Коментари - Сирия може да поиска руски войски на помощ | Днес.dir.bg

Сирия може да поиска руски войски на помощ

Сирия ще поиска руски войски да се включат в боевете с бунтовниците, ако това се наложи. Русия призова САЩ да приемат сирийската армия като съюзник срещу ИД.

Обратно в новината

Коментари - Сирия може да поиска руски войски на помощ | Днес.dir.bg

Коментари

малко е далече Москва, малко по-близо е Европа! Какво подяволите имат общо САЩ със Сирия??? Недоумявам с какво право американците си пъхат мутрата в този проблем? Да ни би да не съм разбрал и колорадо да е стигнало до сирийската граница?

Как ше разбереш сам , кат си тъп ! Да ти дам отговора : ИЗРАЕЛ .

комунистът е луд и глупав просто трябва да бъде убиван спрете путин

Цитат: "Правителството на САЩ възнамерява да преразгледа неуспешните усилия да обучи хиляди умерени сирийски бунтовници да се бият с групировката "Ислямска държава" Ай, говедата им с говеда! Значи те докараха бежанската вълна в Европа!!! И сега се правят на ощипани? Ми едно ощипване в зоната на бойни действия ..... нещо по-тоталничко, заедно с краварите-инструктури ... и всичко ще утихне! И бежанският поток, и търговията с оръжие, само хуманитарките ще се раздвижат, ма по-добре те, отколкото краварите със стадото им ИД!

Нещо не разбирам, здрави и прави мъже, можещи да се бият са пратени в Европа, а Сирия иска помощ от Русия? Тия граници и армияв Сирия нямат ли, та оставиха милиони да се измъкнат, а сега друг да ги спасява? Всички годни за армията веднага да бъдат върнати обратно да се бият.

Ха и каква излезна тя, Русия си създаде ИД, за да си намери повод да влезне в Сирия с войска... Умно, но прозрачно, да се надяваме, че Европа и САЩ няма да допуснат този план да стане реалност...

Не съм единствения, който знае и не се мъчи да смяташ, не ти се отдава: 1.Д. Стенард Американският холокост, 1992 г. Оксфорд юнивърсити прес 2.Trail of Tears link 3.Memi, Albert, The Colonizer and the Colonized, Boston: Beacon Press, 1965 и т.н, май само ти не знаеш? Не е само САЩ, но те довършват започнатото - ей така за спорта. И да умирали са от болести - умишлено заразявани чрез одеала, храни и др. "екстри" включително и стерилизация. Най-лошото е, че това продължава и днес - с други държави, други раси, или според теб, ей така случайно плъзват разни мутирали гадинки. А за политика и политици не ми говори, най-големите кърлежи на света.

Сирия може да иска каквото и дойде на ума, ма Путин може да е луд, но не и глупав да затъне във война в страна към която няма транспортен коридор...

симо

От мен да знаеш ---не си ХА-ХАа си КУ-КУ.

Някой казал ли ти е,ч си зле с правописа?

ВСИЧКО СЛУЧВАЩО СЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЙСКАТА ДЪРЖАВА Е ПРОБЛЕМ,ПО КОЙТО РЕШЕНИЯ МОГАТ ДА ВЗИМАТ ЕДИНСТВЕНО ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!САЩ,СА АГРЕСОРИ И НЯМАТ НИТО ЗАКОННОТО,НИТО МОРАЛНОТО ПРАВО ДА СЕ БЪРКАТ ТАМ!!!

Руско-съветската пасмина се активизира - Русия отново тръгва да "освобождава" някого. Този път Сирия. С войски, които вече отдавна са там. Ако не беше подкрепата от Русия Саддам отдавна да е увиснал на въжето ( ако не излезе по-хитър от своя приятел Саддам и не избяга в Москва. като един друг престъпник - Янукович. То в Русия само престъпници и бандити бягат - няма ни един нормален сирийски бежанес, който да иска да отиде в Русия. Щом се е стигнало до официално вкарване на руски войски в Сирия нещата явно са много зле за Асад-чо. И ще духа супата от големия сребърен супник. Но ако Русия загуби базите си в Сирия тя престава да бъде фактор в Близкия Изток. И тя ще духа супата. Пък може и само да го духа.

Не знам, за коя пасмина говориш? В света има само една пасмина и тя е САЩ - сбор от...то вече не може да се каже от какво и от къде. Държава създадена върху реки от кръв и най-големия геноцид в историята на човечеството при който са избити около 95 милиона индианци - коренното население на Америка. Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от ефективността на унищожаването на коренните индианци. Концепцията с "цивилизоването на други държави" също следва тези стъпки - ако имаш некой в главата ще се сетиш. Сега ще започнат предполагам сорсоидите - ама те и руснацити са избили много и т.н. - да избили са - но предимно собственно население.

Не си прав концлагерите са измешльотина на короната. Всички останали са жалки плагиати.

Как така Садам ще излезе по хитър от Садам?

като план почти ми е ясен,руссия в сирия от 40 години а не е от вчера.а те държат средиземно море и там има голямо количество газ,и от там минават газопроводи,а от другата страна в пустинята и в други места където исламската държава,там има петрол,а пак там амриканците сега го контролират и го купуват на нищожни цени,така е разделена тортата а пак европейците ще духат чорбата с имигрантите.

Българските колониални роби, комуноиди и обиновени дебили в упоито повтарят в унес - ИД, рожба на САЩ. Изхождайки от опита се можем да твърдим, че това е лъжа. Пропагандна лъжа подхвърлена им от Москва, която живеейки в миналото и служейки си с похвати от миналото мечтае, че ако една лъжа бъде дълго повтаряна, ще стане истина. Ще стане истина разбира се, но когато цъфнат налъмите.

Драги ми смехурко, кой цяла година повтаря, че руснаците са нискотехнологични алкохолици, които имат само газ и нефт и не могат да направят нищо читаво. Пак ли трябва да падат невидими самолети за да ти опреснят паметта? И защо, когато руснаците искат да помогнат срещу ИД, щатите не са съгласни?

Де,бре,за единствения СТЕЛТ,свален от сърбите беше-и все още ,види се е фалба до посиранье.Тогава са изстреляли толкова ракети,че са покрили фактически дадения сектор от небето,а не.че са имали някаква върховна и магическа технология-сръбска или руска. Нищо чудно джепането,изхарчено за този самолет да е струвало повече от него.

