3,2 млн. лева губи ЧЕЗ от кражби от съоръжения за 2015 г.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ оповести днес данни, които сочат, че щетите от кражби от негови съоръжения през 2015 година възлизат на 3,2 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - 3,2 млн. лева губи ЧЕЗ от кражби от съоръжения за 2015 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, вие верно ли бе? НЕК откраднаха 4 000 000 000 милиарда лева те ми се хванали за едно ЕРП. Много прости хора има, много.

Когато се говори за кражба в такива размери се изискват доказателства, в противен случай за разпространяване на клевети от мен да го знаеш е подсъдно. А тези могат да си го позволят!

Защо? - да не би вашите думи да са подплатени с факти и доказателства, ха-ха, не ме разсмивай! Имам един въпрос. Кое е повече 30% или 1%, защото когато платите сметката си за ток от тези пари 30% отиват в НЕК, а 1% в ЕРП има и едни 20% ддс, около 30% отиват за различните производители и т.н.

Да намалят помощите за циганите с толкова. Като обвинят онези. Че вътрешно да се "изядат".

ЕЗПЛАТЕН ТОК ЗА РОМИТЕ, СЪЩИТЕ КРАДАТ КАБЕЛИ, А САМОТО чез ЕДВА ЛИ Е ПОСТРОИЛО НЕЩО НОВО

Искам да разбера #КОЙ и колко плаща на пишещите глупости под мене. Не за друго, ами просто да им платя повече и да млъкнат с глупостите. Съмнявам се дали някой от тук коментиращите някога е работил на длъжност полеви инженер и да ходи да разледенява проводници в дълбоката зима. Като падне малко снежец си стоите на топличкото и си гледате телевизийката, а за колко хора няма нито празник, нито делник, нито работно време, дали знаете и дали мислите? Ще кажете, затова им плащат. Да, ама на 31.12. всяка година си стоите и си чакате президента за да гръмнете пиратките, а екипите на ЕРП, мобилни оператори, топлофикации и др. стоят далече от семействата си в готовност някой да ги прати в циганското гето защото някой е направил поредната кражба. Знаете ли какво изобщо се случва на терен, как изтърваш клещи от стълбата на земята и докато слезеш да ги вземеш вече са откраднати и гледаш как циганчето тича далеч. Всички тези хора работят денонощно за ВАШИЯ УЮТ и да имате ток и интернет за да пишете против тях. А ако в един момент кажат "Е... съм ти заплатата, от утре съм на топло" какво ще правите тогава. А?

Частно дружество: Реализиране на голяма печалба за сметка на по-ниски разходи / персонал=заплата=осигуровки;материали /. Мръзни, а те нека си стоят на топло в новите кабинети на Цариградско! Докато не си ви върнем ще е така!!!

НЕК -държавно дружество: Реализиране на голяма печалба за сметка на големи кредити, кражби и раздути щатове. Всичко това за сметка на българския народ, който чрез плащане на сметката си за ток покрива дълга на НЕК от 4 000 000 000, а вместо да са като едно ЕРП, което е със свити разходи и щат, за да не гърби излишно този изстрадал български народ.

Като чуя "Фалит" се радвам много - все едно Фащам някого за гушата. Представям си кефа тези бандити да фалират

1. Несигурно дали е имало достатъчно трансформаторно масло в трансформаторите и дали ЕРП-тата не правят икономии. А за авариите -съкратиха оста хора сега се оправдават с кражби.

Бълха ги ухапала.Крадат те от българският народ.Какви са тези цени с 9 реда.Измамници.Приватизация?Сменена държавна собственост с чешка държавна собственост.

цигани крадат,държавата ги толерира,не ги осъждат и те си ни обират и избиват,ако им режат ръцете/няма да е така.Закони на КРУМ и осъждане,какво е това ДНЕС? Бездъджавие и беззаконие,но ако е българин-ще го смачкат....

Тези ни мислят съвсем за алави! Забравиха падналия сняг и пораженията по неподържаната електопреносна мрежа в началото на 2015 и 2016.Оправдават се, понеже ББанкя им скръцна със зъби в ефир!!!

А колко спечелихте и печелите от тия шашарми ,ползваш ток за 10лв /примерно/ и след пренос,превоз,тръскане,стискане и дурдуникане става 22 лв? А?

Ние сме единствената държава в света, продала ел.разпределителни дружества на чуждестранни, и при това държавни фирми. Ако влезем в противоречия с Чехия или Австрия и те наредят да се дръпне шалтера ??

