В Анкара ни нахокаха за ”масовото изтребление” на арменците

В рамките на реакцията на Анкара относно арменския геноцид, турското министерство на външните работи привика нашия посланик в Република Турция.

Обратно в новината

Коментари - В Анкара ни нахокаха за ”масовото изтребление” на арменците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другарю Тиква,ти нари нареди да не е геноцид,а масово изтребление?Уплаши се от Ердоган с големия...хъб. АТАКА и ВОЛЕН!

Ислямската държава днес е "преродената Османска империя" в доста по малък формат. Така са живеели всички под Османската империя, както сега се живее под Ислямската държава. И затова хората като чуят Ислям настръхват.

Историята Турската империя е пълна с вампиризъм. Слава Богу, че Русия ги изхвърли от България. Бог да благослови Русия за големите жертви, които даде за освобождението на България!

Нямате ли чувството, че заглавието издава един робски манталитет, едно признаване върховенството на Турция над нас! News-a, уволнявайте тези гадове, които пишат и особено редакторите на такива заглавия!

Фесовете ,да си гледат собствената държава и да не се обаждат много от кошарата,егати и мангасарите смрадливи......ха-ха-ха

Престорена реакция, за да замаже очите и на турците и на българите, че мижитурките от НС не са надупени пред Ердоган. Ако от мен зависи затварям границата и да се развиват в Анадола тези примати.

ivo10

Гьотверените всеки ги хока.

Като не приемат сухите факти, да им изпратим вазелин. Сещам се за една велика картина на Репин.Ама такива мъже по наш'те земи отдавна няма.само гейориентирани евроатлантици с лява резба.

ай сиктир ве драги зрители тия за ко се мислят!

Днешна Турция ако иска да я уважават е длъжна да признае вината на Османската империя понеже е неин наследник!

нагли простаци,затова

не сме против Яворов, заради цялото негово творчество и специално заради стихотворението "Арменци", признателните арменци са издигнали паметник на гроба му в Соф. централни гробища. Пиша тези, тъй като понастоящем малко се чете и знае изобщо.

тези, които защитават изтъпленията на турците не признават и кланетата на майки, деца, старци и мъже в Батак и региона след Априлското възстание. Да оставиш хора без вода и хляб - видяхте снимките, та те са по-зле и от тези в концлагерите на третия райх.И смеят да говорят за геноцид при изселването на турците. Най-малко защитавам Тато - мразя го безплатно - та той, неговата партия унищожи десетки хиляди българи . цвета на нашата нация, но турците си заминаваха по живо и здраво, а те взривиха вагон на майки с деца. Абе изверги.

Тези в Анкара са " гьонсуратлъци"!

Изгнаници клети, отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик, дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик - далеч от родина, в край чужди събрани, изпити и бледни, в порутен бордей, те пият, а тънат сърцата им в рани, и пеят, тъй както през сълзи се пей. Те пият... В пиянство щат лесно забрави предишни неволи и днешни беди, в кипящото вино щат спомен удави, заспа ще дух болен в разбити гърди; глава ще натегне, от нея тогава изчезна ще майчин страдалчески лик и няма да чуват, в пияна забрава, за помощ синовна всегдашния клик. Кат гонено стадо от някой звяр гладен, разпръснати ей ги навсякъде веч - тиранин беснеещ, кръвник безпощаден, върху им издигна за всякога меч; оставили в кърви нещастна родина, оставили в пламък и бащин си кът, немили-недраги в далека чужбина, един - в механата! - открит им е път. Те пеят.. И дива е тяхната песен, че рани разяждат ранени сърца, че злоба ги дави в кипежа си бесен и сълзи изстисква на бледни лица... Че злъчка препълня сърца угнетени, че огън в главите разсъдък суши, че молния свети в очи накървени, че мъст, мъст кръвнишка жадуват души. А зимната буря им сякаш приглася, бучи и завива страхотно в нощта и вихром подема, издига, разнася бунтовната песен широко в света. И все по-зловещо небето тъмнее, и все по се мръщи студената нощ, и все по-горещо дружината пее, и буря приглася с нечувана мощ... Те пият и пеят... Отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик, дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик - далеч от родина, и боси, и голи, в край чужди събрани, в порутен бордей, те пият - пиянство забравя неволи, и пеят, тъй както през сълзи се пей.