Ми пробвай да извадиш някакви аргументи различни от папагалското повтаряне на опорните точки от Вашингтон. Примерно, пробвай да убедиш хората, че не САЩ ги въоръжаваше и поддържаше тези, и че сега американците наистина не имитират война с тях, като ги бомбят смешно и неефективно. Аре, действай.

Нещо не ми е ясно ,САЩ искат /или поне така декларират/ да се отречат от своето детенце ИД, отгледано, финансирано, мениджирано и обучено от тях.Ако това е така , то значи , че те вече имат нов проект и е въпрос на време той да бъде представен на света ,като нова демократична придобивка.Какъв ще е той може само да гадаеми и да предполагаме, но ако г-жа Клинтън известна със своята кръвожадност се включи в надпреварата за Белия дом ,то може да се предполага , че новия проект ще е по -кървав от настоящия

В арабския свят е нужна здрава ръка, като на Садам Хюсейн, Кадафи и Асад...само така ще бъдат укротени тези разюздани араби, за които не важат законите на демокрацията!!

Ай сиктир, видяхме докъде ни докара Америка с техните демокрации в арабския свят....Европа е в хаус заради тяхната мръсна политика в арабския свят!

С Русия лошо, ама без нея още по лошо!

С какво ги бомбят ? Като гледам този огромен поток от този район тръгнал към Европа, май ги бомбят с долари.

При всяко местене на пешките върху геополитическата дъска от страна на Путин , при Сащ и техните съюзници от НАТО настъпват любопитни промени на позициите. Първоначално Кери обяви, че подкрепата на Русия за Асад може да ожесточи конфликта. Сега научаваме, че САЩ са готови да водят "тактическа дискусия" с Русия за Сирия. Преди време от Меркел, Оланд и Столтемберг чувахме, че единственият начин да се реши кризата в Сирия е Русия да спре подкрепата на Асад. Сега от същите люде научаваме, че без участието на Русия конфликта в Близкия Изток няма да се реши. Не мога да си представя какво ще стане, ако Путин размърда царицата.

Ще бъде страшно, ако размърда царицата.Нашите родни политици ще трябва често да отскачат да тоалетната ,за да си сменят панталоните

Ха ха , то всеки, даже и да е американец ако говори нелицеприятни работи за САЩ е недостоверен источник и говори глупости. Само, че У.Кларк не е обикновен американец и освен огромната информация с която разполага , той е и говорител на група висши американски военни, които остро се противопоставят на ционистите от Тел Авив и тяхното лоби в САЩ срещу силното им влияние върху външната политика на САЩ.

класациите в които е България,тогава философствай

"По-рано говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия е готова да предостави на САЩ по военни канали всякаква информация за своята помощ за Сирия, ако те поискат" Обзалагам се , че основтата част от информацията, която Русия бе предложила на САЩ се бъдат данни за бази на ИД, които така наречената коалиция на САЩ и 60 други държави никога не е атакувала.

Хайде Сирия да иска руска помощ, та да се оправя работата, че вече ни писна. Отрочето на Обонго, ИД да отива където му е местото -- по дяволите. И Сирия да бъдат така добри да си върнат бежанците.

Ако нещата в Сирия се успокоят и ИДИЛ , която е американсо отроче бъде натиката в кучи гъз сирийсаката опозиция ще бъде толкова некадърна да воюва с Асад че рано или късно ще се кротне

Коя сирийска опозиция ? Та самите САЩ признаха, че по обективни причини не могат да създадат повече от 500 човека опозиция в Сирия и то в необозримо бъдеще.

Кажете чао, на Ассад и престъпния му режим. Руснаците не са там за да го спасяват. Те и не могат. Режимът на Ассад е погребан и е въпрос на малко време това да стане факт. За да угоди на един олигархичен кръг гравитиращ около Кремъл, Путин праща руски войници на смърт. руските олигарси искат от Сирия да оказват влияние на производството, преноса и цената на суровините добивани в Близкия Изток. Това ще доведе Русия до още по-голяма изолация и до по-бърза смяна на режима на Путин.

Когато желаната се приема за действителност това е болестно състояние

А за ИД по-добре не ме питайте, не са ми делегирали да я споменавам.

Ако действително руснаците се включат рожбата на американците ИДИЛ окончателно ще бъде ликвидирана. Призовавам Щерев и Бегеец да приемат правата вяра и да отидат като доброволци в ИДИЛ

американците са против каквито и да са предложения, а просто като че ли се кефят на тази война, за която обучиха и въоръжиха терористите на ИД. Сега простио ю гледат сеира на руснаците, както правиха през втората световна и като видягха че Сталин ще влезе в Берлин изведнъж се намесиха и сега с гордост твърдят че победата над Хитлер е тяхна.

Този път няма да стане. Русия и Китай ще си вземат изключителен достъп до нефта. То затова и става въпрос.

Да интересно защо ония в Сирия са с АК- 47 не с М-16?

Отговорът на този въпрос е много прост:Защото американските совалки не летят, а руските космически кораби летят.

Стига с тоя АК 47!Нарича се АКМ това което имате предвид.

Путин не е готов на братоубийствена война в Сирия и целта му не е да воюва срещу ИД. Братоубийствена, защото над 5000 граждани на РФ се сражават в редиците на ИД и това са предимно инструктори. Целта на Путин е да откъсна малка част от Сирия и с въоръженото си присъствие там да изнудва производителите ан петрол и газ от района, както и да перчи на вссички проекти за пренос на петрол и газ до Югоизточна Европа.

Ха,ха,ха !! Тази опорна точка даже от ЦРУ не смеят да пуснат и затова е този смешен плач от страна на Вашингтон.

Това изказване печели Палмата на първенството за "Най-тъп анализ на събитията" направен от соросоид!:)

което си е вярно - вярно си е. А може и да се провери като се поогледа малко Донецк и къде изчезнаха главорезите... някой да не вземе да си помисли че са почнали да орат земята или да работят на струговете. Много хора знаят че преди 5 месеца ги преместиха в точно в ИД. Точно когато и Путин взе да поглежда на там с по едно око... само путлерист би си извърнал главата и да да ни сочи в другата посока.

