Орешарски: Няма да уча европейците как да излязат от кризата

За българския опит и уроците, които научи България в условията на световната финансова и икономическа криза, разказа премиерът Пламен Орешарски в рамките на световния икономически форум в китайския град Далиен.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Няма да уча европейците как да излязат от кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Орешарски се е изцепил така?Чак не ми се вярва?БОЖЕ,И ТОЗИ БОКЛУК НИ УПРАВЛЯВА?НЕЗАБАВНА ОСТАВКА.

Гениален е,,ооооо,голема статия голема,голема новина,оооо

ОООО,гениален е,той на студентска сбирка ли е бил или на форум,голеееем е нашия премиер,голееммм

До преди да докопат с измами властта, нямаше криза, сега и акъл дават, гнусени пе...сти.

Ти първом извади от калта собствената си държава, а после моли нас, китайците да ти помагаме. Няма го Костов, за да ти каже как стана това, в 1997 год., при много по-тежки условия...

Ученоподобни дрънканици. Бедата е, че колосални финансови средства се даваха за ялови направления, които се разрастнаха като тумори. Световната икономика слабее точно като болен от рак в последен стадий.

Canceros bankeris - не лечимо заболяване на човешкото общество, наричано още синдром на безпределната алчност.

и мухлясал,изглежда смешен след като китайците не му пуснаха и цент,като го посъветваха първо да стабилизира държавата,т.е. да си подава оставката!

и мухлясал,изглежда смешен след като китайците не му пуснаха и цент,като го посъветваха първо да стабилизира държавата,т.е. да си подава оставката!

Абе тоя мушморок к`во троши само пари да ходи по Китай по-добре да беше отишъл на СБ Илиянци там китайски бизнесмени от неговият ранг бол.

Китайците са нация със "дръпнати" очи, но днес в репортажите бяха почти като нас. Орешарски промени трайно изражението им към европейско.

Европейци, слушайте другарят Орешарски и ще се справите с пренаселването на планетата, бързото развитие и всичко останало, което ви тормози. Храненето със слънчева светлина не е далечно бъдеще, под умелото ръководство на Партията унищожителка.

Изказването на Орешарски ми напомня една смешка от книга на батето Славков:)))) Отишли наши партийни ръководители да правят бизнес в Холандия с ШЕЛ и индонезийски нефт. Обаче, по стар български обичай, решили да прескочат ШЕЛ и да работят директно с индонезийците. Тихомълком заминали в Индонезия, а ония на кладенците им казали " Те, находищата отдавна се държат от холандците, обърнете се към тях":))))))) Великобритания, Германия,Холандия, Франция,САЩ и донякъде Япония отдавна са изнесли големи свои производствени сектори в Китай, така че, правейки бизнес с Китай, ние ще работим пак с тях:)))) Просто китайците ще вземат лесни визи за България, а Европа ще се посмее:))) Така, освен сирийски общежития, ще имаме и китайски, както на времето имаше виетнамски:)))Винаги сме били силно досетливи:))))

Трябва да им е разказал, как да строшат оковите на страха......:))))

орешарски е проекция на олигархията.....

абе откъде ги намирате тия...

Без правителство не може, но е по важна България!

Как да ги учиш при положение че за теб такова животно"криза"няма.ОСТАВКА гроснико!!!

Въх, недей бе Олигарски - Европата ша са разплачИ ако ти почеш да ги учиш ... Пък и не можеш да ги научиш как да излязат от кризата - ти можеш да им покажеш как да не излязат от кризата ама тях това не ги вълнува!

Некое кредитче договори ли мазна комун-мутро. Как ще ти я размажем скоро по жълтите паветата не е истина.

Като гледам Камерън и цяла Англия тръпнат от нетърпение Серго, Ахмедчо, и Орешко да ги съветват за икномика!!! На опашката са се наредили Меркел и тя тръпне за съвети от Орешарски как да направи Германия проспериаща! Оланд е настръхнал нетърпеливо и чака Серго големия бос от ПЕС да го посъветва как да се справи с френската безработица! Браво Орешарски браво доценте! Кога ще ставаш професор? Как е? Европа оцени ли те?

