РБ: За 3 г. над 5000 чиновници назначени без конкурс

Димитър Танев от РБ заяви, че за последните 3 г. над 5000 служители са назначени в държавната администрация без конкурс. Има много тежка корупция, допълни той.

Обратно в новината

Коментари - РБ: За 3 г. над 5000 чиновници назначени без конкурс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха, олигархинята Куневица и слугата и Радан последваха методите на ГЕРБ и БСП и търсят ниша и оправдание да назначат своите хора. Който е идвал на власт е сменял от главата до петите администрацията за да назначи своите хора. Понеже България е 80 % безработна, няма икономика, най-добрите и топли работни места са в администрацията. За това е тази маневра на рИформаторите, ще уволнят хората на БСП за да назначат своите хора. Костов така направи по времето на своето самостоятелно правителство, дойде на власт, изкара хората на БСП от администрацията, назначи своите. После БСП дойде и направи същото- изкара хората на Костов, назначиха своите. ГЕРБ достигнаха върха в тази мръсна игра, нали са мутрички, започнаха първо да вадят досиета на своите политически противници от администрацията, за да назначават своите хора в нея или направо уволняват специалистите, за да назначат своите хора на тяхното място без един ден трудов стаж или квалификация.

Надеждата умира последната.Надявайте се да се управят нещата и ще умрете от глад,никога няма да се случат в България нещата с некадърни и крадливи политици няма ка да стане.Те ако мислеха за народа щяха да се откажат от милионовите субсидии които българина им плаща годишно.Те фалираха България.Ако бяхме нормална всички бивши министър председатели и тяхните антуражи трябваше да са в затвора а не в Брюксел

ПРОСТ НАРОД- СЛАБА ДЪРЖАВА! ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ? ЗАЩО НЕ ГИ ИЗМЕТЕТЕ??? ЗАЩО ЛИ? АКЪЛ НЯМАТЕ ЗАТОВА!

Е нали Ива Йорданова ,кючекчийката така я бяха назначили и последните месеци Деформаторите назначиха 2 000

Абе тия хрантутници почнаха ли да плащат осигуровки ?

Как калинките да са назначени без конкурс. Многократно е положен изпит на дивана!!!

назначават от калинки, защото сме народ от калинки. Тъпо,по-тъпо, най-тъпо, българин или българин с циганско самосъзнание.

Не е самоз а 3 години, а за цял живот. Няма ли връзки, няма назначения! Това е истината. Всеки слага негови хора и явно на човечеството му харесва. А БОРКОР е най-безсмислената огранизация. Борбата е с кого? С корупцията? хахахаха Каква измама да се вземат още заплатки.

Освен че трябва да има конкурси за нови хора, трябва и да УВОЛНЯТ всички които са били назначени Без конкурс.. Да уволняват наред, както преди години ГЕРБ уволниха много на брой корумпирани Митничари, затова че нямаха Висше образование. БСП и ДПС си домъкват лаината от Централата на партията им, преди 4-5 години, дори без да изискват образование, а сега, без Конкурси, за да не останат на последно място в Класирането. По същия начин Да започнат да Уволняват сега, ВСИЧКИ назначени без Конкурс. Но ще трябва и да сменят всички Шефове на Държавни фирми- Полиция, Данъчно, Митница( сложени от БСП ), за да не продължават да домъкват роднини с НАГЛАСЕНИ конкурси.

Няма спечелен конкурс от човек, който няма връзки и не е определен за длъжността. Ти от Марс ли падаш?

Евалла РБ!!!!!!!!!!!!!!!!!

А знаете ли как се правят конкурсите за нотариуси например?! Защото там всичко е окупирано от безумно алчни наши хора! Там не играе свободния пазар и свободната инициатива, а на всеки ен на брой години се обявява "конкурс", като рушветите са от 100 бона в евро нагоре! А тези пари се избиват за 1-2 години.

Знаем и адвокат как се става и съдия и прокурор и разследващ и държавен служител. Знаем, че играят познати, връзки и пари. А да, и с любовник става.

Докато стадото блее и всеки се надява някак да се уреди, тази държавица ще продължава да се скапва и качествените хора да се изнасят в чужбина!

Има много качествени и у нас, но те са безработни, защото нямат връзки. Не са смао в чужбина. А и в чужбина не е само качество. Има много лелки, които ближат на дъртите гърци да не казвам кое. Това качество ли е? А младите тук какво бъдеще имат, ако нямат връзки?

