6 млрд заем от МВФ 27.06.2014 15:08; Кристина Кръстева; ш0ч1; 20; Да се вземат 5-6 млрд заем от МВФ. Това предложил Бойко Борисов на консултациите между партиите в Народното събрание, съобщи пред журналисти самият той след приключването им. Според него другите партии не се противопоставили на това предложение. разбрахте ли защо тоз изрод спечели, бърза да състави правителство и плещи от юни за фалити и заеми от мвф, че и на инстрултаж ходи няколко пъти, при новите си господари...след време няма искам не искам шистов газ, квото кажат новите собственици, това ще е, къде сте протестъри прости в тоз момент!!!??????

Браво бе! Сигурно пак са виновни комунистите, агентите на ДС, международното положение и проливните дъждове. А оти лани се мотаме по площади и сокаци заради един Пеевски!? Добре, че работя за 400 лв., та не им пълня гушката много. Ама па пуша, та им давам по 3 лв. на ден акциз. Това е положението - демокрация.

150 лева за цигари при 400 лева доход... Кого лъжеш? Нас, тях или себе си?

Да постъпим като Унгария-да изгоним тези мръсни крадци от МВФ.

Ясно, вместо да се преследват, осъдят и им бъде отнето имуществото на крадците, ограбили парите на вложителите в КТБ, се емитира дълг. Това е ДЪРЖАВНА ПОДКРЕПА ЗА КРАДЦИ в свръх големи размери. Горанов се явява съучастник.

С държавно гарантирани заеми частния ФГВБ ще изпълнява задължението си към вложителите на КТБ! Защо тези участващи в ФГВБ частни банки не увеличат вноските си! Как ще връщат заме на държавата ? Не е ли по добре държавата да закупи ТБ Виктория и с парите от нея синдика да се разплати на ФГВБ? ДА РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ПО ДОБРЕ! Но както виждам ТБ Виктория е за тарикатите които източиха КТБ! Ще си върнат дълговете на безценица!

ТАКЪВ ГРАБЕЖ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОЗНАВА! ИСКАМ ТОЧНИТЕ ИМЕНА НА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТОВА НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА ПЛАЩАМЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ИЗТОЧИЛА КТБ! ТЕЗИ ЩЕ СА ЧАСТ ОТ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ГРУПА! КАТО КАПАК НА ВСИЧКИ ОЧАКВАМ НЕ ДЪРЖАВНАТА , А СЪЩИТЕ ТЕЗИ БАНДИТИ ИЗТОЧИЛИ БАНКАТА ДА ПРИДОБИЯТ СОБСТВЕНОСТТА НА ДЪЩЕРНАТА НА КТБ БАНКА ВИКТОРИЯ В КОЯТО КВЕСТОРИТЕ ПРЕХВЪРЛИХА "ДОБРИТЕ" КРЕДИТНИ ДОСИЕТА ! ЩЕ ГО НАПРАВЯТ НА ДЕКАПИТАЛИЗИРАНАТА ЦЕНА , А НЕ НА ЦЕНАТА НА ОБЕЗПЕЧЕНИЕТО КОЕТО ФИРМИТЕ ИМ ИМАТ КЪМ БАНКАТА! ТОВА НАИСТИНА Е НАГЪЛ И УНИКАЛЕН ГРАБЕЖ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС !

Е това ако го направят, ще убият и последния остатък от склонността ми да плащам данъци. От тук нататък без бой лев не давам. И съм абсолютно сигурен, че дъщерите ми няма да живеят в тази държава. И няма да плащат данъците си тук, за да покриват нечии тарикатлъци. Предлагам всички балами дето плащаме данъци да си тръгнем от тук. Тогава тарикатите сами ще измрат.

Чакай бе байно. На кой оставяш 800000 държавни чиновници? Кой ще ги храни?

Значи какво излиза : 0,5 млрд (дупки в буджета до края на годината) + 1,5 ( заем на ФГВГ за кКТБ) + 1,3 ( понеже ПИБ няма да върне заема в края на Ноември) = 3,3 млрд. А ОСТАНАЛИЯ 1,5 млрд. ЗА КАКВО ?????? Плащайте , да ви дерат кожите, нали това искахте "реформаторско гербаджийско дясно дране " !!