Яворов е починал 1914 год.,а самото стихотворение е написано прес 1899г. Доста преди коментираните събития.Явно корените на геноцида са заровени доста на дълбоко и с тръшкането си официална Анкара се мъчи да скрие нещо доста по страшно което просто е приключило през злополучната 1916 г.

а ве пич,тоя яворов след като убива жена си лора,гръмва себе си си,ама това се случва 1914 година,а стихотворението го е писал 1899 година,да разбирам че е бил изперкал шизофрен,но няма наачин да ги е видял тези събития

Аркадаши, и ние нахокахме Будистов за "масовото изтребление" на скакалците. Правилният термин е АРМЕНСКИ ГЕНОЦИД!

Какво, арменски геноцид. значи арменците го направили, брей мамка им нагла ...

Безсрамници!!! Етническото прочистване в Анадола е исторически факт! Не може да се отрече сплотяването на остатъците от Османската империя съчетано с клането на християни и прогонването на хиляди. Ние сме се спасили благодарение на близостта си с Европа а нещастните арменци не са имали този шанс. Нагло звучи да отричате тези исторически факти и дори да привиквате посланици - навява само подозрения, че духът на Османската империя е жив.

ще си признаят накрая и това ще стане преди да забогатеят толкова, че да могат да си правят каквото си искат. Всъщност турците няма да станат истински богата страна скоро време и демографската им крива ще стане негативна. Просто са 30 години зад нас демографски.

1971 НИЕ сме тук от хиляди години и сме дали азбука,православие,дух и култура на Европа,Нашият велик кан Тервел е предпазил Европа от набезите на такива като теб.Ти кой си бе фанатичен главорез.

ганиовецо,нищо никому не сте дали,само чалга,порнография,кражби,лъжи,наркотрфиканти,допингчии и тем подобни сте дали

А кога Българския парламент ще признае 500 годшното турско робство за геноцид (масово изтребление) над българския народ?

когато признае геноцида над румелииските турци

И с какво ще подкрепиш твърдението си?

(Не)уважаеми ДИРски администратори, най-редовно триете моите коментари, защото били "етнически нетолерантни" А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТОВА: Tyurk ( нерегистриран ) 27.04.2015 10:03 . наи големия проблем е българия,свинска държава, свинска нация,само нож за вас грозни ганювци ТОВА ЕТНИЧЕСКИ ТОЛЕРАНТНО ЛИ Е ??????????

(не)уважаеми 198ч тук в този форум,а и не само в този,когато има новини свързани с турция винаги е пълно с обиди и цинизми спрямо велилия турски народ и великата турска държава,кои сте вие,че си позволявате това,та вие сте деветата дупка на кавала на този свят,аз само ви напомням кои сте

може и да сме станали последни, ама да напомня, че "последните ще станат първи..."

Така се изказват комплексирани и почти винаги вървящо с това-озлобени хора!

Ама като ядеш сланина, чак ушите ти плющят, нали?

Тъжното е, че това, което чужденци виждат у нас, някои наши интелектуалци, журналисти и политици не желаят да видят. Дори напротив, народът бива унижаван с обвинения в мързел, завист, злобен характер. Нашият единствен грях е, че сме търпеливи и прощаващи. Не сме поробвали чужди народи, не сме горили чужда книжнина, не сме подлагали никого на геноцид, не сме създатели на порочни доктрини, не сме въвеждали тоталитарни режими, но пък сме жертва на такива. Ние българите няма от какво да се срамуваме. Защитавали сме по-слабите, давали сме знания и вяра на милиони хора, борили сме се за свободата на другите народи. Никой няма правото да ни обижда, никой няма правото да ни кори, но въпреки това се намират такива, които го правят.

