Частни охранителни ще могат да пазят населени места

Кметовете ще могат да сключват договори с частни фирми за охрана. Това прие парламентът на второ четене от новия Закон за частната охранителна дейност.

Обратно в новината

Коментари - Частни охранителни ще могат да пазят населени места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези ли ще охраняват следващите избори?

Сега има вече и законово основание МВР да бъде издухано наполовина от клатикрачоли, които работят единствено за протести за повече пари! Или за далавери в съдружие с престъпниците.

abasador

господата, дУпета..ти отново показаха пълната си некадърност, безотговорност и корупция... за какво ли ни трябва такъв парламент? Някъде в родината, някъде близо до почти опустяло село, във вилна зона от двадесетина и пет вили, половината са разбивани и изпокрадени на два, дори и три пъти. Отивам в близкият малък град, дето един ден от седмицата има полицейски инспектор и заявявам, ... вилата ми е разбивана на два пъти и искам да подам молба, "... като искаш подавай, но нищо не мога да направя, в района има над 100 вили разбити и ограбени и ние с нищо не можем да помогнем....!" На връщане спирам на мегдана в селото, останали са около двадесетина стари хора, като някои от тях дето ги държат краката, през деня се събират в местното кафе, бирария, ресторант, магазин за всичко и ... и... да пият кафе и да се раздумат, и аз пия кафе, и си говиря със съдържателката, разказвам и къде съм ходил за да се оплача ... " ха, отговаря тя, аз съм на 78 години и до сега не съм видяла цигани да минават през селото! Обвиняват ги , че ходят да крадат нагоре по вилите и тук в селото, ама това са си местни хора и полицията ги знае ама нищо не им прави, дават им пари и ги черпят, а те си траят и се правят, че нищо не знаят и ужким не могат да ги открият ...!" От данъците ни се плащат заплати, и не само, на родната полиция... за да ни пази! Сега трябва да бръкнем от жобовете си и да плащаме на кметовете за охрана, която да ни пази от родната полиция и крадците!!! Абе като гледам по-добре е на никой да не плащам, а да си купя накрая един ... мм, като тези от дивият запад и който иска нека да идва, да разбива и краде вилата ми! Лек ден.

abasador

P.S. ... извинявам се за дългият коментар. Лек ден.

ГЕРБ узаконява мутрите. Някой да е изненадан?

При това положение да се разпусне полицията. Нужно ли е да се дублират дейности?! Това предполага да се намалят и данъците.

така е. то и депутатите трябва да бъдат намалени до двама-трима. при тази демографска катастрофа, която целенасочено и под външно крило предизвикаха...

от парламент, който е частна фирма какво друго може да се очаква?

Парламента връща мутрите но вече законно.

ша шлащаме на ,,чобаните,, да ,,пазят,, стадото...??? защо не ни дадат възможност ние сами да се пазим...???

Мутринските времена вече се узаконяват!

Сега всички полицаи ще станат "Охранители" в извън работно време!!!! Т.Е. мутро-полицаи...

Сега вече Боклук- Борисов може да КРАДЕ колко иска, без някой да му прави ПРОВЕРКА. Май е време да го изметат от парламента тоя КРАДЕЦ- Бойко Боклуков Борисов. В охранителните фирми работят всякакви бандити.... Б.Боклуков, вместо да УВОЛНИ всичките крадци в полицията, реши направо да краде чрез собствени охранителни фирми.... Б. Борисов е по- КРАДЛИВ и от Любен Беров- 1993- 1994 г. Само при него, частните Охранители бяха РАВНИ с държавните. Имаше и статия по вестниците- ""ВЛАСТТА на гардовете."" Бойко Боклуков ни връща в най- крадливите години, когато се живеше най- зле и постоянно убиваха някого на улицата.

Ааа. така.... Бой и МУТРИЗАЦИЯ до дупка....

То голям смях. Полицаите ще ги пускат да пазят стачкуващи и протестиращи, а мутрите народа? Само не знам кой ще плаща?

Как , кой???? Такива като мен и теб... Да не мислиш , че властимащите ще се бръкнат в джоба, а??

Това е официално признание на ГЕРБЕРАСИТЕ, че не могат да се справят с престъпността или просто не искат. Интересен е въпроса защо плащаме данъци и дали трябва да ги плащаме на държавата или частните охранители.

КОЛТ ПРАВИ ВСИЧКИ РАВНИ

Амчи то тогаз що секи да ни си земи оружие и да са пази.Амаааа не дават на народа оръжие

С две думи тия от парламента току що признаха, че българската милиция за нищо не става и само лапа едни милиарди всяка година.

Да бегаме братя секи де му видят очите.

АРМЕНСКИЯ ПОП !!!! МАФИЯ, С ЦЯЛОТО СИ ГРОЗНО ЛИЦЕ !!!!

С други думи КРЪГЪТ НА МЯФИЯТА ЩЕ Е ОЩЕ ПО ТЕСЕН- синца ще са ,,наши,, хора и всякакъв тип поръчки ще се осъществяват безпрепятствено.

То още от тиквено време има охранители с бухалки. Завръщат се "добрите", стари времена

БОЖЕ, БОЖЕ в каква държава-фарс сме принудени да живеем.... А после питат: "Защо хората НАПУСКАТ Родината си?"...

Добре че ГЕРБ управляват и се намират винаги някакви решения!

Дааа, филмовите сюжети " Седемте самурая" или по-известното му копие "Великолепната седморка" са на път да оживеят в българската действителност. Но е много жалко уж европейска България да е на едно ниво със средновековна Япония или Дивия запад.