И вкарвайте в парламента разни реформатори , патриоти , леви , десни и всякаква друга измет която гласува бюджет с който ще плащаме задълженията на разни частни ФОНДОВЕ ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ!! защо тези частни ФГВБ в които участват 24 свръхкапитализирани банки не увеличат дяловото си участиев тази взаимоспомагателна каса , а прехвърлят вземането си на обруления държавен бюджет който няма нищо общо с банкирането?!

jingiby

Нещата вместо както досега да се влошават лека - полека, започнаха да стават с бързо темпо неспасяеми...

Значи, предишното правителство искаше да вземе 1 милиард заем, за всеки случай, за да гарантира стабилността на държавата и ГЕРБ и Реставраторските протестъри, със съучастието на всички медии го разпънаха на кръст за това, в продължение на месеци - то не бяха циркове в Парламента, не бяха вопли и подскачане на/истерии на жълтите павета, клетви за това как щели да заробят децата и внуците им да плащат. Мартинчо Димитров и подбрана псевдоекспертска измет от "Института за пазарна икономика" на Сорос ден и нощ ни заливана със сълзи/сополи.и страшни пророчества и заплахи от всички ТВ канали... Сега, само няколко месеца по-късно -ама то нямало НИКАКЪВ проблем да се вземат 4.5 милиардчета (засега, на първо време) и всичко е супер ОК, никакви възражения... И то става въпрос за директен държавен заем от западни банки...А курвенските ни медии, с чието активно съучастие днешната управляваща тиквена измет дойде на власт, изобщо не реагират, кой знае защо. Да не говорим за "супер-интелигентните, свръх-морални пица-протестиращи" - кой зане защо вече не се притесняват за заробването на бъдещите поколения българи... Е, то бива наглост и безочие, но това минава всички тиквенско-герберастки/реставраторски рекорди по нагъл пладнешки грабеж от недалечното минало...

Стига с тези заеми крайно време е да се научим да живем с толкова пари колкото изкарваме.

Кажи го на тези с депозитите в КТБ.

Обаче спешна нужда да се накажат крадците отворили таз дупка в хазната, май няма!

Кой ще ти накаже и кого? Оня крадец цветан василев кракът му няма да стъпи вече в България, ще си живее като цар в някой луксозен курорт в чуобина. Има престъпление, но никой не може да го докаже, съответно и няма да има наказани. Затова пък все някой трябва да плати сметката, това сме всички ние будали които работим колкото да не умрем от глад. Плащай за това плащай за онова, плащай всичко! Работи и плащай.

Честито, ще има ли виновни за последния фал и кражбата на века??? Този път няма да платин мълчаливо. Почвайте още от днес и от мая манолова, не да ми плямпа, даръкомаха с пръст и да ни поучава. Този път в затвора крадците иначе тоягата ще играе по вас

Вярваш ли си? Народа е изпростял напълно, че не му пука кой и до кога ще плаща.

МАФИЯТА У НАС СИ ИМА ДЪРЖАВА! ОКРАДОХА ПАРИТЕ НА КТБ, А СЕГА НИ ВКАРВАТ В СХЕМАТА ДА ПЛАЩАМЕ ГРАБЕЖА ИМ! Над 3,6 милиарда ще са парите които не ФГВБ а ние с вас ще плащаме с данъци такси ! Защо това плащане не го направи задълженият по чл.23 от ЗГВБ частен ФГВБ в който държавата няманикакво участие?! ЗАЩО ТЕЗИ КОИТО ИЗБИРАМЕ НИ ЗАРОБВАТ ПОТОЗИ ДОЛЕН НАЧИН! С гласуването утре ще видим кои партии са "ЗА" унищожаването на нацията с вкарването и в невижданопо размерите си финансово робство! ГЛЕДАЙТЕ КОИ ЩА СА ГРОБОКОПАЧИТЕ НАБЪЛГАРИЯ!

За разлика от частния дълг държавния такъв е дълбоко неморален. Причината е, че държавата има способи силом да събира данъци. Когато се повиши дълга се повишават и данъците. Срам е държавата да се издържа от ДДС и акцизи. Направете индустрия и я обложете с корпоративен данък, белким заприличаме на нормална страна.