Нищо не прави това правителство! Бесен съм! 100 дни минаха! И аз искам оставка вече! Сами си го просят. Наблюдаваме само замазване, компромати, молене на Китайци и никакви реални мерки за икономиката. Майки се радват на 50 лв. 5% ток-бълха ме ухапала, не ми е проблем да си го плащам и без 5 те %! Готов съм да подпиша декларация, че се отказвам от 5 % намаление на тока в замяна да ми плаща държавата на всеки 2 месеца ремомтите ми на автомобила в порше бг

deant

Борисов е антика. Той вече няма право да се появява. Което не прави Орешарски пък страшно добър.

Правителството трябва да си изпълни ангажимента към хората и да е убедено ,че много хора го подкрепят и застават зад решенията му.

зад решенията му стоят само мързеливите. Никой от бизнеса не го подкрепя. Крупни бизнесмени почват да изнасят капиталите и и го казват в ефир, а наще отиват да се молят на китайците. И ти си заблудена овца

Ефектът от управлението на Орешарски е виден още след първите сто дни-намаляване на тока,повишаване на социални помощи и т.н. именно затова то трябва да продължи

а бе човек, ти с тези мерки не решаваш нищо бе. Тази хазна да не мислиш че се пълни от обикновения данъкоплатец? Хазната се пълни от бизнеса! Запомни го. Ако искаш социални мерки на ниво, първо трябва да подобриш бизнес климата. Кога ще го разбереш и ти?

Оооо, мараба земляк!

Това е ефекта на сладките приказки.

смешнииииииик:) добре че навремето не се записах на твоите лекции в унсс:) да живее мафията

Според мен правителството трябва и е необходимо да продължи да работи защото към момента няма по подготвени хора да управляват страната това го показва и изказването на Станишев с този анализ за управлението на държавата

А според мене иде се гръмни...

Успешни сто дни управление това е оценка не само на Станишев, но и на много хора, които виждат какво се прави за тях от правителството

Не само намалението в цената на тока е добро. Още първите дни правителството на Орешарски показа, че мисли за децата на България, за които никой не се сети в последните 3,5 години. Неслучайно след управлението на Борисов бе отчетена най-ниската раждаемост у нас след 1945 г. Предишните управляващи говореха само за магистрали и мислеха само за далавери.

Как ти беше старото име?

Асене..Ашколсум чоджум за шекер думите които каза. Сега на децата не само попарка им се дава а и мръвка..Миша мръвка по китайско японски..тертип. Браво на Орешарски и сие за което.

а 100 дена правителството на Орешарски направи много неща за държавата. А старите познайници от ГЕРБ, които управляваха до преди няколко месеца, не направиха и толкова за 4 години..

Премерено изказване! Голямото говорене и "съветите към Европа", както и шамарчетата бяха в главите на други хора.

След управлението на Борисов, Орешарски и вълшебник да беше, нямаше да може за 100 дни да реши проблемите на България.

А след комбинацията /след ББ Орешков/ и Господ няма да смогне!

Работата на правителството показва решимост и най-вече действия от страна на управляващите за противопоставяне срещу огромните интереси в областта на енергетиката. Досега водещи са били интересите на частни структури, а не общественият интерес

пълна глупост си написал. Нищо не си наясно в енергетиката какво се случва

Ако нямаме стабилно правителство, няма да има и усвояемост на фондовете. После пак Бойко ще говори, че този кабинет е виновен. А не е така. Именно катаклизмите в държавата, неспособността Герб да реализират проектите по ОП доведоха до тук, че сме заплашени от спиране на фондовете. Искаме нормално управление, което да реализира заявените проекти.

Много мерки не се предприемат в полза на бизнес средата от самата държава. Кога ще ви стане ясно? Заеби тези фондове. Те не са ефективни когато няма стабилна почва за бизнеса.

И Маргарита Попова подкрепи кабинета, само платените Бойкофисти и Яне Хомото още роптаят!

..."И Маргарита Попова подкрепи кабинета" ,защото успя да си направи сметката,че утре кабинета,а в други ден-президента и вицето!

Легитимното правителство по своята същност дава стабилност, така че няма как да е негативно

питам се, кога ще помисли някой за селянина с малката мандра, която прозвежда качествено мляко, сиренце, кашкавал но е натиснат от монополите и държавата и може да продава само на няколко околни села с малки магазинчета? Кога ще оправите пътищата за да не си троши автомобила селянина и част от печалбата му да отива във вечни ремонти? Кога ще почнете да се борите с корупцията за да не яден кирайски чесан и картофи от Египет на по ниска цена от Българските, при положение че разходите са много по големи да се докара тази стока?