Мануел

зле си завалията това не бих написал дори и за всичките пари на соросите

Ха,ха,ха !! Споко, простотията не е болест по дърветата . Тези главорези, които Путин изпрати в ИД, американо- ционистките империалисти започнаха да връщат обратно в Украйна.Една част от тях пристигнаха в Херсон и създадоха т.нар. Кримско правителство в изгнание. Друга част пък създадоха ислямската интернационална бригада "Крим"

Путин с огромно удоволствие ще убие 5те хиляди рязани наемници от Чечения, които преди това правеха атентати в Русия. Тези не са братята на Путин, войната не е братоубийствена.

Бегееца, ХА ХА и останалите продажници май им спуснаха точките. Така изведнъж се включиха..

Как да се съгласят САЩ, като са чифутска страна? Демократи, републиканци, все служители на ционистите. Ех, ако беше победил...

М'чи той победи ве.Виж как живеят и какъв стандарт и технологии имат, ,победените"!И стандарта и дереджето на 90% от, ,победителите".Имат си даже и фюрер.Ако вярваме на платената му пропаганда той е свръх гений,супер икономист,летец,ловец,подводничар,пълководец,мъж на две жени.И супер политик(-:

РФ е готова да разгледа молбата на САР за военна намеса, ако постъпи такава. А относно въпроса защо Асад не се е справил с ИД досега. Отговорът е лесен. Цялата тилова инфраструктура на ИДИЛ, както междувпрочем и на останалите главорези е изнесена извън САР в съседните държави /Турция, Йордания, Ктар, СА/и е недосегаема за Асад. Срещу САР е впрегнат по голям ресурс от този с който Асад разполага. Враговете на Асад залагат на тактиката на изтощението и в този план постигат успех. Ресурсната база на САР се топи, докато тази на главорезите се попълва регулярно и на практика е недосегаема за нанасяне на удар.

Говорихте ли с квалифицирано лице за - "тилова инфраструктура на ИДИЛ в Турция"? Може би ще ви помогнат, ако споделите с квалифицирано лице.

Защото ИД е поддържан от САЩ. Само ти ли не го разбра това?

Това е путенска лъжа. Идил са по скоро партньори на Русия, отколкото врагове

Цитат от филм: "Как говорил наш дорогой шеф, когда человек идиот то ето надолго"

А ето една американска лъжа: ИД се зароди с подкрепата на някои разузнавателни агенции от държави наши съюзници. Наши съюзници започнаха да финансират ИД, защото както ще ви кажат хората в региона, ако искаш някой, който ще се бие до смърт срещу Хизбула това са фанатиците, ислямските фундаменталисти. Това заяви бившия главнокомандващ силите на НАТО Уесли Кларк в интервю за CNN. С това напрактика бившия главнокомандващ силите на НАТО коствено отговори на въпроса защо Ислямска Държава никога не е атакувала Израел.

Това звездите ли ти го говорят или си гледал товарителниците и преводите?

До шеесе млн на социален патронаж има време ни съ коси!

Да бе, и за цяла година и не знам колко бойни полета уцелиха 2 бараки... и една камила. Воюват ама бошлаф.

Политолог Андрей Пионтковский уверен в том, что путинская операция в Сирии не что иное, как попытка самого Путина спастись через спасительную задницу Асада. В то же время, вторично развести Запад, как лохов, у Кремля не получится утверждает Пионтковский и предрекает полный провал политического авантюриста, после чего интересы внутрироссийских элит и Путина разойдутся еще больше.

Само ,че фактите говорят друго. Фактите показват, че Путин винаги е няколко хода пред американо-ционистките стратези и пуделите от Брюксел. Да погледнем миналите и предстоящи събития: 1. За нула бройки Путин прибра Крим и обезмисли титаничните усилия на Сащ и пуделите около тях да приобщават Украйна към еврогейските ценности и да я превърнат в преден бастион срещу Русия. 2. Постигна споразумение със САЩ за оттегляне на ракетите Пейтриът от турско -сирийската граница. Тогава това нещо се изтълкува от някои наблюдатели, като капан заложен на Русия за да бъде въвлечена в Сирия. Днес в светлината на доставките на една ескадрила Миг 31 на Сирия, доставките на съветници, руска бойна техника и изграждането на военна база за 1000 човека нещата изглеждат по друг начин. з. В момента Русия работи активно за да убеди ООН да разположи своя миротворческа мисия в Сирия. 4. Предстои среща на представители на договора за колективна защита в Душамбе.На тази среща най-вероятно Русия ще убеди членовете на Договора да участват в съвместни бойни действия със Сирийската армия и части на Иран и кюрдите срещу ИД. Тези действия на Путин показват, че си е извадил нужните поуки от Афганистан.

А как виждате в бъдеще- Кримска Калифорния?

То тая статия прозвуча като - Русия ще се бие срещу ИД (вече явно), а САЩ спират подкрепата за "умерената опозиция", но още нищо не са решили какво да правят... С други думи... САЩ продължават с подкрепата си за ИД...

След като Путин вкарва ордински войски в Новосирия, значи на Асад дните му свършват. Русия няма да се бие с Идил, защото основната част от руските войски са мюсюлмани. Не случайно Кадиров се срещна с вербовчици на Идил за да им каже, че не е хубаво да се прави така

ФАЩ попаднаха в неодобна ситоация... Терористите са най-голямото зло! Ал кайда ни гръмна на 9/11 ! Ан нусра е част от Ал кайда! Ан нусра е предшественик на ИД! Ние подкрепя ме ИД... ъъъъ я чакайте да помислим... ....Ъъъъ ъ ми ъъъ...

Не може да става въпрос за сравнение между сирийската армия и ИДИЛ, справка "бежанския поток". Американците да не се правят на ущипани!

Анкета на ORB International при сирийците: 80% са против ИД и считат, че ИД е създадена от САЩ и "други чужди държави". 20% подкрепят ИД. Почти 80% считат, че ситуацията в Сирия се е влошила заради нашествието на чуждестранни джихадисти в страната. 80% считат, че ситуацията в страната се е влошила, а 20% (основно тези, които подкрепят ИД) считат, че ситуацията се е подобрила след началото на войната...

