Правозащитници издействали у нас свобода за терориста Чатаев

Ахмед Чатаев – Едноръкият, свързан с атентата на истанбулското летище, е бил освободен от български арест под натиска на правозащитници, предаде Би Ти Ви.

Обратно в новината

Коментари - Правозащитници издействали у нас свобода за терориста Чатаев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е с всички чеченски терористи в Европа, защото се надяват че ще извършват атентати само в Русия. А там те просто не могат да се върнат повече и прилагат наученото навсякъде където има проруска акция, като "извинението" на Ердоган.

ЕВРОПО, БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА, КРЪВНИЦЕ МАКЕДОНСКА. ФРАНЦУЗИ И ИТАЛИАНИ, НЕМЦИ И АНГЛИЧАНИ, САКАТ ДА СМЕ ПОД РОБСТВО. ТОВА Е КАЗАЛ НАРОДЪТ НИ СЛЕД БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС, РАЗЧЛЕНИЛ БЪЛГАРИЯ НА 8 ЧАСТИ. КОЙТО НЕ УВАЖАВА ДЕДИТЕ СИ, ПЛАЩА СКЪПО., ВКЛ. И С ОТРЯЗАНИ ГЛАВИ НА ШОФЬОРИ...........

http://dnes.dir.bg/news/chechenetz-arestuvan-jihad-pravozashtitnitzi-organizator-23162413?nt=9 тук е записано: - "С Чатаев се запознахме в съдебна зала спомня си адвокат Георгиев - Съдът без мотив оттегли искането за екстрадиране в Русия - Чатаев е интелигентен човек, завършил е химия, нефтопроизводство, мисля. Обаятелен, владеещ няколко езика. Той ми поиска Коран на руски език и аз, понеже съм в добри отношения с мюфтията, той ми даде Коран и едно молитвено килимче. Чатаев беше много религиозен. Заключение: - искания за екстрадиране от Русия - бг Съд без мотив да оттегля веднага исканията - да се въведе задължително вероучението на библията и корана защото религиозният човек неможе да извършва престъпления Чатаев беше много религиозен.

Чел е корана, както дявола- евангелието! А разните правозащитни организации са престъпници в овчи кожи - субсидирани от мастити милионери и милярдери без морал!

Амнести интернешънъл е НПО-то !

Основна дейност на тези т.н. правозащитници е да защитават правата на различни престъпници и да им помагат да избегнат закона. И никой не им търси сметка за това. Днес един от тези наглеци си позволи да каже, че и Осама бин Ладен щял да защити, щом бил бежанец. Защо се чудим тогава, че тероризма процъфтява по цял свят? Женевската конвенция е в полза точно на такива субекти!

Защо не са оповестени имената на т.н. "правозащитници", станали съучастници в терористичния акт? Страната трябва да познава своите "герои".

v bilgaria na pirvo mqsto sa parite a teroristite gi imat zasto ina4e sa go pusnali znaeyki 4e e obezglavil dvamata bilgarski shof6ori

Ето какво са написали т.н. Amnesty InternationalМ Бежанци и хора, търсещи убежище През ноември Българският хелзинкски комитет обяви, че търсещите убежище в  страната биват задържани от властите в разрез с националното законодателство и  Европейската директива относно процедурите за убежище. Около 1000 души,  търсещи убежище, са били задържани в центровете в Любимец и Бусманци.  Директорът на Държавната агенция за бежанците обяви, че тази практика е  резултат от ограничения капацитет на отворените центрове за приемане.  Националната стратегия за убежището, миграцията и интеграцията, която се  разработва в момента, също взима под внимание факта, че България няма  институционалния капацитет да изпълни основните изисквания за прием на   търсещите убежище.  През юли съдът в Пловдив реши да не бъде екстрадиран в Русия  етническият чеченец Ахмед Ражапович Чатаев. През 2003 г. в Австрия му е  бил предоставен статут на бежанец. На 19 май е бил арестуван при опит да  прекоси границата между България и Турция. Основание за арестуването му  е била молбата за екстрадиция от Главния прокурор в Руската федерация,  според която срещу Чатаев има обвинения за подбуждане към тероризъм и  финансиране на терористични действия. Съдът в Пловдив решава, че  бежанският статус на Ахмед Чатаев е валиден в България. Някои  неправителствени организации са изразили безпокойството си, че ако  Ахмед Чатаев бъде екстрадиран в Русия, той ще бъде изложен на сериозна  опасност да бъде наранен, включително чрез изтезание или друго  унизително отношение.  