Питам министъра на образованието. По закон директорите на учелищата се избиратчрез конкурс, а не коя партия управлява и кой е на власт...- през 4-ри години.Директорите в образованието се превърнаха във феодали.. никой не може да ги смени.... дерибействат си както си искат .. никой не проверява как се управляват държавните субсидии..въобръзиха си ,,че това са частни капитали и си харчат както намерят за добре.. източват се такива средства .. но институциите спят.А самите директори..следят кой ще дойде на власт и веднага сменят идеите и поведението си спрямо управляващата партия..така,че един дирекстор на у-ще - едн път е от БСП ,а следващият път е от ГЕРБ... голяма анархия е в България на всички нива...Изключителна неграмотност и непрофесионализъм навсякъде. Качествени хора има,но те се подтискаот от властимащите, работят и за сметка на некадърните,които за съжаление са много по-платени от тях.

е как иначе децата ще учат, че Левски е бил арестуван от полицията !?

а наскоро един тарикат за шеф на военното разузнаване ? калинка-малинка ?! ?!? но иначе това за целия герб ли е ?

ПРОВЕРКИ И КОИТО СЛУЖИ НА НЯКАКВИ ИНТЕРЕСИ ВЪН И ЗА ПРОКУРАТУРАТА СЪДА И В ЗАТВОРА..

УСКОРЕНО ПРОИЗВОДСТВО ПО УВОЛНЕНИЯ и провеждане на конкурси. Който не е съгласен, пълен одит на имуществотот му , както и на неговите роднини.

Ами и това няма да стане, защото На всеки 10 човека от администрацията разпределението е такова: 6 човека са по партийна линия, 3-ма са по роднинска и 1, който върши работата на предишните 9. Когато стане време за съкращение се съкращава познай кой. След съвсем кратко пак се назначава някой, щото и работа понякога се върши. А покрай новото назначение - още две партийни и едно роднинско.

Масовата практика е следната: 1. Служителка излиза в майчински 2. На нейно място по заместване се назначава един човек. 3. След 6 месеца се прави конкурс, на който се явява само този човек, защото има изискване 6 месеца да се е занимавал с .. (каквото се е занимавал последно) и се назначава за постоянно. 4. На негово място пак по заместване се назначава следващият . . . И така за едно майчинство от 2 години и кусур, 4 човека се назначават без конкурс. Да не казвам за една зам министърка от БСП назначена по тази схема, как за 3 години от клошарка стана зам министър . . .

Бройката 5000 поголовно назначавани от БСП и ДПС техни хора без да отговарят на никакви критерии за заеманите места, освен на критерия партийна принадлежност, е само върхът на айсберга, само тези, за които се знае. А колко има надолу по веригата - това е друг въпрос. И в нисшите етажи трябва да има чистка.

Работя в администрацията от 1999г. -всички партии назначават и уволняват по един и същ начин:-)

Драги ми народни представители, министри и зам.-министри, Вас с какъв конкурс ви назначиха и какъв ценз имате за длъжностите, които заемате?

Като става дума за чиновници, какво става със сабрието сапунджиева !? Кога тази и шайката около нея ще бъдат осъдени, как е възможно подобна наглост и крадене да се игнорират на всички нива ??? ДОКОГА????????

А другарят психично Болен къде е дремал през това време, та не се е възмущавал?! Или и неговите олигофрени намазаха покрай депесарско-червената гмеж?!

И какво като направят конкурс? Нали комисията е от съответната институция. Винаги може да кажат на черното бяло и да сложат, който им трбява.

Юлският пленум на Партията първоизточник на всички партии в БГ след 1989 г. въведе така нареченото конкурсно начало за назначаване на служители в тогавашните държавни структури. И тогава някои хора помислиха, че наистина нещо ще се промени, но уви. Оказа се, че конкурсното начало не означава конкурсен край :)

какви конкурси, какви 50%, какви 5 лева.. !? навсякъде гъмжи от дебелогъзи говеда натискащи клавишите с два пръста и питащи шефа къде е ентер.. но пък всички с дипломи от селският университет и със самочувствие на доктор на науките. да не говорим, че самата функционалност на чиновническата система даже не се и планира да стигне до дискусия. простащина и отврат, отврат, отврат до повръщане....