както бях споменал п-долу всички сържави под съветска опека имат сериозен проблем. Арията им е про-руски настроена. И мразят САЩ. Болезнено и патологично. А ако ги попиташ защо точно трудно ще ти обяснят. Така, родният армеец в 80% си е просто едно руско-съветско мекере. Що се отнася до резултатите от анкети проведени в тоталитарни държави резултатите от такива измисленидопитвания не струват и пукната пара. като правило всички подкрепят управниците. И у нас до 1989 беше така - изборите с епечелеха с 99,99%, и всяко по-малко беше наказвано. Нали имаше соц. съревнование. И изведнаж,след 10-ти ноември нещата с епромениха. От милион и кусур партийни членове останаха по-малко от 100 хил. Сега са още по-малко. Същата тази БСП, наследник ан БКП сега зорлемможе да събере 20%. Та такива анкети можете да си ги сложите отзад. искам да кажа на задното стъкло, кактопоясняваше незабравимия Тодор Колев. Не Тодор, Живков, другари.

"А ако ги попиташ защо точно трудно ще ти обяснят." Напротив. Всеки трезвомислещ над 7 години може веднага да ти обясни защо мрази САЩ - защото тази държава е агресор и световен терорист. От нея идват само войни, разруха, смърт и бежанци. Явно не си наред с главата, след като не можеш да осмислиш това елементарно нещо и задаваш тъпи въпроси.

Американците ще подготвят по 500 бунтовници да се бият срещу ИДИЛ, руснаците ще изпратят 5000 руснаци. Ова е стандарт както казват братята сърби.

Какво обидно има в загрижеността? Кажи ма мърло?

Путин просто гази американците както си иска. Взе си Крим, Новорусия също е на път да се махне от Украйна (която пък е пред фалит). Западна Европа е на колене пред ислямските орди и знае, че само Русия може да и помогне. Щатите губят войната в Сирия и също са пред тежка икономическа криза. Ванга ще познае отново. Черният президент ще е последен за Щатите.

То и на коча мъдете се клатят, ама не падат. Това за САЩ го слушаме повече от 50 години - все фалират, според вас. ЕС има достатъчно ресурси, за да се справи с тарамбуките. Не разбрахте ли, че тия опорни точки вървят само пред полуидиотите в тайгата?

те вашите кочове нямат мъде бе. имат трънки, щото и тях ги изпедерасихте... нали за това ще вкарате свеж матриял от "сирия"... хахахахаааа

И как се справя ЕС с имигрантската криза? Тя между другото започна преди 2-3 години, а не преди 4-5 месеца, но първо засягаше основно Италия, Гърция, България, Унгария, Малта и "големите" спяха... През април се взеха серия от неадекватни решения, след които имигрантският поток се учетвори. А след изявленията на "мама Меркел" ситуацията излезе извън всякакъв контрол...

ЕС има ресурси , но няма ръководители ! Само един Орбан не стига.

Те твоитеработодатели от съвецкото посольство това за края на Щатите го повтаряха 70 години.Ама са в небитието от много време.А САЩ още е N 1 в света.А трупането на американски пари е национален спорт в Русия.Особено след серията от идиотщини през последната година и половина от управлението на Путин.Да се надяваме,че тази в Сирия ще бъде последната.

Приветствам решението Русия да се намеси във гражданската война в Сирия. Приветствам искането на Асад Русия да изпрати войски там да се бият с ИД. Приветствам участието на руската техника - танкове, ракети, артилерия, военни кораби, подводници в бойните действия. Ще приветствам и успешните действия стига войната да свърши по-скоро. Ще приветствам ако Русия се справи сама.

Русия ще се справи сама. Точно както кучето се справя само на нивата.

ози, ми да ви дадем по една пушка да ходите да помагате малце, а не само да цензурирате по форумите. м?

тебе те знаем като герой от медиапулския епос на "демократите" и "толерантните"... хахахаааа

" Пентагонът значително да намали броя им от първоначално планираните 5400 на година до към 500." колко от тея 5400 на година се намират в европа и чакат да бъдат " "интегрирани" във войната срещу европа и европейците, която започнаха нео-червените кхмери начело с ек, оланд и меркел? това е част от изнудването на световните рекетьори - съединените щази, които в прав текст казват: "не смейте да пращате войски срещу нашите от идил, които ни продават евтин нефт, снабдяват ни с антики и човешки органи, но купуват и оръжията ни! инак - ще ги задействаме само с един бутон и с вас и без това е свършено!" "

Скоро ли те пуснаха или си избягал без хапчетата ?

вижте госпожо дивашка цензура, ако смятате, че сте смешна с този си лаф не сте. поне не се напрягайте да изглеждате още по-жалки, долни и гнусни доносниви и интриганти, отколкото сте! защото доказателствата на думите ми тепърва ще ви погребат... хахахахааа. тогава Аз ще ви питам, каква дрога и какви хапчета вземахте, като вземахте решенията за разрушениети на европа!

ИДИЛ наброява около 30-40 хиляди бандити!Съвременната война гарантира до 48часа независимо от големината на територията унищожаване на бандитите и контрол!Сега "тече"геополитическа игра платена с цената на живота на хора-заложници на безумни идеи!Светът разбра кой е главния виновник и нека той не търси одобрение от световната общност!Случващото се в Сирия е белег че двуполюсния модел се връща но на ново ниво при еднакви политико -икономически системи!Бог да пази слабите!

"Промяната е признание, че сегашният подход не работи," като го казвахме това - толерастите ни триеха коментарите с най-дивашката злоба на "толерантните", които обърнаха света с нагоре краката... но и тази "тактика" няма да проработи, защото сащ нямат нужда от мир, а от световна война. Факт!

Истината е, че САЩ нямат интерес от затихване на конфликта в Сирия! За тях състоянието на направляван хаос далече от тях е дълготрайна стратегическа геополитическа цел! Дори и след това да има мир на теритириите, където е имало хаос и война, хората ще имат нужда от инвестиции за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ, а не на РАЗТЕЖ! При това, във възстановяването "приятелски" (но не безвъзмездно) ще участват и самите САЩ! Но наистина не може да им се отрече, че са умни и последователни в глобалната си политика на отслабване в зародиш на всеки потенциален геополитически конкурент. Е, до кога ще е успешна е друг въпрос.Но за момента действа!

Абе какво стана с Бегеец, Щерева? Защо вече не се виждат тук думи като Путлер, Путеф, Путя? Нови опорни точки ли им спускат, изнесоха се зад океана, или чисто и просто НПО-тата им спряха парите за да си ги кътат за идващите черни дни?

Сега ползват нежното-жужи...ама и това ще спрат.