Без държава нямаше да има обединителя на всички земни кълба!

най добре да освободят полицаите от всякакви задължения за да могат през цялото време да протестират за по високи заплати

Това е много добре, но за какво плащаме на полицията тогава. Да я разгоним ще има и за задравеопазаване и за образование.

Тъй-тъй... Търкай народе картончета, пък после на изборите пак за най-големия охранител да гласувате!

Е, кой да ги пази? Милицията пази бойковизма, частните криминални охранителни дружества пазят "частния бизнес" населените места да кихат кинти и ще ги пазим, бе! Ноу проблъм!

Малко са ни полицаите ли?! Що за абсурди и неприкрит лобизъм? Тогава уволнете 60% от хрантутниците и без това са безрезултатни!

А за какво имаме полиция?

Кметът на Галиче, вече официално ще си пази селото. И много други знайни и незнайни мутри - феодали. Известно е, че през феодализма, феодалът не е експлоатирал селяните, той ги е пазил от набези.

Абе по принцип това е добро решение, ама за къв уй са ни тия 100 000 полицаи тогава?

А аз искам Частно правителство да ме управлява ! не искам да плащам на Това !

Ужас... Скоро и частна армия към кмета! Феодализъм, крепостни селяни и деспот-кмет!

Някъде тук имаше анкета "Завръщат ли се мутренските години?" по повод скорошните поръчкови убийства и показни разстрели. Бе, викам си аз, как да се завръщат, като те не са отминавали? И ето, чета тук - и се оказвам прав

Честито да ви е мутрите вече ще ни "пазят" и с височайшо разрешение. Местните дерибеи ще си правят каквото си поискат не, че досега не го правеха, но вече ще е по "закон" поредното доказателство, че мафията си има държава.

По-добре доброволони отряди от колкото частни мутри.

Само един въпрос. За какво ни е въобще държава?

Румбата да разпуска и да закрива! И без това с цигани не може да се поддържа държавност!

Как за какво? За да събира данъци от сгради, заплати, покупко-продажби (ДДС), да налага ограничения, глоби, запори на частно имущество за задължения към държавата, да осигурява работни места за членовете на управляващата партия и за техните семейства, да подслушва и арестува неудобни личности и организации, да усвоява пари от ЕС и мн. други. Без държава сме заникъде

"...грижа и за сигурността, и за бизнеса..." А народа? Защото МеВеРеТу кВо праЍ?

МВР-то с едни мижави 2 милиарда бюджет, къде по-напред; да не е слънце, да огрее. Само 60 000 човека завалии. Трябват повече пари, по-високи заплати, по-големи пенсии, по-ранно пенсиониране от системата (при навършени 29г. примерно), повече заплати накуп при пенсиониране, повече пари за униформи, командировъчни и лични разходи - и тогава ще се оправят нещата.

Нали "елитът" ни са големи пиндостанци, да позволят свободно оръжие. Кафявият Гейбераст сега ще се оправдава с кметовете,че не били осигурили сигурността на гражданите.

Дебили! Това е любим подход на мутро-пожарникаря! Когато не може да се справи с нещо, когато нещо не разбира (макар че колко да разбира с една прочетена книга) и да го отсвирва. Или го продава или го унищожава. По тази линия България върви към унищожение. И за какво са ни тогава толкова полицаи, най-много на глава от населението? Защо са ни съд, прокуратура, следствие, ДАНС и т.н.? Значи държавата ни взема данъци, с които плаща на сума ти гавази и сега отделно трябва да плащаме на частни фирми да ни пазят. Модел подобен на здравния. Хем плащаш здравни осигуровки, хем ако ти се наложи медицинска помощ, докторите здраво те изтупват, като брашнен чувал!

нали малко полиция имаме та още навлеци ще ни натресът,та и на тях да плащаме за нищото дето ще го свършат

Ал

Хайде сега като са казали А, да кажат и Б: В тези населени места процента от данъците, който иначе отива за полицията, да се прихваща от общината за заплащане на охранителната дейност. Ще ми се тези лешпери, полицаите, да излязат на пазара, да видят как стоят нещата при конкурентна среда.

"- Време е да се обединим около този закон, за да покажем грижа и за сигурността, и за бизнеса. МУТРЕНСКИЯ БИЗНЕС... За това се грижи ПП ГРОБ.. И ни връща в добре познатия БУХАЛКОВ ПЕРИОД на прохождащия застрахователен УЖ бизнес в България.. С тази разлика, че вече ще се удрят богатите общини.. Например - Несебър.. Представяте ли си как фирма на бабата на Митьо Очите ще го охранява.. А иначе в село Долно Нанагорнище дето кмета е кмет на 10-20 самотни пенсионери дали ще е от интерес за "охранителите".. С техните мизерни пенсийки как ще им се плаща.. Или със стотинките от местните данъци, който държавата благоволява да върне в общината..

АКО УБИЕШ МУТРА ВСЕ ЕДНО ЧЕ УБИВАШ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ :))

А КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ ЧАСТНИТЕ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ ???

ДЪРЖАВАТА ПРИ КАПИТАЛИЗМА ПАЗИ ОБЩЕСТВЕНИЯ СТРОЙ - МУТРОХАЛИФАТА И МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ :)) ...

ЕХА-А-А-А-А!!!!

Ако плащаме на частни фирми, що да плащаме данъци?

Пазете се, охраняваме ви! Чудя се, след като най висщият правен субект -съсът, няма право да постановява смъртни присъди, как се упълномощават прости "охранители" да постановяват и изпълняват такива?

БЪРЗАТА кучка... "съдът", а не "съсът" "висшият", а не "висщият"