С тази емисия ново емитираният външен дълг ще достигне тази година почти 11 млд лева - приблизително 14% от БВП.Част от него ще покрие стари кредити падежирани през 2014 година, ако с подобна финансова инвестиция беше постъпила в националната икономика за следващите 3-5 години щеше да се осъществи номинален ръст в размер на средно 4-5% на година+поне 50-70 000 работни места, но едва ли има мислещи в тази посока от нашите МС и НС - ВАЖНОТО е да има налични пари за разхищение, не е важно да се строи нещо

Аз имам вяра само на доказани Експерти като Румен Гечев! Един финансов Министър не е ли фалирал поне 8-9 банки - въобще не му доверявам управлението! Ако не ми вярвате - питайте Мая Манолова!

И ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ С КРИСИЯ, ХАСАН И ИБРАХИМ А СЕГА ОТНОВО В ЛАЙНАТА НА ДЕИСТВИТЕЛНОСТТА!

Ква стана тая- 'секи пита отде пари, а никой- 'де са парите !! Аз пък се питам, коя ли ще да е следващата БЪЛГАРСКА лихварница, дето ще ни зарадва ? Гледам, Fibank нещо все ми я хвалят по рекламите, дали . . .

Fibank е може би следшащата,много я коментираха преди.......някави вноски трябвало да плаща към БНБ тем подобни....

Оказва се, че природното бедствие в Италия е два пъти по-евтино. Но пък за сметка на това остава разликата, че в Италия ще се застрои наново и по-добре, а в доганистан нищо такова няма да се случи, а ще е платено двойно..

Дали дълга ще е в ДЦК или пари кеш все тая - връщаш повече, отколкото си взел! Въпросът е - на кой му трябва този дълг един месец преди края на годината? Че някои бая ще се узорят да похарчат 4.5 милиарда само за месец! И ако може без общи лафове - да покрием спешни и неотложни нужди !

На 4-ти декември ще връщат парите от КТБто. За това е тоя дълг.

Да си ги вземат от КТБ-то! Мен какво ме грее това?

Защо валутните депозити трябва да се изплащат в български лева? Да си представим,че на 5 декември курса на долара е 1$ =10 лева и ти изплатят доларовия депозит в левове по курса от 4 декември 1$ = 1,57 лв

А нали не им стигаха около 2 млрд. за КТБ? Защо им трябват тогава 4,5 млрд.?

Не ми се мисли това какви масови протести срещу задлъжняването на децата ни ще предизвика! А дали ще има кой да плаща този път?

Брутен външин дълг на България към 08.2014 г. е над 38 милиарда евро. Още 4-5 милиарда нищо не са. Справка - страницата на БНБ в интернет.

Ще ги връщат тези, които останат в БГ.

Който замине ще връща 17 трилиона дълг на САЩ примерно. Все ще връщаш.

Както си написал- това е брутният дълг- държавен плюс частен. Вас, мен и останалите форумци частният дълг не ни касае- да му мислят частните фирми, които са го натрупали. Държавният дълг е малко над 18% от БВП или в числа- около 14,4 млрд. лева. Ако ще съотнасяме нов дълг, то ще е 4,5 млрд. към 14,4 млрд., демек една трета от сега съществуващия.

Да попитам пак. От несъбираеми приходи- 1 милиард лева; за разходи за това и онова министерство- 400 милиона; за КТБ- 2 милиарда. Като теглим чертата- 3,4 милиарда. Разликата от 1,1 милиард /до 4,5 милиарда, които ще изтеглят/- къде /в кой джоб/ ще отиде?

Ба ти си могъл да смяташ, бе, пезевенк! Я да взема да те тура чистачка в БНБ!

Ще обяснят ли плювачите сега кое време е било по-добро и по справедливо при Тодор Живков или сега при Дисидента Плевнелиев . Аз като чета само дългове . В тези пари за Е.С се включва и заплата на Барозу и Ромпой , на евродепутатите и комисарите . Стана много по зле при СИВ беше по-добре .

до президентските избори.. После ....виновни бол...Орешарски, РБ,ПФ АБВ.. Като фалира КТБ какво стана...виновни бол,и едновременно всички невинни..