Коментари - Сирия може да поиска руски войски на помощ | Днес.dir.bg

Сирия може да поиска руски войски на помощ

Сирия ще поиска руски войски да се включат в боевете с бунтовниците, ако това се наложи. Русия призова САЩ да приемат сирийската армия като съюзник срещу ИД.

Обратно в новината

Коментари - Сирия може да поиска руски войски на помощ | Днес.dir.bg

Коментари

малко е далече Москва, малко по-близо е Европа! Какво подяволите имат общо САЩ със Сирия??? Недоумявам с какво право американците си пъхат мутрата в този проблем? Да ни би да не съм разбрал и колорадо да е стигнало до сирийската граница?

Как ше разбереш сам , кат си тъп ! Да ти дам отговора : ИЗРАЕЛ .

комунистът е луд и глупав просто трябва да бъде убиван спрете путин

Цитат: "Правителството на САЩ възнамерява да преразгледа неуспешните усилия да обучи хиляди умерени сирийски бунтовници да се бият с групировката "Ислямска държава" Ай, говедата им с говеда! Значи те докараха бежанската вълна в Европа!!! И сега се правят на ощипани? Ми едно ощипване в зоната на бойни действия ..... нещо по-тоталничко, заедно с краварите-инструктури ... и всичко ще утихне! И бежанският поток, и търговията с оръжие, само хуманитарките ще се раздвижат, ма по-добре те, отколкото краварите със стадото им ИД!

Нещо не разбирам, здрави и прави мъже, можещи да се бият са пратени в Европа, а Сирия иска помощ от Русия? Тия граници и армияв Сирия нямат ли, та оставиха милиони да се измъкнат, а сега друг да ги спасява? Всички годни за армията веднага да бъдат върнати обратно да се бият.

Ха и каква излезна тя, Русия си създаде ИД, за да си намери повод да влезне в Сирия с войска... Умно, но прозрачно, да се надяваме, че Европа и САЩ няма да допуснат този план да стане реалност...

Не съм единствения, който знае и не се мъчи да смяташ, не ти се отдава: 1.Д. Стенард Американският холокост, 1992 г. Оксфорд юнивърсити прес 2.Trail of Tears link 3.Memi, Albert, The Colonizer and the Colonized, Boston: Beacon Press, 1965 и т.н, май само ти не знаеш? Не е само САЩ, но те довършват започнатото - ей така за спорта. И да умирали са от болести - умишлено заразявани чрез одеала, храни и др. "екстри" включително и стерилизация. Най-лошото е, че това продължава и днес - с други държави, други раси, или според теб, ей така случайно плъзват разни мутирали гадинки. А за политика и политици не ми говори, най-големите кърлежи на света.

Сирия може да иска каквото и дойде на ума, ма Путин може да е луд, но не и глупав да затъне във война в страна към която няма транспортен коридор...

симо

От мен да знаеш ---не си ХА-ХАа си КУ-КУ.

Някой казал ли ти е,ч си зле с правописа?

ВСИЧКО СЛУЧВАЩО СЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЙСКАТА ДЪРЖАВА Е ПРОБЛЕМ,ПО КОЙТО РЕШЕНИЯ МОГАТ ДА ВЗИМАТ ЕДИНСТВЕНО ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!САЩ,СА АГРЕСОРИ И НЯМАТ НИТО ЗАКОННОТО,НИТО МОРАЛНОТО ПРАВО ДА СЕ БЪРКАТ ТАМ!!!

Руско-съветската пасмина се активизира - Русия отново тръгва да "освобождава" някого. Този път Сирия. С войски, които вече отдавна са там. Ако не беше подкрепата от Русия Саддам отдавна да е увиснал на въжето ( ако не излезе по-хитър от своя приятел Саддам и не избяга в Москва. като един друг престъпник - Янукович. То в Русия само престъпници и бандити бягат - няма ни един нормален сирийски бежанес, който да иска да отиде в Русия. Щом се е стигнало до официално вкарване на руски войски в Сирия нещата явно са много зле за Асад-чо. И ще духа супата от големия сребърен супник. Но ако Русия загуби базите си в Сирия тя престава да бъде фактор в Близкия Изток. И тя ще духа супата. Пък може и само да го духа.

Не знам, за коя пасмина говориш? В света има само една пасмина и тя е САЩ - сбор от...то вече не може да се каже от какво и от къде. Държава създадена върху реки от кръв и най-големия геноцид в историята на човечеството при който са избити около 95 милиона индианци - коренното население на Америка. Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от ефективността на унищожаването на коренните индианци. Концепцията с "цивилизоването на други държави" също следва тези стъпки - ако имаш некой в главата ще се сетиш. Сега ще започнат предполагам сорсоидите - ама те и руснацити са избили много и т.н. - да избили са - но предимно собственно население.

Не си прав концлагерите са измешльотина на короната. Всички останали са жалки плагиати.

Как така Садам ще излезе по хитър от Садам?

като план почти ми е ясен,руссия в сирия от 40 години а не е от вчера.а те държат средиземно море и там има голямо количество газ,и от там минават газопроводи,а от другата страна в пустинята и в други места където исламската държава,там има петрол,а пак там амриканците сега го контролират и го купуват на нищожни цени,така е разделена тортата а пак европейците ще духат чорбата с имигрантите.

Българските колониални роби, комуноиди и обиновени дебили в упоито повтарят в унес - ИД, рожба на САЩ. Изхождайки от опита се можем да твърдим, че това е лъжа. Пропагандна лъжа подхвърлена им от Москва, която живеейки в миналото и служейки си с похвати от миналото мечтае, че ако една лъжа бъде дълго повтаряна, ще стане истина. Ще стане истина разбира се, но когато цъфнат налъмите.

Драги ми смехурко, кой цяла година повтаря, че руснаците са нискотехнологични алкохолици, които имат само газ и нефт и не могат да направят нищо читаво. Пак ли трябва да падат невидими самолети за да ти опреснят паметта? И защо, когато руснаците искат да помогнат срещу ИД, щатите не са съгласни?

Де,бре,за единствения СТЕЛТ,свален от сърбите беше-и все още ,види се е фалба до посиранье.Тогава са изстреляли толкова ракети,че са покрили фактически дадения сектор от небето,а не.че са имали някаква върховна и магическа технология-сръбска или руска. Нищо чудно джепането,изхарчено за този самолет да е струвало повече от него.