Дупе да им е яко на евро-демократите в Германия, Франция, Швеция, Швейцария и др., такива кражби ги чакат и не само на ток, че нашите роми ще ни се видят като пухкави сладури.

Някой намалява печалбите на ЧЕЗ от кражбите по сметките,крадейки техни съоръжения...... При единия случай,кражбата е законна,или най малко полузаконна,а при другия-незаконна....:):))) За кокошка няма прошка и за милиони няма закони...:):))))))

Мръсници гадни , това всекидневно спиране на тока по пет шест пъти на ден убива електроуредите ни, а вие не понасяте никакви негативи за това, защото извън България щеше да има неустойки ,а тук явно неустойките утиват в някой джоб и всички си мълчат

Отиват !

За по-малко данъци върху печалбата накрая на годината се декларират разходи за милиони,а също така и кражби.

В България кражби НЯМА .Токът сам се губи то жиците. :-)

Да. Вместо 220 волта е 198-200. А това кара електромерчето да врътка повече,което увеличава сметката за ток. Като наблъскат пренос, разпределение и ДДС ... Между другото ДДС трябва да се начислява САМО за използваната енергия, а не за достъп,разпределение и пренос...

що не вземат да се изнесат вече ЧЕЗ от България? Що загуби търпят, а те, на, упорити да стоят тук, що ли? Ами щото келепирът е много-много по як!

Ако престанат кражбите на ток - как тогава ще избират братята мангали ДПС депутати , които не дават с пръст да пипнат крадците , а за последните избори и ГЕРБ се включи в тая далавера .

ЧЕЗ ЩЕ СЪДЕРЕ КОЖАТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ЩЕ СИ ВЪРНЕ ЗАГУБИТЕ СТОКРАНТО.ОСВЕН ТОВА НЯМА ДА ВНАСЯ И ДАНЪЦИ ЩОТО ЩЕ ДЕКЛАРИРА ,ЧЕ Е НА ЗАГУБА.

А какви са им печалбите???

Да разбираме ли, че и тази година ще са на загуба и отново няма да платят нито лев в хазната???

Ах майка ви да еба гадове мръсни.Живея на село и през лятото спирате тока.Сега зимата стояхме два дни без ток.Къде се ловите за национална сигурност бе примати такива.Трябва да плащате неустойки.Стълбовете които ви се изпочупиха зимата са от времето на дядо ми.Лапачи гадни.Нищо не влагат а само лапат.

що се правят на луди.половината работна ръка у нас са бодигардове.да си наемат яка охранителна фирма и никой нищо няма да пипне.

"Кражбите и вандализмът на инфраструктурни съоръжения са сериозен проблем от национален мащаб, който нанася огромни щети на икономиката на България и пряко ощетява българските граждани, се казва още в позицията на ЧЕЗ, като се настоява също посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност, тъй като подобен вандализъм нарушава сигурността на доставките на хиляди клиенти, както и на ключови държавни институции, болници, училища и др." Щом ЧЕЗ е толкова важен за Националната сигурност на България, то защо тогава е частен? Не е ли това предателство на Националната сигурност? С цитираните милиони в статията ЧЕЗ може да сложат СОТ навсякъде и да ограничат до голяма степен кражбите. Но за тях е по-добре само да се оплакват и да увеличават сметките на хората.

CEZ Group не е частна компания. 70% от нея е на Чешката република.

Още по-лошо. Значи Чехия притежава огромна част от Българската Национална Сигурност!

Чужди самолети ще ни пазят небето, чужди държави ни доставят електричество. И това ми било независимост?

Ами щом са част от националната сигурност, да се одържавят !

Изказването на ЧЕЗ е расистко и унижава достойнството на група хора на културно-етнографски признак. Това е призив против културното богатство и многообразие на човечеството и внушава омраза към различния. НПО предлагат всички платежоспособни граждани тихомълком да покрием загубите, които да се калкулират в нови, справедливи и хуманни цени на тока. Не на диктатурата на белите и хетеросексуални християни над различните и техните ценности и порядки! Не на женското високомерие, проявявано като отказ от близост с малцинствени мъже!

+++ ТОЧНО ТАКА! HE на женското високомерие, проявявано като отказ от близост с малцинствени мъже!

А,като дойдат и бежанците,всички фирми ще имат милиони загуби от кражби,защото тези,които идват са по зле от нашите цигани!