ЕС и България показаха, извинете да израза какви идиоти са. Някой мразят Русия, кой е руския гл. прокурор че иска, да си гледа работата. Това са правозащитниците, подлоги, без акъл и ние ги слушаме ли слушаме. Като стана белята, ама как така. Много знаем, много сме за правата, много сме в нещата, а той главния организатор шетал, шетал из Европа. Европа много се е надценила и не си отваря очите. Колко ли още има такива? Какво още ни чака?

Не се ли сещате, че са звъннали от Козяк, и терориста Чатаев е бил пуснат на свобода. Пратили са го да убива хора в Русия. Но пътьом, той решил да се запише в ИДИЛ. Може и сенатор Маккейн да го е убедил?

Къде е бандата на щерев, бегееца и другите на хранилка при тия "правозащитници"?

поименно да се назоват "правозащитниците" на този убиец!!! ПОИМЕННО!!! Ако има журналисти ще поискат достъп до обществена информация и ще ги публикуват, за да ги заплюе обществото и да знае имената на хората, които нямат право да се наричат българи

И да се публикуват на всички възможни места домашните им адреси, за да знаят клетите бежанци къде могат да разчитат на горещо гостоприемство.

Европейския съд по правата на човека, чиято юрисдикция се простира само върху държавите членки на ЕС и държави от Съвета на Европа, и защо изобщо е било нужно да се оказва натиск за освобождаване на гражданин на страна нечленка?!?

на летището в Истанбул да вземат и сериозно да се заемат и с правозащитниците и с Европейския съд, които с действията си са виновни като съучастници в това убийство!!! Ако близките на пострадалите и загиналите не могат да свършат това поради финансови и други причини, то нека се заемат съответните държавни институции и служби, в които не липсват професионалисти за "лични отношения"!

ясно и точно се вижда,че именно българия е наи-големия саратник на тероризма,а завод''арснал''в казанлък работи за ислямска държава

и научи българският език, турчеещ се циганино!

Ако беше издирван от САЩ щяха веднага да им го предоставят, но понеже е издирван в Русия, всичките европедали са отказали. Както винаги.

Правозащитниците защо още не са заели мястото на Ахмед Чатаев в ареста. Те все пак са гарантирали за него. Ако в банката гарантираш за някого и той не си върне кредита го плаща гаранта.

Искам да ВИДЯ БХК изпотрепани от бой и други работи. ПУБЛИЧНО НА ПЛОЩАТА

Другите работи може да се окаже,че са силно желани от тях и да нямат възпитателно въздействие. Все пак това са хора искрено изповядващи евроатлантическите ценности

Съгласен, но оправи си ник-а !

Май институциите не са си свършили работата и сега се оправдават с правозащитниците.

не бъдете неблагодарни,не се е отървал на свещен джихафте срещу резняците е зашел и то успешно.

Какъв е тоя съд, след като се поддава на външен натиск, на натиск от антибългари, самонарекли се правозащитници?! Къде е Темидката с пердето на очи, къде има такава в България. Сега съдиите да идат в Истанбул и се извиняват за жертвите, ако не им отрежат главите и на тях! Поредното доказателство, че нямаме държава, че сме обор от предатели! Защото да сме против Русия, да им правим наопъки - ето резултата, идиоти!