Незнам точно как е по-високите етажи на власта. но в образованието например -директора си обявява свободните места в бюрото по труда -фиктивно.Назначава си със Заповед комисия в училище и после си води негови хора и ти нарежда, кои ще бъдат поставени на свободните места..ти само обработваш документацията и вършиш това,което ти е наредено....Как да се опълчиш на директора и да проведеш , реален подбор,като член на комисия ..как се случва това на практика.. Само си говорят в народното събрание -правила,закони важно е как се изпълняват и как се контролира този процес... иначе всичко е бля,,,бля. От 10 години работя в образованието системата едно и също-случайни хора не могат да се приемат на работа.. Това е реалността

Работил съм в администрацията, имам предимно негативни спомени. Щата е много раздут, спокойно може да се отреже една трета, ако не и повече. Ще трябва обаче, да се увеличат малко заплатите, защото качествена работа никой няма да върши за 300 лв. Иначе е пълно с любовници, съпартийци, съученици, съседи и т.н. които си пазят гърбовете и който не е с тях го принуждават да напусне сам.

Точно така е. В предвид високите технологии / замяната на човешкият труд с техника/ с компютри -предполага намаляване на броя на чиновниците-а не обратното. /като се има в педвид,че преди 89 г. се пишеха документите ръчно,а обслужването по институции беше много по-високо,като качество и бързина на услугите/... Понякога не мога да си го обясня това явление...А относно, че е шуро-баджанащина е абсолютно вярно.. има цели фамилии,работещи в определени сфери...сигурно всички са били така добри да се явят на конкурси и просто са спечелии...каквото и да говорят в парламента тази порочна практика може да се премахне само и единствено, ако има реален контрол,прозрачност, евентуални санкции и отговорност за тия нарушили административния закон за подбор и назначаване на кадри.Това може да се случи,само ако има реално работеща правосъдна и неподкупна съдебна система... е такава няма...според мен.Няма инситуция,няма юридическо и физическо лице което да изпитва страх и респект от "Темида"

Не може, там важи принципа 80/20 (даже и 90/10) - тоест там 20% от хората вършат 80% от работата..... Ти как очакваш да се оптимизира това? Ще оставиш лелите без работа пред пенсия.....

В предвид все още действащият закон"Че можеш да продължиш да работиш ,дори и да си навършил години и стаж за пенсиониране"-абсолютна глупост-обслужваща определени интереси.Служителка,която работи на бюро в офис може да изкара и до 70 години на това работно място.. по смисъла,че е по-добре да вземаш 1000 лева заплата отколкото 400 лева пенсия. Така,че дерзайте млади хора.. Емигрирайте просто България няма нуждя от вас. Въпрос:Кой изгони младите хора по чуждите земи?

БРАВО НА ВЛАСТТА :) "ГОРД СЪМ"

на тва му съ вика посткомунистическифеодализъм дълга дума съ получи ако не я сващате ши я разделя ама някой друг път

без държавни чиновници не може! аз самият съм такъв, не знам каква работа свършвам, но телефона ми непрекъснато звъни и всеки иска помощ, съвет, консултация немога да им откажа защо ПРЕДПОЛАГАМ че тези хора плащат данъци от които аз взимам заплата, същевременно ще попаднат на няко консултант или юрист със съмнителни качества, хем ще им прибере парите, хем ще ги излъже

Тоя умник сега ли открива топлата вода?! И с конкурс, и без конкурс - всичко е с яки подкупи и само за "наши" хора, независимо дали са комундета, депесари, герберасти или някаква друга измет!

ЕДНА ОТ ТИЯ 5000 Е ДЪЩЕРЯТА НА МАЯ МАНОЛОВА/СПРАВКА СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО/

То пък тези , които ги назначават с конкурс , нали не са нагласени ! Срещу мен на теста стоеше мъж , който пухтеше и се потеше , все едно не може да си прочете въпросите и той излезе "най- успешния " , а 20 дни по -рано се знаеше на кой е протеже и че ще заеме длъжността . Но въпреки това , ходя да ги тормозя и да им създавам работа .

Задава се исторически преход от назначения без конкурс към назначения с подставен конкурс.Разбира се, нама никакво обсъждане на необходимостта от тази раздута администрация

Точно БСП да си траят, защото от тях идва всичко.

Главни архитекти, например, се назначават с граждански договор, а трябва конкурс.

Пореден епизод от сапунката Стани Да Седна

Това е проблем. Ама по-големият проблем е, че всъщност много малко от тези не са назначени на свободни места. Тази администрация толкоз се е раздула, че вече работят по 3 души за едно и също нещо. Преди 2 дни подавах документи в една от многото администрации. В стаята имаше 4 човека, от които само един правеше нещо. Другите си говореха за прически и лакове. Въобще не им пукаше, че съм там. Отделна работа е, че ме накараха да им занеса 20 страници на хартия а после една по една ги сканираха за да са в компютъра. На въпроса що не ги поискаха направо в цифров вид ми казаха, че трябвало да ги имат и на хартия. И затова като заека и ние затъваме в бумащина а работа - никаква.