Колкото и да им Откраднат , няма да са на загуба , ще си го наваксат от НАС !

Нищо не губите- всичко е в сметките на редовните платци! А като не ви изнася положението, затворете пунктовете за скраб- там баш българите изкупуват краденото от баш циганите, ама понеже и едните, и другите са много свои хора на много правилни места, та само разлайвате кучетата по този въпрос от време на време и вдигате пушилката- нищо повече.

от ЧЕЗ при такива загуби и неблагодарност от наша страна нека си ходят,благодарим им...и на добър път.

като сте на загуба и не ви изнася вземете та доброволно си анулирайте договорите с нашата държава и си отивайте у дома си в Чехия и Германия! Никой не ви задържа насила тука и никой няма да заплаче за вашите кожодерски услуги за "електроразпределение"! И без това само използвате създадената от нас и с нашите пари електропреносна мрежа и практически нищо ново по-добро не сте направили и не сте въвели в този сектор. Та за това хайде сами си свирета "сиктер марш" и си заминавайте, че както е потръгнало скоро тука всичко ще пламти от хорското недоволство и щете не щете сами ще бягате!

елекромерите ни, трафопостовете и вероятно други ел.съоръжения и сгради станаха собственост на чужда държава. В жилищните сгради помещения на етажната собственост се ползуват БЕЗПЛАТНО, а ако възникне малък проблем в плащането плащаме, спиране, пускане , закъснение с ГОЛЕМИ ЛИХВИ! За кражбите- дали са случайни или са заради ЛОШО СТОПАНИСВАНЕ ОТ НОВИТЕ СТОПАНИ? - виждаме незаключени съоръжения, и немарливо поддържани такива. Народът ни е казъл: "Не е луд тоя дето е изял баницата, а тоя дето му я е дал"

ЧЕЗ колко откраднаха досега от нас?

а познайте кои етноси крадат най-много от тока на ЧЕЗ

А, после ние плащаме!

Нещата са прости. Не обвинявайте ЧЕЗ. Те са просто една частна търговска компания, чиято цел е извличане на максимална печалба, и свеждане на загубите до минимум. Тук е ролята на държавата да внесе "ред". Само че ние отдавна нямаме държава, а една територия, управлявана от мутри, крадци и мафиоти. Преди време ел. разпределителните дружества на тайна среща поискаха от властта да въведе ред в търговията с вторични суровини. Това не се случи по 2 причини: 1. Бизнесът със скрап се държи от мафията. Няма как да секне. Става дума за стотици милиони. 2. Ако бизнесът секне, секва и далаверата на една прослойка от обитателите на България-мургавелковците. Вземането на каквито и да е мерки ще доведе до следното: 1. Рязко падане на подкупите, които властта взема, за да поддържа статуквото. 2. Рязко падане на далаверата на мафията. 3. Прослойката ще трябва да намери други методи за оцеляване. Сами си отговорете на въпроса защо е така. Не защитавам ЧЕЗ, просто факти.

Къде гледа ЕК. На ЧЕЗ трябва да се наложат санкции. Искат да оставят без поминък нещастните роми.

abasador

много моля, да ни бъде обяснено и това, колко милиона губи България, от кражбите на ЧЕЗ! Лек ден.

Това съобщение е от ПИАР-а на компанията. Защо не опишат как ЧЕЗ лъже нагло клиентите си? Защо не кажат, как ЧЕЗ беше буквално изритана и от Албания от местните?