Хората от бившия соц. блок не си разбиха кооперативите и поливните системи, както ние. Сега тепърва пак окрупняваме земята. Сам селски стопанин с 2-3 крави не е за никъде, това е хоби, а не професия.

селски аз така си искарвам хляба. Имам и мандричка, карам и такси. Още какво трябва да правя за да съществувам? Повечето пари ми отиват за разходи. Икам да взема хора, мили и мизерна са ми, но как да разширя бизнеса си като издишам аз по вина на държавата?

така е но и там няма такава циганска пасмина която открадна тръбите и разкости сградите на бившите ТКЗС-та

Батка, да беше поучил малко. Или да си наемеш един икономист, напоследък евтино вървят. Първо, изключително неправилно се ползва думата "монопол". Била не е монопол. Нито Метро. На това се вика Олигопол. Ологополи има по целия свят и са обект на регулация. Ти, като малък производител, работиш в условията на перфектна конкуренция. Там печалба няма, поне не икономическа (това значи, че може да имаш преко сили 10% счетоводна). За да търсиш упех, първо трябва да спреш таксито. Или да зарежеш мандрата. Двете не става. После, да си изградиш диференцирана стратегия и да заемеш малка пазарна ниша. Там можеш да правиш пари. Например, почни да правиш малки количества скъпо "Еко" сирене и да продаваш на баровците, дето са луди по здравословния живот. Или, както Фикосота правят - да си разработиш марка (там трябва повече пари). Накаратко - не се бутай при големите, щото не можеш да играеш тяхната игра - прави нещо, което е ЕДИНСТВЕНО, така ще можеш да му търсиш и по-висока цена. Този акъл е без пари. Ако искаш повече - намери си някой, дето е учил за това. И го наеми да работи за теб. Така правят бизнесмените. Другото е занаятчийство.

Мега-идиот е нашият "велик" премиер!

Експерти колкото искаш! Консултантският бизнес процъфтява! Докато не стане държавник, както приляга на един премиер, който държи на народа и държавата си, а служи на "меките сили", няма как да помогне нито на България, нито на Европа! Доказателства са всички събития от това лято, които продължават! За пръв път се случва такова "зло" нещо в най-новата история на България, "изпълнено" от премиер, а той даже не го осъзнава! За да бъдеш премиер, трябва първо да се научиш що е то изпълнителна власт и тогава да я упражняваш правилно и ако е успешна, чак тогава да даваш съвети на другите държави! Но затова се иска ум и мъдрост!

Тоя мунчо нещастен ще учи европейците..... не е истина. Нагли комунисти

Ха,тоя червен боклук Олигарски освен в Китай никъде другаде не го искат....Ееее,може би и в Северна Корея,Куба и "братска" Русия биха се смилили над него....:-) :-)

то лошо няма и само те да го искат, но аз не виждам с какво това ще подобри състоянието на Българина и българския бизнес

Друго си беше Бойко: Бразилия, Япония ( показа и джудо малко ), Катар, .... А до Македония защо отиде да го пита човек, та го свалиха докато го няма.

пак нищо за малкия и среден бизнес. Какъв е зора да се молиш на Китайците, като можем сами да се справим ако вземем мерки за малкия и среден бизнес? Гониш с китайците бързо намаляне на безработицата ли? Ами доходите? Сега остава и Китайски монополи да вкараме. Тая държава вече незнае къде да си държи парите и ще гръмне скоро време. Могат да ни купят 100 пъти и продадат. Това за мен е много неправилен хода да търсим все чужди пари, вместо да стимулираме БГ бизнеса.

За стимулирането на БГ бизнеса си прав,лошото е че няма пари в бюджета....А нов заем ще ми дойде в повече,поне на мене....:-)

пак стигаме до разходната част, че трябва да се намали с реформи в държавния сектор. Неможе да има стимулиране на частен бизнес само на база обществена поръчка. Когато ни взимат парите, трябва да се инвестират а не в джобовете на определени. Ел. правителство, добра инфраструктура, реклама на БГ произведено в БГ и чужбина ще реши до голяма степен разходната част и ще дояринесе за отваряне на нови работни места. Бизнеса с едни подобни мерки ще се съживи и започне да инвестира а не да пълни касичките на определени хорица. За мен този заем трябва да отиде задъплжително за стимулиране на ИКОНОМИКАТА. Той ще храни хората а не държавата.

