Лобист взел $140 000, за да насочи Доналд Тръмп към Тайван

Лобистки усилия в полза на Тайван са довели до интереса, който Доналд Тръмп демонстрира към властите в Тайпе, разкрива "Ню Йорк таймс", цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Лобист взел $140 000, за да насочи Доналд Тръмп към Тайван | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към настоящия момент дори Китай и Тайван едва ли знаят каква политика водят помежду си... Имат си договор за избягване на двойното данъчно облагане, може би защото зад почти всички големи инвестиции в Тайван от 80 години на миналия век стои Китайската компартия, имат изградена структура за морски превоз, както между континента и острова така и унифициран износ на тайвански стоки чрез китайски държавни компании... ама за пред хората уж имат някакви политически разногласия;)

Май че Сенатът в САЩ се е превърнал в Старчески Дом, за възрастни хора с деменция ...

Тръмп е договорил във Вторник сделка с японска фирма за инвестиции в щатите на стойност $50 милиарда и разкриване на 50 хиляди нови работни места. Ама лявопедерастичните медии ще се насерат от яд, че Тръмп говорил с президентката на Тайван, без да предупреди китайците, както правеше 0бонго.

Обещаното, не е като даденото. А и това го каза Тръмп в Туитър. Ти вярваш ли му? :))) Щото до сега само истината е казвал ли? :)))

А ти вярваш ли на NYT? :)))

Не е лъжица за всяка уста. Ако беше така, всеки смотан журналист, щеше да се казва Тръмп. А работата на кученцата, покрай кервана е да лаят. Не знаят защо, но по природа си лаят. Истината е, че Тръмп винаги е знаел какво прави и защо го прави, а резултатите от това, каквото прави, са доказано в негова полза. Доколко и как това би било от полза и за другите мераклии за влияние и власт в политиката, предстои да видим. Дано псевдо демокрацията, бърлуваща в САЩ не му спретне някое "случайно" събитие, а ла Кенеди...

Лобиране - легализирано вземане на подкуп.

По-скоро обратното

"Ню Йорк таймс" вече отдавна се превърна в медия, на която вярват само по изключение. Те разпостраняват слухове и недалновидни коментари, нито едино от глобалните им предвиждания през последните години не се реализира...така че не знам защо дир ги цитира.

Едно уточнение - република Китай е наименованието на Тайван с което те се наричат. Така е защото Чан Кайши се оттегля на острова 1949 и основава република Китай. Китай е против това наименование и затова ги наричаме Тайван.

айдее почна се, Тръмп ги метна вече...ще води страхотна политика...политика на хитрите преговори.....давай Тръмп ти си нашия човек

Това е умишлена акция от противници на Доналд Тръмп за неговото унижаване и опростачване ! Всички пайжини водят към една припадъчна жена наречена Килари !837

Искаш да кажеш, Сорос.

искаш да кажеш еврейте? дявола , таласъмите , Бойко , Костов ?

Сорос е финансиста на унищожението на планетата, но не е в явната политика. Той ще финансира, докато явната политика не го прати в кауша. До сега, беше удобна маша на Килари( и кохортата около нея), но му предстои да изпадне в немилост, а това в глобалната политика е фалит. От бездънните му касички ще се възползва някой друг. Дано е за доброто на планетата!

Съгласен съм да взема 240 000 за да насоча Тръмп към дипломатически скандал със Зимбабве.

Да направим от мухата слон, та истинския слон може да клекне и да го яхнем.

Е то 140 000 долара нищо не са! Това е все един лек обяд в някое луксозно заведение на брега на Потомак, срещу Пентагона....

Ако Тръмп не иска да разговаря с властите в Тайван, може ли някакъв лобист да го накара насила?