Стотици жертви от силно земетресение в Китай

Броят на жертвите от земетресение с магнитуд 6,3 в югозападната китайската провинция Юнан достигна 357, съобщи официалната китайска агенция Синхуа.

Обратно в новината

Коментари - Стотици жертви от силно земетресение в Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е пълна измислица. Помисли колко са видовете в момента на земята? Как точно, Ной ги е събрал всичките? Това са просто детски приказки.

Възможно е, библията да има и истина. Както Омир на Илиада... Възможно е животът да е възникнал първо на Марс и след удар от метеор да се е наложило да се прехвърлят на Земята... междувременно тук е било зоологическа градина, но се е наложило да се живее при животните...

Комунягите се възхищават от напредъка ан Китай. Но я да помислим малко. При земетресение от 6-та степен всичко там е леш. В Япония при 7,5 има само лека уплаха. При 8,5 степен в Кобе (което е ужасно много) имаше около 800 души жертви. ама някой ще каже в Япония са свикнали. В една непретенциозна държава като Чили, при над 7-ма степен нямаше жертви. Китай има няколко региона които наистина са отбелязали огромен напредък. Но останалото е пълна порнография.

Стига с тези комуняги. Кога най-после ще схванете, че Китай НЯМА НИЩО ОБЩО с никакъв комунизъм! Освен, че модела на управление е еднопартиен (което обаче не е характерно само и единствено за комунизма), и че управляващата партия се нарича "комунистическа". Но на практика там си е капитализъм, и то много добре развит. Да, за съжаление точно тези сеизмични зони са все още най-слабо развитите. В момента в Китай има процес на събаряне (подмяна) на старите сгради от времето на Мао, и интензивен строеж на нови модерни жилищни комплекси. Проблема е, че в района на земетресението има само села и малки градчета, сред високи планини (над 2000 м височина, югоизточно от Тибет), в които този процес на смяна на строителството е все още в начален стадий, и за съжаление резултата е налице.

Правителството прати ......ама кое правителство нашето или китайското

Скоро удари много по-силно Перу или Чили, не се сещам, и нямаше жертви и разрушенията бяха много малко. Явно е въпрос на строеж.

Май взеха честичко да стават природни катаклизми. Дали пък не сме станали прекалено грешни? Може би ни се напомня че сме подвластни на божиите физически и морални закони и без божията благословия нищо не можем да постигнем.

голяма напаст сте това сектантите..

А когато чуете за войни и за военни слухове, недейте се смущава; това трябва да стане; но туй не е свършекът. Защото народ ще се повдигне против народ, и царство против царство, ще има трусове на разни места, ще има глад; а тия неща са само началото на страданията. Брат, брата ще предаде на смърт, и баща чадо; и чада ще се повдигнат против родители и ще ги умъртвят.

Бог не съществува и религиите като цяло са пълна простотия. Земетресенията са си напълно нормално нещо...

Разбира се, че земетресенията са нещо нормално. А относно Бог- ти откъде реши, че не съществува? Защо мислиш, че Той непременно трябва да отговаря на твоите представи за Него? Ако Той е направил нормалните неща, включително и земетресенията като едно от тях (и съответната структура на земната кора, така че да има сеизмична дейност), това не значи, че Го няма, само защото ти не Го виждаш. :)

Ами тези големичките си ги има постоянно, а от по-малките т.е. слабите земетресения ги има със хиляди на година, около 100 със средна сила, и 1-10 по-силни на година, така че не са се увеличили, просто до скоро в нашата мила страна, никой не споменаваше за такива трусове, по-важното е да се оплюят един другигу тука.

та затова няма големи.... Когато няма малки....се очаква голямо....

природата рециклира дивотията, стандартно явление

Така е като не използват ограничен бетон.

... да не си излезнал скоро от ВИАС от курса на Баба Земетръс или Лудия Наско?... Еврокод 2 не е открил топлата вода. А от тия глупости с ограничения бетон и критичните зони, на младоците не им остава нищо за правилно проектиране и конструиране на останалите елементи, че само "ограничения бетон" им е проблемът. На китайците проблемът им е, че то бетонът им е какъвто и повечето от стоките им "по-добър, по-евтин, повече..." и всъщото време, жалко копие на оригинала.

Абе, преди не вярвах, че е така, но вече съм убеден - кадрите от ВИАС/УАСГ се познаваме/те отдалеч. Мераклии да се изявим със знание, което масите нямат, но винаги леко неподготвени и с коментар не баш на място... На китайците ограничението и критичните зони са им последния проблем... но такъв е животът, поне си имат много "резервни части", няма да усетят нищо в икономически план. Ние да му мислим с ограничения ни бетон, критичните ни зони по EN1992 и изпълнителите ни, които не признават забележките по чертежите... П.П. Бас ловя, че всички четат "ОРГ-аничен" като "натурален", "зелен", "екологичен" бетон и не схващат, че става дума за специално конструиране на армировката...