В общи линии е така.Но точно тази ни политика на полвинчатост (никога не завършваме важните неща докрай)и толерантност(още от средновековието) ни носи куп проблеми.Защото хората бързо забравят направените добрини.Още от древността е сила максимата - "Бий, за да те уважават"

НЯМА ЕПОХА КОЯТО ДА НЕ НОСИ ЖЕСТОКИТЕ БЕЛЕЗИ НА КЪРВАВОТО ПРАВО!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИДВАТ ВРЕМЕНА В КОИТО ГЕНОЦИДА СПРЯМО АРМЕНЦИТЕ,БЪЛГАРИТЕ, ЕВРЕЙТЕ ИНДИАНЦИТЕ,РУСНАЦИТЕ.......ЩЕ Е ЛЕК ПОЛЪХ СПРЯМО УРАГАНА КОЙТО СЕ ЗАДАВА!!СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ,ЧЕ СЛЕД НЕГО ЩЕ ОСТАНАТ РАЗУМНИ ЛЮДЕ, КОИТО ДА КОМЕНТИРАТ ИМАЛО ЛИ Е ГЕНОЦИД ИЛИ НЕ!!?!

Бити,оправяни,клани и всякакви други!!!Зверства са правили всички.Да си признаят и толкова!А до това дали ще се изнервят турците,ми много им здраве . Свали бариерата и да го дух.Ние сме в Европа те не.

От Анкара ДГД.

да де,ама вашия президент много често идва в анкара за дгд на ердогана

До ата-то турците няма защо да мразят никого.Тях никой не ги е клал,изнасилвал,поробвал и обирал.А и те не мразят никой съседен народ-само така си ги колят,за кеф.

Няма деяния без да има виновни,а виновна за това е Турция.

А трябва ли да си разваляме отношенията с турците заради арменците?Когато България е била 500 години под робство,някой арменец или западняк помогнал ли ни е?Сега плюваме срещу руснаците,но ако не са били те,сега щяхме да пазаруваме на Капълъ чарши и да сме забравили,че сме били българи,но ние сме такова неблагодарно племе и затова никой не ни обича.

"Отношенията ни с Турция" могат да се опишат кратко така: ние им се подмазваме, помакът-президент(ша) и другите плужеци политици наричат Турция "наш приятел и съюзник в НАТО". А от страна на Турция: гяури, рая, и т.н. В този ред на мисли, аз съм ЗА развалянето на отношенията....

кои ти искa приятелските отношения бе,вие сте мишки,лъвовете с мишки не се договарят

Братя българи, целта ни е да признаем арменският геноцид и да прилапаме тлъстите обезщетения и да си възвърнем половината Анадол, не бързайте с вашия геноцид, и с вашите обезщетения за имоти, ние първи започнахме, така че ние сме си в реда, вървете там на опашката отзад, може и вас да ви огрее. ако не успеем всичкото да им вземем.

А има ли изобщо КОРЕКТЕН термин, когато става въпрос за ИЗБИВАНЕ???

Сещам се за един : ВАРВАРИ

Неблагодарни българчета, много не благодарни! Има една поговорка - храни куче да те лае!

Пак ли изпълзя, скрий се в дупката и не се показвай.

Няма нищо особено в това, и тогава и днес побеждава по силният и по организираният. Кой изби индианците и аборигените и ги заличи напълно от лицето на земята, нека на първо време те си понесат отговорността за да има справедливост.

И кой ги изби бе тарикат, събраги на куп за няколко месеца и ги изкла? Значи милите ти турци да почакат по добри времена за да поемат отговорност!

Първо никакво избиване на арменци не е имало. Освен това не бива в никакъв случай да се кофронтираме с нашия натовски съюзник - нашата защита и гаранция срещу варварите от северозапада, срещу империята на злото - рашистки Путлеристан. Документите показват по-скоро избиване на турци от арменците през 1915-та. Освен това е и крайно време България да се извини за кланетата на помаци и етническите прочиствания на Родопите през 1912-та вместо да обвинява съюзниците си в неща, които не са извършили

Калъчка за тебе...

Да, но бавничко...за да сме сигурни че боли.

С тези думи отиваш на ТЕЛК и директно получаваш решение за инвалидност с 99,9 умствена нетрудоспособност.

Защо бе хора се хващате за гушите?Гледат ни сеира не разбрахте ли?Стойте по-далече от тези интриги.Хайде сега пийте си кафето и хубав и слънчев ден Ви пожелава една българка.

не заная, от къде идва сравнението че безчинстваш и си кръвожаден като турчин, но сега ни става ясно за какво иде реч (с умисъл пропускам Перущица, Копрившица, Батак и т.н.). Господина с ниско чело Ердоган, дето с управленските си мераци и решения върна Турция със 100 години назад показа, че няма ни най-малък респект към делото на бащата не Турската Държава, човека изградил основите на съвременна и демократочна Турция, Камал Ататюрк....! Абе раждат се по света всякакви идиоти. Лек ден.