Ми пробвай да извадиш някакви аргументи различни от папагалското повтаряне на опорните точки от Вашингтон. Примерно, пробвай да убедиш хората, че не САЩ ги въоръжаваше и поддържаше тези, и че сега американците наистина не имитират война с тях, като ги бомбят смешно и неефективно. Аре, действай.

Нещо не ми е ясно ,САЩ искат /или поне така декларират/ да се отречат от своето детенце ИД, отгледано, финансирано, мениджирано и обучено от тях.Ако това е така , то значи , че те вече имат нов проект и е въпрос на време той да бъде представен на света ,като нова демократична придобивка.Какъв ще е той може само да гадаеми и да предполагаме, но ако г-жа Клинтън известна със своята кръвожадност се включи в надпреварата за Белия дом ,то може да се предполага , че новия проект ще е по -кървав от настоящия

В арабския свят е нужна здрава ръка, като на Садам Хюсейн, Кадафи и Асад...само така ще бъдат укротени тези разюздани араби, за които не важат законите на демокрацията!!

Ай сиктир, видяхме докъде ни докара Америка с техните демокрации в арабския свят....Европа е в хаус заради тяхната мръсна политика в арабския свят!

С Русия лошо, ама без нея още по лошо!

С какво ги бомбят ? Като гледам този огромен поток от този район тръгнал към Европа, май ги бомбят с долари.

При всяко местене на пешките върху геополитическата дъска от страна на Путин , при Сащ и техните съюзници от НАТО настъпват любопитни промени на позициите. Първоначално Кери обяви, че подкрепата на Русия за Асад може да ожесточи конфликта. Сега научаваме, че САЩ са готови да водят "тактическа дискусия" с Русия за Сирия. Преди време от Меркел, Оланд и Столтемберг чувахме, че единственият начин да се реши кризата в Сирия е Русия да спре подкрепата на Асад. Сега от същите люде научаваме, че без участието на Русия конфликта в Близкия Изток няма да се реши. Не мога да си представя какво ще стане, ако Путин размърда царицата.

Ще бъде страшно, ако размърда царицата.Нашите родни политици ще трябва често да отскачат да тоалетната ,за да си сменят панталоните

Ха ха , то всеки, даже и да е американец ако говори нелицеприятни работи за САЩ е недостоверен источник и говори глупости. Само, че У.Кларк не е обикновен американец и освен огромната информация с която разполага , той е и говорител на група висши американски военни, които остро се противопоставят на ционистите от Тел Авив и тяхното лоби в САЩ срещу силното им влияние върху външната политика на САЩ.

класациите в които е България,тогава философствай

"По-рано говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия е готова да предостави на САЩ по военни канали всякаква информация за своята помощ за Сирия, ако те поискат" Обзалагам се , че основтата част от информацията, която Русия бе предложила на САЩ се бъдат данни за бази на ИД, които така наречената коалиция на САЩ и 60 други държави никога не е атакувала.

Хайде Сирия да иска руска помощ, та да се оправя работата, че вече ни писна. Отрочето на Обонго, ИД да отива където му е местото -- по дяволите. И Сирия да бъдат така добри да си върнат бежанците.

Ако нещата в Сирия се успокоят и ИДИЛ , която е американсо отроче бъде натиката в кучи гъз сирийсаката опозиция ще бъде толкова некадърна да воюва с Асад че рано или късно ще се кротне

Коя сирийска опозиция ? Та самите САЩ признаха, че по обективни причини не могат да създадат повече от 500 човека опозиция в Сирия и то в необозримо бъдеще.

Кажете чао, на Ассад и престъпния му режим. Руснаците не са там за да го спасяват. Те и не могат. Режимът на Ассад е погребан и е въпрос на малко време това да стане факт. За да угоди на един олигархичен кръг гравитиращ около Кремъл, Путин праща руски войници на смърт. руските олигарси искат от Сирия да оказват влияние на производството, преноса и цената на суровините добивани в Близкия Изток. Това ще доведе Русия до още по-голяма изолация и до по-бърза смяна на режима на Путин.

Когато желаната се приема за действителност това е болестно състояние

А за ИД по-добре не ме питайте, не са ми делегирали да я споменавам.

Ако действително руснаците се включат рожбата на американците ИДИЛ окончателно ще бъде ликвидирана. Призовавам Щерев и Бегеец да приемат правата вяра и да отидат като доброволци в ИДИЛ

американците са против каквито и да са предложения, а просто като че ли се кефят на тази война, за която обучиха и въоръжиха терористите на ИД. Сега простио ю гледат сеира на руснаците, както правиха през втората световна и като видягха че Сталин ще влезе в Берлин изведнъж се намесиха и сега с гордост твърдят че победата над Хитлер е тяхна.

Този път няма да стане. Русия и Китай ще си вземат изключителен достъп до нефта. То затова и става въпрос.

Да интересно защо ония в Сирия са с АК- 47 не с М-16?

Отговорът на този въпрос е много прост:Защото американските совалки не летят, а руските космически кораби летят.

Стига с тоя АК 47!Нарича се АКМ това което имате предвид.

Путин не е готов на братоубийствена война в Сирия и целта му не е да воюва срещу ИД. Братоубийствена, защото над 5000 граждани на РФ се сражават в редиците на ИД и това са предимно инструктори. Целта на Путин е да откъсна малка част от Сирия и с въоръженото си присъствие там да изнудва производителите ан петрол и газ от района, както и да перчи на вссички проекти за пренос на петрол и газ до Югоизточна Европа.

Ха,ха,ха !! Тази опорна точка даже от ЦРУ не смеят да пуснат и затова е този смешен плач от страна на Вашингтон.

Това изказване печели Палмата на първенството за "Най-тъп анализ на събитията" направен от соросоид!:)

което си е вярно - вярно си е. А може и да се провери като се поогледа малко Донецк и къде изчезнаха главорезите... някой да не вземе да си помисли че са почнали да орат земята или да работят на струговете. Много хора знаят че преди 5 месеца ги преместиха в точно в ИД. Точно когато и Путин взе да поглежда на там с по едно око... само путлерист би си извърнал главата и да да ни сочи в другата посока.

