Бюст-паметник на проф. Божидар Димитров ще бъде открит в Созопол

По време на събитието ще може да се види архивната фотоизложба за живота на изтъкнатия историк

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Посмъртно ли е станал професор?

Бог да го прости.

Първи доносник!

Кардам. ..аг. Чукачев де. —- Всъщност - Бяха ли питани Созполци/ки ?

Помиярите да мълчат и ,ако нямат какво да правят ,да си играят с малките рязани пишки ! За разлика от вас г-н Димитров беше Българин и Патриот и милееше за Родината в ,която живеят такива еничари и псета ,като вас !

Очевидно Сте спатия...

Олелееееее.. Вече бюст паметници и на агентите на Държавна сигурност правим.....! Това е абсолютна низост!

Паметника ще бъде със светещи очи и ще се чува ембеламтичния лаф на Барба Ганьос"Ало Ваньо, абе тоя Мишо Бирата ми се обадИ."

Ще бъде изобразен как лапа спаружената пишка на Тиквата и я смуче сладко сладко.

Когато ГЕРБ пазднст от власт, а това ще е скоро, паметникът на Помиярс-Доноднок ще бъде разрушен.

България е родила много светли хора. Този не е от тях.

Браво! Той беше патриот не само на национално, но и на местно ниво. Липсва. Някой продължава ли делото му в Плиска? Малоумниците, които сипят цинизми, явно не осъзнавате, че думите ви говорят повече за вас, отколкото петнят паметта му.

Вече покойният Божидар Димитров Стоянов, уви, не беше сред най-чистите лица на науката у нас. За това говорят многобройните му агентури в систимета на комунистическата Държавна сигурност, една структура, превърнала се в символ на тоталитарно мракобесие у нас. Не по-малко внимание заслужава и политическото битие на Димитров (Стоянов). Първоначално верен на родната БСП, с мисълта за келепира Божо се преориентира към ГЕРБ, за да ръси патриотарски глупости, а в зямана получи правото да бъде директор на НИМ до гроб, досущ като незаменим комунистически ръководител. Т.е. лесно сменяше идеологическата си козина, но не и нрава. Затова и серизните научни работници нямаха добро мнение за него. В крайна сметка агентът на ДС последно ще бъде запомнен с финалната си изцепка - псевдорелигиозни обреди с фекални води в Плиска...

Патриот приятел на ББ? Моля ви се ....

Б. Димитров беше Божи-дар, за Отечеството във време на тотално безхаберие и грабеж, от страна, на бивши ДС кадри и новите Соросоиди . НИМ беше създаден, от него лично, не се е нагаждал, към никого, защото всички знаем, какъв таралеж беше. Светла личност, за него, нищо земно не беше чуждо. Обичаше България и му личеше. Казионните историци не го долюбваха, защото умееше да популяризира историята и да възпитава в патриотизъм младите българи, като никой друг. Поклон светла му памет.

Божидар, и,, танакра,, циганоидите дето се опитаха да ни направят,, Иранци, (то несме много далече, повече циганоиди има в българия от истински българи