Това са си вътрешнобългарски междуособици, които турската армия не е успяла да предотврати

Направи ми деня с тази хумореска!

Редовна армия ли е била тази която е клала в Батак? По времето на Османската империя е имало наемни армиии, които когато не са наемни, не са ходили да копат, а да плячкосат. Същото се наблюдава в момент в Украйна

ИЗТРЕБЛЕНИЕ е само дума, а ГЕНОЦИД е термин от международното право и от него произтичат материални компенсации, от които Турция се страхува. Това, което прави арменската общност у нас и по света, може да буди само възхищение. Ние, българите, трябва да се замислим и да вземем пример. Трябва да се обединим и да почитаме историята си! Срам и позор, че политиците през последните 25 години пренаписаха учебниците по история с абсолютни измислици за турското робство, Васил Левски и т. н.

И другите ни съседи не могат да се усетят, че "хубавото" свърши. Сърбите, като им даваха земи и народи, да колят и да бесят, доволни бяха, като им казаха да връщат почти всичко обратно - рев и вой, няма да стане. Ама стана, даже и Косово им взеха, само нашето не върнаха. Сега подхващат турците. Като ги защитаваха и лансираха, добре им беше - колеха и бесеха. Сега не могат да разберат, че свърши тяхната. Почват ги. Само нашето няма да върнат, това е ясно. Между другото, нашият посланник, като го извикали, защо не ги питал какво става с имотите на одринските българи, обезщетенията по ангорския договор?

"В Анкара ни нахокаха за "масовото изтребление" на арменците" и обявяване на 24 април за почит към избитите арменци. Не знам дали за "масовото изтребление на българите" обявено за 17 май ще има по-яка дипломатическа реакция. На "килимчето" в Анкара, освен българският посланик Красимир Тулечки, ще присъстват вероятно и тримата глупаци: Лютви Местан, Корман Исмаилов и Касим Дал/взел/.

Арменците ще тръгнат ли да ни защитават? Никога!Спасили сме и тях и евреите, декларации не са ни нужни! Нашия народ е направил повече от някакви си решения. Ако имат акъл- ще ни уважават, ако не- да ходят където искат!

Как реши,че никога няма да ти помогнат арменците?Дано да не ти се случва.Ако се скарат двама от малцинствата,третият помага,а при нас българите е обратното-гледаме сеир,нека да си го признаем.

genocid e nai to4nata duma nyama druga.......

Срамувам се заради нашите половин политици. Крият се като мишоци. Коленичат пред Лютви, Ахмед, ЕС, Америка и т.н. Как не се роди и у нас велик политик, на когото да не му пука как и защо ще го обсъждат и критикуват другите в чужбина. Вижте Путин, евалла на него, направо каза на Ердоган, че Турция е избила арменците с геноцид и толкоз! Ама няма тън-мън, няма газ, няма бизнес договори и прочие. Нито му дреме, че турците могат да се обидят и да спрат газовата тръба. Политик с главно П, а не като нашите путьовци. Той е Путин, а нашите се п.тки, и ето защо нас ни ебават навсякъде, а с Путин се съобразяват в цял свят. Сега ще се извиняваме на Ердоган и ще му се обясняваме. Уффф, аман от надупване!

Ето,виждате какво представлява Турция и политиката и,добре си правете сметката ако сте учили история какви са били турците и какви са сега.Мислете какво ни чака!! Виждате турците какво пишат тук и как преобръщат историята на всички народи около себе си.

страхът ни е наи-големият враг. няма от какво да се боим. с увазение,справедливо и смело напред. увазаваи себе си, дръз на честта и достоинството(не на гордостт) си и всички ше те увазават. мозе да звучи тривялно, помпозно или каквото искаш го наречи, но това е истината за всяко човешко съшество

Кой ти говори за страх, глупако? Човека ти го е казал много точно и ясно - СПРЕТЕ ДА СЕ ПОДМАЗВАТЕ НА ТУРЦИТЕ, ВИЖТЕ КАКВО МИСЛЯТ ТЕ ЗА НАС! Турция е единствения исторически враг на България. Който не смее да го каже гласно е жалък страхливец и предател!