Тия български правозащитници нямат ли си имена? Да знаят турците, чиито близки и роднини са загинали, на кого да "благодрят"?

Не членувам в НПО, нямам и намерение. Много от тях наистина съществуват за да смучат пари или да прокарват нечии интереси. Но да не забравяме, че само държавните органи и институции могат да задържат и освобождават. И те носят отговорността. Първо се носи отговорност, първо се вменяват задължения, а след това се дават права, за да можеш да си изпълниш задълженията.

Само за сведение - апелативен съд в Хасково няма. Чеченецът е бил осъден от Хасковския окръжен съд, а след това освободен от Пловдивски апелативен съд, без право на обжалване или протест.

По същия начин "правозащитници" пуснаха на свобода Цветан Цветанов.

По същия начин "правозащитници" пуснаха на свобода братя Галеви.

По същия начин "правозащитници" върнаха Борисов на власт.

ами дайте им имената на тия правозащитници

На!

Свобода на бандити, педофили и подобни! Да живее ЕС /Европейския съюз/! Важни са кривината на краставицата, цветът на ягодите и др. Какво става по външните граници - ... мамата!

Веселин Георгиев го представлява и да има едно на ум в бъдеще че от горещата защита на такива престъпници страдат хора . Правозащитниците от разни комитети получават пари от западните държави и как да пуснат комата. Ако не говорат лошо за неудобните на запада няма богаства те нямат морал- и ако има в техният род ранени то всичко се връща- тогава ще пеят друга песен. Спят ли спокойно тези хора. Невини жертви заради техната алчност. Но всичко се връща,

Ами пратете ги сега тези "много активни правозащитници" в Турция. Да се представят там пред роднините на невинните жертви, пък после - може и да се върнат...живи и да преосмислят "правозащитната" си мисия! Ето това е едно от хилядите неща, които ЕС сериозно трябва да реформира в политиката си - не може куцо, кьораво и сакато, накичено с титлата "бежанец" да се възползва на доверие от всякаква защита на правата си! Къде са НАШИТЕ права тогава?!

Другарки и другари ! Така наречените "правозащитни организации " не са създадени и финансирани да защитават вашите права ,а са създадени от господарите на света за влияние в отделните страни ,за натиск и шантаж на местните власти ! Този този чеченец с политическо убежище най-вероятно е готвен за някой атентат в Русия , но нашата "приятелска" служба -ЦРУ в случея е решила да го използва срещу Ердоган Талибан ,защото "султана" въпреки че "лизна американците на едно място " /както се изрази Путин ,когато свалиха руския самолет/ тези същите американци ,все пак са решили да го махат вече....Най-жалкото от всичко е ,че фашистка Америка ни използва и нас за мръсните им игри !?

А пък аз мисля че наистина "приятелската" служба-ЦРУ е взела такова решение, но не срещу, а заедно с Ердоган, който е здравата маша на САЩ за почти всичко и нито ЦРУ, нито ИД биха тръгнали срещу него.

Доста небрежно написан материал. Адвокатът говори, че правозащитни организации са оказвали натиск за освобождаване на Чатаев - Едноръкия. Юристът обаче не е дал нито един пример за такава организация, а авторът на материала не е направил необходимото за отстраняването на този пропуск. Тази грешка затвърждава впечатлението, че в България не само мафията, а и правозащитните организации си имат държава. Впечатлението е неизбежно, защото всяка информация за извършено тежко престъпление поне предполага съобщаването на инициалите на заподозрените физически лица.

Съобщаването на заподозрените изисква смелост, а в случая е твърде опасно. За живота!

Както казва съпругата ми ,като чуеш или видиш правозащиник,просто го набий.той си знае защо ,не му дължиш обяснения.Той съзнава , че е продажен лумпен ,но поради слабостта на българската държава,не получава адекватно отношение

Добре Ви казва по-добрата-Ви половинка, Колега... ...а за да Не останете назад (от Нея де ;-) - Й Покажете че у Нас - Всичко е ОтдавнаНепродаваемо махленски-шмекерско театро.