Ти пък кога си вадил държавата от криза, че акъл ще даваш на другите и лекции ще изнасяш ? Хайде с партай- геносе Серж на седянка - там си ги разказвайте тези "мъдрости".

Бойко Борисов ги посъветва да направят пенсиите си като българските, Дянков ни изкара по-добре от Италия по някави критерии ... На този фон Орешарски седи много солидно и адекватно.

колкото солидно и адекватно може да стои ла*но на кухненска маса толкова и орешарски стои. човека които не знаеше че идва криза в света или по-лошо не искаше да я види защото така им оттърваше на троината дружинка не заслужава и капчица внимание от икономическия свят. отишъл да моли китаиците да инвестират - няма нужда да ги молиш орешарски, няма нужда, защото китаиците от известно време на сам са полудели да инвестират по света, но искат и неворятно голяма възвращаемост на инвестицията, това което ние не можем да им дадем. китаиците са новите алчни зомбита в икономическия свят, толкова алчни че чак евреите им завидяха.

През 2008г. Орешарски твърди че криза няма. През 2009г. Орешарски пада от власт През 2013г. Орешарски издва на власт и твърди: "Няма да уча Европейците как да излязат от кризата"

На теибе ти липстват първите 7 г. и образованието ти е на 0 за това са те избрали на този пост трябва да се парат пари

Току-що прочетох статията за Данон, малко по-надолу. Това е поредния голям инвеститор, който напуска България. Най-ми харесаха причините: ""Това решение е от първостепенно значение в момент, когато някои от местните пазари в Европа са изправени пред дългосрочен икономически спад, заради намаляването на покупателната способност и потребителското търсене", пише в съобщението на Danone. " Така. Това е оценката на инвеститорите за работата на правителството на СерГей и персоната от снимката по-горе, за перспективите за бизнес развитие и за "невероятния" план "Орешарски". Скъпи другари, можете да замазвате очите на изстрадалия си електорат, но не и на европейските бизнесмени. Данон бяха едни от първите големи инвеститори, дошли у нас. Те ви писаха двойка.

Може би покупателната способност на българина рязко намаля в последните три месеца??? Хайде, не пишете смешки!

Пак да кажа: това са инвеститори, не отрудени пенсионери, експлоатирани от собствената си партия цял живот. Те гледат в перспектива (напред). Ако бяха видели нещо хубаво (напред), едва ли щяха да си тръгнат. За сведение, подобни преговори течат и за Метро, Била, Карфур и други големи инвеститори. БИЗНЕСЪТ НЕ ОБИЧА СОЦИАЛИСТИ, особено такива, като нашите. Това са фактите, face it.

Стига сте ръсили герберастки простотии - Данон ЯСНО казва, че причината е недостатъчно търсене и намаляваща покупатъелна способност, продължаващ спад на местните ПАЗАРИ (мн.число) - това са все неща, които са общоевропейски тенденции, засягащи почти всички европейски държави. Абсурдно е да се приписва отговорност за това на българското правителство, което е на власт от 3 месеца. Всичко, дори и пристрастните, партизански критики, трябва да е в границите на здравия разум - по същата малоумна псевдо-логика можете да обвинявате правителството на България за глобалното затопляна и измирането на динозаврите. Престанете с тъпанарските пропагандни лозунги и си пийте по-редовно хапчетата за шисофрения......

Докторче,на 4-ти км. ли работиш,че разбираш толкова от икономика???

Тъп галош, слуга на крадци и разбойници, неориентиран и лаком. Ти не можеш никого да научиш на нищо друго освен да краде.

Ти и не можеш да учиш европейците, тъй като си нямаш хал-хабер от културата им и произтичащите от това процеси, другарю. Дабре поне, че съзнаваш, че никой уважаващ себе си европеец не би те взел на сериозно, та си знаеш болшевико-ориенталския гьол.

Министърката на образованието била провинциална лекарка... Роси, ти докторите на столични и провинциални ли ги делиш???? Много си проста, значи. Ти да не си от Париж, случайно. Жената е и професор. Когато ти се изучиш дотам, ама в Сорбоната, тогава ще плещиш глупости.