ПАК НИ ВЗЕМА ЗА БАЛАМУРНИЦИ, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕ ЦЕНАТА НА ТОКА И ЕТО ВИДИТЕ ЛИ , ТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ, ДОШЛИ ДА НИ ОПРАВЯТ ИКОНОМИКАТА/ ДА КРАДАТ ОТ НАС/, СА ЗЛЕ ЗАЩОТО ГИ КРАДЯЛИ. ГОДИНИ ЧАКАМЕ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА КАК ЕДНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ ОТ ЧЕХИЯ, КУПИ ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ. ОНИЯ В ПАРЛАМЕНТА ДЕТО ВИКАХА, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПЛАЩАТ НА ЧЕХСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЗАЩО СЕГА СА КРОТКИ И МИРНИ. КОЙ ЩЕ НИ ОТГОВОРИ КАК УНГАРЦИТЕ МОЖАХА ДА ИЗГОНЯТ Е.ОН КАТО ГИ ВИДЯХА ЩО ЗА СТОКА СА И В БЪЛГАРИЯ ГИ ОСТАВИХА ДА СЕ НАКРАДАТ И КОГАТО ПОИСКАТ ДА СИ ЗАМИНАТ САМИ. НАЛИ БАЩИЦАТА НА НАРОДА БЕШЕ МНОГО СИЛЕН И ВИЛЕН, ЧЕ ЩЕ ГИ ГОНИ, НО ЕТО НА ДОГОВОРА ЗА 30ГОДИНИ НИКОЙ НЕ МОЖЕЛ ДА ГО РАЗВАЛЯ. Е.ОН КАК ГО РАЗВАЛИ И СИ ЗАМИНА КОГАТО СИ НАПЪЛНИ ГУШАТА. ХА НЕ НИ БАЛАМОСВАЙТЕ, ЗАЩОТО СЕГА С ТАЗИ БОРСА ЗА ТОК ЩЕ Е ДРУГАТА ИЗМАМА /СЕКИРА/ КОЯТО НИ ГОТВИТЕ. ЗАЩОТО ДО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СИ ЗАМИНАТ И ЧЕЗ И ИВН ЕНЕРГО -ПРО. КОЙ ЩЕ ПРОВЕРИ СЛЕД КАТО СЛЕД Е.ОН ДОЙДОХА ДВАМАТА БРАТЯ ЧЕХИ И УЖКУПИХА ЕНЕРГО-ПРО, ОТ КОЛКО ВРЕМЕ ВЕЧЕ НЕ СА В БЪЛГАРИЯ, С КОЛКО МИЛИОНА СИ ЗАМИНАХА И ТЕ/ОСТАВИХА САМО ИМЕТО ЗА ЗАБЛУДА/, ИЗОБЩО НА НАШ ГРЪБ КОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ ВЪРШАТ.

На идея си нямаш колко си невеж и прост.

дааа , не е лесно да си мазохист .

За това ли сметките за януари ще бъдат завишени с 20%? Нали преди месец казаха, че ще бъдат с 20 % по ниски сметките, а какво стана??? Тъпаци.

"Откраднати са и 53 000 метра кабели и проводници." Каква е разликата между кабел и проводник?

Изолацията

ЧЕЗ с радост ви съобщава, че почваме новата 2016 година на чисто. Загубите са занулени и калкулирани в последната ви сметка за 2015. Подарък от сърце.

отново е така. Всеки майстор си има майстора и крадците от ЧЕЗ си имат свойте крадци в лицето на циганите! Разликата между ЧЕЗ и циганите е само тази, че зад ЧЕЗ стоят интересите на определени държави и кръгове от ЕС и Чехия, разбира се в съдружие с управляващите у нас от десетилетия на сам, а зад циганите официално никой не стои, но за това пък ако някой надигне глас срещу кражбите им или закона ги настъпи в тяхна защита скачат и ДПС, БСП и разните му там НПО-та, та дори и еврокомисари от цигански произдход, като унгарката например дето се нахвърли на държавата ни в защита на събратята си , а след това потъна вдън земя и не се обади когато на франсетата им писна от техните своеволия и ги натириха обратно.

ЧЕЗ не ги губи тия пари, те просто ги слагат върху сметките на своите клиенти, т.е. в крайна сметка пак ние ги плащаме!

ЧЕЗ да не реве като вдовица за хой, а да си събира парите от циганите!

Прав си, но загубите ги начисляват отново на добросъвестните платци.

деер

Ха-ха-ха, ами да се отказват!!! Но не искат! Това като приватизацията, добре, че еди кой си купи това, защото .... и така 26 години и никой нищо не произвежда!

КАТО СА НА ЗАГУБА,ЗАЩО НЕ СЕ МАХНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ???ЗНАЧИ НЕ СА НА ЗАГУБА!А ПРЕДАТЕЛИТЕ,КОИТО ПРОДАДОХА ЕНЕРГЕТИКА СИ ВЗЕМАТ,ВСЕ ОЩЕ ПАРИЧКИТЕ ЗА СМЕТКА НА НАРОДА!!!КАК НЯМАТ СРАМ?????

Загубата е ясно, дори сигурно да е понадписана малко. Въпросът колко милиарда е печалбата!!!И аз искам да ми обяват бизнеса за национален приоритет и само да печеля, но за съжаление няма как. Освен да национализираме монопола на ЧЕЗ у да прекратим монопола и геноцита върху България :) Нещастници сме си и това няма 1 Стамболов да ги смаже тия родоотстъпници!