Червените боклуци трябва да бъдат почистени,за да има нормална,европейска администрация!

И да дойдат СИНИ БОКЛУЦИ! Не се ли сещаш, че боклукът си е боклук както и да го оцветиш! !Чистката трябва да се прави, за да е ЧИСТО ОТ БОКЛУЦИ!

90% не са за там ,кaдето са ги назначили с вруzки,протекции,твои,мои човек.за суjaление такова е положението в бг,само се надуват,а нищо не разбират:-)

Ако някой иска да има реални конкурси и прогрес в България, конкурсните комисии трябва само да се подпишат под протокол с резултати, дадени от компютър без човешка намеса. С две думи: Залагат се критериите, който отговаря на тях сяда пред компютър и решава тест.

DIDA

Този какво се прави на ощипан!!! Нали за това се влиза във властта - за да се оправят "нашите" хора. Така е било, така е и сега, така и ще бъде!

Лично познавам хора, които мама или тате са уредили я в администрацията, я като полиция, я като охрана по летищата и т.н. Как искате да има качество на услугите? Как искате да няма корупция като 100% от хората в администрацията и огромна част от МВР са на принципа на шуробаджанащината и лява ръка-десен джоб от първия им ден на работа? Повдига ми се от такива индивиди, в същото време млади хора с няколко езика и дипломи са продавачи или СОТ... Отврат държава, отврат народ.

Назначаването на "наши" хора в администрацията е само част от проблема! По-голямото зло е, че тия хора, веднъж заобиколили успешно законите и правилата, смятат, че могат да не си вършат работата и при това ще са защитени от уволнение и недосегаеми , за сметка на качествени служители! Така постепенно държавната администрация се превръща в недееспособна и некомпетентна, но затова пък политически "правилно мислеща" електорална маса! 100 000 не са малко, нали!?

А като добавим и това, че на "специално назначените" си подсказвал в училище, писал домашни, помагал в класна и контролни и всякакъв интелектуален "супорт" за какъвто се сетите, картинката става и с background, kojto e "зашеметяващ и недостижим"! И как тогава да възпитаваме децата си днес?!

РБ: За 3 г. над 5000 чиновници назначени без конкурс Като гледам накъде отива държавата, имам чувството че 7 милиона българи са "назначени" без конкурс да живеят по тези земи, в пълно противоречие с "божиите" правила.

Погледнал се Илия пак в тия. Оставка на геРБ и паплач.

В същия стил на изказване: Хвани единия и удари другия! Защото това е практика еквивалентна по стил на политическите назначение и "чистки"!

А в предишните 3г Боко колко назначи без конкурс а ;)

Ами то от тия 3 години, 2 са си на ББ! А реално разделение кой кога не се поднася на масата! Тълкуването е според случая, нали РБ са във властта сега!

Г-н Винегин, защо не извадите списък с всички управители на В и К от вашето управление и да видим кой с какво образование и каква квалификация е? Колко конкурса за ръководни длъжности изобщо сте провели?

Моите лични наблюдения показват, че тази информация е 100% истина ( за огромно съжаление)! Затова без работа в България остават млади хора с по 2-3 езика, минимум 2 дипломи, солиден стажантски опит в европейски институции и разбира се "претенции' за по-висока заплата! На тях им се казва: Вие сте overqualified ( свръхквалифициран) за тази позиция! Това е ПОЗОРНО!

От къде се пръкнахте бе рекетьори нещастни???? Всички са подкупни само вие сте ангели небесни - я погледни да не са започнали да ви пробиват крила......

Толкова ли наброява клиентелата на РБ, която има мераци за държавни служби? Слабичко ...

Тази простотия с преназначаването от длъжност на непълно работно време на длъжност на пълно работно време без конкурс просто говори за некомпетентност... или поне за умишлено насочване на общественото мнение в неправилна посока. Чл. 3, ал. 4 от Наредба за провеждане на конкурсите за държавни служители казва: "Конкурс задължително се провежда при промяна на служебното правоотношение от непълно на пълно работно време, както и при преназначаване от длъжност на непълно работно време на друга длъжност на пълно работно време." Назначаванията без конкурс стават през чл. 15 от ЗДСл - "Служебно правоотношение по заместване" и по-точно благодарение на ал. 3 от същия член: "При заместване страните имат същите права и задължения както при редовно служебно правоотношение".