Мануел

зле си завалията това не бих написал дори и за всичките пари на соросите

Ха,ха,ха !! Споко, простотията не е болест по дърветата . Тези главорези, които Путин изпрати в ИД, американо- ционистките империалисти започнаха да връщат обратно в Украйна.Една част от тях пристигнаха в Херсон и създадоха т.нар. Кримско правителство в изгнание. Друга част пък създадоха ислямската интернационална бригада "Крим"

Путин с огромно удоволствие ще убие 5те хиляди рязани наемници от Чечения, които преди това правеха атентати в Русия. Тези не са братята на Путин, войната не е братоубийствена.

Бегееца, ХА ХА и останалите продажници май им спуснаха точките. Така изведнъж се включиха..

Как да се съгласят САЩ, като са чифутска страна? Демократи, републиканци, все служители на ционистите. Ех, ако беше победил...

М'чи той победи ве.Виж как живеят и какъв стандарт и технологии имат, ,победените"!И стандарта и дереджето на 90% от, ,победителите".Имат си даже и фюрер.Ако вярваме на платената му пропаганда той е свръх гений,супер икономист,летец,ловец,подводничар,пълководец,мъж на две жени.И супер политик(-:

РФ е готова да разгледа молбата на САР за военна намеса, ако постъпи такава. А относно въпроса защо Асад не се е справил с ИД досега. Отговорът е лесен. Цялата тилова инфраструктура на ИДИЛ, както междувпрочем и на останалите главорези е изнесена извън САР в съседните държави /Турция, Йордания, Ктар, СА/и е недосегаема за Асад. Срещу САР е впрегнат по голям ресурс от този с който Асад разполага. Враговете на Асад залагат на тактиката на изтощението и в този план постигат успех. Ресурсната база на САР се топи, докато тази на главорезите се попълва регулярно и на практика е недосегаема за нанасяне на удар.

Говорихте ли с квалифицирано лице за - "тилова инфраструктура на ИДИЛ в Турция"? Може би ще ви помогнат, ако споделите с квалифицирано лице.

Защото ИД е поддържан от САЩ. Само ти ли не го разбра това?

Това е путенска лъжа. Идил са по скоро партньори на Русия, отколкото врагове

Цитат от филм: "Как говорил наш дорогой шеф, когда человек идиот то ето надолго"

А ето една американска лъжа: ИД се зароди с подкрепата на някои разузнавателни агенции от държави наши съюзници. Наши съюзници започнаха да финансират ИД, защото както ще ви кажат хората в региона, ако искаш някой, който ще се бие до смърт срещу Хизбула това са фанатиците, ислямските фундаменталисти. Това заяви бившия главнокомандващ силите на НАТО Уесли Кларк в интервю за CNN. С това напрактика бившия главнокомандващ силите на НАТО коствено отговори на въпроса защо Ислямска Държава никога не е атакувала Израел.

Това звездите ли ти го говорят или си гледал товарителниците и преводите?

До шеесе млн на социален патронаж има време ни съ коси!

Да бе, и за цяла година и не знам колко бойни полета уцелиха 2 бараки... и една камила. Воюват ама бошлаф.

Политолог Андрей Пионтковский уверен в том, что путинская операция в Сирии не что иное, как попытка самого Путина спастись через спасительную задницу Асада. В то же время, вторично развести Запад, как лохов, у Кремля не получится утверждает Пионтковский и предрекает полный провал политического авантюриста, после чего интересы внутрироссийских элит и Путина разойдутся еще больше.

Само ,че фактите говорят друго. Фактите показват, че Путин винаги е няколко хода пред американо-ционистките стратези и пуделите от Брюксел. Да погледнем миналите и предстоящи събития: 1. За нула бройки Путин прибра Крим и обезмисли титаничните усилия на Сащ и пуделите около тях да приобщават Украйна към еврогейските ценности и да я превърнат в преден бастион срещу Русия. 2. Постигна споразумение със САЩ за оттегляне на ракетите Пейтриът от турско -сирийската граница. Тогава това нещо се изтълкува от някои наблюдатели, като капан заложен на Русия за да бъде въвлечена в Сирия. Днес в светлината на доставките на една ескадрила Миг 31 на Сирия, доставките на съветници, руска бойна техника и изграждането на военна база за 1000 човека нещата изглеждат по друг начин. з. В момента Русия работи активно за да убеди ООН да разположи своя миротворческа мисия в Сирия. 4. Предстои среща на представители на договора за колективна защита в Душамбе.На тази среща най-вероятно Русия ще убеди членовете на Договора да участват в съвместни бойни действия със Сирийската армия и части на Иран и кюрдите срещу ИД. Тези действия на Путин показват, че си е извадил нужните поуки от Афганистан.

А как виждате в бъдеще- Кримска Калифорния?

То тая статия прозвуча като - Русия ще се бие срещу ИД (вече явно), а САЩ спират подкрепата за "умерената опозиция", но още нищо не са решили какво да правят... С други думи... САЩ продължават с подкрепата си за ИД...

След като Путин вкарва ордински войски в Новосирия, значи на Асад дните му свършват. Русия няма да се бие с Идил, защото основната част от руските войски са мюсюлмани. Не случайно Кадиров се срещна с вербовчици на Идил за да им каже, че не е хубаво да се прави така

ФАЩ попаднаха в неодобна ситоация... Терористите са най-голямото зло! Ал кайда ни гръмна на 9/11 ! Ан нусра е част от Ал кайда! Ан нусра е предшественик на ИД! Ние подкрепя ме ИД... ъъъъ я чакайте да помислим... ....Ъъъъ ъ ми ъъъ...

Не може да става въпрос за сравнение между сирийската армия и ИДИЛ, справка "бежанския поток". Американците да не се правят на ущипани!

Анкета на ORB International при сирийците: 80% са против ИД и считат, че ИД е създадена от САЩ и "други чужди държави". 20% подкрепят ИД. Почти 80% считат, че ситуацията в Сирия се е влошила заради нашествието на чуждестранни джихадисти в страната. 80% считат, че ситуацията в страната се е влошила, а 20% (основно тези, които подкрепят ИД) считат, че ситуацията се е подобрила след началото на войната...