След известен брой години в "примерът" за демокрация и най-голяма износителка на такава, съм стигнал до извод, че такива случаи като атентатите, работят много добре за управляващите и механизмите за контрол.До степен, че е много вероятно да бъдат организирани умишлено. Или както казват овчарите, Добре е отвреме навреме нещо да плаши овците, за да ги държи кротки и накуп в стадо, че по-лесно се управляват!

... 50 на 50 ?

Издирете и назовете имената на тези "правозащитни" организации. После влизат в "черен списък" на следствените и съдебните органи, после - край на грантовете, които се изливат към тях от знайни и незнайни източници и...увяхват скоропостижно.

ЗА ! - това СА Елитните Действащи/Видими ТроянскоКонници на 'наште'. (, ама Има И низови И подприкритийни)

+100. Освен това те трябва да дадат обяснения за свои действия, да компенсират щети на летището, возместят морални щети на хора ,загубили близки и да бъдат лишени от право на съществуване , като организации , способствали тази трагедия да се случи.

БРЦК

Не мога да разбера как може доказан престъпник (нелегалното преминаване на държавна граница е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ) бива пускан , щото няколко недоклатени пачи и платени родоотстъпници наречени високопарно "правозащитници" били оказвали натиск. Всички по веригата са за затвор. Или тия платени боклуци са 'правозащитници' щото защитават правото на тоя джихадист да трепе хора? Аман от тая долна сган.

може , щом е против Русия значи е добър терорист , умерен !

Ммм... - Оня с торбите парса на границата ?! ...-'златистия' ?! ...-Масла-о-у-Ворова ?! ...и т.н. (Пък отн. Оня-с-папките - Хептен !)

А сега да бъде арестувана цялата пасмина осигурила на атентатора свобода на действие ,вкл. и нашите гащници и да бъдат дадени на съда в Истамбул.Да обяснят какъв точно статут му е бил даден и за какво.Поради каква причина закоравели изроди с по 200 убийства намират "политическо убежище" с страните членки на ЕС.И така ли ще се борим с тероризма? Като ги хване полицията разни безделници от хелзинкски, вакарелски и не знам какви комитети да ги освобождават защото те милинките като режели глави го правели в знак на протест. Срещу съществуващата система.И по чия заповед най важно са действали.Много е важно да се разбере цялата верига от протекции въху такива изроди.В момента всичките чеченски главорези койт са търсени ор РФ са в Лондон и се правят на политически изгнанници.Някои от тях са със смъртни присъди за тероризъм и множества убийства.Изобщо доста перверзно я разглеждат демокрацията на запад.

Бих очаквал да е СилноВероятно, Колега.

правозащитниците са продажна измет ,която защитава идил и радикалния ислям !

А сега всички тия измислени правозащитни да бъдат испратени вТурски затвор или в Русия.

За турски затвор не знам, щото на власт е бащицата им, ама живот и здраве и с руска помощ, очаквам това да стане в България!

Брех тоз адвокат на дявола ме разплака. Абе копеле нещастно ....силно религиозен човек никога няма да направи толкова много простотйй, най-малкото ще избива хора по подобен начин. Кажи му само че е чеченец и това стига. Не разбрахте ли, че определена група хуманоидни никога няма да се променят. Те трябва да бъдат заличени. На такива говеда трябва да бъдат заличавани целите фамилии до девето коляно. Нищо друго не помага.

Той адвокатът не е виновен защото си върши работата. Виновни са тези прокурори и съдии, които са се уплашили от обществен натиск и не са си свършили работата. Това е пример за фатални последствия от неправилно съдебно решение, ама никой съдия не отговаря за своята престъпна самонадеяност.

povrushta mi se ot vsichko tova......... Jalko za jertvite i za tehnite semeistva. nevinni hora, koito plashtat sus jivota si gadnite igrichki na malcina. otvratitelno!!!!!!!!