Тато едно време след 30 годишно управление остави България с 10 милиарда дълг. От които 5 милиарда бяха вложени в завода за тежко машиностроене в Радомир. Завод за тежко машиностроене. Такъв, какъвто имат само развитите индустриални държави. Освен това, Тато остави България с атомна електроцентрала с работещи 6 реактора, корабостроителница, две рафинерии, химически заводи, завод за запаметяващи устройства, завод за микропроцесори, заводи за козметика, и още много други. Сега бойко беше на власт 1 седмица и вече взима 4.5 милиарда дълг. Но не се безпокойте! Със сигурност мисли и той да ги вложи в нещо подобно. Вервайте му!

Ще ги вложи в НИЩО подобно

Задавал ли си си въпроса с цената на какво го имаше този индустриален разцвет.Да си помислил този завод в Радомир ако беше печеливш дали щеше да продължи да работи.И накрая как ще си обясниш факта че за един гигант като Кремиковци рудата прекосяваше едно море и една България докато стигне София.И за десерт колко пъти страната ни фалира по времето на Живков и къде е златния ни резерв от 24 тона злато.

Цената на икономическия разцвет, ли? 10 милиарда, вече ти казах. Цената на 25 години демокрация- 38 милиарда. Други въпроси имаш ли? А за завода в Радомир- той така и не можа да заработи. Грабатизацията му видя сметката. Оборудването отиде за старо желязо. Но пък някои напълниха джобовтете.

я кажи сега къде отива златото.....

С некачествен материал като тебе - толкова.

Накрая на Тато ти в магазините нямаше нищо. И държавата висеше на половината си население с вноски за апартамент и за коли. Де са ти парите от лихвоточките?

Много точно казано 1. До всички дето тъжат за Тато- ходете си в ТКЗС-то

За 1 милиард който бе необходим на предишното правителство го катурнахте, за 4,5 милиарда всички блеем! Горанов дали няма да играе ролята на Милен Велчев в този спектакъл и после на Малдивите?

Заради заема ли го катурнаха, гадовете?! Тцъ-тцъ-тцъ..!!! Ленин да ги умори! Заради герберите спряха толкова успешна социална политика, реиндустриализация, енергийна политика.. Народът ликуваше по улиците, че банките падат като цигански навес в наводнено дере, но не успяха да спрат овълчените герберски орди, и те свалиха най-успешното Експертно Правителство..

Не знам годините Ви Госпожо,разбирам хапливия Ви език, но не разбирам , през каква призма гледате настоящето?! Та нали пак за тези банки Негово Величество Цар Бойко иска този заем ?! Но видите ли , вместо 1 милиард , той иска САМО 4,5 милиарда,дето не внуците, ами правнуците ни ще ги плащат!

Аз имам вяра само на доказани Експерти като Румен Гечев! Един финансов Министър не е ли фалирал поне 8-9 банки - въобще не му доверявам управлението! Ако не ми вярвате - питайте Мая Манолова!

Задминаха и най-смелите мечти на Орешарски.

Значи все пак задлъжняването е неизбежно! Тогава защо сегашните управляващи - предишна опозиция, пречеха с всички средства на правителството Орешарски да вземе този необходим дълг? Сега г-н ББ ще тръгне ли по детските градини да обяснява на децата как техните правнуци ще изплащат новия дълг? А БСП ще напусне ли залата, когато се гласува, както правеха техните опоненти? Правят ни на много глупави, но вероятно си го заслужаваме, щом у нас протестите се извършват само под строй.

Това което си написал не отговаря на истината.Първо тези милиарди които взе Орешарски някой да знае къде потънаха.Злъгаха хората с 4-5 лева и другото остана скрито.Второто нещо е че когато опозицията не иска да се вземе този заем е че тогава още КТБ не беше обявила банкрута си.И трето през август Орешарски обяви 8%увеличение на заплатите на полицията и армията без да има за това предвидени пари в бюджета.И както виждаш всички болници и здравната каса са вече на червено благодарение на недоразумението Чобанов.

Не вярвам на нищо, което се говори официално! Относно дълговете на болниците: през лятото внучката ми започна да повръща и вдигна температура. Докторката, при която я заведохме веднага предложи болница. Разбира се, отказах и детето оздравя за два дни, без последствия. Според мен, в здравеопазването много се разточителства, оттам идват проблемите. И не само там...

и на каква лихва и за години е падежа им?

Тайна, майна! Само Нему е известно, ама дали в тиквата усвоила Винету се обработват тия числа - това е друг въпрос. Отговора на него, тоже, е известен само Нему.