както бях споменал п-долу всички сържави под съветска опека имат сериозен проблем. Арията им е про-руски настроена. И мразят САЩ. Болезнено и патологично. А ако ги попиташ защо точно трудно ще ти обяснят. Така, родният армеец в 80% си е просто едно руско-съветско мекере. Що се отнася до резултатите от анкети проведени в тоталитарни държави резултатите от такива измисленидопитвания не струват и пукната пара. като правило всички подкрепят управниците. И у нас до 1989 беше така - изборите с епечелеха с 99,99%, и всяко по-малко беше наказвано. Нали имаше соц. съревнование. И изведнаж,след 10-ти ноември нещата с епромениха. От милион и кусур партийни членове останаха по-малко от 100 хил. Сега са още по-малко. Същата тази БСП, наследник ан БКП сега зорлемможе да събере 20%. Та такива анкети можете да си ги сложите отзад. искам да кажа на задното стъкло, кактопоясняваше незабравимия Тодор Колев. Не Тодор, Живков, другари.

"А ако ги попиташ защо точно трудно ще ти обяснят." Напротив. Всеки трезвомислещ над 7 години може веднага да ти обясни защо мрази САЩ - защото тази държава е агресор и световен терорист. От нея идват само войни, разруха, смърт и бежанци. Явно не си наред с главата, след като не можеш да осмислиш това елементарно нещо и задаваш тъпи въпроси.

Американците ще подготвят по 500 бунтовници да се бият срещу ИДИЛ, руснаците ще изпратят 5000 руснаци. Ова е стандарт както казват братята сърби.

Какво обидно има в загрижеността? Кажи ма мърло?

Путин просто гази американците както си иска. Взе си Крим, Новорусия също е на път да се махне от Украйна (която пък е пред фалит). Западна Европа е на колене пред ислямските орди и знае, че само Русия може да и помогне. Щатите губят войната в Сирия и също са пред тежка икономическа криза. Ванга ще познае отново. Черният президент ще е последен за Щатите.

То и на коча мъдете се клатят, ама не падат. Това за САЩ го слушаме повече от 50 години - все фалират, според вас. ЕС има достатъчно ресурси, за да се справи с тарамбуките. Не разбрахте ли, че тия опорни точки вървят само пред полуидиотите в тайгата?

те вашите кочове нямат мъде бе. имат трънки, щото и тях ги изпедерасихте... нали за това ще вкарате свеж матриял от "сирия"... хахахахаааа

И как се справя ЕС с имигрантската криза? Тя между другото започна преди 2-3 години, а не преди 4-5 месеца, но първо засягаше основно Италия, Гърция, България, Унгария, Малта и "големите" спяха... През април се взеха серия от неадекватни решения, след които имигрантският поток се учетвори. А след изявленията на "мама Меркел" ситуацията излезе извън всякакъв контрол...

ЕС има ресурси , но няма ръководители ! Само един Орбан не стига.

Те твоитеработодатели от съвецкото посольство това за края на Щатите го повтаряха 70 години.Ама са в небитието от много време.А САЩ още е N 1 в света.А трупането на американски пари е национален спорт в Русия.Особено след серията от идиотщини през последната година и половина от управлението на Путин.Да се надяваме,че тази в Сирия ще бъде последната.

Приветствам решението Русия да се намеси във гражданската война в Сирия. Приветствам искането на Асад Русия да изпрати войски там да се бият с ИД. Приветствам участието на руската техника - танкове, ракети, артилерия, военни кораби, подводници в бойните действия. Ще приветствам и успешните действия стига войната да свърши по-скоро. Ще приветствам ако Русия се справи сама.

Русия ще се справи сама. Точно както кучето се справя само на нивата.

ози, ми да ви дадем по една пушка да ходите да помагате малце, а не само да цензурирате по форумите. м?

тебе те знаем като герой от медиапулския епос на "демократите" и "толерантните"... хахахаааа

" Пентагонът значително да намали броя им от първоначално планираните 5400 на година до към 500." колко от тея 5400 на година се намират в европа и чакат да бъдат " "интегрирани" във войната срещу европа и европейците, която започнаха нео-червените кхмери начело с ек, оланд и меркел? това е част от изнудването на световните рекетьори - съединените щази, които в прав текст казват: "не смейте да пращате войски срещу нашите от идил, които ни продават евтин нефт, снабдяват ни с антики и човешки органи, но купуват и оръжията ни! инак - ще ги задействаме само с един бутон и с вас и без това е свършено!" "

Скоро ли те пуснаха или си избягал без хапчетата ?

вижте госпожо дивашка цензура, ако смятате, че сте смешна с този си лаф не сте. поне не се напрягайте да изглеждате още по-жалки, долни и гнусни доносниви и интриганти, отколкото сте! защото доказателствата на думите ми тепърва ще ви погребат... хахахахааа. тогава Аз ще ви питам, каква дрога и какви хапчета вземахте, като вземахте решенията за разрушениети на европа!

ИДИЛ наброява около 30-40 хиляди бандити!Съвременната война гарантира до 48часа независимо от големината на територията унищожаване на бандитите и контрол!Сега "тече"геополитическа игра платена с цената на живота на хора-заложници на безумни идеи!Светът разбра кой е главния виновник и нека той не търси одобрение от световната общност!Случващото се в Сирия е белег че двуполюсния модел се връща но на ново ниво при еднакви политико -икономически системи!Бог да пази слабите!

"Промяната е признание, че сегашният подход не работи," като го казвахме това - толерастите ни триеха коментарите с най-дивашката злоба на "толерантните", които обърнаха света с нагоре краката... но и тази "тактика" няма да проработи, защото сащ нямат нужда от мир, а от световна война. Факт!

Истината е, че САЩ нямат интерес от затихване на конфликта в Сирия! За тях състоянието на направляван хаос далече от тях е дълготрайна стратегическа геополитическа цел! Дори и след това да има мир на теритириите, където е имало хаос и война, хората ще имат нужда от инвестиции за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ, а не на РАЗТЕЖ! При това, във възстановяването "приятелски" (но не безвъзмездно) ще участват и самите САЩ! Но наистина не може да им се отрече, че са умни и последователни в глобалната си политика на отслабване в зародиш на всеки потенциален геополитически конкурент. Е, до кога ще е успешна е друг въпрос.Но за момента действа!

Абе какво стана с Бегеец, Щерева? Защо вече не се виждат тук думи като Путлер, Путеф, Путя? Нови опорни точки ли им спускат, изнесоха се зад океана, или чисто и просто НПО-тата им спряха парите за да си ги кътат за идващите черни дни?

Сега ползват нежното-жужи...ама и това ще спрат.