Чест и Почитания ! (, ама Стига се почесвахте по брадата ил дърпахте тирантите на колана я ...;-)

Е, и? В Европа си създават терористи, обгрижват ги социално, материално и правно, дават им паспорти на каквато си помислят държава и ги пускат да съсипват ... Европа! Да сте чули за терорист, идващ от Саудитска Арабия, гнездото на радикалния ислям?

Миналата година за пръв път ми се наложи да пътувам до Дубай по работа. В групата имаше и една млада колежка и се притеснявахме дали няма да има проблем на летището. За голяма изненада нямахме проблем. Проблем имаха група араби с бели чаршафи идващи от африканския север. За тях гарантираше един риж европеец. Не ги обичат в Дубай, Катар и СА тези роднини.

Това сме ние българите, този адвокат пък много милостив бе, даже му отнесъл коран и килимче, просто ей така без нищо, защото му е симпатичен. И понеже сме супер толерантни, пък и тези в Страсбург много започнаха да оправдават бандити и мошенници, ето какво се случва, главатар на банда терористи, интелигентен бил,знаел езици - този адвокат го изкара направо супер във всяко отношение. Терорист и убиец на десетки невинни хора, а ние нека си играем на правосъдие със Страсбург включая. До тук води толерантността към "интелигентните" фанатизирани ислямисти. Дайте го на Путин бе, той ще го оправи, ама ние не смеем защото в Страсбург ще ни осъдят. Направо ужас и безумие. Затова стигнахме до там, че не можем да им хванем началото и края на мрежите които са оплели в цял свят.

Ако позволите, Колега : - Всяко дело В ЕСПЧ - Се гледа/води Изцяло от Съответната (по страна/държава) Секция ...където Е този В.Г. ...а отн. 'странно'Спечелените СРЕЩУ България 'дела' от #Кой(то-и-да-Е) - Хич И да НЕ отпочваме ! , както И отн. Планините от ТоталноВалидни Искове, които Целево прашасват от СумаГодини.

Хора, давайте да се обединяваме против всякакви защитници- то не бяха кучета, то не бяха роми, то не бяха гейове, то не бяха терористи! Защитават ги от нас и ни подчиняват на малцинството. Това е противоестествено и резултатите са на лице.

Забравихте а-бъ-пъ-фъкейците (и унуки/'партньори'), Колега... - Включваме ли И тях В Списъка ?

НЕ ги включвате ?! (Нямам предвид Воистине-АБПФК Хората.) - Сериозно ?!

ама как ве? нещо сте се объркали! чеченците всички са борци за свобода срещу руската опресия а сороските нпо-та за правата на човека никога не грешат!

А ха ха ха! От кога от БГ през Кулата се влиза в Турция!? Ааааа? По новата карта,.. само че Гръция по план требе да изчезне след БГ. Нещо кукувиците са кацнали в грешно гнездо и вместо да мътят са ги опънали. То от толкова много юниверситети, калъбалъка дето излиза с с ромбове в главата не мож' им фана спатиите.

"Правозащитници" или "покровители на терористи"?

И-двете, Отче ! ... Поне.

Вярвам, че турския президент Ердоган ще потърси сметка на Плевнеиев, който е прекия помагач на едноръкия!

Струва ми се Сме Длъжни да Изчистим Нещата Окончателно. Незабавно.

радикално!

А защо мълчи по въпроса Българския хелзински комитет?

Сетихте ли Се да хвърлите Взор #Кой Е И Там, Колега ?

Ами какво чакате ?! - Данните/биографиите-им СА Публични.

Прави ви Чест, Дир.бг ! - че 'Осветлихте' Един-от-'наште' В т.нар. 'наша' Секция в ЕСПЧ !!! (Приятно Запознаване С куркулумШитчето/биографията на лицето Георгиев, Колеги&Читател(к)и !) ----- 'Бежанецът' - се Опитва да Излезе, а НЕ да Влезе у Нас.